КАРАНТИН

Spoch

Користувач
Реєстрація
18.03.06
Повідомлення
849
Репутація
57
Вік
46
Карантин: в 9 западных областях закрываются все учебные заведения и отменяются массовые мероприятия (обновлено)

Питання до представників ВЛАДИ.

Що це означатиме для Нетішина?
Чи зачинять школи та садочки?

Організатор сказав(ла):
1.Тимчасово припинити відвідування дошкільних навчальних закладів міста, інтернет та комп’ютерних клубів, бібліотек, навчання в загальноосвітніх навчальних закладах міста, міському центрі соціальних служб сім’ї, дітей та молоді, ПСМНЗ ”Нетішинська міська художня школа” та ”Нетішинська міська школа мистецтв”, КЗ ”Палац культури міста Нетішина”, Будинку культури, Будинку дитячої творчості, клубі «Юний технік», Краєзнавчому центрі м. Нетішин, Нетішинському професійному ліцеї
від 30 жовтня до 22 листопада 2009 року включно.
2. пункт 2 викласти у такій редакції: «2. Тимчасово припинити проведення культурно-масових заходів та експлуатацію СК ”Енергетик”, басейну, КДЮСШ
від 30 жовтня до 22 листопада 2009 року включно
 

Spanish Fly

Користувач
Реєстрація
11.11.06
Повідомлення
235
Репутація
7
В рівному вже всі навчальні заклади закриті! Щойно дізналася теж.
 

Marco BenasS

Користувач
Реєстрація
18.03.08
Повідомлення
5
Репутація
0
Щойно дізнався(мама вчитилька):
В Нетішині карантин.
 

котяра

Користувач
Реєстрація
15.05.07
Повідомлення
194
Репутація
0
В 11.30 відбулась розширена нарада, де приймалося рішення про карантин - згідно з цією інформацією в Нетішині карантин з 30 жовтня до 8 листопада. Карантин розповсюджується на всі навчальні заклади, Палац культури, СК Енергетик, КДЮСШ, школу мистецтв, художню школу, Будинок культури, Будинок дитячої творчості...
Наскільки мені відомо, пізніше буде оприлюднене це рішення, а також інтерв’ю з головним лікарем, тут на форумі.
 

Організатор

Користувач
Реєстрація
16.01.09
Повідомлення
95
Репутація
0
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ НЕТІШИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
НАДЗВИЧАЙНА ПРОТИЕПІДЕМІЧНА КОМІСІЯ

РІШЕННЯ
від 30 жовтня 2009 року № 5
м. Нетішин

Про епідситуацію з ГРВІ та грипу
у м. Нетішин


У зв’язку з ускладненням епідеміологічної ситуації з грипу та ГРВІ, яка виникла в Україні, особливо в Західному регіоні, сусідній від нас Тернопільській області, де реєструються летальні випадки від ускладнень ГРВІ та грипу, керуючись Постановою головного державного санітарного лікаря України ”Про забезпечення заходів щодо профілактики грипу та ГРВІ в епідсезон 2009-2010 рр. попередження заносу та розповсюдження пташиного А (Н5М1) та пандемічного А (НІШ) грипу в Україні” від 20 жовтня 2009 року № 22, вказівки Головного державного санітарного лікаря Хмельницької області від 28 жовтня 2009року, з метою своєчасного проведення протиепідемічних та профілактичних заходів, відповідно до рішення обласної надзвичайної протиепідемічної комісії ”Про епідситуацію з ГРВІ та грипу у Хмельницькій області” від 29 жовтня 2009 року, інформації головного державного санітарного лікаря ДЗ ”Нетішинська СЕС ООРР” МОЗ України Кравчук Н.А. про результати відслідковування захворюваності ГРВІ та грипом, враховуючи інформацію заступника начальника-головного лікаря ДЗ «СМСЧ №4» Бондарчука А.Є. щодо збільшення кількості викликів «швидкої» допомоги, госпіталізації студента одного із тернопільських вузів, жителя м.Нетішин, термінового додаткового фінансування ДЗ «СМСЧ №4» з метою придбання медикаментів першої необхідності та марлевих пов’язок, необхідності регулярної санітарної очистки міста від сміття та побутових відходів, а також пропозиції секретаря міської ради надзвичайна протиепідемічна комісія виконавчого комітету міської ради вирішила:
1. Тимчасово припинити навчання в загальноосвітніх навчальних закладах міста, в тому числі у перших класах, які навчаються на базі ДНЗ, міському центрі соціальних служб сім’ї, дітей та молоді, ПСМНЗ ”Нетішинська міська художня школа” та ”Нетішинська міська школа мистецтв”, КЗ ”Палац культури міста Нетішина”, Будинку культури, Будинку дитячої творчості, клубі «Юний технік», Краєзнавчому центрі м. Нетішин, Нетішинському професійному ліцеї, інтернет клубах, бібліотеках від 30 жовтня до 8 листопада 2009 року включно.
2. Тимчасово припинити проведення культурно-масових заходів та експлуатацію СК ”Енергетик”, басейну, КДЮСШ від 30 жовтня до 8 листопада 2009 року включно.
3. Зобов’язати керівників торгівельних закладів ввести носіння 4-х шарових марлевих пов’язок та проведення дезінфекційних заходів.
4. Ввести носіння 4-х шарових марлевих пов’язок для персоналу гуртожитків ЖКО, аптек міста, груп дошкільних навчальних закладів.
5. Зобов’язати керівників вищезгаданих закладів суворо дотримуватись санітарно-гігієнічного, протиепідемічного та дезінфекційного режиму.
6. ВП ”Хмельницька АЕС” ДП ”НАЕК ”Енергоатом” рекомендувати провести профілактичні заходи серед персоналу в місцях великого скупчення людей, ввести носіння 4-х шарових марлевих пов’язок.
7. Зобов’язати керівників та власників аптечної мережі міста створити необхідний запас антивірусних препаратів, протигрипозної вакцини та дезінфекційних засобів.
8. Начальнику-головному лікарю ДЗ ”СМСЧ № 4” Уляніцькому Ю.І.:
8.1.забезпечити готовність госпітальної бази до роботи в умовах епідускладнень (виділення достатньої кількості відділень та палат інтенсивної терапії, апаратів штучної вентиляції легень, антивірусних препаратів, діагностичних тест-систем, дезінфекційних засобів, засобів індивідуального захисту);
8.2.забезпечити щоденне подання інформації про кількість захворілих на грип та ГРВІ в ДЗ ”Нетішинська СЕС ООРР” МОЗ України.
9. Головному державному санітарному лікарю ДЗ ”Нетішинська СЕС ООРР” МОЗ України Кравчук Н.А.:
9.1.проводити простійний аналіз епідемічної ситуації в місті щодо захворюваності на грип та ГРВІ;
9.2.забезпечити постійний моніторинг за циркуляцією вірусів грипу та інших збудників ГРВІ;
9.3.посилити контроль за дотриманням санітарно-гігієнічного, протиепідемічного та дезінфекційного режимів в лікувально-профілактичних закладах міста та на об’єктах підвищеного епідризику.
10. Проводити санітарно-освітню роботу серед населення щодо епідситуації з грипу та ГРВІ та заходи профілактики, використовуючи всі засоби масової інформації.
11. Виконавчому комітету міської ради звернутись до генерального директора ВП «Хмельницька АЕС» з офіційним листом щодо негайного розблокування рахунків КП НМР «ЖКО» з метою придбання паливно-мастильних матеріалів для організації санітарної очистки міста.
12. Провести розширену нараду 30 жовтня 2009 об 11.30 год. за участю представників засобів масової інформації міста, керівників та власників аптек, постійної комісії Нетішинської міської ради з питань бюджету, фінансів, податкової та тарифної політики.
13. Копію цього рішення надіслати генеральному директору ВП «Хмельницька АЕС» та розповсюдити в організаціях та установах міста.
14. 6 листопада 2009 року провести повторне засідання Надзвичайної протиепідемічної комісії.

Голова Надзвичайної
протиепідемічної комісії О.Є.Смишляєв

Секретар Надзвичайної
протиепідемічної комісії Н.А.Кравчук
Окрім цього, рішенням бюджетної комісії з бюджету міста виділено 10 тис. грн. для ДЗ "СМСЧ №4" на екстренний випадок , по 1 тис. грн кожному днз для проведення посилених карантинних заходів.
Керівників усіх міст і районів області на 17.00 сьогодні збирає губернатор.
Медики просять вживати усіляких профілактичних заходів, обмежити контакти, аптекарі роблять усе можливе, аби поповнити склад ліками і повязками, однак цього на разі не можуть їм забезпечити поставщики. Повязки рекомендовано виготовляти самому із марлі.
 

BooDooN

Користувач
Реєстрація
12.11.07
Повідомлення
9
Репутація
0
Чому в новинах кажуть, що карантин на 3 тижні, а в нас на 1?
 

Nino

Користувач
Реєстрація
03.07.09
Повідомлення
71
Репутація
0
якщо буде багато випадків захворювання,то продовжать
 

Сошо

Користувач
Реєстрація
07.07.08
Повідомлення
144
Репутація
0
Даже в Киеве на три недели закрыли ВУЗы, так что сидим дома, следим за своим иммунитетом :)
 

Dj MInas

Користувач
Реєстрація
26.01.09
Повідомлення
47
Репутація
1
а что правда на щот какого то парня в городе??типа он завирусован..
 

JohnSparrow

Користувач
Реєстрація
19.07.06
Повідомлення
456
Репутація
20
Сошо сказав(ла):
Даже в Киеве на три недели закрыли ВУЗы, так что сидим дома, следим за своим иммунитетом
Судя по всему, сидим и следим в монитор. Иммунитет от этого взлетит до небес, :)
 

Sweety

Користувач
Реєстрація
27.04.07
Повідомлення
5
Репутація
0
Dj MInas сказав(ла):
а что правда на щот какого то парня в городе??типа он завирусован..
__________________
насчёт того парня я сегодня слышала, что он лежит в реанимации с температупой 42 градуса=-O , говорят, что он студент с Тернополя приехал к родителям:-X
 

_lola_

Користувач
Реєстрація
18.08.06
Повідомлення
293
Репутація
4
Вік
44
Dj MInas,
Sweety,
Діти, ну дійсно, їжте краще цибулю з часником подалі від компа, бо в мене від таких слів як "завірусован" взриваються мізки.

AsToN сказав(ла):
Пєм горілку, закусуєм часником і все буде добре!!!
Ага, побільше алкоголю - і Ваш імунітет буде "рости" прямо на очах.
 

Igniter

Користувач
Реєстрація
26.03.08
Повідомлення
20
Репутація
0
БУДЬТЕ УВАЖНІ..НЕ ІГНОРУЙТЕ ЦЕ..
СЛІДКУЙТЕ ЗА СТАНОМ ЗДОРОВ Я!
АДЖЕ СИТУАЦІЯ В УКРАЇНІ ЗАГОСТРЮЄТЬСЯ...
ЗВЕРТАЙТЕ УВАГУ НА СИМПТОМИ..І ЗВЕРТАЙТЕСЬ ДО ЛІКАРЯ

На Західній Україні бушує епідемія грипу.Зафіксовано уже 30 померлих:в Львівській обл. померло 12 чоловік,в Івано-франківській-6 чоловік,в Тернопільській-12...

Як пояснює пресс-служба Міністерства Охорони Здоров' я, кількість хворих в цілому складає:37 тис.923 чоловік,з них 3 тис.418 чоловік-діти.Всього госпіталізовано 951 людина
Зауваження модератора:
п. 5.3.6.b. главы V Правил форума
 

Patt1

Користувач
Реєстрація
16.12.07
Повідомлення
17
Репутація
0
Сьогодні, прямо на парі, в Рівному, загинула дівчина!
 

_Doll_

Користувач
Реєстрація
26.08.08
Повідомлення
18
Репутація
0
а що робити?? сидіти дома 3 неділі і їсти часник?? а що робити з людьми які ходять на роботу це також дуже страшно, бо ти ідеш на роботу і думаєш як це не заразитись, я не вірю що повісивши повязки на рот і на ніс, це зупинить грип.. я в паніці. ЩО РОБИТИ?? старшно, я це ладно, але як же батьки..???Роботу ніхто не покине, тому що, гроші потрібно... Чи привезуть в Україну необхідні ліки???... *паніка*
 

Igniter

Користувач
Реєстрація
26.03.08
Повідомлення
20
Репутація
0
_Doll_ сказав(ла):
я не вірю що повісивши повязки на рот і на ніс, це зупинить грип..
Зрозуміло.....Дитино сиди дома виходь тікі по необхідності!(і тільки в повязці!) тому що ГРИП передається повітряно-крапельним шляхом
 

AdMiRaL_DyPa

Користувач
Реєстрація
03.07.07
Повідомлення
409
Репутація
1
_Doll_ сказав(ла):
а що робити?? сидіти дома 3 неділі і їсти часник
та ні... Мона наприклад закинутись "кальосамі" і піти подвіжувати в Алкотрас, піти в піцерії, де невідомо як миють посуд... Невже ви нерозумієте наскільки це серйозно і небезпечно! Я розумію що хочеться погулять, однак здоров`я думаю дорожче!