УПА_2

  • Автор теми Midnight Fantasy
  • Дата створення

haoz

Користувач
Реєстрація
26.08.07
Повідомлення
26
Репутація
0
Вік
33
Привіт!! люди!!

добавлено через 2 минуты

добавлено через 1 минуту

добавлено через 1 минуту
Київ. Берег Дніпра. Потопаючий репетує:
- Помогите, помогите!!!
На березі стоїть дядько з вусами і говорить потопаючому:
- Краще б ти, синку, вчився плавати, аніж отої псячої мови.
 

billysh

Користувач
Реєстрація
15.05.07
Повідомлення
45
Репутація
0
СРСР вдерлися в Україну. Куди вдерлися УПА?

Лікнеп для українофобів і решти ...

Нещодавно Путін на зустрічі з представниками Європейськог єврейського комітету, конференція проходила в Москві, зробив низку заяв стосовно України - настільки ж резонансних , наскільки інеправдивих!
Зокрема він заявив що "окремі політичні сили в Україні намагаються обілити учасників ОУН та УПА, винних у масовому знищенні євреїв в Україні" і що він вважає таку ситуацію неприпустимою. " Такі спроби несуть велику небезпеку , зростання недовіри й нетерпимості на нашому континенті . Тому розраховуємо, що вони не залишаться без уваги й належної реакції з боку як державних так і суспільних структур, у тому числі Європ. євр.конгресу",-заявив Путін.
Закиди у співпраці з німцями абсурдні вже тільки тому що лунають з боку Москви, адже саие СРСР підписав із фашистською Німеччиною угоду про дружбу. Саме Москва підписала пакт Молотова-РІББЕНТРОПА який і призвів до початку 2 Світової. Саме за угодою Сталіна і Гітлера в 1939 на Зх.Україні з"явилися рад.війська і НКВС, Саме СРСР з Німеччиною на виконання цього пакту напав на Польшу аж до червня 1941ироку надавав німцям технічну допомогу та провів спільний пард СС і НКВС в Бресті.
А звинувачення УПА у вбивстві євреїв цілком безпідставні. ПРО жодні єврейські погроми у Зх.Україні досі не відомо. До речі на відміну відміну від єврейських погромів в Росії. Факти говорять про те що 20% бійців УПА становили неукраїнці. Один із радянських партизанських командирів Сабуров писав що в деяких частинах УПА кількіст нгеукраїнців доходила до 40%. Скільки серед них було євреїв достеменно сказти неможливо. Відомо що в УПА діяв спеціальний єврейський курінь, хоча більшість євреїв працювало в медичній службі. Вже на осінь 1943 у складі УПА було 15 національних куренів. Зрозуміло що за таких умов жоден етнічний націоналізм не мав би перспективи.
Звинувачення у співпраці з німцями не можуть пояснити чому в Києві є вулиця названа на честь оунівки Олени Теліги. ЇЇ разом із багатьма керівниками ОУН на сході розстріляли фашисти у Бабиному Яру, а скільки оунівців сиділи в концтаборах ізагинули там. Навіть сам Степан Бандера до 1944 був у Заксенхаузені а його рідний брат загинув в одному з них.
Звинувачення УПА у злочинах м ають одну принципову недоречність. Чомусь про ці "злочини" не памятає населення Зх.України, яке майже одностайно вважає УПА героями. Натомість люди дуже добре памятають про злочини проти мирного населення з боку тих з ким боролася УПА. Цю недоречність не здатна пояснити жодна пропаганда.
Через УПА український народ виявив велику силу духу . Він наодинці десятиліттями протистояв чи ненаймогутнішій країеі світу. І це втой час коли боролася лише частина українців а інші народи СРСР та Європи починаючи зі східних німців і закінчуючи чехами та угорцями , не наважувалися чинити опір.
Лицемірні й непідтверджені фактами звинувачення УПА в антисемітизмі - не що інше , як спроба звести наклеп на силу, яка не побоялася реально протьистояти велетенській імперії, відстоюючи таким чином честь українського народу і легітимізуючи його право на свободу.
Та само йдучи шляхом наклепу на Нюрнберзькому процесі 1946 року СРСР намагався приплести ОУН_УПА до кола фашистських колабораціоністів, яких у Європі було більш ніж досить. Однак зробити це так і не вдалося: на суді було доведено, що ОУН_УПА діяла самостійно і виконувала її власні завдання . ЦЕ стало однією з причин того чому СРСР так і не надрукував матеріалів Нюрнберзького процесу.
Враховуючи вплив єврейської громади усвіті Москва і раніше намагалася дискредитувати український рух через безпідставні звинувачення у анти семітизмі. Це стосується зокрема головного командира УНР С.Петлюри. А проте євреї які особисто знали Петлюру називали його швидше юдофілом ніж юдофобом.
Один із ідеологів сіонізму В.Жаботинський заявив - Коли я вмру вт зможете написати на моїй могилі - Це ула людина яка уклала угоду з Петлюрою . Єврейський діяч Марголін писав про випадки у Коростені і Лубнах коли українські війська боронили євреїв від погромів з боку червоних і стверджував що погроми спеціально провокували більшовики ,денікінці а також анархісти для створення безладу . УНР була єдиною державою у світі де існувало міністерство єврейських справ і де євреям було надано національно-персоальну автономію.
НЕНАВИДЯТЬ лише того кого бояться. Саме тавро "бандерівець і "петлюрівець" яке україноненависники ліплять до місця , часом ледь не до кожного українця , свідчить, що так як силу українського повстання "совки" ненавиділи і боялися мало кого. І правильно робили. Зрештою саме ВІДРОДЖЕНА УКРАЇНА зруйнувала імперію.


ж-л Новинар О.Палій №10 22 жовтня
 

Avvocato

Користувач
Реєстрація
03.11.06
Повідомлення
100
Репутація
0
Олег Росов. Миф о «переодетых энкавэдэшниках». Часть первая.
 

AdMiRaL_DyPa

Користувач
Реєстрація
03.07.07
Повідомлення
409
Репутація
1
Avvocato сказав(ла):
Олег Росов. Миф о «переодетых энкавэдэшниках». Часть первая.
а афтар та навєрнає русскій? да? Як ти вже достав цими русскімі тєкстамі, знайди будь-ласка, якісь інше джерело інформації! як ти не розусмієш, шо русскім совість ні пазволіт пісать а сваєй ніправатє!
 

Avvocato

Користувач
Реєстрація
03.11.06
Повідомлення
100
Репутація
0
То ви вже достали цими тєкстамі великих учених-авторів-простітуток ,"патріотів-}I{ополизів", вчора у них "Лєнін-сонце", а сьогодні "х...йовий СССР". То у них "совість" пазваляє, буде сверху команда, то і науковий труд "Гітлер визволитель укр. патріотів" наваяють.
 

mr. Василий

гнусний, але (!) харизматичний провокатор
Користувач
Реєстрація
18.12.06
Повідомлення
346
Репутація
0
billysh сказав(ла):
А звинувачення УПА у вбивстві євреїв цілком безпідставні. ПРО жодні єврейські погроми у Зх.Україні досі не відомо.
billysh лолик, а как же Львов?
 

billysh

Користувач
Реєстрація
15.05.07
Повідомлення
45
Репутація
0
mr. Василий сказав(ла):
billysh лолик, а как же Львов?
чуєш ти "Льолік" - ти спочатку навчися говорити а потім я з тобою буду говорити...]:->

добавлено через 26 минут
чого наприклад ми українці( маю на увазі лише тих хто себе дійсно вважає ними) повинні доводити різним мYd...кам, що наприклад Шухевич і Бандера - Герої України , а різні там леніни,сталіни, берії і т.д (список можна продовжувати бескінечно) - окупанти і винищувачі нашого народу. А щодо тієї статті з журналу, то це так для загального розвитку, освічені люди там не знайдуть нічого нового. Ну на рахунок Львова і що там робили УПА, ти мені спочатку скажи що там робила енкаведешна сволота коли прийшли в 39тому - "визволителі" народу і для воз"єднання братів українців, може тобі розказати за те скільки людей вони по звірячому знищили коли драпали в 41. Знаєш що - поїдь но в Тернопіль і зайди в музей УПА і подивись на фото зв"язкової Шухевича - що вони з нею зробили - повідрізавши носа, вуха і груди, статеві органи - але вона чогось не здала свого командира). Про це говорити довго . Але я просто стає шкода до глибини душі , що в нас ще довго будуть всякі засранці розказувати , що ми фашисти, бо ми любимо Україну і поважаємо її справжніх героїв, а не клятих комуністичних-виродків і іншу сволоту Трохи сумбурно - але як вже є.

Слава Україні!!!
Героям Слава!!!

Слава нації!!!
Смерть ворогам!!!
 

ИдиотЪ

Користувач
Реєстрація
16.04.07
Повідомлення
257
Репутація
0
може тобі розказати за те скільки людей вони по звірячому знищили коли драпали в 41

Расскажи мне, пожалуйста. И факты без голословных утверждений.

чого наприклад ми українці повинні доводити різним мYd...кам, що наприклад Шухевич і Бандера - Герої України

Фашисты тоже оценили вклад гаупштурмфюрера Шухевича в общее дело нацистов и наградили его еще при жизни двумя железными крестами. Так что доказывать мудакам ниче не надо, они его тоже ценят.

Знаєш що - поїдь но в Тернопіль і зайди в музей УПА і подивись на фото зв"язкової Шухевича - що вони з нею зробили - повідрізавши носа, вуха і груди, статеві органи - але вона чогось не здала свого командира).

Показать тебе фото, которое было найдено у "воина" УПА, которое он носил в своем нагрудном кармашке, видимо для того что бы похвастать своей фантазией когда казнил младенцев, на фото вокруг дерева были подвязаны колючей проволокой пять младенцев. Кажется фото называется - венок.

Але я просто стає шкода до глибини душі , що в нас ще довго будуть всякі засранці розказувати , що ми фашисти, бо ми любимо Україну і поважаємо її справжніх героїв, а не клятих комуністичних-виродків і іншу сволоту Трохи сумбурно - але як вже є.

Долго не будет, ведь за вас президент :)) и собственно пани Тимошенко, которая у себя в блоке пригрела товариша Шкиля, который давно призывает поперерезать всех москалей.

Я иногда поражаюсь как будто коммунистами были только русские. А украинцев в партии не было? Или все украинцы по вашему мимикрировали под коммунистов, но где то там в глубине души... Коммунистическое прошлое - это общая история как украинцев так и русских, а то что где то там "герои" спрятавшись в горах и лесах выходили на вылазки убивать своих соотечественников за то что они коммунисты - дык это только часть истории Украины - а не целое.

Вот мне реально помогает только вера в одно - что когда то под конец истории человечества - все увидят объективную правду и ни у кого не будет вопросов - потому что все будут знать ответы, а ответы эти для многих будут горькими, но неоспоримыми - потому что будут объективными.

"Эй гряди господи Иисусе, эй гряди".

:)
 

billysh

Користувач
Реєстрація
15.05.07
Повідомлення
45
Репутація
0
а хіба це не загальновідомо про Львівську тюрму НКВС, в якій в 1941р. буквально за декілька годин до приходу німців конуняки добивали заарештованих вязнів, в тому числі і брата Шухевича.
На рахунок внеску Шухевича - так він очолював батальон Нахтігаль, вони майже першими вступили в Львів. Але це також загальновідомо що їх просто обдурили і після проголошення акту незалежності 30.06.1941 коли німці почали заарештовувати всіх оунівців , і коли тпочалися зачистки (євреїв, комісарів і т.д) - Шухевич зрозумів свою помилку і на цьому закінчується історія Нахтігаля і їх службі ПРИ німцях( наголошую що при німцях а не німцям). І знаєш чесно кажучи вони добре відчули смак комуняцького братерства за тих неповних 2 роки після возєднання з СРСР, так що їм доводилось вибирати між 2 зол - червоною і коричневою чумою, і врешті -решт усвідомити що ні кому непотрібна та незалежність крім самих українців і її потрбно здобувати власними силами без будь-чиєї допомоги.

На рахунок фото змалюками - це ти заганяєшся - це галіма комуняцька пропаганда. Вони ще не таке робили, в чому в чому - а в цьому вони були аси.
А на рахунок того чи комуністами були одні тільки росіяни - спочатку почитай чи я за вас хоч одне слово сказав, хоча міг і на це питання теж можна довго полемізувати.
І давай тут зараз не будемо заводити тем про Юлю , чи Шкіля. Бо сам знаєш про ваших Яників і Симоненків можна теж багато "дифірамб" проспівати. Ми говоримо про УПА!!!
 

ИдиотЪ

Користувач
Реєстрація
16.04.07
Повідомлення
257
Репутація
0
Вот хорошо, когда человек рассматривает историю и при этом понимает что раньше люди были не идиотами, хорошо когда углубляется в детали и старается понять ход мысли и мировозрение людей - участников, хорошо когда по честному старается восстановить контекст событий. Но плохо когда эти правила человек применяет избирательно только к любимым персонажам в истории, а не ко всем.

На рахунок фото змалюками - це ти заганяєшся - це галіма комуняцька пропаганда. Вони ще не таке робили, в чому в чому - а в цьому вони були аси.

А на счет современных историков теоретиков - это ты заганяешься - это галимое промывание мозгов. Они еще и не такое делали, в чем-чем а в этом они асы.

А на рахунок того чи комуністами були одні тільки росіяни - спочатку почитай чи я за вас хоч одне слово сказав, хоча міг і на це питання теж можна довго полемізувати.

"За вас" - это за кого? Чем мы отличаемся от вас? :) Это действительно интересный вопрос :)

І давай тут зараз не будемо заводити тем про Юлю , чи Шкіля. Бо сам знаєш про ваших Яників і Симоненків можна теж багато "дифірамб" проспівати. Ми говоримо про УПА!!!

Наших Яныкив и Симоненкив? Кто такие наши и кто такие ваши? Если я не за вас, значит я против вас? И если я не за вас, значит я за них? :))

Ну вот же яркая поляризация в умах людей национально озабоченных! Делят нас на наших и чужих. Это называется ксенофобия - т.е. боязнь чужого, боязнь непохожего. В современном контексте ксенофобия чаще расшифровывается не как боязнь чужих, а ненависть к чужим.
 

lek

Користувач
Реєстрація
18.11.06
Повідомлення
96
Репутація
0
billysh сказав(ла):
Слава нації!!!
Смерть ворогам!!!
Оце є справжня демократия!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
billysh сказав(ла):
На рахунок внеску Шухевича - так він очолював батальон Нахтігаль, вони майже першими вступили в Львів. Але це також загальновідомо що їх просто обдурили і після проголошення акту незалежності 30.06.1941 коли німці почали заарештовувати всіх оунівців , і коли тпочалися зачистки (євреїв, комісарів і т.д) - Шухевич зрозумів свою помилку і на цьому закінчується історія Нахтігаля і їх службі ПРИ німцях( наголошую що при німцях а не німцям)

Чего это такого надо было успеть за "пару дней" натворить, это как надо было прогнуться шоб немцы ему аж два железных креста за заслуги повесили?
 

caesar

Користувач
Реєстрація
02.07.07
Повідомлення
29
Репутація
0
Maka сказав(ла):
Фашисты тоже оценили вклад гаупштурмфюрера Шухевича в общее дело нацистов и наградили его еще при жизни двумя железными крестами. Так что доказывать мудакам ниче не надо, они его тоже ценят.
Цікаво, а Молотова фашисти не нагороджували після підписання пакту? а Тухачевський не співпрацював з німцями? (парадокс: Тухачевського розстріляли за звинуваченням у звязках з Абвером, а через рік СРСР підписало пакт Молотова-Рібентропа).
Maka сказав(ла):
Показать тебе фото, которое было найдено у "воина" УПА, которое он носил в своем нагрудном кармашке, видимо для того что бы похвастать своей фантазией когда казнил младенцев, на фото вокруг дерева были подвязаны колючей проволокой пять младенцев. Кажется фото называется - венок.
Продемонструй, а то мені здається, що тут немає "фактів, лише голослівні ствердження". І цікаво звідки фотографія (якщо дійсно є), не з Інтернету? Чи сам намалював?
А billysh тобі навів фото, що знаходиться в музеї, а не в віртуальній реальності твого ПК чи в мережі Інтернет.
Maka сказав(ла):
Вот мне реально помогает только вера в одно - что когда то под конец истории человечества - все увидят объективную правду и ни у кого не будет вопросов - потому что все будут знать ответы, а ответы эти для многих будут горькими, но неоспоримыми - потому что будут объективными.
А звідки така впевненість, що об'єктивний саме Ви? Чому люди, які найголосніше говорять про неупередженість, є найбільш впертими і заангажовані. Чому Ви - говорячи про мехнізми маніпулювання свідомістю, промиття мізків, деградацію - не можете цього уникнути і навчитися слухати своїх оппонентів? Саме слухати!!! І читати, та не з єдиною метою - написати у відповідь нищівну критику, найти не точності і т. п., а для того, щоб проаналізувати інформацію, знайти певні відповідності і невідповідності - невже все написане оппонентом хибне? невже там немає правди?
Maka сказав(ла):
Ну вот же яркая поляризация в умах людей национально озабоченных! Делят нас на наших и чужих. Это называется ксенофобия - т.е. боязнь чужого, боязнь непохожего. В современном контексте ксенофобия чаще расшифровывается не как боязнь чужих, а ненависть к чужим.
Шановний, а як називається боязнь свого? ненависть свого? Нажаль, я не знаю такого слова, а в нас 40% країни цим хворі.
 

billysh

Користувач
Реєстрація
15.05.07
Повідомлення
45
Репутація
0
Просто стає дуже сумно коли люди не хочуть розвиватися і визнавати що вони не праві. Я наприклад також виховувався на радянській пропаганді ( панфілофці, Зоя Космодемянська, Молода Гвардія і т.д) і був палким патріотом СРСР, але прочитавши згодом багато літератури і просто співставивши факти кардинально змінив свою думку. Хоча я також визнаю як і за ОУН та УПА було багато прогріхів але знаючи те за що вони боролися, і навіть коли усвідомлювали що це вже кінець - вони докінця залишалися вірні своїм поглядам і переконаннням.
Хотів би розповісти одну історію з життя упівців - сусід моєї бабусі був в УПА, йшов 1946 рік, одного дня коли він і ще 2 його побратимів знаходилися в криївці - їх за доносом сексота оточив підрозділ НКВС - ясно що зпочатку їм пропонували здатися - і після того як вони положили декілька енкаведистів і в них закінчилися набої - вони підірвалися гранатою - але він вижив - і його посіченого осколками особісти витягнули звідти і завезли в обласний відділ, спочатку думали що не виживе але в камері куди його кинули хтось з в"язнів сказав постійно його рани поливати сечею і він віддійшов, очуняв і за "це отримав 25 років " Воркути. І це він пройшов, випустили деж аж в 60их . І я його бачив на власні очініколи б не сказав що той чоловік був спроможний на таке. Помер він десь 2002році так і епотрібний своїй країні і от таким нащадкам як дехто.
От така сумна історія!
 
B

BEN LADEN

Maka сказав(ла):
Показать тебе фото, которое было найдено у "воина" УПА
Ну давай, продемонструй і фотку сталіна кинь... Я зроблю нові мініатюрки у твою колекцію: "Сталін вішає дітей", "ОУН вішає дітей сталіна", "На сталіні висять діти" і "Сталін вішає дітей сталіна на сталіні" (фотошоп нехитра штука :) )

Maka сказав(ла):
Долго не будет, ведь за вас президент :))
повідомлення № 468
billysh сказав(ла):
почитай чи я за вас хоч
повідомлення № 469
Maka сказав(ла):
"За вас" - это за кого? Чем мы отличаемся от вас?
повідомлення № 470
Якщо у мене з математикою все ок, то ти перший написав слова "за вас". Питання до тебе, шановний Мака, Чим ми відрізняємся від вас? Хоча можеш і не говорити, і так все зрозуміло:cool:
 

Знахарь

Користувач
Реєстрація
28.03.07
Повідомлення
1 165
Репутація
20
Maka сказав(ла):
"За вас" - это за кого? Чем мы отличаемся от вас? :) Это действительно интересный вопрос :)
...вот этими словами и отличаетесь...вернее ты сам делиш людей...
Maka сказав(ла):
Долго не будет, ведь за вас президент :)) и собственно пани Тимошенко, которая у себя в блоке пригрела товариша Шкиля :)
Maka сказав(ла):
Показать тебе фото, которое было найдено у "воина" УПА, которое он носил в своем нагрудном кармашке, видимо для того что бы похвастать своей фантазией когда казнил младенцев,
...блин...воины УПА такие же самые люди как и все остальные...и я непонимаю, при чем сдесь какое то фото...или ты думаеш , что жители с Западной Украины настолько жестоки?...я бы действительно порекомендовал всем ненавистникам этой военной организации, поменьше читать русской литературы про УПА, эти писатели даже малейшего понятия не имеют, про то что происходило на просторах Западной Украины в те времена...и пишут полный бред...что в голову взбредет...
...а если уже и говорить про жестокость...то наша нация в этом плане одна из самых спокойных в мире...и если были в то время проявления таких ужасных зверств (про которые так любят говорить бравые защитники проросийской политики) то на это были веские причины...и не историкам розбиратся в этом вопросе...а надо быть хорошим психологом, чтобы понять как довели наш народ иноземные окупанты...
 

ИдиотЪ

Користувач
Реєстрація
16.04.07
Повідомлення
257
Репутація
0
Полiщук В. - Гора породила мишу. Бандерiвську.

Так ну ладно друзья, что бы не переводить беседу на тупиковую колею и что бы у меня не включалось радио "Свободные уши", и что бы беседа НЕ была не о чём, предлагаю вашему вниманию книжку-брошюру украиноязычного автора Полищука В.

От себя же добавлю, что мне кажется что я очень хорошо понимаю вас, мне так же ясно как белый день, что Украина без национальной идеи, которая возродила бы чувство патриотизма в людях - загнется быстрее, чем многие могут себе представить. Духовная пустота лишающая человека внутреннего стержня должна быть заполнена чем то святым. Очень хочется что бы люди очнулись от забытия, что бы из инвалидов, которыми делает их СМИ и ТВ в частности - превратились в достойных человеков. Но жаль, что есть люди, которые видимо не выдержав такой муки и боли за свой народ решили обманом и подтасовкой фактов создать эту идею, показать людям точку опоры, которая на самом деле является иллюзорной и как всякая неправда - НЕ долговечна! Очень жаль!

Вступление из книги Полищука В.

(Вступление отсканировано и распознано автоматическим OCR, проверка на ошибки не проводилась, делайте скидку).

Я прошу прощения у администрации форума за очень длинное сообщение, но в связи с уникальностью текста все же решился поместить его тут.


Кров на бiлих шатах.

Хтось сказав: "Бог не може змінити минуле. Це можуть тільки історики". Дуже правильна думка. І навіть не цинічна, якщо тільки слово "історик" узяти в лапки...

Переді мною лежить праця відомого канадського політолога Віктора Поліщука "Гора породила мишу. Бандерівську", видана у 2006 році в Торонто. У "демократичній" Україні її не зважилося опублікувати жодне видавництво. Вона присвячена критичному розгляду так званого "Звіту робочої групи істориків при Урядовій комісії з вивчення діяльності ОУН і УПА. Основні тези з проблеми ОУН—УПА (історичний висновок) (Проблема ОУН—УПА. Звіт робочої групи Істориків при Урядовій комісії з вивчення діяльності ОУН і УПА. Основні тези з проблеми ОУН—УПА (історичний висновок). — К.: Інститут історії України НАН України, 2004. — 96 с. (3,8 друк.арк.)), в якому оунівський бандитизм оголошується національно-визвольним рухом. Надалі для стислості ми називатимемо цей документ просто "Звітом".

Його розгляд є тим більш актуальним, що згодом, у 2005 р. "Звіт" у майже не зміненому вигляді, але під новою назвою — "Організація українських націоналістів і Українська повстанська армія. Заховий висновок робочої групи Істориків при Урядовій комісії з вивчення діяльності ОУН і УПА" був виданий "Науковою думкою" тиражем 120 тис. примірників і розісланий до багатьох установ і організацій, в тому числі шкіл і вузів, а Міністерство науки і освіти настійно рекомендувало всім педагогам країни широко використовувати зроблені в ньому висновки в навчально-виховному процесі. Але ж кожному патріоту України небайдуже, що і як розповідають підростаючому поколінню про історичне минуле нашого народу. І, що важливо, хто йому про це говорить.

А робить це створена владою "робоча група істориків" на чолі із заступником директора Інституту історії НАНУ доктором історичних наук професором С.Кульчицьким. Науковій громадськості, та й ширшому колу читачів добре відоме це ім'я, оскільки воно значиться на обкладинках вельми значної кількості підручників для середньої і вищої школи, книг на найрізноманітніші теми і з різних періодів історії.

При уважному прочитанні праць С.Кульчицького неважко виявити разючі відмінності в підходах і оцінках цього плодовитого автора стосовно одних і тих самих подій, фактів, документів. Пояснюється все дуже просто. С.Кульчицький в усі часи своєї тривалої наукової кар'єри дуже тонко реагував на будь-які викрути політичної кон'юнктури і з вражаючою уявлення оперативністю послужливо перелицьовував одну і ту саму історію (Її-то більше одної і не буває!) відповідно до крутих віражів суперечливого суспільного розвитку. Його "прозріння" часом шокують читачів не тільки немислимими для скільки-небудь сумлінної людини кульбітами, а й переоцінками власної наукової продукції, що виходять за рамки елементарної моралі. Проте це зовсім не еволюція поглядів, не прикре непорозуміння, це — суть життєвої позиції. Саме такі якості, очевидно, виявилися визначальним аргументом при виборі кандидатури С.Кульчицького на роль керівника згаданої "робочої групи". Адже якихось наукових досліджень з Історії Другої світової війни або окремих її аспектів, у тому числі і з періоду, що вивчався "робочою групою", за ним не помічено.

Кульчицький навряд чи становить інтерес для читача як особистість, і я не став би так детально спинятися на характеристиці цього "чого зволите?" в докторській мантії, якби не одна обставина. річ у тім, що Кульчицький, на жаль, не одинокий. Він— свого роду символ, узагальнений до карикатурності образ ученого лакея властей предержащих. Останні дали професору завдання очистити ОУН—УПА від грязі і крові — ось він і старається в поті чола. Автор рецензованої праці В.Поліщук за своїми підходами до життя і науки є антиподом С.Кульчицького. Доля його складалася непросто. Батько Варфоломій Поліщук до возз'єднання Західної України з УРСР був війтом м. Дубно на Рівненщині. Незабаром після встановлення Радянської влади він був арештований і потім страчений, а вдова з двома неповнолітніми дочками І 14-річним сином Віктором у 1940 р. була депортована до Казахстану. Але вже в 1944 р., тобто відразу ж після визволення України від німецько-фашистських окупантів, сім'ї дали можливість оселитися в Дніпропетровській області, а в 1946 р. за клопотанням матері, польки за національністю, виїхати до Польщі. Там Віктор, закінчивши педагогічний ліцей, вчителював. Потім вступив до Вроцлавського університету, після закінчення якого працював прокурором, адвокатом, став кандидатом юридичних наук.

Живучи в Польщі, В.Поліщук вперше дізнався про злочини українських націоналістів проти польського населення Волині і Галичини в 1943—1944 рр. Багатьом полякам це дало підставу неприязно ставитися до всього українського народу, ототожнювати його з бандерівцями. І тоді Поліщук почав всебічно досліджувати проблему ОУН—УПА. З-під пера його вийшли праці "Гірка правда: злочинність ОУН—УПА", п'ятитомник "Інтегральний український націоналізм як різновид фашизму" (т.І— "Джерела злочинів ОУН—УПА"; т.ІІ — "Докази злочинів ОУН—УПА"; т.Ш—V— "Український націоналізм в документах") та ін. У наукових працях В.Поліщука переконливо показано, що бандерівці були не виразниками інтересів українського народу, а націоналістичними виродками. За матеріалами своїх досліджень автор захистив дисертацію і одержав науковий ступінь доктора гуманітарних наук за спеціальністю "політологія".

У 1981 р. Віктор Варфоломійович із сім'єю емігрував до Канади. Сьогодні, живучи в Торонто, в самому центрі української націоналістичної еміграції, він, незважаючи на погрози, твердо стоїть на позиціях правди Історії І продовжує справу свого життя — викриття злочинної Ідеології і політики ОУН. При цьому важливо відзначити, що цей учений не є ні червоним, ні навіть "рожевим". Він досліджує проблему з позицій об'єктивізму, і його точка зору далеко не в усьому збігається з поглядами комуністів. Тим цікавіша для нас оцінка В.Поліщуком методів, які застосовуються "офіційними" істориками для реабілітації кривавого оунівського націоналізму.

Головний висновок, який робить канадський дослідник в результаті вивчення горезвісного "Звіту", звучить, як вирок: "Станіслав Кульчицький з компанією фальсифікують історію ", те, що вийшло з-пІд Їх пера, — "не наука, а свідомий обман українських державних структур вищого рівня".

До цієї вбивчої характеристики можна додати тільки одне: будучи громадянином Іноземної держави і не бажаючи втручатися у внутрішні справи нашої країни. Поліщук делікатно говорить про обман авторами "Звіту" українських державних структур, хоч абсолютно ясно, що саме останні є замовниками цієї широкомасштабної фальсифікації, тобто ^фактичними організаторами злочину. Послужливі члени "робочої групи" просто вгадали по очах, чого від них вимагають націоналістичні боси. У своїй праці Поліщук звертає увагу читачів на украй тенденційний добір авторами "Звіту" літератури і джерел для свого дослідження. Будь-який студент-історик вже в перші дні свого перебування на університетській лаві дізнається, що робити це потрібно відповідно до давньоримського принципу "вислухай обидві сторони". А обтяжені вченими ступенями і званнями мужі чомусь про це начисто "забули". Вони спираються на документи, що виходять майже виключно з націоналістичного табору. Причому навіть ті зазнають ґрунтовної селекції. Поліщук, наприклад, зазначає, що "робоча група" проігнорувала відомі публікації Т.Бульби- Боровця, в яких міститься безсторонній відзив про дії ОУН(б). Іншими словами, Кульчицький І його співавтори намагаються оцінювати бандерівців на підставі того, що ті самі говорять про себе і про своїх противників. Чинити так— не менш абсурдно, ніж, скажімо, ухвалювати вирок у суді, грунтуючись виключно на показаннях обвинувачуваного.

Можна на всі сто відсотків погодитися із твердженням Поліщука, що автори "Звіту" свідомо перекручують істину, коли називають членів ОУН учасниками національно-визвольного руху. Представники всіх її фракцій, говорить канадський дослідник, боролися не за волю України, а "за створення української, фашистського типу, держави, в якій українські націоналісти мали б владу над українським народом". Погодьтеся, це далеко не одне й те само.

Ідеологія ОУН базувалася на постулатах донцовського інтегрального націоналізму. Передусім — на проповіді ненависті до інших народів. В усіх програмних документах ОУН розглядуваного періоду містилася вимога створити Україну "на всіх етнографічних українських землях" площею 1,2 мільйона квадратних кілометрів, що можна було зробити тільки воєнним шляхом. Представників інших народів у них пропонувалося "прибрати", інакше кажучи, знищити. Ідеологія українських націоналістів, таким чином, споріднена з фашистською, навіть, можна сміливо твердити, — однопорядкова з нею. У цьому не раз зізнавалися вони самі в ті часи, коли розраховували на встановлення гітлерівського "нового порядку" в Європі. Це сьогодні спадкоємці Коновальця, Мельника і Бандери просторікують про демократію І людинолюбство. Нові часи — нова риторика. А Ідеологія, тим часом, залишається старою. Саме цей факт, убивчий для нинішніх адептів ОУН І УПА, намагаються приховати автори "Звіту".

Поліщук абсолютно правильно звинувачує "робочу групу" в тому, що та всіляко замовчує очевидне: фашистська за своєю суттю ідеологія ОУН не просто проголошувалася в її офіційних документах. Вона реалізовувалася в злочинній політиці цієї організації в цілому І всіх її фракцій зокрема.

Члени "робочої групи" постаралися правдою і неправдою "відмити" українських націоналістів від справедливих звинувачень в пособництві гітлерівцям. Вони, наприклад, замовчують багато скандальних фактів "співпраці" оунівцІв з Німеччиною напередодні Другої світової війни. А там, де правду сховати неможливо, Кульчицький і співавтори невиразно бубонять про якийсь "ситуативний союз" націоналістів з фашистами, викликаний бажанням перших підготувати кадри до майбутньої боротьби за незалежність України.

Поліщук справедливо відзначає, що рівноправні союзи укладаються між повноцінними суб'єктами. Він наводить факти, які свідчать, що найбільш відомі "вожді" українських націоналістів задовго до нападу Німеччини на СРСР перебували на службі в німецькій розвідці. Про який союз в такій ситуації може йти мова? — запитує дослідник. Запитання риторичне. Адже навіть недосвідченій людині ясно, що жоден уряд у світі не укладає політичних угод з платними агентами власних спецслужб. Від себе хотів би поставити ще одне запитання. І теж риторичне. Якщо оунівці напередодні війни зважилися піти на службу іноземній державі тільки для того, щоб підготувати кадри для боротьби проти "більшовизму", то чому ж вони не запропонували свої послуги урядові якої-небудь буржуазно-демократичної країни? Наприклад, Великобританії, відносини якої з СРСР були в той момент більш ніж напруженими. Відповідь очевидна: тому що саме гітлерівський режим був ідейно І політичне близький українським націоналістам. Ось вони і тягнулися до вождів Третього рейху, із шкури пнулися, щоб сподобатися їм.

Націоналісти пішли на службу до гітлерівців не тому, що наївно вірили, ніби ті допоможуть їм визволити і передадуть в руки Україну, а тому, що розраховували: фашисти нагородять своїх ослужливих
лакеїв теплими місцями в органах окупаційної влади І поліції і не заважатимуть виконувати оунівську "політичну програму": вбивати беззбройних росіян, євреїв, поляків. Ну, і, звичайно, українців, які не бажатимуть брати участь в цих злочинах. Тому що "наша влада повинна бути страшною", як цинічно резонерствував Бандера. Поліщук показує, що "Звіт" говорить неправду, коли стверджує, що гітлерівці розпустили створену ОУН українську міліцію після ЗО червня 1941 року, тобто після горезвісного Акта проголошення незалежності у Львові. Фашисти перетворили її на допоміжну поліцію під своїм повним контролем. Брехнею є і те, ніби сумновідомий батальйон абверу "Нахтігаль" відмовився служити німцям, коли його керівництво дізналося, що ті не збираються дарувати незалежність Україні. Це терористичне формування просто було перетворено в поліцейську частину і направлено до Білорусії. Там йому було дозволено займатися звичною й улюбленою справою: вбивати людей.

Цю "роботу" націоналісти із завзяттям виконували завжди і скрізь. Поліщук наводить численні факти оунівських злочинів, про які обов'язково повідомили б автори "Звіту", якби вони були неупередженими істориками.

Канадський учений розповідає, що бандерівці послужливо готували списки, за якими в липні 1941 року гітлерівці знищили цвіт польської і єврейської інтелігенції Галичини. Іншими словами, націоналісти виконували роль банальних наводчиків, що, погодьтеся, важко вважати заняттям, гідним "героїв боротьби за національне визволення".

Спираючись на широку документальну базу. Поліщук стверджує, що на Волині і в Галичині бандерівці в 1943—1944 роках по-звірячому вбили не менше 120 тисяч поляків. І спроби заангажованих істориків зобразити це страхіття чи то як "українсько-польський конфлікт", чи як "зіткнення Української повстанської армії з Армією Крайовою" не витримують ніякої критики. Істина полягає в тому, що в Західній Україні воювали не народи і не організації. УПА планомірно здійснювала там геноцид мирного польського населення. У повній відповідності з програмою ОУН.

Та й до власного народу націоналісти ставилися не краще. Поліщук нагадує "забудькуватим" авторам "Звіту" про трагедію українського села Кортеліси, де за активною участю бандерівської допоміжної поліції 23 вересня 1942 року було по-звірячому вбито 2875 селян, у тому числі 1620 малолітніх дітей. Для довідки: саме члени допоміжної поліції стануть декілька місяців опісля ядром УПА. Кортеліська трагедія — тільки один епізод боротьби ОУН проти українського народу. А всього, як зазначає Поліщук, лише в 1941—1950 роках від її рук загинуло не менше 80 тисяч українців. Таке от "визволення" несли своїй країні ваші підзахисні, пане Кульчицький! Ховати сліди злочину— не до лиця історику. Тим більше "провідному", як Вас називають шанувальники. Багато уваги автори "Звіту", а слідом за ними і Поліщук, приділили питанню, пов'язаному із створенням І діяльністю УПА. Канадський дослідник заявляє про свою солідарність з членами "робочої групи", не згодними з "твердженням радянської пропаганди", що створення УПА було ініційоване гітлерівськими службами. Для цього, говорить він, "немає ніяких підстав", тим більше що з квітня до кінця 1943 року відносини бандерівців з фашистами нібито тимчасово ускладнилися.

Пробачимо Поліщуку його випад проти "радянської пропаганди". Вище вже мовилося, що він далеко не комуніст і не зобов'язаний любити ні СРСР, ні прийняті в ньому методи виховної роботи. А з тезою, що УПА не була сформована з ініціативи німецьких служб, можна, мабуть, погодитися.

ЇЇ створення — своєрідний відгомін великих перемог радянського народу і його Червоної Армії, які добилися під Сталінградом і Курськом корінного перелому в ході Другої світової війни. До цих перемог німецькі служби ніякого відношення, природно, не мали. Саме успіхи радянських військ змусили бандерівських "вождів" заметушитися і почати гарячковий пошук нового хазяїна, на службу до якого можна буде благополучно перебігти у разі краху Третього рейху. В цих умовах відмежуватися на словах від "великого фірера", як вони ще недавно називали Гітлера в своїх листівках, стало для націоналістів життєво важливим.

Ось і виникла влітку 1943-го в німецькому тилу УПА, а разом з нею — легенда про боротьбу бандерівців на два фронти, проти Радянського Союзу і фашистської Німеччини. Що це саме міф, вигаданий націоналістами і повторюваний недобросовісними авторами "Звіту", переконливо доводить у своїй праці Поліщук. Він показує, що УПА, власне кажучи, не боролася ні з вермахтом, ні з Радянською Армією. Бандерівці "воювали" з мирним населенням, здійснювали жорстокий терор щодо нього. До речі, факт неучасті УПА в реальній боротьбі проти гітлерівської армії вимушено визнають і автори "Звіту". Більш того, звинувачуючи радянських партизанів у тому, що ті своїми операціями провокували фашистів на репресії проти мирного населення, вони визнають, що бандерівці всіляко протидіяли народним месникам. І це автори "Звіту" ставлять їм у заслугу?!

Таким чином, ні про які бойові дії ОУН—УПА говорити не доводиться, наголошує Поліщук. А ось про її співпрацю з німецькими фашистами— можна і треба. Документів, які підтверджують це, в архівах збереглося більш ніж достатньо. Та й сумно знаменита дивізія СС "Галичина", сформована з відкритих колабораціоністів, — справа рук не тільки мельниківців. Бандерівців в цьому засудженому Нюрнберзьким трибуналом військовому формуванні теж вистачало. І спільні з "дивізійниками" "бойові операції" УПА проводила не раз. Наприклад, з метою винищення мирних жителів польського села Гута Пеняцька.

Поліщук переконливо показує, що так звана Українська повстанська армія фактично ніколи не була українською, оскільки виконувала волю тільки однієї партії, формувалася з представників одного регіону і представляла лише третину відсотка населення країни. Не була вона також ні повстанською (бо навіть за даними "Літопису УПА" більшість її членів були не добровольцями, а на'йїльно мобілізованими), ні армією (оскільки "воювала" не з вТйськовими частинами, а з мирним йаселенням країн— учасників антигітлерівської коаліції). З цього випливає логічно неспростовний висновок, що УПА слід називати злочинним формуванням, яке заважало Об'єднаним Націям боротися проти фашизму, а її учасників — бойовиками, а не воїнами чи ветеранами, як це робить "робоча група".

Таким чином, "група істориків" на чолі з С.Кульчицьким, яка підготувала "Звіт", чинить украй безпринципно і антинауково, роблячи, по суті, те саме, що й ОУН—УПА понад піввіку тому. Тільки бандерівці знищували тіла, а ці хочуть убити душі. Обов'язок кожного патріота України — дати Їм рішучу відсіч. І праця В.Поліщука— гідний внесок чесного вченого у цю благородну справу
Чергова спроба фальсифікаторів Історії нарядити оунівських головорізів в білі шати приречена на ганебну невдачу. Тому що на білому фоні кров стає тільки виднішою.

Сергій ГМИРЯ народний депутат України II, III, IV скликань, кандидат історичних наук, доцент, член Всеукраїнського громадського об'єднання "Інтелігенція України за соціалізм"

добавлено через 49 минут
Полiщук В. - Гора породила мишу. Бандерiвську.
Полная версия книги в формате Adobe PDF.

Скачать с UPLOAD.COM.UA (При скачивании файла с данного файлобменника необходимо ввести код с картинки внизу страницы, будте внимательны)

Зеркало 1 - Скачать с WEBFILE.RU

Зеркало 2 - Скачать с IFOLDER.RU
 

billysh

Користувач
Реєстрація
15.05.07
Повідомлення
45
Репутація
0
Maka сказав(ла):
Так ну ладно друзья, что бы не переводить беседу на тупиковую колею и что бы у меня не включалось радио "Свободные уши", и что бы беседа НЕ была не о чём, предлагаю вашему вниманию книжку-брошюру украиноязычного автора Полищука В.

От себя же добавлю, что мне кажется что я очень хорошо понимаю вас, мне так же ясно как белый день, что Украина без национальной идеи, которая возродила бы чувство патриотизма в людях - загнется быстрее, чем многие могут себе представить. Духовная пустота лишающая человека внутреннего стержня должна быть заполнена чем то святым. Очень хочется что бы люди очнулись от забытия, что бы из инвалидов, которыми делает их СМИ и ТВ в частности - превратились в достойных человеков. Но жаль, что есть люди, которые видимо не выдержав такой муки и боли за свой народ решили обманом и подтасовкой фактов создать эту идею, показать людям точку опоры, которая на самом деле является иллюзорной и как всякая неправда - НЕ долговечна! Очень жаль!

Вступление из книги Полищука В.

(Вступление отсканировано и распознано автоматическим OCR, проверка на ошибки не проводилась, делайте скидку).

Я прошу прощения у администрации форума за очень длинное сообщение, но в связи с уникальностью текста все же решился поместить его тут.




Через 30 минут в следующем сообщении выложу ссылки на полную версию книги в формате .PDF, к сожалению скачать ее можно будет только при наличии подключения к интернету.

добавлено через 49 минут
Полiщук В. - Гора породила мишу. Бандерiвську.

Скачать с UPLOAD.COM.UA (При скачивании файла с данного файлобменника необходимо ввести код с картинки внизу страницы, будте внимательны)

Зеркало 1 - Скачать с WEBFILE.RU

Зеркало 2 - Скачать с IFOLDER.RU


Знаєш Мака почитавши передмову до цієї книжки, мені стало гидко, ти сам виступаєш за справедливість і проти однобокості, а тільки одне те що автор передмови є відомий комуняка Гмиря, я думаю стає зрозумілою цінність цієї передмови ну а щодо книжки мені буде цікаво її прочитати - можливо і знайду щось нове і варте уваги. Доречі здається в книжці основна увага звертається на упівсько-польські відносини - це дійсно дуже складна і неоднозначна тема але неварто робити однобокі висновки щодо діяльності УПА проти польського населення Волині там поляки теж такого натворили. Ну чесно кажучи для цього треба створювати окрему тему - бо це зовсім інши питання.
 

CCCP

Користувач
Реєстрація
25.08.07
Повідомлення
26
Репутація
0
Maka сказав(ла):
От себя же добавлю, что мне кажется что я очень хорошо понимаю вас
100%

Прочитав эту тему создается впечатление, что ваши оппоненты наоборот - не очень понимают и не хотят понять другую точку зрения
 

billysh

Користувач
Реєстрація
15.05.07
Повідомлення
45
Репутація
0
CCCP сказав(ла):
100%

Прочитав эту тему создается впечатление, что ваши оппоненты наоборот - не очень понимают и не хотят понять другую точку зрения

Ти неправий - ми намагаємось розуміти - просто перш тут ніж матюкати одне одного - треба дійсно вникнути нормально в тему і оперуваьти підтвердженими фактами.
 

ИдиотЪ

Користувач
Реєстрація
16.04.07
Повідомлення
257
Репутація
0
а тільки одне те що автор передмови є відомий комуняка Гмиря, я думаю стає зрозумілою цінність цієї передмови.

А сам автор книги видимо состоит в всеукраинском гражданском объединении "Интелигенция Украины за социализм. Антифашистский комитет Украины". Ну и что если он социалист - значит он уже патологический врун? Что такое "предвзятость"? Это когда человек судит другого не по содержанию, а по обёртке. Вот не судите пожалуйста по обёртке.

Доречі здається в книжці основна увага звертається на упівсько-польські відносини

Нет, автор брошюры прошелся по всему докладу рабочей группы историков при Правительственной комиссии по изучению деятельности ОУН и УПА (исторический вывод). Т.е. он коснулся практически всех тезисов, которые сейчас озвучиваються.