Авария на ХАЭС

Статус
Закрита.

Cherna

Користувач
Реєстрація
27.03.10
Повідомлення
9
Репутація
0
Ночью 30.05.2012 на ХАЭС была авария, с существенным викидом радиации. Но все молчат, а в Ивано-Франковске, Харькове уже все в курсе. У нас с утра только дорогу помыли.

Кто знает что там точно случилось, и какой ущерб был нанесен здоровью людей, делитесь.
 

Фόбоς

Чистокровный
Користувач
Реєстрація
01.03.07
Повідомлення
802
Репутація
0
Вік
36
Cherna,
Звідки така інформація?
 

Cherna

Користувач
Реєстрація
27.03.10
Повідомлення
9
Репутація
0
От пожарной части, которая была поднята по тревоге.
 

Фόбоς

Чистокровный
Користувач
Реєстрація
01.03.07
Повідомлення
802
Репутація
0
Вік
36
На блоці тихо, всі працюють в звичному режимі. Але про аварію теж чув....
 

Cherna

Користувач
Реєстрація
27.03.10
Повідомлення
9
Репутація
0
А это в интернете:

Пожар на ХАЕС - так есть или нету??

Читач написав на сайт.

Звонит друг из Винницы, говрит, что где-то слышал, что надо закрывать окна, и прятаться, потому что в Нетишине горит реактор. !!!!!!!! Стремно - пушка это или нет, дорогая редакция?
http://20minut.ua/Новини-Хмельницького/news/10231201
 

samogon

Користувач
Реєстрація
08.07.10
Повідомлення
85
Репутація
1
Cherna сказав(ла):
Та це все чутки!!! Мені завжди цікаво звідки в Вінниці чи Франківську знають перші аніж ми які живемо і працюємо на цьому об"єкту)))Бред!!!
 

фея

Користувач
Реєстрація
20.10.09
Повідомлення
63
Репутація
1
муж работает в РЦ,думаю хотя бы намекнул чтоб с ребенком не выходила на прогулку
 

Ослик_Иа

Користувач
Реєстрація
01.04.07
Повідомлення
247
Репутація
25
так правда или нет? я собралась на лето в Нетешин ехать, на клубничку! может не стоит? ))
 

Федька

PsychoSurfer
Користувач
Реєстрація
05.04.07
Повідомлення
506
Репутація
31
а можливо це просто спровокований шумок до євро
 

Nino

Користувач
Реєстрація
03.07.09
Повідомлення
71
Репутація
0
а можливо навпаки,інформацію від нас приховують щоб не зірвати Євро.....
але щось там відбувається однозначно!
 

ToXyS

Користувач
Реєстрація
11.02.11
Повідомлення
42
Репутація
0
Скоріш за все чутки.
 

depth

Не фанат
Користувач
Реєстрація
05.05.07
Повідомлення
99
Репутація
0
Nino сказав(ла):
щось там відбувається однозначно!
Что-то там однозначно не происходит. :)
В состоянии ХАЭС за последнее время никаких изменений нет.
А пожарку довольно часто поднимают по "тревоге", учебной конечно, дабы были в постоянной готовности. И в основном - по ночам, чтоб не мешали днём работать и разговоров меньше было. Постоянно сам эти тренировки наблюдаю.
И даже штаб аварийного реагирования иногда собирают, что-бы люди тренировались.
Что-нибудь хоть мало-мальски серьёзное - утаить никак не получится, слишком много людей сразу узнают об этом.
 

Yozh

Користувач
Реєстрація
04.07.06
Повідомлення
47
Репутація
0
Забули як в Чорнобилі було?Хто нам що скаже?Сподіваймось що це слухи...
 

Мотылек

Користувач
Реєстрація
28.11.07
Повідомлення
55
Репутація
0
Вік
36
Ще вчора в контакт написали зовсім ліві люди:

Привет. Скажи пожалуйста, у нас в Виннице знакомый врач детский сказал что в Хмельницком что-то взорвалось на атомной станции и нельзя выходить на улицу, а населению ничего не говорят в связи с Евро. - Не знаешь случайно - это правда? Буду благодарна за ответ :)

В відповідь похіхікав)

Сьогодні дзвінки з інших міст з таким же питанням. Відповідь доволі банальна: силка

Просто були ПОЗАПЛАНОВІ навчання
 

Kerdan

Користувач
Реєстрація
25.06.07
Повідомлення
5
Репутація
1
Ось відповідь на офіційний запит:

31.05.12 № 159
Інформаційне повідомлення
(Спростування з приводу поширення чуток щодо ВП "Хмельницька АЕС")

ВП Хмельницька АЕС працює в штатному режимі. Радіаційний стан на промисловому майданчику та у прилеглих регіонах Хмельницької АЕС не зазнавав змін, знаходиться на рівні, відповідному нормальній експлуатації енергоблоків, і не перевищує природних фонових значень.
31 травня 2012 року енергоблок №1 Хмельницької АЕС працює на потужності 987 МВт. За минулу добу енергоблоком вироблено 23,69 млн. кВтг електроенергії. З початку місяця вироблено 715,45 млн. кВтг електроенергії.
Енергоблок №2 Хмельницької АЕС працює на потужності 898 МВт. За минулу добу енергоблоком вироблено 21,54 млн. кВтг електроенергії. З початку місяця вироблено 654,42 млн. кВтг електроенергії.
Протягом 2012 року (січень-травень) на Хмельницькій АЕС не було аварій та порушень, які супроводжувались збільшенням викиду/скиду радіоактивних речовин в навколишнє середовище та підлягали б обліку та розслідуванню згідно «Положення про порядок розслідування та обліку порушень в роботi атомних станцій» №306.2.100-2004. За вказаний період середньодобовий викид інертних радіоактивних газів склав 115 ГБк/добу (0,18% допустимого викиду), довго живучих радіонуклідів – 29,36 кБк/добу (0,005% допустимого викиду), радіоізотопів йоду – 61,96 кБк/добу (0,006% допустимого викиду). Сумарний водний скид радіоактивних речовин з початку року за різними ізотопами складає від 0,08% до 1,02% допустимого скиду. «Залпових» викидів та скидів радіоактивних речовин Хмельницькою АЕС в навколишнє середовище не було.
Радіаційний стан промислового майданчика, санітарно-захисної зони та зони спостереження контролюється згідно з "Регламентом радіаційного контролю ХАЕС", узгодженим Головним державним санітарним лікарем СЕС м. Нетішин та Державним Комітетом ядерного регулювання України.
У рамках пуску другого енергоблоку ХАЕС та з метою реалізації "Програми модернізації енергоблоків АЕС України з реакторами ВВЕР-1000" на Хмельницькій АЕС паралельно з існуючою системою радіаційного контролю впроваджено автоматизовану систему контролю радіаційної обстановки (АСКРО).
Метою створення АСКРО є підвищення рівня радіаційної безпеки Хмельницької АЕС шляхом автоматизації процесів вимірювання, збору, обробки візуалізації, архівування і зберігання інформації про параметри радіаційної обстановки на проммайданчику і в районі розташування АЕС.
Функції АСКРО:
• здійснення безперервного контролю радіаційної обстановки (РО) на проммайданчику АЕС, в санітарно-захисній зоні та зоні спостереження в усіх режимах експлуатації АЕС (при нормальній роботі, проектних і запроектних аваріях та при знятті з експлуатації) в обсязі, достатньому для оперативного висновку про відповідність/невідповідність РО вимогам нормативних документів, що визначають заходи та порядок забезпечення радіаційної безпеки на АЕС;
• забезпечення достовірною інформацією про РО в навколишньому середовищі та прогнозуванні змін РО в часі, а також для отримання інформації необхідної для визначення активності і складу радіонуклідів, які поступили за межі АЕС.
• надання рекомендацій при прийнятті рішень для ліквідації/ослаблення радіаційних наслідків аварії.
АСКРО збирає інформацію у режимі реального часу, довгостроково її зберігає і надає поточну і ретроспективну інформацію про метеорологічні параметри та радіаційний стан у встановлених місцях контролю. Такого об’єму інформації достатньо, щоб зробити висновок про перевищення або неперевищення допустимих рівнів, встановлених у "Нормах радіаційної безпеки України" для персоналу і населення на проммайданчику, санітарно-захисній зоні і зоні спостереження.
До складу АСКРО входять 15 постів-контейнерів радіаційного контролю, чотири з яких розміщені на проммайданчику, а решта у 30-ти кілометровій зоні. Також на проммайданчику знаходиться 14 постів контролю потужності дози гамма-випромінювання. Інформація з постів передається на станцію збору даних центрального поста контролю, розміщеного в будівлі ЛЗРК ЦРБ та на дві станції збору даних, які розташовані на проммайданчику АЕС. Інформація надходить кабельними лініями зв’язку і радіоканалами (для постів контролю у санітарно-захисній зоні і зоні спостереження). Система забезпечує автоматичне вимірювання наступних радіаційних та метеорологічних параметрів:
• потужність дози гамма-випромінювання;
• об’ємна активність аерозолів та об’ємна активність радіонуклідів йоду в повітрі;
• об’ємна активність радіонуклідів в воді;
• швидкість і напрям вітру;
• атмосферний тиск;
• відносна вологість повітря;
• опади;
• радіаційний баланс та сумарна сонячна радіація;
• категорія стійкості атмосфери.
Обладнання постів контролю розміщується у стаціонарних пост-контейнерах, оснащених системами охоронної та пожежної сигналізації, а також системами клімат-контролю.
АСКРО може функціонувати в одному з трьох режимів контролю – черговий, режим повного контролю та технологічний. Основний режим відповідає нормальному режиму роботи ХАЕС. Переведення АСКРО у режим повного контролю здійснюється автоматично або за командою чергового інженера при перевищенні рівня потужності еквівалентної дози або в випадках передбачених «Регламентом радіаційного контролю АЕС». Персонал АСКРО забезпечує контроль функціонування всіх технічних і програмних засобів АСКРО в цілодобовому режимі.
Збір інформації про радіаційний стан та метеопараметри проводиться 1 раз у 2 хвилини. Інформаційний центр ВП ХАЕС забезпечує оновлення інформації офіційного веб-сайту підприємства (www.xaec.org.ua). На сайті ХАЕС дані АСКРО оновлюються один раз на день.
Дані АСКРО: http://www.xaec.org.ua/store/pages/ukr/nucdata/latest/page.html

Крім того, робота Хмельницької АЕС постійно висвітлюється журналістами газети „Перспектива” та телерадіостудії, інформаційні програми якої транслюються у містах Нетішин, Славута, Шепетівка, Ізяслав, Хмельницький, Рівне. Інформаційні повідомлення розміщуються у ЗМІ м. Нетішин та регіону.
Також, про роботу Хмельницької АЕС можливо дізнатися, зателефонувавши за номером автовідповідача (03842) 3-40-88 або (03842) 6-37-88.
Щотижня готується та розповсюджувалася інформація про події, які відбувалися на Хмельницькій АЕС: заходи з підвищення безпеки, радіаційний стан на проммайданчику, зустрічі, прес-конференції, громадські слухання, семінари, візити, наради, співробітництво з іноземними фахівцями та ін.
Інформація розсилається за схемою електронної розсилки (100 абонентам): інформаційним агентствам, регіональним та місцевим засобам масової інформації, держадміністраціям та екологічним інспекціям міст Хмельницький, Рівне, Шепетівка, Славута, Ізяслав, Острог, Гоща, Нетішин та висвітлюється на “рухливій стрічці ” АПК ВП ХАЕС.
Щомісяця в держадміністрації, екологічні інспекції, штаби цивільної оборони, обласні та регіональні засоби масової інформації розсилається узагальнена інформація про техніко-економічні показники роботи енергоблоків та хімічний стан води водойми-охолоджувача.
 

EXPERT

Користувач
Реєстрація
06.07.09
Повідомлення
190
Репутація
0
знакомый начальник на этот вопрос мне ответил так:
если что-то случилось мы (высшее руководство) давно семьи отправили бы отсюда ...

так что пока спим спокойно,
но документы и сух пайок дершите всегда наготове, варианты бывают разные
 

Nino

Користувач
Реєстрація
03.07.09
Повідомлення
71
Репутація
0
а мені колись знайомий начальник казав,що якщо і є викид,то він йде не на Нетішин а на Славуту,Шепетівку .... чи Кривин,Острог...в залежності від вітру
на скільки це правда?
 

kolya

Гроза морей
Адміністратор
Реєстрація
13.10.06
Повідомлення
692
Репутація
59
Cherna сказав(ла):
Кто знает что там точно случилось,
Нічого.
Cherna сказав(ла):
и какой ущерб был нанесен здоровью людей, делитесь.
Ніякої. Сам тільки що звідти 2 блока працють в нормальному режимі.
Cherna сказав(ла):
Звонит друг из Винницы, говрит, что где-то слышал, что надо закрывать окна, и прятаться, потому что в Нетишине горит реактор.
Якби реактор горів то з міста було б видно дим, можете вийти на вулицю і глянути ніякого диму не видно.
Nino сказав(ла):
а можливо навпаки,інформацію від нас приховують щоб не зірвати Євро.....
Скоріше навпаки, хтось спеціально розповсюдив таку інформацію, щоб менше людей приїхало на Євро.
 

Westbam

Користувач
Реєстрація
30.05.12
Повідомлення
1
Репутація
0
СБУ г.Нетешин, завтра, т.е 01.06.2012, будет заниматься этим вопросом, в частности, этим постом. Затем, будет дана правовая оценка распространения данной информации.
 

chudak12

Користувач
Реєстрація
03.06.07
Повідомлення
68
Репутація
2
Cherna сказав(ла):
очью 30.05.2012 на ХАЭС была авария, с существенным викидом радиации.
1. Это вопрос или утверждение?
2. Существенный выброс это сколько?
Жалко нету статьи за распространение дурости:-p

добавлено через 1 минуту
Ослик_Иа сказав(ла):
я собралась на лето в Нетешин ехать, на клубничку! может не стоит?
Конечно не стоит, вдруг нам не хватит ягод:)
 
Статус
Закрита.