Как же всё таки быть с русским языком?

  • Автор теми Куряга
  • Дата створення

Нужен ли русскому языку статус государственного языка Украины?


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    424
M

Midnight Fantasy

BEN LADEN сказав(ла):
Хто не бачив пропоную глянути такі шедеври з українським перекладом: "Теркель і халепа", "Тачки"
Видела...В кино - "Тачки" - просто супер в украинском переводе:))!!! А вот "Теркель і халепа" даже не досмотрела...очень жестокий...
BEN LADEN сказав(ла):
Хотілося б, щоб більшість фільмів перекладали рідною мовою.
В принципе, я не против, чтобы фильмы переводились на 2 языка(и каждый решает на какой идти), я просто рассказала реакцию людей в кинотеатре...
 
B

BEN LADEN

RazR сказав(ла):
По ходу дела, комплекс неполноценности. Либо у Тебя, либо у "циейого расиянына".
Сорі за офтоп....
Мені здається у всієї "бальшой расійськай нациі" цей комплекс присутній.
Дивлюсь буквально паро днів назад біатлон по Євро-спорт, переклад русскій. До фінішу недалеко виграє жіноча збірна Росії. І чую я такі слова:
"Да нашіє севодня виіграют скорєє всево. Пасматрітє вот стаят нємєцкіє болєльщікі і уже они поддєржівают нашу каманду, пахоже что сейчас весь мир балєєт за нашую зборную".
Їм шо шось не вистачає, що вони хочуть самоутвердитись, і підносити себе над всіма націями???
RazR сказав(ла):
Вот из-за таких, как Ты, BEN LADEN, и возникают межнациональные ссоры
Подивись ще раз... я не сказав кого і куди стрілять, це ти сам собі накрутив. Мені просто пострілять хочеться, вивільнити негативні емоції
 

RazR

Гений
Користувач
Реєстрація
10.03.06
Повідомлення
94
Репутація
0
Вік
40
BEN LADEN сказав(ла):
пахоже что сейчас весь мир балєєт за нашую зборную
Неудачный пример. А когда Шумахер едет первым и Попов (российский комментатор F1) кричит нечто подобное про него, немца?.. Получается, что они ещё и х.з. какие подлизы: "залыцяються до нимцив?!" :D
А сборная по биатлону у россиян действительно на сегодняшний день, пожалуй, лучшая. И мужская и женская команды.
Хм, а Зубрилова точно не от хорошей украИнской жизни на сторону белорусов перешла...
BEN LADEN сказав(ла):
Мені просто пострілять хочеться, вивільнити негативні емоції
Кушнарёв дострелялся. Царствие ему небесное.
 
M

Midnight Fantasy

как когда-то кто-то в этом разделе форума заметил, что очень уж у нас любят националистические темы... и очень любят поговорить - какие же "маскали" плохие.
BEN LADEN сказав(ла):
Мені здається у всієї "бальшой расійськай нациі" цей комплекс присутній.
и как-то нехорошо оскорблять целую нацию...
Разве такую уж большую роль имеет принадлежность человека к той или иной стране? ...
 
B

BEN LADEN

RazR сказав(ла):
А когда Шумахер едет первым и Попов (российский диктор F1) кричит нечто подобное про него, немца?..
Не рівняй *** з пальцем! Одне діло коли ти вихваляєш справжнього спартсмена, який доречі не є громадянином тої країни за яку ти вболіваєш і в якій ти живеш, а друге підносити себе над всіма, мовляв "нас всі люблять, ми класні" (Це було, доречі, в Обергофі (Німеччина), а отже, на підтримку німецьких вболівальників сподіватись не варто)
RazR сказав(ла):
какие подлизы: "залыцяються до нимцив?!"
Мда... Поясню тобі... "Подлізуватся" і залицятись це дві різні речі. Синонім "подлізуватся" це "лизати жопу", а залицяються на побаченні...(хоча може ти це і робиш на побаченнях я не вкурсі).
Midnight Fantasy сказав(ла):
и очень любят поговорить - какие же "маскали" плохие.
Я не переношу москалів на генетичному рівні, хороші вони чи погані без різниці. Такий я є!!!
 
M

Midnight Fantasy

BEN LADEN, почему-то я уверена, что если бы так сказал комментатор про украинскую команду, то ты, я думаю, не возмущался бы.
 

samson

Користувач
Реєстрація
14.10.06
Повідомлення
247
Репутація
0
Скільки українців проживають на даний момент в Росії? Живуть там не місяць, а по 10 років і більше, отже вважаються вже москалями. Коли приїзджають до своїх рідних на Україну, ви ж приймаєте їх за своїх, незалежно від того, якою мовою вони спілкуються. Ви забуваєте про те, що всі ми люди.
 

_lola_

Користувач
Реєстрація
18.08.06
Повідомлення
293
Репутація
4
Вік
44
samson сказав(ла):
Ви забуваєте про те, що всі ми люди.
Сподіваюсь, що пишу тут востаннє (бо, чесно кажучи, набридла вже вся ця ворожнеча).
Так, всі ми люди. Просто тут паралельно йде дві теми, перша - та, що по суті - про статус другої державної, друга - про росіян на Україні.
Пишу надцять перший раз: Мені неважливо, на якій мові спілкується людина, аби людина була Людиною. Але, наприклад, мені це неважливо саме тоді, коли не зазіхають на нашу національну мову, культуру та на національність загалом. А от коли я читаю пости, в яких стільки пафосу і зневаги до країни, в якій автори постів живуть, то, звісно ж, в мені прокидаються нотки націоналізму (хоча раніше за собою такого не помічала). Тому не потрібно казати, що це все роздувають націоналісти.
Щодо питання про те, щоб всі російськомовні люди на Україні вчили українську мову - мені таке навіть в голову не приходило, оскільки, ще раз повторюсь, взагалі-то в душі я не яра націоналістка. Проте, мене вражає одна фраза, яку шановна Мішель повторювала тут не один раз: "Надо будет - выучим". Хм... А "надо будет" - це як? Це коли під дулом пістолета? Чи це коли без знання української мови вам не нарахують зарплатні? Наскільки я пам'ятаю (а перечитувати ще раз всю цю тему не хочеться), Ви, Мішель, розказували, що вас в вашій установі вже намагались перевести на заповнення документації українською мовою. То це ще не "надо было"? То коли ж це "надо" має настати?
Повторюсь, я не відстоюю те, що ВСІ в Україні мають знати українську мову (хоча, якщо подумати, то в цьому нічого поганого немає), просто мене кожен раз вражає оце "Надо будет - выучим". Якщо Вам, людині яка живе в цій країні все життя (може й не все, точної інформації не маю щодо цього), до цих пір "не надо было", то, повірте мені, такого моменту вже й не настане.
Щодо перекладу фільмів, вчора подивилась "Отпуск по обмену", якби фільм був мені не цікавим з самого початку, мені мабуть не вистачило б ніяких нервів його дивитись. Два переклади один на одному: російський і український. До кінця фільму мені почало здаватись, що в мене шизофренія, аж думки в голові двоїлися. Так і не зрозуміла цієї задумки. Був би лише російський - було б нормально, був би лише український - теж залюбки б дивилася (так, незвично, але з часом всі все одно звикнуть, і нічого тут страшного, а тим більше смішного немає). Але класти два цих переклади одне на одне - це знущання над людьми, адже розуміємо ми обидві мови, і виходить така каша. Я, чесно кажучи, половину фільму лише здогадувалась, про що говорять герої. Може, ми ще не зовсім навчилися дублювати нормально фільми. Сподіваюсь, у нас все попереду.
Ну і ще одне, згадався дуже переконливий, на його думку, аргумент Разра "Патамуша "160 млн считают его родным (7-е место в мире)" . Ну і що? Не розумію, чому б тобі не запропонувати в такому випадку російську мову як другу державну в будь-якій іншій країні світу? Чому ви так намагаєтесь русифікувати саме Україну? Чи не тому, що вона вам вважається найлегшою здобиччю?
І ще, тут не один раз звучало "а вот при СССР было". Люди, схаменіться! Ваше "СССР" розвалилось ще в минулому тисячолітті, ви все проспали! Бо нагадуєте мені тих старих бабок, які на виборах голосують за комуністів, пояснюючи це тим, що при комунізмі вони жили класно, і ціни були копієчні.

І на останок, користуючись нагодою, передаю привіт подружці Валерії (наполовину - молдаванці), неймовірно чудовій людині на ім'я Ласло (з Венгрії), і всім моїм друзям з Росії! O:) Я вас всіх люблю! :-*
 
M

Midnight Fantasy

_lola_ сказав(ла):
Не розумію, чому б тобі не запропонувати в такому випадку російську мову як другу державну в будь-якій іншій країні світу?
да потому, что раньше Украина, Россия и прочие республики были одним целым, и потому, что очень много русскоязычных осталось здесь. И никто не пытается отобрать у Украины культуру, язык и национальность. Пытаются лишь сделать так, чтобы всем (или почти всем) было удобно. Вот скажите, что будет плохого, если в Украине будет 2 государственных языка? ведь неофициально так и есть. Из-за этого больше людей обратиться в русскую культуру, или как??))))
 

Pashok

"ZапретнаяZона" г.Нетешин
Користувач
Реєстрація
12.06.06
Повідомлення
204
Репутація
0
Midnight Fantasy сказав(ла):
Пытаются лишь сделать так, чтобы всем (или почти всем) было удобно.
якого фіга я маю вчити Російську мову як обовязкову??? воно мені нафіг не впало, а якщо когось "ущімляют" в правах, нарахунок мовлення, то це вже його проблема, ніхто так не любить створювати проблеми, як ми самі! :-p
 

_lola_

Користувач
Реєстрація
18.08.06
Повідомлення
293
Репутація
4
Вік
44
Midnight Fantasy сказав(ла):
Вот скажите, что будет плохого
От і я ж про що... Вже надоїло пояснювати. Чомусь Ми розуміємо, що поганого, а Ви - ні! А потім ще обаражаєтесь, що ділимо Україну на ваших і наших. Сумно :-(
Пояснюю востаннє для ваших (хоча й знаю, що все одно не зрозумієте): Наша країна не для того стала Україною, щоб з часом з неї знов зробили УРСР.
Midnight Fantasy сказав(ла):
да потому, что раньше Украина, Россия и прочие республики были одним целым
Ну от знов про СССР. Може перестанемо жити минулим і почнемо думати про майбутнє?
Фух, аж диву даюсь такому нерозумінню української історії.

добавлено через 10 минут
Ага, і ще одне, помітила за собою таку штуку: після таких от тем на форумі стала більше слідкувати за своєю мовою, намагаючись уникати русизмів. Ще не зовсім вдається, але прогрес "на лиці" :D
Тому величезне ДЯКУЮ автору теми і всім опонентам! :-*
 

PATRICK

Користувач
Реєстрація
21.03.06
Повідомлення
383
Репутація
0
Midnight Fantasy сказав(ла):
BEN LADEN, почему-то я уверена, что если бы так сказал комментатор про украинскую команду, то ты, я думаю, не возмущался бы.
Але чомусь так жоден український коментатор не коментує українську команду... то може вся справа не в українцях???
Midnight Fantasy сказав(ла):
да потому, что раньше Украина, Россия и прочие республики были одним целым
НІКОЛИ... Запам"ятай собі, НІКОЛИ не були одним цілим... Як і всі народи ти втрапила під цей піар (зараз це так називається). Якщо кругом тобі вивіски, плакати, по ящику кажуть що СРСР єдина країна, то повірять всі. Навіть зараз
Midnight Fantasy сказав(ла):
скажите, что будет плохого, если в Украине будет 2 государственных языка
Фшоці... Як можна саму думку таку допустить?
Держава - одна (Україна, якщо хтось забув). Мова - одна (українська)
Які питання???>:eek:
 

RazR

Гений
Користувач
Реєстрація
10.03.06
Повідомлення
94
Репутація
0
Вік
40
_lola_ сказав(ла):
востаннє для ваших (хоча й знаю, що все одно не зрозумієте): Наша країна
Отлично!.. Политкорректность так и прёт. :-\
PATRICK сказав(ла):
НІКОЛИ не були одним цілим
А чем МЫ были? Врагами? Ах, нет, точно, Украину же по жизни "гнобили"...
 
M

Midnight Fantasy

Pashok сказав(ла):
якого фіга я маю вчити Російську мову як обовязкову??? воно мені нафіг не впало
ну не знаю. по-моему, чем больше ты изучаешь в детстве, тем тебе проще в дальнейшей жизни. и я очень благодарна своей школе, что учила одинаково и русский и украинский.
Pashok сказав(ла):
а якщо когось "ущімляют" в правах, нарахунок мовлення
меня лично не ущемляют.
_lola_ сказав(ла):
Ну от знов про СССР. Може перестанемо жити минулим і почнемо думати про майбутнє?
да никто не говорит про СССР. просто прошло очень мало времени после распада, и очень многие люди с тех времен ещё живут здесь.
_lola_ сказав(ла):
щоб з часом з неї знов зробили УРСР.
разве речь шла о том, чтобы делать УССР? речь просто о языке, а не об экономике, политике и прочем...
Почему когда в Канаде ввели французский язык, как государственный, никто даже и не думал, что из Канады хотят сделать французскую колонию...
 

Arkhangel7

Користувач
Реєстрація
19.11.06
Повідомлення
82
Репутація
1
Мене "харить" ще така штука як: їдеш кудись в рос. мовний регіон і тікі ти зними починаеш говорить по українські то вони до тебе "что", і тобі приходиться говорити по російські(аж язик заплітається), а як скажеш слово "писать"( у формиі писати), але поставиш наголос ось так "пи'сать"( і сам починаеш реготати:D :D )
 

_lola_

Користувач
Реєстрація
18.08.06
Повідомлення
293
Репутація
4
Вік
44
Midnight Fantasy сказав(ла):
Почему когда в Канаде ввели французский язык, как государственный, никто даже и не думал, что из Канады хотят сделать французскую колонию...
Та тому що в них канадської мови немає!!!!!!!!!! Як ви цього не зрозумієте?!!!!
А в нас є своя мова!
Ладно, заспокоїлась, і намагатимусь не сприймати так близько до серця це все, бо так ніякого серця не вистачить.
P.S. З вами тут точно націоналістом станеш.
 

Pashok

"ZапретнаяZона" г.Нетешин
Користувач
Реєстрація
12.06.06
Повідомлення
204
Репутація
0
Midnight Fantasy сказав(ла):
и очень многие люди с тех времен ещё живут здесь.
ну тагди пускай йедуть в сфаю СІБІРЬ! :D
знаеш, якщо цим "многім людям" так не подобається українська мова і вони не бажають її вчити, чого законодавство не змушує, а змушують обставини, то нехай переїзжають до Росії, там ім будіт харашоу! :cool:

добавлено через 57 секунд
Midnight Fantasy сказав(ла):
меня лично не ущемляют.
ну тоді шо ти мелеш, люба? ;)

добавлено через 1 минуту
Midnight Fantasy сказав(ла):
Почему когда в Канаде ввели французский язык, как государственный,
мила моя, учи історію, і буде тобі все зрозуміло!
 
M

Midnight Fantasy

RazR сказав(ла):
Отлично!.. Политкорректность так и прёт.
Браво! поразительная наблюдательность!:)

RazR сказав(ла):
А чем МЫ были? Врагами? Ах, нет, точно, Украину же по жизни "гнобили"...
Блин, почему, у меня нету кнопки "Спасибо":))

добавлено через 8 минут
Pashok сказав(ла):
ну тагди пускай йедуть в сфаю СІБІРЬ!
А тебе ли решать кому и куда ехать?

Midnight Fantasy сказав(ла):
знаеш, якщо цим "многім людям" так не подобається українська мова і вони не бажають її вчити, чого законодавство не змушує, а змушують обставини, то нехай переїзжають до Росії, там ім будіт харашоу!
Людям пожилым уже очень тяжело выучить другой язык, голова уже не такая свежая...и куда им переезжать? и вообще, смотри выше - тебе ли решать...
Pashok сказав(ла):
ну тоді шо ти мелеш, люба?
во-первых, я тебе не "люба";
во-вторых, я не мелю, а выражаю свою точку зрения;
в-третих, я не из личных соображений продолжаю этот спор, а из логики.

Pashok сказав(ла):
мила моя, учи історію, і буде тобі все зрозуміло!
а историю учила может быть получше тебя.

добавлено через 12 минут
и ещё, извините за оффтоп, наверное этопоследнее моё сообщение в этой теме, так как всё равно мы ничего друг другу не докажем, а тут уже начинается переход на личности... Спасибо всем оппонентам!
 

kristi

Користувач
Реєстрація
20.06.06
Повідомлення
239
Репутація
0
Midnight Fantasy сказав(ла):
Людям пожилым уже очень тяжело выучить другой язык,

Если бы дело было только в пожилых, вопрос и не подымался. Речь
идет о владении разговорным украинским каждым гражданином
Украины, а сверх этого- чем больше языков знаешь, тем лучше
для тебя.
Midnight Fantasy сказав(ла):
когда в Канаде ввели французский язык, как государственный
Государственным французский является не по всей Канаде, а только в
Квебеке, который изначально был заселен французами. Сейчас он
используется только для официальных документов, все население
говорит по-английски.
 

sonic

злий вуйко
Адміністратор
Реєстрація
31.08.06
Повідомлення
404
Репутація
56
блин я поражаюсь опонентам один приводит в пример Швейцарию хотя у них нет родного языка, другая Канаду у них тоже нет родного языка.. Вы хоть немного думали перед тем как постить..