Чи обов"язкові щеплення та Манту для відвідування д/с, школи.

Spoch

Користувач
Реєстрація
18.03.06
Повідомлення
849
Репутація
57
Вік
46
Одразу зазначу, що у темі мова піде не стільки про те, потрібно чи ні робити щеплення та проби Манту дітям (це вирішувати вам, я і сам ще не прийняв кінцевого рішення), скільки про обов’язковість таких процедур та можливість від них відмовитись.
Коротка передісторія, що змусила мене більш щільніше вивчати дане питання:
Маю двох чад – старшому 5 років, меншій 2 з половиною. До цього часу ми з дружиною не заперечували проти регулярного проходження вищезазначених процедур нашими дітьми. (усі необхідні за віком щеплення дітям зроблено, і пробу Манту робили регулярно раз в рік). Перші сумніви у потребі проводити пробу Манту з’явилися після відомих подій весни цього року. Як раз у цей період потрібно було робити Манту дочці. Дружина вагалась робити чи ні, та питання відпало саме собою. Спочатку нам дали відстрочку у зв’язку з ГРЗ, потім - мораторій на Манту, який було знято 1.07.2006 р. Черговий раз ми зіткнулися з проблемою Манту вже на початку вересня, коли оформляли документи дочки у садочок. Пройшли медогляд, ніяких протипоказань проти відвідування ДС не було, залишалась тільки Манту. Та якраз напередодні дитина щось з’їла, і у неї з’явилась алергічна висипка. Звернулись до лікарів (дільничій педіатр, дерматолог). Педіатр прописав протиаллергічні препарати (за 3 дні висипка щезла) та зазначив, що Манту у нашому випадку можливо проводити не раніше, як через місяць. На питання щодо можливості відвідувати ДС, відправила до завідуючої дитячої поліклініки. Та, в свою чергу, зазначила, що без Манту в садочок не пускають. І порадила, якщо вже так кортить, пропити 3-4 дні діазолін, зробити Манту і тільки після цього - в садочок, або звернутися до головного лікаря санепідемстанції: „Якщо дозволять, то довідку підпишу”. В санстанції відмовили, зіславшись на ЗУ „Про захист населення від інфекційних хвороб”. „І тут Остапа (мене) понесло” – вирішив все ж таки сам почитати ті закони, тим більше, що завідуюча ДС сказала, що їм байдуже щодо Манту, і декілька дітей без проходження цієї процедури спокійно відвідують ДС.
В інеті знайшов декілька нормативних актів, що стосуються нашої ситуації, а також поради від батьків, що потрапляли в аналогічну халепу, щоправда більшість з них грунтуються на законодавстві РФ. Що ж з’ясувалось?
Дійсно у ст.15 Закону України „Про захист населення від інфекційних хвороб” сказано, що
„Дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється.”
Але той же закон говорить, що
„профілактичні щеплення - введення в організм людини медичних імунобіологічних препаратів для створення специфічної несприйнятливості до інфекційних хвороб” (ст.1),
та дає перелік цих обов’язкових щеплень:
„ Профілактичні щеплення проти дифтерії, кашлюка, кору, поліомієліту, правця, туберкульозу є обов'язковими і включаються до календаря щеплень”(ст.12)
Та чи можливо застосовувати цей закон щодо проби Манту? Ні, тому що, у енциклопедичному словнику зазначено, що
Проба Манту (реакція Манту) – це алергічна діагностична проба з внутрішньо шкіряним введенням туберкуліну (туберкулінодіагностика); застосовується для ранньої діагностики туберкульозу у людини і відбору осіб для імунізації (щеплень від туберкульозу). Запропонована французьким ученим Ш.Манту в 1908 році.
Отже, проба Манту і профілактичні щеплення такі ж різні речі як аналіз крові з вени та укол знеболюючого. „Ось воно”, - зрадів я. Та згодом з’ясувалося, що даремно, тому що у нас в країні існує ще один цікавий закон – ЗУ „Про боротьбу із захворюванням на туберкульоз”, який і регламентує питання щодо проби Манту:
„туберкулінодіагностика - специфічний діагностичний тест, що проводиться туберкуліном, для своєчасного виявлення інфікованих мікобактеріями туберкульозу та хворих на туберкульоз” (Ст1).
Ст.10. цього закону регламентує порядок здійснення протитуберкульозних заходів під час оформлення дітей та підлітків до навчальних, оздоровчих та інших дитячих закладів:
„Оформлення та прийняття дітей віком до 14 років до навчальних, оздоровчих та інших дитячих закладів здійснюється згідно з вимогами статті 15 Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб" . Результати туберкулінодіагностики та інших видів обстеження дітей на туберкульоз наводяться у відповідній довідці закладу охорони здоров'я."
Як бачите, ця стаття не містить жодного слова, про неможливість відвідування ДС дитиною без проби Манту. Але у ст.8 цього закону сказано, що
„Обов'язковим профілактичним медичним оглядам на туберкульоз підлягають:
діти віком до 14 років включно - щороку;”
„Порядок проведення обов'язкових профілактичних медичних оглядів на туберкульоз ..., види необхідних лабораторних, інструментальних та інших досліджень, які використовуються під час проведення цих оглядів,... встановлюються Кабінетом Міністрів України.”
(Постанова КМУ від 15.02.2006 р. №143 визначає, що
«4. Під час проведення обов'язкового огляду використовуються
такі методи досліджень:
туберкулінодіагностики - дітей віком до 15 років;»
)
„Особи, які ухиляються або без поважних причин у визначений термін не пройшли обов'язковий профілактичний медичний огляд на туберкульоз, відсторонюються від роботи, а неповнолітні, учні та студенти - відсторонюються від відвідування навчальних закладів.”
Отже, ЗУ „Про боротьбу із захворюванням на туберкульоз” також не вимагає обов’язковість проби Манту при оформленні у ДС, натомість говорить про можливість відсторонення від відвідування ДС у разі не проходження обов’язкового медичного огляду на туберкульоз (читай – проба Манту) без поважних причин. Які ж причини можуть вважатись поважними? Інструкція про застосування туберкулінових проб (З-но нак-м МОЗ України від 29.07.1996 р. N 233) прямо говорить:
«5.12. Протипоказання до туберкулінових проб: шкірні захворювання, гострі та хронічні інфекційні захворювання у період загострення, включаючи реконвалесценцію (не менше 2 місяців після зникнення всіх клінічних симптомів), алергічний стан (ревматизм у гострій і підгострій фазах, бронхіальна астма, ідіосинкразія з вираженими шкірними ознаками, епілепсія).»Крім того у тій ж інструкції сказано, що
«5.5. При масовому обстеженні на туберкульоз проба Манту повинна проводитися практично здоровим дітям та підліткам.»
«5.11. … Слід враховувати, що перенесені захворювання і профілактичні щеплення можуть посилювати чи послаблювати чутливість шкіри дитини до туберкуліну. Це ускладнює оцінку реакції і може призвести до неправильного встановлення діагнозу "віражу" або "гіпергергії" і є основною для визначенні переліку протипоказань.»

Озброївшись вищевикладеними нормативними документами і з повною впевненістю у своїй правоті ще раз направились до завідуючої дитячої поліклініку за довідкою у ДС. Але все виявилось марним, вона настояла що Манту, є обов’язковим щепленням, і згідно ст.15 ЗУ «Про захист населення від інфекційних хвороб» дитину у садок пускати не можна. Лагіднішим її тон став після мого прохання дати письмові пояснення у відмові. Мова пішла про те, що питання допуску вирішує тільки головний лікар санепідемстанції і ніхто інший, яка (за словами завідуючої) у день наших чергових відвідин поліклініки була у Хмельницькому саме по питанням проведення проб Манту. На що мною було зауважено, що є ще прокуратура і суд. В результаті нашого візиту ми домовились про зустріч наступного дня та отримали письмове пояснення, де було написано, що питання допуску дитини у ДС має вирішитись наступного дня, після консультацій з головним лікарем санепідемстанції. (Також у цьому пояснені було написано, що остання проба Манту дитині проводилась півтора роки тому, що дитина маленька і при відвідуванні ДС може часто хворіти ГРЗ, а Манту не дозволяється робити протягом 2-х місяців після хвороби – ну просто неземна турбота про здоров’я дитини).
На наступний день зі словами - Хмельницький дозволив, усі необхідні документи завідуючою нам було підписано. При цьому зауважено, що без Манту в садочок нас пускають поки дитина повністю не одужає, потім можна буде написати відмову, яка буде розглядатись у Хмельницькому. Та добавлено, що ми люди розумні і розуміємо, що якщо без Манту в ДС пускають, то без щеплень – ні.
Не знаю, що у дійсності було причиною такого рішення – дозвіл Хмельницького керівництва, чи вивчення нормативних актів тими, хто їх зобов’язаний виконувати, та вирішив і наперед не пускати ситуацію «на самотьок». І перед цим, м’яко кажучи, був не в захваті від нашої медицини, та тепер ще раз переконався, що у медиків, а особливо у керівництва, на першому плані стоїть дотримання графіку щеплень та проб, а не здоров’я наших дітей. Отже ще напередодні прийняття кінцевого рішення почав писати заяви про дотримання законності при проведенні щеплень та проб Манту моїм дітям, які маю намір віддати у садочок та дитячу поліклініку. У даниий час робота триває, якщо її результат когось зацікавить, викладу на загальний розсуд.

зі: Думки, на зразок - нафіга так паритись, якщо можна все купити, прошу залишати поза межами цієї теми.
 

zZzara

Ведьмочка :)<br>Модератор
Користувач
Реєстрація
23.05.06
Повідомлення
478
Репутація
0
Мои исследования в данной области

Это, как говорится, ИМХО, но всё же...

Начнем с БЦЖ - прививки от туберкулеза, которую обычно делают в роддоме всем детям, не предупреждая об этом родителей. Вакцина представляет собой живые ослабленные микобактерии туберкулеза. Вводится внутрикожно в верхнюю часть левого плеча. После введения вакцины образуется небольшое уплотнение, которое может нагноиться. После заживления образуется небольшой рубец - обычно это происходит к 2-3 месяцам, а иногда и позже. Если гнойник долго не заживает, назначается лечение фтивазидом.

Считается, что осложнения после этой прививки могут выражаться в основном в виде подкожных абсцессов (гнойников), которые возникают при нарушении техники вакцинации, и в виде воспаления местных лимфатических узлов. Более тяжелые осложнения могут возникнуть у детей с выраженным иммунодефицитом (который является противопоказанием к вакцинации). У новорожденных противопоказаниями к вакцинации БЦЖ являются острые заболевания (внутриутробные инфекции, гемолитическая болезнь и т.п.) и выраженная недоношенность (вес <2000 граммов).

Однако взаимодействие вакцины с организмом человека может иметь непредсказуемые последствия. Создатели вакцины БЦЖ высказывали опасение, что используемые для вакцины бактерии, попав в организм, будут способны не только вернуть свою активность, но и приобрести новые, более опасные, свойства. В результате одним из осложнений после прививки БЦЖ становятся легочные формы туберкулеза. (К сожалению, точной статистики нет, поэтому никто не знает, как часто это случается.)

У некоторых детей после прививки не появляется видимых осложнений, но бактерии приживаются в организме в "дремлющем" состоянии, и спустя много лет, когда человек окажется в состоянии сильного стресса, они "проснутся", и начнется туберкулез. Таким образом, прививка БЦЖ дает нам всем прекрасный шанс рано или поздно заболеть туберкулезом ;) - потому что без нее еще неизвестно, встретились бы мы с этими бактериями в реальной жизни или нет.

(Родителей часто запугивают высокой вероятностью встречи с туберкулезом. Обычно это звучит так: "Сейчас вокруг столько туберкулеза! Вы так рискуете! Давайте все-таки защитим Вашего ребенка - сделаем ему прививку!" Может быть, туберкулеза вокруг и правда много - но я почему-то его не вижу. Наверное, это как с собиранием грибов: "места знать надо" ;). Студенты-медики, проходящие практику в психоневрологическом диспансере, тоже говорят, что "вокруг столько психов!" А я почему-то не встречаю ни психов, ни туберкулеза.)

Но если Вы все-таки хотите "прорепетировать" встречу своего ребенка с туберкулезной палочкой и сделать ему прививку БЦЖ, то нужно выбрать наиболее благоприятный момент для этой опасной встречи. Если Вы кормите ребенка грудью, то Ваш иммунитет передается ребенку в течение всего периода кормления, поэтому нет смысла спешить делать прививки. Пока иммунная система ребенка не созрела, лучше не рисковать его здоровьем и избегать встреч с чужеродным белком.

Подождите хотя бы до года, а потом начинайте делать прививки. При этом следует помнить, что можно попросить в поликлинике сделать ребенку БЦЖ-м (то же самое, что и БЦЖ, но в уменьшенной дозе).

Я пыталась выяснить, откуда взялась традиция делать прививку БЦЖ прямо в роддоме, не спрашивая согласия родителей, всем малышам без исключения. Объяснения звучали примерно так: неизвестно, кого из этих малышей будут кормить грудью, а кого - нет; неизвестно, у кого здоровая мать, а у кого - больная; неизвестно, кто будет после выписки из роддома жить в нормальной квартире, а кто - скитаться по притонам с мамашей-алкоголичкой; неизвестно, кто потом придет в поликлинику делать прививки, а кто - не придет. И поэтому гораздо УДОБНЕЕ сделать прививку всем сразу. Это следует расценивать как проявление заботы о тех детях, о ком родители не хотят заботиться.

Наверное, никто не сомневается в том, что проявление заботы - это хорошо, и что вакцинация, придуманная более 200 лет назад Эдвардом Дженнером, была для человечества огромным шагом вперед. Но за 200 лет многое изменилось, появились новые лекарства от многих болезней, изменились реакции человеческого организма и даже среда, в которой мы живем. И появились новые знания об иммунитете и болезнях. И многие ученые уже соглашаются с тем, что у большинства людей существует естественный иммунитет ко многим болезням, а если такому человеку ввести вакцину, то иммунитет может быть разрушен.

Поэтому в идеальном случае следовало бы составлять индивидуальные календари прививок для каждого человека, а для этого пришлось бы проводить исследование крови и составлять "иммунную карту крови", чтобы не уничтожать уже имеющийся иммунитет. Это гораздо безопаснее, чем делать всем детям одни и те же прививки в одном и том же возрасте. Ведь все дети разные, и они не могут реагировать одинаково на эти прививки. Можно привести простой бытовой пример: если дюжине малышей лет пяти дать по шоколадке, то несколько человек только получат удовольствие, у двоих вдобавок заболят зубы, у троих заболит живот, а четверо покроются красной сыпью. Вопрос: стоило ли всем давать одинаковые шоколадки?

В крупных городах уже сейчас существуют иммунологические службы, где можно проверить иммунный статус. Если у Вас есть возможность сделать это перед вакцинацией, то не упускайте такой шанс - по крайней мере, после этого Вы будете уверены, что прививка не причинит вреда Вашему ребенку.

Допустим, Вы все-таки сделали своему ребенку прививку БЦЖ. Но это еще не все. После этого принято ежегодно проводить оценку приобретенного иммунитета с помощью туберкулиновой пробы (реакции Манту). Туберкулин должен показать, присутствует ли в организме туберкулезная палочка. С этой задачей препарат более или менее справляется, поэтому уже более 100 лет он является одним из основных средств диагностики туберкулеза (правда, некоторые усовершенствования все-таки проводились, и тот препарат, которым мы пользуемся сегодня, был разработан "всего лишь" в 1965 году - когда многих наших читателей ;) еще не было на свете).

Метод проверки состоит в следующем: организм должен выдать так называемую "положительную реакцию". Это значит, что размер красного уплотненного пятна на руке может достигнуть примерно 11-13 мм. Но поскольку большинству детей еще в роддоме была сделана прививка БЦЖ, туберкулезная палочка у них в организме почти наверняка присутствует, и наблюдается желаемая "положительная реакция". Вывод, который из этого можно сделать, не удивит новизной: "Да, туберкулезная палочка, которую Вашему ребенку ввели еще в роддоме, до сих пор живет и здравствует." Ну и что?

Однако у некоторых детей она почему-то погибает, и в ответ на туберкулиновую пробу они выдают "отрицательную реакцию" - т.е. кожа на руке не краснеет. Тогда им снова делают прививку БЦЖ - обычно в 7 лет, перед школой. Если родители к этому времени не передумают и не откажутся от новой прививки.

Бывает и по-другому. Туберкулиновая проба содержит консервант - фенол, который может вызвать сильную аллергическую реакцию. Тогда размер уплотнения на коже может достигнуть 20-25 мм - это выглядит точно так же, как у тех, кто действительно болен туберкулезом. Придется пройти множество обследований (вплоть до компьютерной томографии легких), чтобы убедиться в том, что ребенок здоров.

У моего сына было нечто похожее: сильная аллергия на туберкулин. Реакция Манту давала ужасные результаты, несколько лет он состоял на учете в туберкулезном диспансере, и врачи все это время убеждали меня, что нужно начать лечить его химическими препаратами (а я не соглашалась) - якобы у него все-таки есть туберкулез, просто его пока не обнаружили (все анализы и снимки были совершенно нормальные, без малейших признаков болезни). В конце концов ребенка положили в больницу на обследование, и через пару недель отпустили с диагнозом "аллергия".

Более того, на результат реакции Манту может влиять множество "посторонних" факторов: аллергические заболевания, возраст, фаза менструального цикла у девушек, чувствительность кожи, сбалансированность питания, неблагоприятные экологические условия, нарушения условий транспортировки и хранения туберкулина, применение некачественных инструментов, погрешности в технике проведения и оценки реакции Манту.

Все это говорит о том, что для большинства детей реакция Манту совершенно бесполезна - она, скорее всего, только подтвердит то, что Вы и сами знаете. С другой стороны, она и безвредна - такое локальное воздействие на организм не может причинить вреда здоровью ребенка. Поэтому если у Вас нет ОСОБЫХ причин отказываться от реакции Манту (или аллергия у ребенка, или Ваше личное предубеждение), то можно и согласиться ;).

При этом с точки зрения "общественной пользы" реакция Манту очень даже полезна: она помогает выявить тех, у кого есть какие-то отклонения от "нормы" - или отрицательная реакция (и тогда этим детям будет предложено сделать прививку БЦЖ), или, наоборот, "слишком" положительная (что может быть признаком или аллергии, или стечения обстоятельств, или - в редких случаях - туберкулеза). (с)

З.Ы. Если интересно - можно обсудить остальные "ПРОФЫЛАКТЫЧНИ ЩЭПЛЕННЯ"
 

Spoch

Користувач
Реєстрація
18.03.06
Повідомлення
849
Репутація
57
Вік
46
zZzara сказав(ла):
Все это говорит о том, что для большинства детей реакция Манту совершенно бесполезна - она, скорее всего, только подтвердит то, что Вы и сами знаете. С другой стороны, она и безвредна - такое локальное воздействие на организм не может причинить вреда здоровью ребенка. Поэтому если у Вас нет ОСОБЫХ причин отказываться от реакции Манту (или аллергия у ребенка, или Ваше личное предубеждение), то можно и согласиться .
Может быть и так, но
1.
zZzara сказав(ла):
аллергические заболевания, возраст, фаза менструального цикла у девушек, чувствительность кожи, сбалансированность питания, неблагоприятные экологические условия, нарушения условий транспортировки и хранения туберкулина, применение некачественных инструментов, погрешности в технике проведения и оценки реакции Манту.
+халатность медперсонала, может привести не только к неверному результату на пробу Манту, но и к разного рода осложнениям.(Причины заболевания больших групп детей после пробы Манту весной этого года так никто и не сообщил).
2.Если все же реакция будет позитивной, наши медики будут заинтересованы не в том, что бы узнать истину(провести дополнительные обследования), а в том, что бы поставить галочку о лечении.
3.Фенол - яд, действующийна нервную систему, вызывающий острые и хронические отравления. Фенол способенпроникать внутрь организма через незащищенные участки кожи.
Вдыхание паров фенола вызывает раздражение верхних дыхательных путей, а при длительном воздействии - общееотравление. При попадании на кожу обладает сильным прижигающим и раздражающим действием.
Предельно допустимая концентрация паров фенола в воздухе рабочей зоны производственных помещений 0,3мг/м 3 .
http://www.vsestroi.ru/snip_kat/97516ea17b46cafa399164ca6b799d32.php

Кстати, в инструкции к туберкулину фирмы Биолек (используется на Украине), найденой мной в инете http://www.compendium.com.ua/info/8185/biolek/tuberculinum_depuratum_in_dilutione_regulari_aller отсутствует напоминание о феноле, что нарушает ст.15 ЗУ "Про захист прав споживачів": Стаття 15. Право споживача на інформацію про продукцію
1. Споживач має право на одержання необхідної, доступної,
достовірної та своєчасної інформації про продукцію, що забезпечує
можливість її свідомого і компетентного вибору. Інформація повинна
бути надана споживачеві до придбання ним товару чи замовлення
роботи (послуги). Інформація про продукцію не вважається рекламою.
Інформація про продукцію повинна містити:
4) відомості про вміст шкідливих для здоров'я речовин, які
встановлені нормативно-правовими актами, та застереження щодо
застосування окремої продукції, якщо такі застереження встановлені
нормативно-правовими актами;

Может быть у кого есть оригинал инструкции туберкулина?

Размышляя о вышесказаном задался вопросом, а есть ли альтернативные способы диагностики туберкулеза, более достоверные и мение опасные? И вот что нашел:ПРОТОКОЛ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ХВОРИМ НА ТУБЕРКУЛЬОЗ (ЗАТВЕРДЖЕНО Н-з МОЗ Українивід 28.01.05 № 45)Переглянути вкладення 4686
Переглянути вкладення 4685
Оказывется, что другие методы диагностики существуют, но информации о них не очень много, так как из-за своей дешевизны массово используется только туберкулинодиагностика (флюрографию детям не делают). Кто-нибудь что-то знает о альтернативной диагностике?
 

Spoch

Користувач
Реєстрація
18.03.06
Повідомлення
849
Репутація
57
Вік
46
Относительно БЦЖ, вопрос пока не стоял, поэтому яего еще не изучал, но может кого-то заинтересует "Інструкція про застосування вакцини туберкульозної БЦЖ і БЦЖ-М" особенно пункт 4. Ускладнення
Переглянути вкладення 4687
 

ora

Користувач
Реєстрація
20.09.06
Повідомлення
63
Репутація
3
Как позавчера выяснилось - у нас в стране отсутствуют стандарты медпомощи,медицина существует для того ,чтобы трудоустроить медиков.А если нет стандартов,то какие критерии оценки деятельности ? - колличество посещений .Вот массовостью и берут.Учёные давно говорят ,что прививка в СОВРЕМЕННЫХ условиях - ЗЛО.Но зачем менять накатанную структуру ? У нас же всё для блага человека.
Тема задела.У моей дочери абсолютная отрицательная реакция на пробу Манту.Передался иммунитет отца,что не помешало доблестной медсестре без моего письменного разрешения сделать БЦЖ.Результат - больше года не вылезала из ОРЗ и любая царапина заканчивалась рубцом.До сих пор не рассосались.
 

TALIKA

Користувач
Реєстрація
15.08.06
Повідомлення
107
Репутація
5
моєму старшому сину 3,3 роки БЦЖ зробили йому в роддомі без мого відома, в період коли приходила в себе після кесерового розтину, молодший народився в грудні 2006. медсестра ознайомила мене з усіма рекомендованими прививками і пробами, які збиралась зробити. зазначила можливість моєї відмови за релігійними та іншими ознаками. взяла письмовий дозвіл і тільки після цього зробила прививки.
у старшого сина виявили "ріст" проби манту у віці 2 років. наш доблесний педіатр почав розглядати можливі варіанти лікування включно з хіміотерапією!!! я майже посивіла за два дні. потім поїхала в діагностичний центр, пройшла обстеження, пересвідчилась, що дитина здорова і більше манту не робила.
і ще - особисто знаю людей в яких дочці зробили неякісну пробу, після чого дитина хворіє вже майже три! роки! питання - звійсно не хочеться ризикувати, але наскількі я памятаю в школі манту роблять кожен рік і нікого ніхто не питає.
 

Mishell

Користувач
Реєстрація
14.12.06
Повідомлення
106
Репутація
0
В данной время без разрешения родителей(письменного) никакие прививки не делают, как в школе, так и в детском саду. Сейчас вообще, хочешь делай, не хочешь- пиши отказ и делай тогда, когда решите сами.
 

Spoch

Користувач
Реєстрація
18.03.06
Повідомлення
849
Репутація
57
Вік
46
Mishell сказав(ла):
Сейчас вообще, хочешь делай, не хочешь- пиши отказ и делай тогда, когда решите сами
Та що Ви кажете? Буквально минулої середи медсестра у садочку заявила, що без щеплення нас і в садочок можуть не пустити, хоча ми навіть і не відмовлялись, просто вирішили відстрочити у зв"язку зі станом здоров"я малого, за порадою дільничного педіатра.

Нещодавно переглянув документальний фільм щодо щеплень. Враження, як кажуть - "нет слов". Особливо після недавнього щеплення сину (припухлість з кулак, що не сходила тиждень медсестра в садочку назвала нормальною реакцією - "Другие дети и сознание теряют")
Правда о прививках
 

nats

Користувач
Реєстрація
18.09.07
Повідомлення
6
Репутація
0
Вік
41
Mishell сказав(ла):
Сейчас вообще, хочешь делай, не хочешь- пиши отказ

Ё моЁ, мені сьогодні в обов"язковому порядку зробили профщеплення від дифтерії, мовляв, що взавтра не допустять до робочого місця (якщо буду без прививки) :-(
 

Hydrargyrum

Користувач
Реєстрація
23.08.07
Повідомлення
64
Репутація
0
Впадло усе це читати... Пишу свій власний життєвий досвід: я хворіла місяць, прийшла у школу, але ще трохи кашляля, мені мали робити манту, подзвонили до моєї мами, вона ЯСНО сказала, що робити мені манту не дозволяє,так як я ще не зовсім одужала, після чого мене відпустили, але через три дні ВСЕ Ж ТАКИ зробили манту без відома батьків, після чого:
-рік усяких трахеїтів , бронхітів (ЦІЛИЙ РІК КАШЛЯЛА!!!);
- лікарі нашої "улюбленої" лікарні послали мене після цього (я ще лежала місяць в лікарні) додому і сказали, що не будуть мене лікувати, не знають що робити, хронічне, лічіться САМІ!
- допомогла часна лікарка яка провела мені діагностику, і буквально пів року мене лікувала ( доречі, діагностика показала, що вони давали мені ліки, які мені не підходили, і вони лише погіршували мій стан, прийшлося ше лікувати інтокскоз)...
Дякуючи лише цій часній лікарці я повністю здорова, і коли у мене починається простуда, я йду лише до неї...
А тепер. після всього прочитаного, думайте:чи робити манту, чи ні...
 

(FS)*Mc.Forjer

Користувач
Реєстрація
13.08.06
Повідомлення
143
Репутація
0
Вік
35
НЕТ АДНАЗНАЧНА!:-p
 

Mishell

Користувач
Реєстрація
14.12.06
Повідомлення
106
Репутація
0
Так как я работаю в детской поликлиники, по новому приказу после перенесенного заболевание проба манту делается только через 2 месяца после заболевания. Не верю, что могли сделать сразу, бред. Да и вообще проба Манту это не прививка и никакого влияния на организм она не оказывается. Это всего лишь проба на туберкулез, тоесть определяется фактор инфицирования туберкулезом. Это не главная прививка, без неё можно обойтись. Поэтому все желающие отказываются. А по поводу выше сказанного, против дифтерии прививка обязательна, так как в городе есть случаи дифтерии, конкретно на моём участке( заболела женщина).
 

Bu_sh_ka

Користувач
Реєстрація
05.11.07
Повідомлення
211
Репутація
0
"Да и вообще проба Манту это не прививка и никакого влияния на организм она не оказывается. Это всего лишь проба на туберкулез, тоесть определяется фактор инфицирования туберкулезом"
Несогласие!На сегоднишний день много людей у которых аллергия на туберкулин и для них эта проба ничего не показывает.А для здоровья она даже вредна!!!!Хорошо,если реакция организма на аллерген будет -увеличение размера Манту до олимпийского рубля!А если удушье?А увеличение эозинофилов в крови?
Как фактор инфицирования-не для всех!Это опредиляется по анализу крови из вены.При положительном анализе делается еще куча анализов на опредиление ношения или заболевания.И только потом ставится диагноз и если нужно назначается лечение
 

Мася

Користувач
Реєстрація
14.04.07
Повідомлення
100
Репутація
1
Вік
32
Mishell сказав(ла):
В данной время без разрешения родителей(письменного) никакие прививки не делают, как в школе, так и в детском саду. Сейчас вообще, хочешь делай, не хочешь- пиши отказ и делай тогда, когда решите сами.
У моего брата есть два сына.. старшему 8 лет. Ему должны были делать пробу Манту, так брат написал письменый отказ.. его вклеели в карточку ребенка.
Убило то, что после отказа появилась бумага со стороны врачей:
"Беседа с родителями была проведена, они со всеми последствиями ознакомлены, никаких претензий к врачам нету" - типа такого...
И главное, что никакой беседы не было!!!
Слышала, что некоторые даже платят деньги врачам, за то, что б поставили подпись, что как-бы все прививки есть.
Моя мама в 9 классе не разрешала медсестрам в школе сделать мне Манту, так они закатали скандал... Отношения с родителями выясняли долго, но так и не сделали....
И кстати, по НТВ когда-то шла оч хорошая програма насчет всех этих прививок... один ребёнок стал инвалидом... а представте, сколько таких детей!!!
 

Hydrargyrum

Користувач
Реєстрація
23.08.07
Повідомлення
64
Репутація
0
Mishell сказав(ла):
бред. Да и вообще проба Манту это не прививка и никакого влияния на организм она не оказывается.
Не брєд, а правда!!! Повір ! Це було зі мною=)
Вліянія не оказує??? Я поясню свою думку: після хвороби ( яка не до кінця вилікувана) імунітет організму послаблений,йому треб а час для відновлення, зміцнення, а та сама проба манту - це вводиться живий збудник туберкульозу( на скільки нам на біології розказували) для вироблення антитіл у тілі проти цієї хвороби... Людина, у якої послаблений імунітет, не може протистояти збуднику... І до того ж, навіть діагностика ( усякі тама електроди на мене чіпляли) показала, що вплив від цієї манти спостерігався...
 

Kicya Leapardavna

Користувач
Реєстрація
07.11.06
Повідомлення
65
Репутація
0
Вік
43
..Ртуть.. сказав(ла):
навіть діагностика ( усякі тама електроди на мене чіпляли)
Комп*ютерна діагностика?

[OFF]модератори, перенесіть, будьте добрі, тему в "Здоров*я" - там вона більш доречна. Чи не так?[/OFF]
 

Kicya Leapardavna

Користувач
Реєстрація
07.11.06
Повідомлення
65
Репутація
0
Вік
43
Почитай.
І іншим рекомендую.
Ртуть. ОДразу скажу - це лохотрон. А ви повелися, і ще й на бабло попали.
Вплив мікродози збудника на кров та організм можливий не при встромлянні електродів в дупу чи на череп, а при безпосередньому вивченні крові, взятої з вени.
Почитай, що таке ПЛАЦЕБО. І повір - наша медицина чесніша, аніж це приватне нає..лово.
 

Hydrargyrum

Користувач
Реєстрація
23.08.07
Повідомлення
64
Репутація
0
Kicya Leapardavna сказав(ла):
Ртуть. ОДразу скажу - це лохотрон. А ви повелися, і ще й на бабло попали.
Не сказала б.... Якщо я кашляла цілий рік і лікарі відмовилися мене лікувати (сказавши що це вже хронічне) то ця лікарка підібрала мені ліки за допомогою діагностики(в руку береться електрод і при цьому в цю ж руку ти берещ ту чи іншу такбетку чи порошок чи ампулу в руку)... Я вилікувалася повністю.. Була хвора печінка дуже боліла... Вилікували=)
І Ще... Вона пішла до цієї ж лікарки на діагностику... Вона сказала що у неї міома, сказала яких приблизно розмірів, розказала усе подробно... Потім мама пішла в лікарню, здала кров, і т. д. і т. п. - діагноз ТОЙ САМИЙ! І до тогож, лікарка що проводила діагностику розповіла набагато більше=))) при чому почала лікувати і вона вже зменшується... ТОму не раджу тобі так судити, не спробувавши самій... Тому коли стикнешся з подібною бідою ( краще не стикатися) хай тебе спочатку полікують наші лікарі, а потім сходи на туж діагностику( це , доречі, у нас в Нетішині) і порівняй, що краще:коли тебе винесуть з нашої лікарні вперед ногами, чи коли тебе справді вилікують...
 

Kicya Leapardavna

Користувач
Реєстрація
07.11.06
Повідомлення
65
Репутація
0
Вік
43
НЕ повірю, бо у нас теж одна людина в сім*ї лікувалася за тим методом.
Как мінєральная вада - нєт ні пользи ні врєда.