Почалося. БІЗНЕС ПІД ПРЕСОМ.

kredit_s

Користувач
Реєстрація
18.12.09
Повідомлення
998
Репутація
9
Почалося.
Скакодуб Андрій Васильович | 28.04.2010 20:54

Диктатурі порядку – бути. Пацан сказав, пацан зробив. Команда "фас" дана всім, хто має право штрафувати та накладати фінансові санкції. Дана команда "потрясти" та витрусити помаранчеві області, де ці кляті українці не захотіли здійснити своє волевиявлення на користь двічі несудимого.


Непомаранчеві області можуть спати спокійно, бо в першу чергу зачистки чекають на тих, хто є другим сортом. Перший сорт піде трохи згодом, а спочатку "мстя" візьме за горло другий сорт. "Я вам сказал ять и ать вашу, выбивать по максимуму, или пойдёте у меня все на ремень", і всі пішли під ать і ять виконувати план заготівель, бо ж ощак пустий.

Більше не дивуйтесь, бо тепер вас можуть оштрафувати та накласти на вас... фінансові санкції, притягнути до відповідальності, якщо будете впиратись то і до кримінальної. Статтю ці хлопці та дівчата знайдуть, за це можете не переживати. Якщо раніше інспекція ДАБК (архітектурно-будівельного контролю) сиділа та жувала соплі та тільки інколи за спец заказами здійснювала "наїзд", то тепер інспектори будуть день та ніч перевіряти порушення законодавства, тобто наявність самовільного будівництва. А цього добра у нас в кожному обійсті, що греблю гати. Хто є законослухняним громадянином, той знає, чого вартує оформити всі документи на будівництво та ввести в експлуатацію побудоване. Я знаю кілька чоловік, які дійшли до самого кінця, тобто оформили землю та ввели в експлуатацію, як Закон пише. Всі інші плюнули, тільки дізнались, що воно таке. Бо наша бл...ца держава створила всі умови, щоб не оформити землю та майно. Не буду пояснювати всю процедуру, бо і так всі розуміють, що це марна справа. Приходиш, наприклад, до пожежника, щоб підписати документи, а воно тобі: "Ви хочете швидко? Чи бажаєте, щоб я вас поставив на чергу, бо мені ж потрібно виїхати на місце, все оглянути". Якщо швидко, то в конверті за таксою оплата на місці, якщо не швидко, то ця пожежна дупа виїде, а якщо вона виїде, то такого акта складе, що ви за все життя не виконаєте.

А що ж сталося, спитаєте ви? Інспекція почала масово перевіряти в кожній хаті наявність порушень та самовільного будівництва. І... в кожній хаті знаходить те, що їм треба. Поповнення бюджету. Диктатура порядку. Законно? Канешно, бо органи державної влади та їх посадові особи у нас діють виключно на підставі Конституції та законів Украни. Повірте, вас вимахають, але по закону.

Особливе питання – органи податкової інспекції. У кожного інспектора є план на день, скільки потрібно принести грошей на общак. Якщо плану не буде, то буде працювати інший інспектор, який буде перевиконувати цей план. Наприклад, до кризи план складав від 50 тис. грн... штрафів на день для одного інспектора. Тепер можете сміливо добавляти нуля до цієї суми.

Що ми маємо сьогодні? Сьогодні об'єкти торгівлі, громадського харчування масово закриваються, ті, хто не встиг, вже отримали по хто по 20 а хто і по 50 тисяч гривень штрафів.

Одного підприємця оштрафували на 50 тисяч гривень, а весь товар коштує 45 тис. грн... Він поклав ключі від магазину, і сказав, щоб забирав цей магазин нах... П'ять робочих місць та податки на всіх працівників держава втратила. Люди втратили засоби до існування, а держава отримала на папері віртуальних 50 тис. грн... таких випадків вже десятки. Все податкове законодавство, яке начебто визначає планові та позапланові перевірки, що про планові треба попереджати за 10 днів, що на позапланові потрібно рішення суду до одного місця, всім до одного місця. Зазначу, що суду також, бо спроби оскаржити рішення податкової наштовхуються на залізобетонну стіну. Суди також залежать від податкової, а якщо суди не будуть працювати як треба, то можуть не отримати фінансування на свої численні пільги. Бригада.

Для цікавості можете зазирнути в Кодекс адміністративного судочинства України, де визначено перелік органів державної влади, які можуть ваш штрафувати. Наша Верховна рада постійно вдосконалює цей механізм та вносить зміни до цього Кодексу. Наближає нас до європейських стандартів... але по рівню штрафів. Тут ці пузаті дони працюють, як треба. У мене склалось враження, що наша держава тільки проводить реформи у ДАЇ. Кожного дня тільки і чути, то те вигадали, то се ввели, аби поповнити общак, тобто бюджет.

Передбачаю, що скоро будуть переписувати дерева і кущі, курок -несучок та обкладати кожну податком, як це було за Союзу. Совок повертається.

Передбачаю, що державних субвенцій місцевим бюджетам на всілякі пільги та виплати на всіх не вистачить, а тому спочатку бюджетний розпис розпишуть на регіони, де люблять Президента, а все, що лишиться, в останню чергу всім іншим. Не дивуйтесь. Це – диктатура порядку.

Наостанок, хотів би вас просвітити з приводу того, а хто ж у нас контролюючі органи і скільки їх взагалі?

В Україні органів державного нагляду, на які поширюється дія Закону про контроль – 59; органів ліцензійного контролю – 48; всього – 98 органів та їх посадових осіб. Тому чекайте гостей. А що там з єдиним податком? Якщо повезе, то буде від 500 до 1000 гривень, а якщо послухають Бродського, то буде до 2000 грн. Багато моїх знайомих вже позакривалися та пішли в тінь. А це робота для податкової міліції. Але це вже друга історія.

http://narodna.pravda.com.ua/economics/4bd876539072e/
 

Frost

Користувач
Реєстрація
30.09.06
Повідомлення
276
Репутація
5
Вік
38
Ющенко нам ще медом покажеться.
 

LED

Справжній патріот міста
Користувач
Реєстрація
02.04.09
Повідомлення
100
Репутація
0
Frost сказав(ла):
Ющенко нам ще медом покажеться.
Через цей "мед" ми і маємо двіччі несудимого "гаранта". Вони один одного варті.

А яка ситуація в Нетішині, щось не чути про масові штрафування і "Край" мовчить.
 

kredit_s

Користувач
Реєстрація
18.12.09
Повідомлення
998
Репутація
9
перед травневими святами були перевірки - штрафи подекуди сягали пятизначних сум
 

Frost

Користувач
Реєстрація
30.09.06
Повідомлення
276
Репутація
5
Вік
38
LED сказав(ла):
Через цей "мед" ми і маємо двіччі несудимого "гаранта". Вони один одного варті.
Цілком згоден. Але я про те, щоб краще той "мед" був ніж цей "несудимий".
 

zZzara

Ведьмочка :)<br>Модератор
Користувач
Реєстрація
23.05.06
Повідомлення
478
Репутація
0
Но ведь все эти проверки и суммы штрафов по тем законам, которые введены не за последние 3 месяца, а по тем законам, которые приняты ранее. Разве янык принимал закон о невозможности оформить землю? Или он, сволочь такая, собирал налоги в бюджет перед выборами на год вперед? ;) Фу, какая однобокая статеечка... фу
И, кстати, не только в западных "неугодных" областях всё это происходит... :-(
Короче противно читать
 

vk713

Користувач
Реєстрація
23.01.08
Повідомлення
270
Репутація
3
zZzara сказав(ла):
Но ведь все эти проверки и суммы штрафов по тем законам,
По законам? Якщо ігнорується конституція, то хто ж закони буде поважати? Не ті часи на Україні.(

Правоохоронні органи отримали вказівку не перевіряти підприємства, які отримали великі суми асигнувань з держбюджету.
Про це заявив міністр внутрішніх справ опозиційного уряду, депутат від НУНС Геннадій Москаль, повідомляє прес-служба БЮТ.
Він також зазначив, що правоохоронцям наказали не перевіряти витрачання коштів на держзакупівлі, які проводяться без тендеру.
"Це не лише бюджет обману, це бюджет розкрадання, бо левова частина коштів виділена на підконтрольні Партії регіони підприємства і установи, а також спонсорам, які фінансували виборчу компанію Януковича", - сказав Москаль.
"Також велика частина йде на закупку товарів і послуг без тендерних процедур", - заявив він.
"За інформацією, якою я володію, керівникам правоохоронних органів дана неофіційна вказівка не перевіряти ті підприємства, для яких виділені великі асигнування з бюджету, а також не перевіряти витрачання бюджетних коштів на держзакупівлі без проведення тендерних процедур", - повідомив Москаль.
http://www.pravda.com.ua/news/2010/05/6/5014751/


zZzara сказав(ла):
И, кстати, не только в западных "неугодных" областях всё это происходит...
Хіба підприємства Ахметова, Янека, пінчука, Фірташа..... трясуть?
 

Spoch

Користувач
Реєстрація
18.03.06
Повідомлення
849
Репутація
57
Вік
46
zZzara сказав(ла):
Но ведь все эти проверки и суммы штрафов по тем законам, которые введены не за последние 3 месяца, а по тем законам, которые приняты ранее.
А пані читати вміють?
kredit_s сказав(ла):
Все податкове законодавство, яке начебто визначає планові та позапланові перевірки, що про планові треба попереджати за 10 днів, що на позапланові потрібно рішення суду до одного місця, всім до одного місця. Зазначу, що суду також, бо спроби оскаржити рішення податкової наштовхуються на залізобетонну стіну. Суди також залежать від податкової, а якщо суди не будуть працювати як треба, то можуть не отримати фінансування на свої численні пільги. Бригада.
Закони то він не приймав, поки що. Та тіщо є виконує вибірково.

добавлено через 9 минут
kredit_s,
А чого це Ви гвалт піднімаєте? Казали що мудрі люди завжди між собою домовляться, навіть на рахунок податків.
kredit_s сказав(ла):
не боротися з кимось потрібно... а себе розвивати...і тоді не буде проблем мови, флоту і податків... мудрі завжди мирно про все між собою домовляться....
Зате скоро часу на саморозвиток буде через край, як у того підприємця, що ключі від магазинчику податковій віддав.

добавлено через 12 минут
-Пане Азаров, а коли розпочнуться податкові канікули для малого та середнього бізнесу?
-Не переживайте, скоро ми створимо умови, коли підприємці зможуть відпочити від свого бізнесу.
 

LED

Справжній патріот міста
Користувач
Реєстрація
02.04.09
Повідомлення
100
Репутація
0
zZzara сказав(ла):
Но ведь все эти проверки и суммы штрафов по тем законам, которые введены не за последние 3 месяца, а по тем законам, которые приняты ранее.
Яка різниця коли вони були прийняті. Якщо є вказівка "хвас" то любі закони підійдуть, якщо ви маєте справу з інспектуванням будь-чого, ви зрозумієте, головне не скупитись на нулі. А якщо суди кишенькові, думаю ви тут не станете сперичатись що це так, дивлячись на Кастраційний Суд, то будь-яка людина для них (м"ясорубки) це звичайнісінький фарш, змолотять і не ікнуть. І не допоможе їхня "захисниця" Кірпічова!
 

zZzara

Ведьмочка :)<br>Модератор
Користувач
Реєстрація
23.05.06
Повідомлення
478
Репутація
0
Повторю еще раз то, что считаю истиной уже много лет: каждый народ заслуживает своего правителя :-p
 

Нежный ветер

Заблокирован
Користувач
Реєстрація
14.08.08
Повідомлення
155
Репутація
0
vk713 сказав(ла):
По законам? Якщо ігнорується конституція, то хто ж закони буде поважати? Не ті часи на Україні.(
А предпринимателям не платить налоги и не делать отчисление на соцзащиту можно, выходит?
Как одни платят налоги и соблюдают законодателсьтво так же его соблюдают и проверяющие. Какие люди - такой и бизнес, такие и проверяющие, такое и правительство.
И не надо ля-ля.

Статья однобокая.
zZzara, +1
 

kredit_s

Користувач
Реєстрація
18.12.09
Повідомлення
998
Репутація
9
zZzara сказав(ла):
Фу, какая однобокая статеечка... фу
по-моєму конкретно написано
kredit_s сказав(ла):
Одного підприємця оштрафували на 50 тисяч гривень, а весь товар коштує 45 тис. грн... Він поклав ключі від магазину, і сказав, щоб забирав цей магазин нах... П'ять робочих місць та податки на всіх працівників держава втратила. Люди втратили засоби до існування, а держава отримала на папері віртуальних 50 тис. грн... таких випадків вже десятки. Все податкове законодавство, яке начебто визначає планові та позапланові перевірки, що про планові треба попереджати за 10 днів, що на позапланові потрібно рішення суду до одного місця, всім до одного місця. Зазначу, що суду також, бо спроби оскаржити рішення податкової наштовхуються на залізобетонну стіну. Суди також залежать від податкової, а якщо суди не будуть працювати як треба, то можуть не отримати фінансування на свої численні пільги. Бригада.

добавлено через 3 минуты
kredit_s сказав(ла):
kredit_s,
А чого це Ви гвалт піднімаєте? Казали що мудрі люди завжди між собою домовляться, навіть на рахунок податків.
так то ж мудрі... а де ви останні кілька років бачили при владі мудрих людей...
Spoch сказав(ла):
Зате скоро часу на саморозвиток буде через край, як у того підприємця, що ключі від магазинчику податковій віддав.
палка мкє два кінці...невдача в одному - стартовий майданчик для успіху в іншому

добавлено через 6 минут
Нежный ветер сказав(ла):
А предпринимателям не платить налоги и не делать отчисление на соцзащиту можно, выходит?
сразу видно что вы никогда не занимались своим бизнесом...как раз чп шники налоги и платят... а не платит как раз крупный бизнес... сколько людей разорились во время кризиса... а кто еще держится, того топят... ...не имеете понятия а судите...
 

_MarGaritA_

Користувач
Реєстрація
07.01.09
Повідомлення
85
Репутація
1
Вік
31
kredit_s сказав(ла):
как раз чп шники налоги и платят..
Это Вы о едином налоге? Самому не смешно? Большинство предпринимателей разве что кошку в офисе (магазине) не оформили предпринимателем, а уж все работники и даже уборщицы подавно числятся ими, потому как обороты во много раз превышают те , которые облагаются единым налогом ... Вы можете лапшу вешать тем, кто не компетентен в данном вопросе. И не надо плакать о бедной жизни ЧП. Вспомните о наемных работниках у ЧП, 90 процентов из 100 не оформлены на работу. О каких законах Вы (ЧП) имеете право говорить ( в большинстве случаев)? Вы будете сильны, когда будете чисты... А до этого ох как далеко...
 

FOXXX

МЕДВЕД
Користувач
Реєстрація
09.03.06
Повідомлення
214
Репутація
0
Вік
46
_MarGaritA_ сказав(ла):
Это Вы о едином налоге?
Именно о нем любезная. Я вот в отпуск пошел, с меня налогов содрали столько сколько ЧП-шник за пол года платит...
 

Fuse

Директор
Користувач
Реєстрація
15.02.07
Повідомлення
51
Репутація
0
С одной стороны статья действительно однобокая, но с другой - такие методы не должны включаться, когда малый и средний бизнес в процессе если не стагнации, то уж точно на начале своего нового посткризисного пути.
А про налоги коллега написал в самую точку.
Даже я переделываю и переоформляю всех на ООО с нормальными окладами. Как-то это правильней выглядит. А в местной налоговой, когда регистрировал ООО очень рады были будущему налогоплательщику.
Посмотрим, как пойдет дальше...
Жалко, что в статье все-таки много написано правды. Неугодных и "приверженцев" то точно трясут, и трясут серьезно.
Казна пуста и включился механизм ее наполнения.
Причем даже еще не на полную катушку включился...
 

Кум

Користувач
Реєстрація
20.05.06
Повідомлення
346
Репутація
21
Ось трохи про складність ведення легального бізнесу в Україні взагалі

http://news.bigmir.net/business/48557/.

На рахунок проблеми неоформлених найманих.
Не оформляють офіційно, бо пп має платити великий податок державі за право
використовувати найманого працівника. Приблизно 39% від зарплати. З них 33% -
в ПФ пенсіонерам. Ідея впринципі була нормальна, як для солідарної системи (що
сама по собі давно застаріла) - ті хто заробляє мають платити тим, хто вже не
може заробляти.

Але зробили все, як водиться, по дурному. Зобов"язали платити
цей податок не тих хто отримав доход у вигляді з/п (найманих працівників) а
тих, хто виплачує цей доход (пп). Хоча останні й так сплачуюють в ПФ частину
доходу (і останнє - справедливо).

Таким чином, держава, замість того щоб стимулювати підприємців створювати нові
робочі місця і сплачувати більшу з/п людям, обкладає їх (пп) за це податками,
що ростуть з кожним кварталом (бо мінімальна з/п росте).

А всім же ж з історії відомо, що:
"Россия была не менее изобретательной по части налогов. Введение налога на дым
из трубы заставило топить избы «по-черному». Налог на бороду — тем больший,
чем она длиннее , — введенный Петром I, призван был помочь боярам избавиться
от бороды"

Таким чином, держава сама шляхом некоректного оподаткування заставляє
зменшувати офіційну з/п.

Коренем проблеми є звичайно ж нереформована пенсійна система (в ідеалі, люди збирають гроші собі на старість самі, а не тільки беруть з нині
працюючих) і роздуті штати буюрократів, в ПФ в тому числі.

Інші аспекти проблеми, в статті
 

Вкладення

  • з_п в конвертах.doc
    31.5 КБ · Перегляди: 32

Нежный ветер

Заблокирован
Користувач
Реєстрація
14.08.08
Повідомлення
155
Репутація
0
kredit_s сказав(ла):
сразу видно что вы никогда не занимались своим бизнесом...как раз чп шники налоги и платят... а не платит как раз крупный бизнес... сколько людей разорились во время кризиса... а кто еще держится, того топят... ...не имеете понятия а судите...
Кто сказал , что не имею понятия? как раз таки понятие имею, поэтому и сужу.

Уклоняются все. И малые и большие.
Начиная с нала мимо кассы и заканчивая "обналичкой" и "оптимизацией".

И не надо ля-ля про переход к честному образу жизни. Это могжет потянуть меньшая часть.
Да и как тянуть? Когда БОЛЬШИНСТВО в той или иной степени тем или иным способом уклоняется от налогов, научиться УКЛОНЯТЬСЯ САМОМУ - становится фактором конкуренции если не выживания.

И да. Если всех заставить начат ьплатить налоги - всем сразу станет плохо. Но когда-то это надо начинать.
 

zenia

Користувач
Реєстрація
06.01.09
Повідомлення
159
Репутація
4
kredit_s,А как твой "бизнес" по аюрведе?Много лохов собралось,которые баблишко понесли?Парите в своих сектах людям мозги,что чем больше те принесут денег или купят какое-то гав но на травах,тем выше они подымутся и станут в ваших глазах настоящими лохозаврами.Я б таких шарлатанов не так щимил.........
При любой власти будут бизнес-неудачники и будут винить действующую власть в своих неудачах, сидя на печке и думая ,что если он открыл бизнес ,то деньги уже потекут рекой
 

Нежный ветер

Заблокирован
Користувач
Реєстрація
14.08.08
Повідомлення
155
Репутація
0
Кум, не смешно даже.

Кум сказав(ла):
Таким чином, держава, замість того щоб стимулювати підприємців створювати нові
робочі місця і сплачувати більшу з/п людям, обкладає їх (пп) за це податками,
що ростуть з кожним кварталом (бо мінімальна з/п росте).

Уверен, что введи с завтрашнего дня порядок, при котором отчисления с З/П станут обязанностью не работодателя , а наемного работника, и НИ У ОДНОГО работника зарплата не прирастет той частью, в которой предприниматель уклонялся от платежей. Если не заставят конечно)




Кум сказав(ла):
Не оформляють офіційно, бо пп має платити великий податок державі за право
використовувати найманого працівника.
Опять не смешная шутка.
ОТЧИСЛЕНИЯ ВО ВНЕБЮДЖЕТНЫЕ ГОСУДАРСТВЕННЫЕ СОЦИАЛЬНЫЕ ФОНДЫ — денежные отчисления организаций в Фонд социального страхования, Пенсионный фонд, Фонд обязательного медицинского страхования, осуществляемые в процентной доле от общей величины средств на оплату труда работников организации. Включаются в себестоимость производимой организацией продукции, представляют социальный налог. Современный экономический словарь

Так что не надо рассуждать, что его платят предприниматели. они его лишь ПЕРЕЧИСЛЯЮТ.

Я конечно понимаю, что предпринимателям хотелось бы при неизменной зарплате отчисления с з/п переложить на плечи работников. Правда ведь круто: настолько денег меньше через обналичку прогонять, проценты там всякие терять)))? но это не значит, что надо так пердергивать)

добавлено через 6 минут
Кум сказав(ла):
Але зробили все, як водиться, по дурному. Зобов"язали платити
цей податок не тих хто отримав доход у вигляді з/п (найманих працівників) а
тих, хто виплачує цей доход (пп).
Так подоходный налог с з/п тоже перечисляет организация)
интересно ваше мнение, в чем разница)
 

Spoch

Користувач
Реєстрація
18.03.06
Повідомлення
849
Репутація
57
Вік
46
Нежный ветер сказав(ла):
Кто сказал , что не имею понятия? как раз таки понятие имею, поэтому и сужу.
Нежный ветер сказав(ла):
Современный экономический словарь
:D :D :D
Круте "понятие", по словнику. А так на власному прикладі - такий то бізнес, стільки то найманих робітників, такий то фоп, таки то податки, така то собівартість, така то рентабельність, такий то прибуток - і всі довольні, всі сміються.
А по словнику поняття чудові, і у законах більш-меньш, ось тільки у тих хто їх тлумачить досить часто виходить, що 1+1=1