ДНЗ

patkern

Користувач
Реєстрація
14.08.08
Повідомлення
109
Репутація
8
Вік
56
Звертаюся ОРГАНІЗАТОРА:
Зверніть будь-ласка увагу на відвідування дітьми ДНЗ в літній період, оскільки саме в літній період проводяться ремонтні роботи, а діти як нівчому небувало відвідують ДНЗ.

Сьогодні був в ДНЗ №8, на першому поверсі сплять діти, на другому красять вікна, двері, стіни, по садочку пройтися важко від запаху краски, як там сплять діти мені залишилося загадкою....
Питання до організатора: "Ми чекаємо слідуючого масового отруєння? чи може це звичайна халатність деяких осіб на яку ніхто не звертає увагу??? "
 

Організатор

Користувач
Реєстрація
16.01.09
Повідомлення
95
Репутація
0
Ваше зауваження дуже слушне. Як з’ясувалось, це справді недопрацювання керівника садочка, це так поспішали, оскільки сьогодні днз перевіряла комісія на предмет готовності до нового навчального року. Вважаємо, що це одиничний випадок, бо на час ремонтів діток із садочків забирають в інші установи, щоб не дихали фарбою і т.д.
 

Vik

Справедливий
Користувач
Реєстрація
20.01.08
Повідомлення
242
Репутація
3
Вік
40
Правда о "ДНЗ №8"!!!

Коль уж пошёл разговор именно об этом детском учреждении, то хочется добавить!!!
1. В связи с сегодняшней проверкой прошлую ночь многие не спали, в т.ч. и муж директора заведения (по совместительству плотник)... Ночи коротки нынче, так что за день до этого пришлось доски вывозить среди белого дня, на велосипеде. Хотя, возможно, это и их имущество временно сохранялось на территории (это уже вопрос к другим органам!!)
2. Детей перевели сразу после того, как "реставрировали" трубы, хотя сан. станция была против.... НО, видно заведующая заведением уверила что опасности НЕТ (кроме запаха краски, конечно)
3. С каждого родителя перед ремонтом было собрано по 100 грн, плюс каждый выделяет на ребёнка по 5 грн каждый месяц на "облагораживание дет. садика". Взять бы да посчитать общую суму собранных средств, а так же разницу в затратах на ремонт и "облагораживание" (по чекам).... НЕ УВЕРЕН что дебет с кредитом сойдётся!!
4. ОСНОВНОЙ ВОПРОС К ОРГАНИЗАТОР'у!! Так ли нужно держать такого человека на рабочем месте если подобного БАРДАКА ни в одном д.с. нет?!? Или вы ждёте коллективного обращения в 300 подписей родителей с просьбой поменять заведующую?!? Вопрос к размышлению!!...

P.S. Заранее хочу предостеречь от вопросов типа "где доказательства??", "или доказывай или не говори..." и т.д. Основной целью было побудить ВАС (Организатор) ужесточить контроль над такими "нюансами", это же НАШИ дети!! Ведь ВЫ же водите своих в те же заведения что и остальные!! Просто хотите ли Вы задавать эти "лишние" вопросы и разбираться во всём этом... А всё мною сказанное ведь элементарно проверяется..

Думаем... "Дети - цветы жизни!!" :cool:
 

Ундина

Користувач
Реєстрація
31.05.06
Повідомлення
14
Репутація
0
а в нас теж по 100 грн збирають. 4-ий садочок. А можна десь якось ознайомитись скільки грошей виділяється на ремонти садочкам? і на що ідуть ці гроші? а то в нас здається 10 груп (якщо не більше), а в кожній по 20-25 діточок, значить (20-25)*100*10= 20-25 тисяч гривень. І завідуюча шось із садочка таскає постійно, якісь банки з краскою, бачили люди. ну, теж напевно там зберігає шось своє, буває
 

patkern

Користувач
Реєстрація
14.08.08
Повідомлення
109
Репутація
8
Вік
56
добавлено через 1 минуту
Ундина сказав(ла):
а в нас теж по 100 грн збирають. 4-ий садочок. А можна десь якось ознайомитись скільки грошей виділяється на ремонти садочкам? і на що ідуть ці гроші? а то в нас здається 10 груп (якщо не більше), а в кожній по 20-25 діточок, значить (20-25)*100*10= 20-25 тисяч гривень.
А крім того в ДНЗ №8 щомісячно кожна дитина здає по 5 грн, і всіх батьків цікавить: "Куди йдуть ці кошти??"
 

Організатор

Користувач
Реєстрація
16.01.09
Повідомлення
95
Репутація
0
patkern сказав(ла):
всіх батьків цікавить: "Куди йдуть ці кошти??"
Ну взагалі-то, думаю, питання не за адресою. Якщо ви здаєте гроші, то очевидно не у невідомість. Є ж батьківський комітет, на якому напевне приймали рішення про фонд групи чи щось подібне. Чи ви думаєте що тут влада знову вам щось придумала? Насправді ні. Ну а батьківська участь у ремонтах та підтримці матеріально-технічної бази садочків - це вже давня традиція (напевне, відтоді, як садіки перестали бути дирекційними). Капітальні видатки - бюджет міста, щось інше - ініціатива адміністрації і батьківських колективів днз.

добавлено через 9 минут
patkern сказав(ла):
А можна десь якось ознайомитись скільки грошей виділяється на ремонти садочкам?
Цьогоріч ремонтували днз №9 (басейн) - майже 100 тис. грн.
В усіх інших садках проводились упоряджувальні роботи з підготовки до нового навчального року за кошти спецрахунку (спонсорські) та бюджету міста. Детальну зведену інформацію готують. Надамо трохи пізніше.
 

patkern

Користувач
Реєстрація
14.08.08
Повідомлення
109
Репутація
8
Вік
56
Організатор сказав(ла):
Сообщение от patkern
А можна десь якось ознайомитись скільки грошей виділяється на ремонти садочкам?
Щось Ви попутали, взагалі то це писала Ундина, але всеодно дякую за відповідь.
 

Spoch

Користувач
Реєстрація
18.03.06
Повідомлення
849
Репутація
57
Вік
46
Організатор сказав(ла):
Ну взагалі-то, думаю, питання не за адресою.
Ай молодець. Тобто до призначення завідуючих садочками міськвиконком ніякого відношеня не має? А до дотримання законодавства у підвідомчих ДНЗ також не має? Чи "вимагання" у садочках уже узаконено? Ах так, це така традиція. Якщо вже не вистачає коштів бюджету на утримання ДНЗ, то що заважає налагодити чіткий алгоритм внесення "спонсорської допомоги" батьків та контролю за їх використанням? Чи батьки, яким і так бракує часу на спілкування з дітьми у гонитві за заробітком, ще й на це повинні свій час витрачати? Чи може у цій мутній водичці і верхам перепадає своя частка мзди?

добавлено через 2 минуты
Організатор сказав(ла):
Капітальні видатки - бюджет міста, щось інше - ініціатива адміністрації і батьківських колективів днз.
Та невже? може й нормативий документи вкажете, де ось такий розподіл фінансування обумовлений?
 

Організатор

Користувач
Реєстрація
16.01.09
Повідомлення
95
Репутація
0
Як і обіцяли, детальніше інформуємо про ремонтну кампанію у днз. Загалом на неї використано 112 971 грн. бюджетних коштів та 31 196 грн. добровільних внесків батьків. По школах така картина:251 тис. грн. з бюджету міста та близько 50 тис. грн. батьківських коштів.
Загалом садочки наповнені з розрахунку на 100 місць 104 дитини. Дітей віком від 0 до 6 років є 2952.
 

AqUAmoney

Голова коаліції
Користувач
Реєстрація
09.01.09
Повідомлення
121
Репутація
2
Організатор сказав(ла):
інформуємо про ремонтну кампанію у днз. Загалом на неї використано 112 971 грн. бюджетних коштів та 31 196 грн. добровільних внесків батьків.
31 196 грн. ділимо на 2952 дітей, виходить, що батько кожної дитини давав тільки 10,75грн.??? А інші кошти де осіли?*DONT KNOW
 

Організатор

Користувач
Реєстрація
16.01.09
Повідомлення
95
Репутація
0
Взагалі- то, доцільніше було б цю суму розділити на кількість днз (8). І не упускати з уваги того, що все ж таки це добровільні внески батьків на покращення умов перебування їх власних дітей. Бо саме у садочку більшу частину дня перебуває дитина, батьки якої працюють повний день. І ще не забувайте, що поряд з вашою дитиною може навчатись дитина з пільгової категорії, дитина, яка звільнена від сплати за садочок і т. д.
 

Vik

Справедливий
Користувач
Реєстрація
20.01.08
Повідомлення
242
Репутація
3
Вік
40
Правда ли что заведующая ДНЗ №8 работает до 1 сентября, а потом учереждение получит нового руководителя?! :cool:
 

Spoch

Користувач
Реєстрація
18.03.06
Повідомлення
849
Репутація
57
Вік
46
Організатор сказав(ла):
І не упускати з уваги того, що все ж таки це добровільні внески батьків на покращення умов перебування їх власних дітей. Бо саме у садочку більшу частину дня перебуває дитина, батьки якої працюють повний день.
Добровільні внески? А ви знаєте як вони сплачується? Вихователі вдаються від погроз до сліз аби батькі внесли ці "добровільні" кошти. А чи не простіше було б, що б батькі офіційно сплачували ці кошти, як плату за садочок, щоб хоч контроль за їх витратами здійснювався належний.
Організатор сказав(ла):
І ще не забувайте, що поряд з вашою дитиною може навчатись дитина з пільгової категорії, дитина, яка звільнена від сплати за садочок і т. д.
Стоп, стоп, стоп, а чи не з місцевого бюджету мають оплачуватись пільги?
Чи ви хочете, щоб ми ці пільги спочатку оплачуали за рахунок податків, а потім ще й за рахунок "добровільних" внесків?
 

Організатор

Користувач
Реєстрація
16.01.09
Повідомлення
95
Репутація
0
Spoch сказав(ла):
А чи не простіше було б, що б батькі офіційно сплачували ці кошти, як плату за садочок, щоб хоч контроль за їх витратами здійснювався належний.
А що не дозволяє вам і так здійснювати контроль за видатками. Це ж ваші гроші, і ви зобовязані знати, що ? грн.пішло на ремонт, ? на поповнення різними засобами для навчання групи. Зрештою, саме на ці статті в основному витрачаються батьківські внески.
Spoch сказав(ла):
а чи не з місцевого бюджету мають оплачуватись пільги?
Саме про це й кажемо. Пільговики, як правила, поза внесенням добровільних внесків, але займаються поряд з тими, хто їх може зробити.
Що стосується сліз вихователів, ну то це взагалі питання скоріше етичне: значить, саме таким чином цей вихователь може донести до батьків інформацію. Або причина в іншому: батьківський комітет не бере активної участі у житті групи, а тому на вихователів летять усі камінці. Адже ніхто не приховує, що міський бюджет не може забезпечити абсолютно все. Безперечно, що капітальні видатки, і не повністю забезпечення індивідуальної групи. Що заважає батькам цікавитись подіями, господарськими справами закладу, у якому перебуває його дитина? Чому у всьому потрібно шукати негатив? Чи міська влада мало робить для того, щоб на рівні затверджених норм було харчування (а сьогодні його рівень 94-97%, і це хороший показник), щоб не текли дахи (як от у днз №7 після невдало проведеного капремонту, але ми працюємо з виконавцем, щоб він усунув недоліки), вчасно ремонтувалось обладнання?
 
Т

трактор Митя

Стоп, а куда идут деньги которые мы платим за дет.сад? "таким чином цей вихователь може донести до батьків інформацію" информацию о чём? О дополнительных поборах(которые ,заметьте, никто не отричаетO:) . В нашем городе наверное так и должно быть...)Абсолютный позитив, ни капли негатива. Давайте каждый будет заниматься своим делом. Просто хочется наконец вести с Организатором предметный разговор, а не переливать из пустого в порожнее.
 

_lola_

Користувач
Реєстрація
18.08.06
Повідомлення
293
Репутація
4
Вік
44
fedot сказав(ла):
Стоп, а куда идут деньги которые мы платим за дет.сад?
Никакого спора, чисто для информации: Деньги за детсадик - это 50% месячного питания ребенка в д/с. Всего лишь. Остальные 50% платит держава (та, за которую обычно обидно). И всё.
 

Vik

Справедливий
Користувач
Реєстрація
20.01.08
Повідомлення
242
Репутація
3
Вік
40
Організатор сказав(ла):
А що не дозволяє вам і так здійснювати контроль за видатками. Це ж ваші гроші, і ви зобовязані знати, що ? грн.пішло на ремонт, ? на поповнення різними засобами для навчання групи. Зрештою, саме на ці статті в основному витрачаються батьківські внески.
Вот опять всё перелаживаете на родительские плечи....НО забываете что детей то как раз водят в дет. садик потому что нет времени целый день за ними приглядывать. А Вы просите ходить и уточнять каждый раз "куда же это пошли наши "добровольные пожертвования"?!?.... тем самим "вводите в тень" эти деньги потому как прекрасно знаете что никто не будет ТАК пристально за этим следить и появиться соблазн пустить их "в другое русло". Не пойму почему нельзя официально их "проводить"??... и отчёт по ним будет прозрачен и на детей не будет ложиться "достаток семьи" (а мой папа привёз машину песку а твой сдал 10 гривень).
Організатор сказав(ла):
Чому у всьому потрібно шукати негатив? Чи міська влада мало робить для того, щоб на рівні затверджених норм було харчування (а сьогодні його рівень 94-97%, і це хороший показник), щоб не текли дахи (як от у днз №7 після невдало проведеного капремонту, але ми працюємо з виконавцем, щоб він усунув недоліки), вчасно ремонтувалось обладнання?
А почему родители должны сдавать эти благотворительные взносы?? (потому что это такая "традиция"??? кто же её ввёл эту традицию, интересно??). А почему чтобы отдать ребёнка в дет. садик одним нужно в очереди простоять - а "КТО-ТО" без очереди?? (контроль где??) А почему учереждение одного из дет. садов отдано "под офис" отделению Образования если мест в других дет. садиках недостаточно??
..... Вот такие вопросы!! А Вы Організатор, говорите "Негатив".... Просто позитива в этом всём мало. Никто не просит карусели в каждой беседке и клоунов с шариками, просто решите хотя бы те проблемы, которые в Вашей компетенции и которые действительно облегчат жизнь родителям!! Не нужно призывать к "тотальному контролю" с их стороны - это в полной мере ложиться на Ваши плечи. А то скоро наступит время когда одному из родителей будет "дешевле" воспитывать ребёнка дома!! :cool:
 

_lola_

Користувач
Реєстрація
18.08.06
Повідомлення
293
Репутація
4
Вік
44
Vik сказав(ла):
А почему учереждение одного из дет. садов отдано "под офис" отделению Образования если мест в других дет. садиках недостаточно??
Кстати, меня это тоже удивляет. Я понимаю, что для госучереждений не хватает помещений (стихами пошло), но в условиях острой нехватки мест целый готовый (строить не нужно) садик стоит без деток... Это как-то по-нашему, по-украински. По ТВ недавно в новостях говорили - да, мест в садиках не хватает (про Киев), но ничего, мол, в тесноте, да не в обиде (бойко так, с оптимизмом было сказано). Ага, про воспитателей кто-нибудь подумал?? или кто-то думает, что при 35-ти детях в группе им доплачивают? Ну правильно, а родители потом возмущаются, что внимания мало их ребенку уделили. Те, кто сидят в кабинетах, пробовали когда-нибудь сами поработать с таким количеством детей?
Вы можете сказать на это, что вот когда-то, при СССР детей в группах было столько же, и ничего, работали. Так в то время и дети были другие. Сейчас такие дети, что их количество в группах наоборот нужно сокращать.
 

Spoch

Користувач
Реєстрація
18.03.06
Повідомлення
849
Репутація
57
Вік
46
Організатор сказав(ла):
А що не дозволяє вам і так здійснювати контроль за видатками
БРАК ЧАСУ.
Організатор сказав(ла):
але займаються поряд з тими, хто їх може зробити
а хто вам сказав, хто що може зробити? чи те що сім"я не має пільг, або просто не бажає витрачати час і нерви на їх оформлення, свідчить про її величезні доходи?

добавлено через 3 минуты
Організатор сказав(ла):
Що стосується сліз вихователів, ну то це взагалі питання скоріше етичне: значить, саме таким чином цей вихователь може донести до батьків інформацію
Ні, таким чином адміністрація садочка ВИМАГАЄ від вихователь ЗБИРАТИ кошти нібито на РЕМОНТ.

Доречі, так звана "традиція" карним кодексом легко може класифікуватись як ХАБАР.
 

Організатор

Користувач
Реєстрація
16.01.09
Повідомлення
95
Репутація
0
Vik сказав(ла):
А почему чтобы отдать ребёнка в дет. садик одним нужно в очереди простоять - а "КТО-ТО" без очереди?? (контроль где??) А почему учереждение одного из дет. садов отдано "под офис" отделению Образования если мест в других дет. садиках недостаточно??
З вашого дозволу я продовжу цей синонімічний ряд. А чому при влаштуванні на роботу, наприклад, на станцію потрібно пройти не одні руки чи кабінети? А чому обвідний канал навколо міста побудований неправильно, а чому садочки віддали під відділ освіти, під УКБ, під інформаційний центр, під бараки на Варшавській?
Та тому, що в місті на 30-ому році його існування починають проявлятися проблеми, закладені при його будівництві. От поступила раціональна ідея зробити обвідний канал - вперед, а як його робили - ніхто не питав. І премії отримали... Садочки віддати під установи свого часу було простішим вирішенням проблеми, аніж займатись проектуванням нових будинків під держустанови. Навіть обєктивні причини цьому сприяли:народжуваність тоді різко зменшилась. Тепер же пожинаємо плоди колишніх раціоналізаторів - на 100 місць у днз претендують 104 дитини. І те, що існує черга в дитсадок, у яку стають заледве повернувшись з пологового будинку, справді проблема. А на предмет того, що хтось "без черги", знаєте, місто маленьке, очевидно, що люди залучають різні методи, у тому числі звязки, знайомства та інше. Звісно, що з корупцією потрібно боротись, але чи це можливо в окремій сфері? Вважаю, що тільки централізовано - і у сфері працевлаштування, і в медицині, і в освіті і т.д.
fedot сказав(ла):
Просто хочется наконец вести с Организатором предметный разговор, а не переливать из пустого в порожнее.
Шановний "федот", для чого ж тоді ви зі мною спілкуєтесь, якщо вважаєте даремною справою. Може, відверто погодьтесь, що жодна моя відповідь вами не буде сприйнята позитивно, просто такою є ваша роль на цьому форумі.