Вночі прийняли пенсійну реформу: тепер працюватимемо більше і довше

  • Автор теми Кто Здесь
  • Дата створення
К

Кто Здесь

Законопроект, який підвищує пенсійний вік, збільшує трудовий стаж та обмежує максимальний розмір пенсії, вчора прийняли у Верховній Раді. Перші зміни очікуються вже у вересні – підвищення пенсійного віку для жінок на півроку.

Добавляю від себе:Я в шоці до чого Україна котиця...Все рівно мабуть пенсію не повністю давати будуть....

Що на нас чекає

Депутати прийняли урядовий проект закону "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи".
У ніч на 8 липня, Верховна Рада прийняла пенсійну реформу. "За" проголосували народні депутати із фракції Партії регіонів - 188, із фракції НУ-НС - 11, із групи "Реформи заради майбутнього" – 18, із фракції Народної партії – 20 і позафракційні – 11.
Не голосували у повному складі фракції "БЮТ-Батьківщина" і Комуністичної партії України.
Розгляд законопроекту тривав майже 9 годин.Пенсію нараховуватимуть, враховуючи середній місячний заробіток за три останні роки роботи, а не за один, як зараз. У Пенсійному фонді таке рішення пояснюють бажанням уникнути різниці у пенсіях через щорічне збільшення зарплати.
-Якщо людина виходила на пенсію у 2010 році, то їй бралась плата за 2009 рік. За 2010 рік — це вже більша сума. І от виходить, що при однаковому страховому стажі, однаковому коефіцієнту заробітку той, хто йде пізніше, має більше, - каже заступник начальника обласного управління Пенсійного Фонду Марія Квятківська. - Щоб уникнути диспропорцій, передбачається брати середню заробітну плату не за рік перед зверненням, а за три останні роки.
Проте й це ще не все. У 2012 році обіцяють запровадити другий рівень пенсійної системи - накопичувальний. Згідно з ним, усі працюючі громадяни, старші 35 років, будуть відраховувати в накопичувальний фонд 2% річних доходів. До 2017 року ця ставка, як обіцяють, зросте до 7%.(Ну побачимо чи це правда)
Максимальні пенсії для держчиновників обмежуються 10-ма прожитковими мінімумами. Ця норма буде застосована і до тих, кому на момент набрання законом чинності вже нарахували пенсію за старим законодавством.
За перехідний період, під час якого буде збільшуватись пенсійний вік для жінок, в хмельничанок є вибір — піти на пенсію раніше, але мати менший розмір пенсії чи піти пізніше і при тому мати компенсатори — по 2,5% за кожні півроку.

Чому реформують

- Запропоновані нововведення робляться перш за все для того, щоб забезпечити пенсійні виплати вже тим, хто сьогодні є пенсіонером, і тим, хто буде виходити на пенсію сьогодні, завтра і післязавтра, - каже Марія Квятківська. - Друга мета — це посилення страхових принципів солідарної системи. Відповідно, вносяться певні зміни до чинних правових норм.
У Пенсійному фонді, який проводить інформаційно-роз'яснюючу роботу з людьми, запевняють — до реформ хмельничани ставляться неоднозначно, проте з розумінням.
Автори реформи називають її прийняття необхідним. Інакше вже через кілька років один працюючий буде утримувати одного пенсіонера. Згідно з даними статистиків, в минулому році в нашій області проживали 775,3 тисячі працездатних осіб. На обліку в Пенсійному фонді знаходились 428,8 тисяч пенсіонерів. За підсумками п’яти місяців 2011 року, заборгованість до Пенсійного фонду України зросла на 2,5 мільйона гривень. Станом на 1 червня вона складає 51,1 мільйона гривень.
 

слонопотам

Користувач
Реєстрація
25.12.09
Повідомлення
194
Репутація
4
Согласен,что принятая пенсионная реформа не больше ,чем бред.
Надо создавать рабочие места, а не повышать налоги. Создаётся впечатление,что нынешние пенсионеры пришли к нам из неоткуда и не зарабатывали себе на пенсию.Нельзя делать этих людей "иждивенцами" которые вроде бы сидят на шее у "народа".Должен быть какой то моральный аспект.Просто необходимо сократить "управленческий" персонал Пенсионного фонда. В том виде какой он сейчас у нас , мы даже выплачивая 20% "добровольных" взносов,не сможем удовлетворить его аппетитов. А отношение к пенсионерам в нашем фонде?! Да жалко этих бабушек и дедушек, которые должны через суд добиваться выплат на пару сотен грн.Позор!
 

AlQiimista

Користувач
Реєстрація
11.02.11
Повідомлення
22
Репутація
0
мдамс.. Мне мне маме оставалось доработать 3 года и все а теперь еще 10 лет работать.
 

МуХоМор

Користувач
Реєстрація
13.11.10
Повідомлення
10
Репутація
0
Да!Каждая партия пишет законы под себя,су... на крались и им хватит 10 -прожиточных минимумов(да каких ещё минимумов),на курорты за счёт народа разъезжали так сказать мозговую активность восстанавливать а то серое вещество вместе со слюнями вы брызгалось.А вы холопы пахайте до гробовой доски не разгибая спин...На Европу они косятся,так европейцы работают в цивилизованных условиях и отдыхают два раза в год.А мы так долго не живём,сейчас у каждого второго если не гипертония так чего-то там хроническое...Измором решили взять...