Відкритість роботи виконкому та м.ради

AqUAmoney

Голова коаліції
Користувач
Реєстрація
09.01.09
Повідомлення
121
Репутація
2
Вношу на розгляд таку пропозицію: дуже потрібно постійно на форумі публікувати всі рішення міської ради, виконкому; так доречі зроблено на аналогічних форумах схожих міст-супутників АЕС. Доречі з цими радами, виконкомами треба в першу чергу співпрацювати, оскільки в наших містах схожі проблеми і схожа організація життя.

1. Чи збирається влада це робити та коли?
 

KyM_gossip_girl

Користувач
Реєстрація
13.09.08
Повідомлення
65
Репутація
1
Міський голова О.Смишляєв сказав(ла):
Отож, хотілося б, щоби про владу міста Нетішина говорили як про таку, що відкрита для спілкування, готова на співпрацю, підтримує прогресивні і сучасні методи доступу до своїх громадян.
Виходить так, що це громадяни шукають доступ до влади, а влада мовчить*DONT KNOW
 

T1T@N

Користувач
Реєстрація
30.07.09
Повідомлення
103
Репутація
2
Отвлада зробила відкритість задасиш Організатору питання і чекаєш можливо і колись відповість а може і ні.....
 

T1T@N

Користувач
Реєстрація
30.07.09
Повідомлення
103
Репутація
2
Певно наша влада неповірила в те що в мешканців міста назбиралося так багато питань до них, що аж усралися і незнають що цим людям відповісти!!!!
P.S. Організатор а наш мер на довго свалив до лікарні тіпа ж він хворий як завжди на серце???
 

AqUAmoney

Голова коаліції
Користувач
Реєстрація
09.01.09
Повідомлення
121
Репутація
2
T1T@N сказав(ла):
Певно наша влада неповірила в те що в мешканців міста назбиралося так багато питань до них, що аж усралися і незнають що цим людям відповісти!!!!
Та знає, що відповісти, просто не хоче. Вона демонструє тільки відкритість закритості своєї роботи, банально не дозріла до цього рівня. Отже з цією каденцією нам нічого чекати, адміністратори закрийте на 2 роки цю тему окрім голосування.
 

Організатор

Користувач
Реєстрація
16.01.09
Повідомлення
95
Репутація
0
AqUAmoney сказав(ла):
Вона демонструє тільки відкритість закритості своєї роботи, банально не дозріла до цього рівня. Отже з цією каденцією нам нічого чекати, адміністратори закрийте на 2 роки цю тему окрім голосування.
Знаєте, працюючи в органі місцевого самоврядування (тобто як ви кажете при владі), прийшов до висновку, що відкритість і демократичність влади люди так і не навчилися сприймати. Якщо ви звернули увагу, міський голова Смишляєв почав працювати на посаді мера, дотримуючись тих же принципів, що й будучи директором станції. І тоді то сприймалось як великий позитивний момент. Бо ніхто такого раніше не робив. Перш за все, він відкрито і регулярно спілкується з людьми. Приклад – постійно ведеться прийом громадян, у результаті чого мер чітко знає картину з житлом у гуртожитках, знає сім’ї, у яких проблема житла – основна. Згадайте, що такі ж прийоми директор ХАЕС Смишляєв проводив у Палаці культури. І скільком людям завдяки цьому вдалось влаштуватись на роботу, покращити житлові умови тоді – теж можна уявити. І оцінили люди такий метод роботи. Натомість наступні директори станції з населенням вирішили не працювати, вважаючи, мабуть, своїм основним призначенням надійно експлуатувати ХАЕС. Це, очевидно, вірно. Бо Смишляєв тепер міський голова, і продовжує працювати над вирішенням проблем нетішинців. Другий приклад – прес-конференції міського голови, це також досвід роботи на ХАЕС. Мер започаткував зустрічі з пресою для того, щоб спілкуватися з громадою, доносити ту інформацію про роботу, яка формує загальний стереотип діяльності міської ради, виконавчого комітету. Те, що неодноразово у процес висвітлення ЗМІ інтерв’ю мера втручався чиїсь високий вплив, так це ж факт відомий. І знову ж таки, що дала демократія? От минулі міські голови робили, напевне, краще: з’являлись на екрані чи на шпальтах газет кілька разів у рік до якогось свята – і було добре (менше люди знають кухню самоврядування – менше питань виникає). А мера Смишляєва можна і в вуличних анонімних газетках принижувати, і з його вимови сміятися… Дозволили б це собі колись? Навряд чи, хоча тоді теж була демократія…цікаво, чому?
Тому якщо ви вважаєте сьогоднішню владу закритою, то у мене для цього є тільки одне пояснення: ви не пробували її відкрити, або не хочете цього зробити, маючи якусь свою приховану причину.
Читайте газети, спілкуйтесь з посадовцями, приходьте на прийом, відвідуйте форум і сайт…Запитуйте, цікавтесь, чим живе Нетішин… Адже місто-це люди, їх 35 тис. Тому варто інформацію отримувати з багатьох джерел….
 

Yuriy

Користувач
Реєстрація
08.11.07
Повідомлення
28
Репутація
0
Нельзя сравнивать Смышляева-директора и Смышляева-мэра. Прошло много времени, он изменился. И, как многим кажется, не в лучшую сторону. (Народная мудрость гласит - Власть портит человека.)
 

AqUAmoney

Голова коаліції
Користувач
Реєстрація
09.01.09
Повідомлення
121
Репутація
2
Організатор сказав(ла):
От минулі міські голови робили, напевне, краще: з’являлись на екрані чи на шпальтах газет кілька разів у рік до якогось свята – і було добре (менше люди знають кухню самоврядування – менше питань виникає).
Тоді були зовсім інші обставини, інші проблеми у людей, ну і влада тодішня не так брутально втручалась в життя громадян. Візьмемо любу справу нинішньої влади- щорічне, а інколи двіччі в рік підняття квартплати. В чию кишеню ліземо? Тоді кварплата була значно меншою, а якість послуг значно кращою. Зараз ця якість нікому крім самих мешканців не потрібна.
Тоді значна кількість об"єктів, що попали в комунальну власність, належали ХАЕС отже реальне самоврядування було в руках одного підприємства, від влади мало що залежало. Тому цим самоврядуванням мало хто переймався.
Організатор сказав(ла):
Тому якщо ви вважаєте сьогоднішню владу закритою, то у мене для цього є тільки одне пояснення: ви не пробували її відкрити, або не хочете цього зробити, маючи якусь свою приховану причину.
Ми пробуємо її відкрити, але цей замок відкривається не нам. Ви пропонуєте ознайомлюватись з кожним рішенням виконкому чи міської ради чи з проектами рішень пишучи звернення чи бігаючи на ті чи інші прийоми? І так роками? А звідки брати ці назви рішень, номера? Ми ж не телепати, та і у пресі не всі рішення публікуються. Ви ж переконуєте нас, що ви найдемокритичніша влада за всі які були в місті. То в чому ж проблема? Чого не зробити доступ в он-лайн до вашої діяльності? В сусідніх менш демократичних містах це зробили давно, а ви нам пропонуєте самим бігати і добиватись вашої поблажливості чи читати газети(інколи не об"єктивні), запитувати в один одного (схоже жити з слухів?) Отримувати інформацію з різних джерел, але не з основного?
 

KyM_gossip_girl

Користувач
Реєстрація
13.09.08
Повідомлення
65
Репутація
1
Цитата:Сообщение от Організатор
ви не пробували її відкрити, або не хочете цього зробити, маючи якусь свою приховану причину.

Розкрийте таємницю як її оцю так би мовити владу можна відкрити і де ці ключі лежать? І чи не має зв"язку між закритістю влади та організацією життя міста. От до прикладу в Славуті давно є свій офіційний сайт, неважливо добрий чи поганий але є давно і це з їхнім маленьким бюджетом і з набагато більшими проблеми. Чого там добиваються і будують школи де вчаться в одну зміну, відновлюються якось дороги, встановлено давно два нових світлофора, є 2-3 місцевих газети, що регулярно висвітлюють діяльність, а в Нетішині з вдіччі більшим бюджетом і вдіччі меншою кількістю навчальних, культурних закладів нінащо не вистачає грошей. Де ця дирка кудою річкою витікають бюджетні гроші. Може ця дирка заважає відкритись?
 

Організатор

Користувач
Реєстрація
16.01.09
Повідомлення
95
Репутація
0
HappY сказав(ла):
От до прикладу в Славуті
......

Тому що Славута отримує дотації з обласного бюджету на розвиток, на відміну від Нетішина. Це єдине місто в області, з бюджету якого держава вилучає кошти. Вважається, відповідно до розрахунків, що Нетішин самодостатнє місто. На жаль, на жоден лист-клопотання до Міністерства фінансів та Кабінету Міністрів, які надсилали мери міст-супутників, немає потрібної нам реакції. Наше прохання залишати ці кошти на місцях на розвиток інфраструктури поки що залишається мрією. А щодо, наприклад, закладів культури, то вже не раз пояснювали, що мінфін знову ж таки розраховує потребу у працівниках культури, виходячи з кількості мешканців міста. І от якби з бюджету міста не передбачалось щороку додаткових коштів на галузь «культура», то державного фінансування не вистачало б. І довелось би десь третину скоротити. Питання «кого» з мережі культурних закладів? Місцева влада іде назустріч людям, зберігаючи робочі місця і даючи нетішинцям досить широкий вибір культурно-мистецьких закладів, куди можна відправити дітей чи долучитися самим.
Тепер світлофор. Ви думаєте, виконком разом з ДАІ не зверталися до Шепетівського власника міського світлофора щодо його заміни? Як бачите, там не поспішають. А місто наразі немає фінансової можливості щось зробити. Хоча ще укінці минулого року, якщо пригадуєте, міський голова озвучував плани 2009 року: встановлення світлофора на перехресті Будівельників-Незалежності-Курчатова та нового біля ринку. Якби не криза, а у зв’язку з нею невиконання програми приватизації, ненадходженння до бюджету та вилучення…
Славута, кажете, має якісь 2-3 газети, а Нетішин тут уже чим гірший? Кожна галузь міста має свою газету: міська рада і громада – «Нетішинський вісник», будівельники – «Енергобудівник», енергетики «Перспективу», підлітки – «Час молоді», незахищені – «Вісник малозахищених», є ще «Нетішинські вісті», плюс анонмка під голосною назвою «Пост громадського контролю». Окрім того є приватна телестудія і відомча студія ХАЕС.
І не потрібно говорити, що ні на що не вистачає грошей. Наразі бюджетна сфера фінансується повністю у межах призначень і потреб. Все, що треба більше – по мірі наявності коштів.

добавлено через 2 минуты
AqUAmoney сказав(ла):
Тоді були зовсім інші обставини
Ви самі собі дали відповідь – тоді за все про все відповідала ХАЕС, а тому справді, які питанння могли бути до місцевої влади? А от коли почався процес передачі, і власне життя після нього… Так, питань і зауважень стало набагато більше, тому що за все тепер споживач платить зі своєї кишені. Якість послуг потрібна насамперед мешканцям, а комунальники не завжди її надають. Звичайно, що з цим потрібно щось робити, і починати треба саме з ЖКО.
 

Yuriy

Користувач
Реєстрація
08.11.07
Повідомлення
28
Репутація
0
Організатор сказав(ла):
Звичайно, що з цим потрібно щось робити, і починати треба саме з ЖКО.
Интересно. Много лет говориться о том, что с ЖКО надо что-то делать. Но воз и ныне там. Вспомним предвыборные обещания Смышляева по поводу ЖКО (или он забыл?). Ничего не меняется. Всё те же руководители, всё те же проблемы у людей. А нас убеждают, что скоро что-то измениться. Может пора менять, а не говорить? Или кого-то устраивает нынешнее состояние дел (имею в виду тех, кто может влиять на ситуацию).
 

AqUAmoney

Голова коаліції
Користувач
Реєстрація
09.01.09
Повідомлення
121
Репутація
2
Організатор очевидно, що HappY хотів звернути вашу увагу на проблему закритості а не відмінності життя та проблем двох міст, хоча ваша відповідь дуже змістовна. Та ж проблема з ЖКО теж свідчить в деякій мірі про закритість влади. Мер обіцяв одне, робить протилежне і більшість рішень виконкому з цієї проблематики є не доступними людям. Останнє підняття тарифів подтверджує небажання прозорості (відкритості), оскільки детальні розрахунки були оприлюднені лише після колективного звернення і обурень людей. Щодо штатного розкладу- це так і є таємниця за 7 замками; знаю ви скажите комерційна таємниця комунального підприємства від комуни(громади) міста, але виглядає нонсенсом. Так зверніть увагу ще на ось цей ЖКГ-парадокс.
Організатор сказав(ла):
А щодо, наприклад, закладів культури, то вже не раз пояснювали, що мінфін знову ж таки розраховує потребу у працівниках культури, виходячи з кількості мешканців міста. І от якби з бюджету міста не передбачалось щороку додаткових коштів на галузь «культура», то державного фінансування не вистачало б. І довелось би десь третину скоротити.
Щось не сходиться... Кількість населення обох міст майже однакова, отже і працівників приблизно стількі ж в обох містах(з підходів мінфіну). Але ж в Славуті значно більше закладів культури ніж в нас, отже як зарплата так і фінансування повинно бути краще саме в нас, адже лише витрати на утримування цих закладів(комунальні послуги) у нас значно менші плюс менша кількість закладів. Хіба цієї різниці не вистачає на краще фінансування?
 

LED

Справжній патріот міста
Користувач
Реєстрація
02.04.09
Повідомлення
100
Репутація
0
З 22 грудня починаються громадські слухання по збільшенню кварплати. Якось так тихо це пробують робити. Нема шоб по всім будинкам показали графік цих слухань, а тіки пишуть маленькі, незамітні об"явки по 2-3 будинкам.
І ніяких проектних тарифів, шо, чого і в скільки разів. Толку з тих слухань, коли тільки на них одним вухом слухаєш і одночасно вникаєш в нові розрахунки. Опять гра в одні ворота, на яких стоять безробітні, пенсіонери і люди з маленькою зарплатою через кризу
 

LED

Справжній патріот міста
Користувач
Реєстрація
02.04.09
Повідомлення
100
Репутація
0
Де обіцяна відкритість???

Ось і пройшов швидко рік, а з ним і вибори. Пройшла і перша сесія м.ради 6-го скликання, запрацював новий виконком, а обіцяна відкритість стала ще більше закритою. Згадаймо суперечки, обіцянки однодумців команди ФЗ:
Брехня №1.jpg
Ну нехай на потужний сайт не зекономили грошенят, але ж за місяць можна хоть щось написати чи відповісти чи призначити від команди рупора на форумі для відповіді на запитання поки не має потужного сайту?

Наприклад мене і багатьох думаю цікавить хто особисто проголосував за призначення 1-им замом нетішинського голови секретаря м.ради м.Боярки, які мотиви цього призначення і чому у фаховій команді ФЗ не виявилось не гіршого фахівця на цю посаду??? І чи документально він чистий перез законом, тобто чи були або є в нього судимості?
 

Kotja

Користувач
Реєстрація
01.10.06
Повідомлення
151
Репутація
8
Ой... Ну про що Ви говорите... Подивіться на останню дату візиту Омельчук на форум!!! Більше місяця! Закликала людей прийти до міськвиконкому... Прийшли...Відстояли.... І шо??? От і майте... Мер(иха) (не знаю як правильно) сказав(ла) усім своє улюблене слово з зустрічей "дапабачєння".... Маємо що маємо....Шукайте, шановні, самі відповіді на запитання... Бо в Омельчук їх або немає... Або ж вона просто заповняє щоденники.... Тобіш часу нема...)))
 

mafik

Користувач
Реєстрація
23.07.10
Повідомлення
58
Репутація
0
Кілька місяців назад на сесії міської ради було прийняте рішення про заборону продавати алкогольні напої до 11-00 ранку і з 22-00. В мінімаркеті Наш Край цей закон не діє -"дуракам закон не писан", виходить що так. Депутат Преподобний від Фронту змін ігнорує дане рішення, куда дивляться правоохороні органи?
 
T

toreador

Сообщение от mafik.
В мінімаркеті Наш Край цей закон не діє -"дуракам закон не писан", виходить що так. Депутат Преподобний від Фронту змін ігнорує дане рішення, куда дивляться правоохороні органи?
Не дуракам закон не писан, а всемогущим городским МЕНЕДЖАРАМ по фемели Преподобный и его родне Закон не писан!
А правоохранительные органы, то бишь милиция и прокуратура, что будут есть и пить на Новогоднем празднестве?
 

mafik

Користувач
Реєстрація
23.07.10
Повідомлення
58
Репутація
0

All_See_Glaz

Користувач
Реєстрація
11.10.10
Повідомлення
12
Репутація
1
странно, дві сесії прошли і тішь да гладь. Вони там шо ОПУПЄЛІ? Де наша Свобода
 

alusja

Користувач
Реєстрація
01.04.10
Повідомлення
12
Репутація
0
All_See_Glaz сказав(ла):
странно, дві сесії прошли і тішь да гладь. Вони там шо ОПУПЄЛІ? Де наша Свобода

Все заняты покупкой "канхвет" детям к новому году и установкой окон...
между народом и властью.