Збільшення пенсійного віку

ataman

Користувач
Реєстрація
16.09.08
Повідомлення
2
Репутація
0
Всім доброго дня!
Підкажіть, будь ласка, подробиці збільшення пенсійного віку в Україні, де це можно прочитати більш детально? Бо чув шось таке, що під збільшення пенсіного віку попадуть лише ті, хто народився після 1976 року. Підтвердіть або спростуйте, будь ласка. Бажано з посиланням на істочник.
Заздалегідь вдячний!
 

Spoch

Користувач
Реєстрація
18.03.06
Повідомлення
849
Репутація
57
Вік
46
zZzara сказав(ла):
тут есть вся информация
конкретної інфи (офіційної) ще не має ніде, навіть тут. Лише один меморандум кабміну і мвф, у якому кабімн погоджується збільшити пенсійний вік до кінця поточного року.
 

БУЛЬДОЗЕР

Користувач
Реєстрація
13.05.07
Повідомлення
588
Репутація
72
Повышение пенсионного возраста в Украине может начаться уже в этом году
09.08.2010

Украина намерена до конца 2010 года повысить пенсионный стаж и начать повышение пенсионного возраста для женщин. Об этом говорится в меморандуме украинских властей и Международного валютного фонда, направленном в рамках возобновления кредитного сотрудничества в середине июля этого года.

Согласно документу, планируется до конца сентября 2010 внести законопроект с целью ввода его в действие до конца года, в котором предусмотреть постепенное увеличение пенсионного возраста для женщин до уровня мужчин - с 55 до 60 лет, добавляя 6 месяцев ежегодно с 2010 года.

Кроме того, законопроект будет предусматривать увеличение минимального срока страхования с 5 до 15 лет, увеличение на 10 лет квалификационного периода для получения полной пенсии, что должно стимулировать работающих дольше сохранять работоспособность.

Это должно улучшить сбалансированность Пенсионного фонда на 2 миллиарда гривен в 2011 году.

Указанный законопроект является структурным маяком программы сотрудничества с МВФ, в рамках которой Фонд планирует выделить Украине 15,15 миллиарда долларов в течение 29 месяцев.

Также украинские власти планируют до конца декабря этого года изменить базу начисления пенсий, предусмотрев их дополнительное увеличение на 1% за каждый год, отработанный сверх определенного срока: 20 лет - для женщин и 25 лет - для мужчин, говорится в меморандуме.

Предполагается, что это позволит сократить расходы Пенсионного фонда на 6,2 миллиарда гривен в 2011 году.

В январе, перед президентскими выборами, Виктор Янукович заявлял, что не допустит увеличения пенсионного возраста на 5 лет. "Для того, чтобы решить этот вопрос, надо принять соответствующий закон. Парламент на это никогда не пойдет. Мы это никогда никому не позволим", - утверждал он. Янукович тогда заявлял, что увеличивать возраст выхода на пенсию явно преждевременно: "Сейчас мы не имеем морального права это делать. Я на это никогда не пойду". Об этом сообщает Ukranews.
Этама отсюдама... Мне особенно понравилось вот это: "...что должно стимулировать работающих дольше сохранять работоспособность":D (особенно для шахтёров "актуально") , и вот это: "Мы это никогда никому не позволим"... Ну просто какая-то девичья память у нонешнего харанта. Впрочем, поглядим... возможно, просто МВФу мозги пудрят (надеюсь)...
 

ataman

Користувач
Реєстрація
16.09.08
Повідомлення
2
Репутація
0
всім велике дякую! буду щукати далі!
 

Spoch

Користувач
Реєстрація
18.03.06
Повідомлення
849
Репутація
57
Вік
46
БУЛЬДОЗЕР сказав(ла):
возможно, просто МВФу мозги пудрят (надеюсь)...
ці не пудрядь - пенсійний порожній, а бюджетні гроші потрібніші на більш важливі справи (борг Фірташу, повернення ПДВ, тощо)
Такщо одразу після місцевих виборів "пенсіонерам ну хоть щось піднімуть" :D
 

TelweN

Користувач
Реєстрація
24.09.08
Повідомлення
102
Репутація
0
Шо вже той проФФесор робить.Такий добрий пенсіонерам пенсії піднімає.Для бюджета це великі витрати.Нам молодим потім ці гроші треба відроблювати.А,ну да,це ж проффесор,підняв пенсійний вік,геніальний вихід з ситуації!!!Хай згорять ці регіонали.
yanukovich-i-venok5.jpg
 

LED

Справжній патріот міста
Користувач
Реєстрація
02.04.09
Повідомлення
100
Репутація
0
В Мінпраці пояснили, як відправлятимуть жінок на пенсію
Міністерство праці та соціальної політики пропонує протягом 10 років, починаючи з 2011 року, підвищити загальний пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років - на 6 місяців щороку.

Про це йдеться в підготовленому відомством законопроекті "Про внесення змін до деяких законів України", пише тижневик "Дзеркало тижня".

Якщо документ буде прийнятий, то, наприклад, жінки 1956 року народження отримають право на пенсію у віці 55 років і 6 місяців, 1957 - у 56 років, 1958 року - у 56,5 років і т.д. Таким чином, жінки 1964 року народження і старше пенсію отримають вже у віці 60 років.

Також у законопроекті пропонується аналогічним чином поступово, протягом 10 років, тобто за 6 місяців за рік, відстрочити для жінок настання інших пенсійних благ.

Маються на увазі право на отримання пільгових пенсій, дострокових пенсій за списками 1 і 2, соціальної допомоги тощо.

За оцінками експертів, ці нововведення щорічно будуть зачіпати 180 тис. українок і дозволять щорічно економити казні близько 2 млрд. гривень, пише видання.

Цим же законопроектом Мінпраці пропонує підвищити для українців нормативний страховий стаж, необхідний для отримання мінімальної пенсії за віком, одразу на десять років.

На сайті Верховної ради законопроект поки не зареєстрований.

Як повідомлялося, в меморандумі української влади Міжнародному валютному фонду заявлено, що Україна має намір реформувати пенсійну систему з метою її фінансового оздоровлення, зокрема, збільшити потрібний для пенсії стаж і зрівняти терміни виходу на пенсію жінок і чоловіків.

Згідно з документом, планується до кінця вересня 2010 року внести законопроект з метою введення його в дію до кінця 2010 року, в якому передбачити поступове збільшення пенсійного віку для жінок до рівня чоловіків - з 55 до 60 років, додаючи 6 місяців щорічно з 2010 року.