ЖЕК і як з ним "боротись"!!!!!!!!

Петрович

Користувач
Реєстрація
30.01.08
Повідомлення
22
Репутація
0
Чим регулюється діяльність ЖЕКу (Закон, інструкції і. т.д.)? Діліться будь-ласка своїм досвідом розмов з ЖЕКом.
 

AqUAmoney

Голова коаліції
Користувач
Реєстрація
09.01.09
Повідомлення
121
Репутація
2
Петрович сказав(ла):
Чим регулюється діяльність ЖЕКу (Закон, інструкції і. т.д.)? Діліться будь-ласка своїм досвідом розмов з ЖЕКом.
Скажу тільки чим регулюється діяльність саме нашого ЖКО: мерським кришуванням і зв"язками в судових інстанціях. Кришування полягає в тому, щоб завчасно і якомога більше задирати тарифи, неконтролювати якість та об"єм послуг, захищати ЖКО від споживачів, які вимагають проведення перевірок і перерахувань квартплати. Зв"язки в судових інстаніях допомагають приймати рішення лише на користь ЖКО, залякувати громадян їхньою безправністю, беззахищенностю перед законом(абсурд, але факт), затягувати і роками не розглядати позови громадян до міської влади про незаконність підняття тарифів, а за цей час здирати завищену квартплату.

Ми можемо з цим боротись масовими неплаттежами, затримками, та позорним вигнанням паразитів на виборах. Зараз борг споживачів кажуть біля 3 млн.грн.- це замало, щоб ефективно і достойно відповісти на образу, видоювання грошей з напіваварійних за станом будинків.
 

AqUAmoney

Голова коаліції
Користувач
Реєстрація
09.01.09
Повідомлення
121
Репутація
2
Ще один 100%-ефективний варіант:
Якщо вже так сталося, що вас викликають до суду, не панікуйте, не поспішайте платити. Адвоката не нанімайте, це дорого і не ефективно, від нього і вашої правоти там нічого не залежить, адже там засіли ті ж самі безпрєдєльщики.
Найкращий варіант- це брати довідки за станом здоров"я і не являтись туди взагалі. Як брати довідки, добре знає наш мер, сходіть на прийом-він допоможе:D . 5-10 відкладених засідань і ЖКО та суд самі не забажають з вами гратись, а прийняти незаконне рішення теж не зможуть без вашої присутності. Таким чином позбавите їх шансу влаштувати "цирк на дроті"
 

Організатор

Користувач
Реєстрація
16.01.09
Повідомлення
95
Репутація
0
Leonid сказав(ла):
Як не платити за квартиру. Поради професіонала.

Шановні, а чи гасло такого змісту єдине у вашому житті (маю на увазі як не платити квартплату), чи, може, подібні є на всі випадки життя? Ну наприклад, як не платити за електроенергію (хоча тут тариф встановлює і регулює держава, у разі боргу прийде обленерго і відключить, аж бігом проплачують, навіть відомі з останніх новин Лотелу мешканці міста), чи як не платити за телефон ( а тут взагалі розмова коротка: ПРИЙШЛО 20-е число, раз і відключили і слухай короткі гудки, аж поки не заплатиш, та й мобільний оператор чомусь чітко слідкує за вашими розмовами, сумлінно їх тароифікуючи).
А тільки як мова заходить за тарифи ЖКО починається демонстрація глибоких знань механізмів, як їх не платити.
Але ми люди публічні, а тому до критики, хай навіть не справедливої, ставимось толерантно. Тому ще раз повторимось: у 2008 році ситуація з надходженнями до місцевого бюджету була досить позитивною, і тому була можливість компенсувати частину затрат ЖКО (прибирання прибудинкової території та утримання диспетчерської) з бюджету міста. У 2009 рік місто вступило з прогнозованими показниками бюджету, які підтверджували, що вилучень до держбюджету буде значно більше, а надходжень всього 700 тис (у 2008 році майже 4 млн. грн.). Разом з тим ніхто не звільняв орган місцевого самоврядування від приведення тарифів до економічно обгрунтованого рівня відповідно до постанови Кабміну. ЖКО живе за законами ринку: заробітна плата залежить від рівня мінімальної, пальне купляється за встановленими цінами і т.д. Відповідно після проведення усіх законодавчих вимог (громадські слухання, затвердження тарифів рішенням виконкому) від 1 січня 2009 року у нашому місті встановлені діючі тарифи, розраховані по кожному будинку залежно від його серії. Тарифи на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій були опубліковані у газеті «НВ» від 26 грудня 2008 року. Також опубліковано «Періодичність прибирання сходових кліток, підвалів, технічних поверхів». Статті витрат наступні: прибирання сходових кліток; прибирання прибудинкової території; вивіз та утилізація твердого побутового та грубого сміття; прибирання підвалів, технічних поверхів та покрівель (по всіх будинках 0,003); технічне обслуговування та ремонт ліфтів; електропостачання для ліфтів; технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем тепло-, водопостачання, водовідведення і зливної каналізації (по всіх будинках 0, 257);дератизація (0,002); дезінсекція (0,001);обслуговування димовентиляційних каналів (0,010); поточний ремонт конструктивних елементів;ремонт обладнання дитячих, спортивних та господарських майданчиків (0,017); підготовка житлового фонду до ОЗП; витрати на освітлення місць загального користування сходових клітин, підвалів, підкачку води; витрати, пов’язані з утриманням паспортистів (0,021); утримання диспетчерської аврійної служби (0,044); витрати на утримання транспортних засобів (0.044). Рентабельність – нульова.
 

AqUAmoney

Голова коаліції
Користувач
Реєстрація
09.01.09
Повідомлення
121
Репутація
2
Організатор сказав(ла):
Ну наприклад, як не платити за електроенергію (хоча тут тариф встановлює і регулює держава, у разі боргу прийде обленерго і відключить, аж бігом проплачують, навіть відомі з останніх новин Лотелу мешканці міста), чи як не платити за телефон ( а тут взагалі розмова коротка: ПРИЙШЛО 20-е число, раз і відключили і слухай короткі гудки, аж поки не заплатиш, та й мобільний оператор чомусь чітко слідкує за вашими розмовами, сумлінно їх тароифікуючи).
У всіх зазначених випадках ми отримуємо реальну послугу(є світло, зв"язок , певна кількість часу на розмови), контролюємо її якість і відповідно є за що платити!!! А хто ж контролює якість послуг ЖКО? НІХТО! Ми, споживачі, не можемо на це вплинути, а ви відсторонились, тому і виникають такі способи самозахисту від нав"язаного нам свавілля, нам не залишають іншого вибору!
Більшість послуг надається формально, а гроші вимагають справжні.Ні оператори зв"язку, ні постачальники світла чомусь цого не роблять. Візьмемо послугу технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем тепло-, водопостачання. Вже якщо стояк пошкодився, який до сфери відповідальності мешканця не відноситься, то і то з людини вимагають додаткові (крім сплаченої квартплати) гроші на її ремонт і при цьому не зменшуюють(і не перераховують в бік зменшення квартплату), це нормально??? Чи шви течуть, покрівля, комусь зменшили квартплату??? А чи ми можемо відмовитись в разі такого хамського надання послуг від цих "послуг"?
Послуги поточний ремонт конструктивних елементів;дезинфекція, ремонт обладнання дитячих, спортивних та господарських майданчиків (0,017); підготовка житлового фонду до ОЗП, обслуговування димовентиляційних каналів, технічне обслуговування електромереж- це все формальні послуги, ми їх не бачимо, а сплачуємо щомісяця. А ті послуги, які ще хоть якось ніби надаються- завищені в рази у ціні!!! ЯК? Площі прибирання в тарифі закладені менші ніж реально на прибиральниць спихнули(економлять на їхній зарплаті врази); матеріали: роб.одежа, інструменти для них не надаються, а в тарифі ми їх оплачуємо в повному об"ємі. Витрати на утримання транспортних засобів (0.044) сплачуємо ми, а ці транспортні засоби будують родичам М магазини, дачі і т.п. Рентабельність – нульова для податкової, а в реальності вимиваються колосальні суми з житлового фонду, туди нічого не вкладається, хто потім буде знову за свої кошти його ремонтувати (мережі, конструкції)?

Хоть один раз комусь за не якісні послуги (чи не додані) зменшили квартплату? Чи якщо людина була змушена викласти свої гроші на ремонт покрівлі чи швів чи мереж (окрім квратплати) їм відповідно на цю суму зменшили квартплату? Чомусь оператори зв"язку роблять перерахунок, а Нетішинське ЖКО- ні, чому?

Наведіть елементарний порядок в ЖКО, приблизно такий який існує з своєчасним підняттям і затвердженням тарифів (врази) і ми не будемо шукати способів уникнути сплати за те, що ми отримуємо в реальності.
 

AqUAmoney

Голова коаліції
Користувач
Реєстрація
09.01.09
Повідомлення
121
Репутація
2
Організатор чи не можна було б якось покращити в місті організацію вивозу сміття вранці? З 7-00 до 11-00(поки не висохне) дворами не можливо ходити. Таке враження, що вранці все місто воняє. Сміттєзбиральні машини часто після себе залишають не величкі "подарунки"-залашки сміття, інколи при виході з під"їзду потрібно переплигувати чи обходити місце стоянки такої машини. Контейнери та сміттєпроводи десятки років не бачили хлорки, їх не чистять взагалі, хоча вартість хлорки в необхідних об"ємах та віртість робіт з дезинфекцій закладено в квартплату в повному об"ємі.
Крім того не рідко трапляються такі накладки, коли прибиральниця двір вже прибрала, а пізніше після приїзду і вивозу сміття машиною залишається така собі купа при вході в під"їзд і вона валяється до наступного дня, а наші діти отримують повний спектр бацил та зарази, бігаючи дворами. Інколи, якщо це була п"ятниця, такий "сюрприз" лежить три дні!

Можна ж щоб водії цих машин в разі потреби повідомляли відповідні служби про необхідність прибирання після вивозу і місце цього "ЧП"? Якщо гроші з хлорки потрачені на роки вперед , то хоча б піском посипали б мікрокалюжи із "запахом"?
 

Організатор

Користувач
Реєстрація
16.01.09
Повідомлення
95
Репутація
0
AqUAmoney сказав(ла):
чи не можна було б якось покращити в місті організацію вивозу сміття вранці? З 7-00 до 11-00(поки не висохне) дворами не можливо ходити.
Наскільки я розумію, це питання актуальне не для усіх будинків. Оскільки у той момент, коли на роботу йду я (а це 7.15-7.30), то машин, які забирають сміття немає. Може, то тільки у моєму районі. Хоча у центрі часом справді зустрічаю… Тому потрібно працювати…
 

AqUAmoney

Голова коаліції
Користувач
Реєстрація
09.01.09
Повідомлення
121
Репутація
2
Щодо долі масових позовів до суду споживачів на беззаконня, яке вчинило в місті ЖКО під прикриттям виконкому, з"явилась нова інформація в пресі. Також (беремо на озброєння) розкрито нові зміни в законодавстві, тепер громадські слухання повинні проводитись по кожному будинку окремо! і мешканці будинків самі вирішують скільки послуг замовляти, а не так як це робиться зараз. Приспічило комусь там з членів виконкому, наприклад як Мельничук, ввести 100 послуг, їх і вводять і з кожним роком видумують все дурніші послуги аби нізашо з людей гроші здирати.
 

AqUAmoney

Голова коаліції
Користувач
Реєстрація
09.01.09
Повідомлення
121
Репутація
2
цікаві цифри

За 2-ий квартал цього року в області середня собівартість утримання будинків і споруд та прибудинкових територій (з ліфтами) підвищилась на 4,2%. Оскільки перший квартал по цінам сильно не відрізнявся від другого, то в середньому можна рахувати, що собівартість виросла не більше ніж на 10%.
На кінець звітного періоду рівень тарифів для населення коливався по області на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій (з ліфтами) – від 0,87 (м. Хмельницький) до 2,81 грн. за 1 кв.м (м. Нетішин). Нетішин на 1-му місці! Тарифи відрізняються врази, а якість ні, чого? І в зв"язку з підняттям собівартості, на кінець року під ялинку ми можемо очікувати традиціного "сюрпризу" під ялиночку, тобто чергового підняття врази?
 

medved

Користувач
Реєстрація
18.11.07
Повідомлення
68
Репутація
0
В любом случае здесь на форуме, кардинально ничего не меняет и не решает тех самых уродливых и незаконных действий порой до умопомрачение, местных властей или тех самых представителей горе известного ЖКО.
Всеобщее «поскуливание» и недовольство здесь на форуме, как правило, заканчивается оскорблением друг друга между форумчан, уводя тем самым от заданной темы реальной проблемы, не исключёно что возможно заказным путём. Практика и огромный опыт изворотливости начальника ЖКО Меланичука показывает, что ему глубоко начхать на тот самый недовольный «гундёшь» нетешинцев. Данный субъект давно осознал, что это только мнение и ничего более, а каждый в отдельности «недовольный» в основе своём больше проявляет безразличие и покорность.
На сегодня реально, на мой взгляд, борется с «лифтёрно–рекламной вымогательнной конторой ЖКО» ”Нетішинськоє Товариство захисту прав споживачів «КонрАкт»”. Забавно правда наблюдать как некоторые организации типа ”борцы за справедливость”, больше пиарятся на чужих успехах того же самого «КонрАкт», а по сути остаються в сторонке при необходимой поддержки.
AqUAmoney сказав(ла):
Найкращий варіант- це брати довідки за станом здоров"я і не являтись туди взагалі. Як брати довідки, добре знає наш мер, сходіть на прийом-він допоможе . 5-10 відкладених засідань і ЖКО та суд самі не забажають з вами гратись, а прийняти незаконне рішення теж не зможуть без вашої присутності. Таким чином позбавите їх шансу влаштувати "цирк на дроті"
Это не совсем так и к сожалению принимаются решение не в Вашу пользу а на користь ЖКО.(на личном примере).
И всё же я не единожды сужусь с этой братией хоть и хлопотно конечно и тем нимение доселе успешно, вплоть до Верховного суда апеллировало мельничуковское ЖКО и уж поверьте, данная контора в судебных прениях очень грязно играют. Тут действительно необходимо железное терпение и выдержка .

Последний «коныки» ЖКО, это угроза отключение неплательщикам за их так называемые коммунальные услуги, электроэнергию от квартиры, что является тоже грубым нарушением закона, не имея не какого отношения к электроэнергии. Вывешивание списка типа «доска позора» на подъездах, злостных неплательщиков (в моём случае) быстро мельничуковское ЖКО отрезвило и быстро уничтожило свою и мою писанину, когда я под этим списком повесил свое изречение такого содержания:
ОПЛАТИМ, как только так называемое ЖКО, доведёт и обоснует через суд - данную сумму, как нам, так и третьим лицам: ”Нетішинському Товариству захисту прав споживачів «КонрАкт»” и ”Хмельницькому територіальному відділенню антимонопольного комітету України”.


Возможно это крайняя мера неоплачивать за весь комплекс услуг мельничуковского ЖКО с учетом в большей мере надуманных в данном случае услуг, считаю единственным правильным и вынужденным решением, для обращение внимание на всю эту проблему.

И ещё интересный пример нового дома по Варшавской 3А, где жители всего дома создали свой Управдом, кассу и пр., одним словом послали, куда подальше мельничуковское ЖКО, заключили договор с этой шарашкиной конторой только на вывоз мусора.
 

AqUAmoney

Голова коаліції
Користувач
Реєстрація
09.01.09
Повідомлення
121
Репутація
2
medved сказав(ла):
В любом случае здесь на форуме, кардинально ничего не меняет и не решает тех самых уродливых и незаконных действий порой до умопомрачение, местных властей или тех самых представителей горе известного ЖКО.
Основне це те, що люди завдяки цій інформації бачать реальне лице влади і зроблять правильний вибір на чергових виборах. Сам Мельничук- це пішак яким керує влада та особисто мер, отже основним ворогом людей є не стільки ЖКО стільки ж ті, хто зобов"язаний їх захищати.
medved сказав(ла):
На сегодня реально, на мой взгляд, борется с «лифтёрно–рекламной вымогательнной конторой ЖКО» ”Нетішинськоє Товариство захисту прав споживачів «КонрАкт»”
Це так, але не настільки активно як хотілось. Візьмемо масовий позов людей до їхніх "захисників": суд не розпочинає справу, включаючи дурку. Позивач в такому разі має можливість розпочати процедуру забезпечення позову, суть якого полягає в тому, що суд повинен на відповідну вимогу позивача призупинити рішення міськвиконкому до початку судового процесу, а це означає зменшення квартплати до попереднього рівня. Виходить, покищо всіх влаштовує така ситуація?
medved сказав(ла):
Это не совсем так и к сожалению принимаются решение не в Вашу пользу а на користь ЖКО.(на личном примере).
Не варто було грати в їхню гру, або грати, але до кінця, тобто як мінімум до рівня Верховного Суду, оскільки в Нетішинському суді сидять свої мельничуковські люди, а в обласному- загартовані кадри, що пройшли закалку в нашому ж суді!(не називатиму їх ПІБи)
medved сказав(ла):
Последний «коныки» ЖКО, это угроза отключение неплательщикам за их так называемые коммунальные услуги, электроэнергию от квартиры, что является тоже грубым нарушением закона, не имея не какого отношения к электроэнергии.
Нажаль завдяки владі ХмОблЕн домовилось з ЖКО і фактично діють разом. ЖКО регулярно подає списки в ХмОблЕн кого буде відрізати, а ті дають добро. Не знаю чи начальство ХмОблЕн в Хмельницькому знає про цей цирк, думаю, що ні. Є нехитрий спосіб як їх пошити в дурні в цій ситуації (перевірено!), але напишу при потребі тільки через лічку.
medved сказав(ла):
И ещё интересный пример нового дома по Варшавской 3А, где жители всего дома создали свой Управдом, кассу и пр., одним словом послали, куда подальше мельничуковское ЖКО, заключили договор с этой шарашкиной конторой только на вывоз мусора.
Показовою в цьому плані є статистика по країні. Кількість створених ОСББ прямопропорційна рівню довіри до міської влади і сильно залежить від підтримки, допомоги влади в цьому. В нашому місті тільки всього одне ОСББ :D :'( - як кажуть і смішно і грішно. Можна було б створювати ОСББ, але уявіть ситуацію, коли ваше ОСББ почне настрирливо щодня перевіряти влада, штрафувати за (на їхню думку) недостатню якість послуг, Ну а ЖКО зажадає за вивіз кожної машини сміття 5000 грн. Я вже не чіпаю теми жалюгідного стану всіх мереж будинків і всі аварії спишуть на ОСББ, ніхто ні копійки не дасть на їх капітальний ремонт для ОСББ.
 

medved

Користувач
Реєстрація
18.11.07
Повідомлення
68
Репутація
0
AqUAmoney сказав(ла):
Сам Мельничук- це пішак яким керує влада та особисто мер, отже основним ворогом людей є не стільки ЖКО
Даная «пешка», мудрёно приспосабливается к любой власти. И о Мельничуке как о личности обращаю внимание, которая занимает эту должность, и всегда будет пагубно влиять на социум и быт жителей этого города. И уж поверьте, что в большей мере инициативных идей в поборах, исходит от этой столь незаурядной «пешки». Также примечательно и то, что наш мер на начальном этапе своего правление не был столь любезен к этой личности, но по-видимому финансовое обаяние и приспособляемость данной «пешечки» привело столь к ”великолепному” подборному тандему.
Бесспорно, покровительство и порождает это уродство. Но следуя Вашей логики, типа «все мы пешки в руках чужой игры, и что мы можем – пешки?», так и бедная пешка яким керує влада Мельничук и знать - не знает и ведать - не ведает, что творит*SORRY*.
AqUAmoney сказав(ла):
Це так, але не настільки активно як хотілось.
У Вас есть данные, кто более активно борется с ЖКО, так приведите пример? А то ведь «загребать жар чужими руками», безопасней и большого ума не требует.
AqUAmoney сказав(ла):
Не варто було грати в їхню гру, або грати, але до кінця, тобто як мінімум до рівня Верховного Суду, оскільки в Нетішинському суді сидять свої мельничуковські люди,
Внимательно почитайте мой пост «не единожды сужусь с этой братией хоть и хлопотно конечно и тем нимение доселе успешно, вплоть до Верховного суда апеллировало мельничуковское ЖКО». И вот ещё не совсем понятно логика в противоречиях: и пешка, и в Нетішинському суді сидять свої мельничуковські люди.
AqUAmoney сказав(ла):
Нажаль завдяки владі ХмОблЕн домовилось з ЖКО і фактично діють разом.
Большинство представителей ХмОблЕн взросщенные на поприще мельничуковском ЖКО, и посему он для них, небось является как крёстный отец.
 

AqUAmoney

Голова коаліції
Користувач
Реєстрація
09.01.09
Повідомлення
121
Репутація
2
medved сказав(ла):
Но следуя Вашей логики, типа «все мы пешки в руках чужой игры, и что мы можем – пешки?», так и бедная пешка яким керує влада Мельничук и знать - не знает и ведать - не ведает, что творит.
Я не в тому сенсі, що ми пешки і нічого не можемо. А в тому, що пешка М працює на нову систему і основний удар потрібно зосереджувати не стільки на пешку, стільки на ферзя, який є його покровителем, дає можливість влаштовувати цей бардак, а цей М дуже добре знає, що робить. Ці всі рейдерські відключення від світла, води ( а потім вимагання плати за підключення) проводяться з дозволу головного Боса міста.
medved сказав(ла):
У Вас есть данные, кто более активно борется с ЖКО, так приведите пример? А то ведь «загребать жар чужими руками», безопасней и большого ума не требует.
Хто більше чи менше не так важливо, головне кількість борців та можливості кожного. Чужими руками нічого не гребу і не прагну. Докладено не мало своїх зусиль на викорінення цього організованого нехлюйства, допомагаючи Игорю. Чимало матеріалу нами передано і «КонрАкт»у. Прийшлось теж пройти і суди, бачити як перед замовним цирком чаюють жко-юристи з суддями, а ті потім роблять вигляд, що незалежні та незаангажовані, але завжди чомусь рішення(вірніше це фабула) приймалось на користь ЖКО.
 

ЛеоPolder

Користувач
Реєстрація
08.11.07
Повідомлення
35
Репутація
0
AqUAmoney сказав(ла):
Кількість створених ОСББ прямопропорційна рівню довіри до міської влади і сильно залежить від підтримки, допомоги влади в цьому. В нашому місті тільки всього одне ОСББ - як кажуть і смішно і грішно.
Может Вы владеете информацией, сколько ОСББ в других городах-спутниках АЕС? Только для начала, нужно узнать, сколько ОСББ организовано в новопостроенных домах, и сколько вообще домов построено за последних, ну хотя-бы 5 лет, и сколько ОСББ организовано в старых постройках? Насколько я понимаю, другие города-спутники строились по принцыпу Нетешина, тоесть всё и в одно время. У нас, в первом-же зданом доме, при новой власти, организовалось ОСББ, и насколько я знаю, та-же власть говорила о создании ОСББ очень задолго до сдачи новопостройки. Что Вы скажете на это?????
 

AqUAmoney

Голова коаліції
Користувач
Реєстрація
09.01.09
Повідомлення
121
Репутація
2
ЛеоPolder сказав(ла):
У нас, в первом-же зданом доме, при новой власти, организовалось ОСББ, и насколько я знаю, та-же власть говорила о создании ОСББ очень задолго до сдачи новопостройки. Что Вы скажете на это?????
При цьому робились невдалі спроби створення ОСББ і в інших будинках і теж нових (Київський).

Щодо нових будинків, то там самі мешканці(5-ти пов.), витративши на помешкання немалі гроші, занадто зацікавлені були не пустити туди ЖКО. А ось в старих помешканях влада не квапиться відбирати у ЖКО грошові потоки-основний дохід, який на рихлі будинки навіть і не капає.

м.Нетішин в цій проблематиці не варто прив"язувати до ситуації тільки в містах-супутниках АЕС. Адже 30-тисячних міст та й з 30-річними будинками в Україні і області вистачає. Для початку проаналізуйте статистику по нашій області, стільки вже створено ОСББ, а це більше вже ніж 300 і тільки одне у нас (0,33% )
Переглянути вкладення 102023

Якби влада заявила про готовність допомагати людям у вирішенні спільної проблеми, то і в нашому місті ОСББ росли як гриби. Нагадаю, що згідно законодавства при передачі будинку у власність ОСББ влада разом із ЖКО (нинішнім балансоутримувачем) повинні зробити капітальний ремонт мереж, покрівлі, швів будинку, чого вона не хоче робити в жодному будинку, або якщо і робити то тільки знову ж за повторно здерті кошти з людей.
 

AqUAmoney

Голова коаліції
Користувач
Реєстрація
09.01.09
Повідомлення
121
Репутація
2
Ось реальний приклад як повинна працювати міська влада: розробка місцевих програм, фінансування, розяснювальна робота, юридична підтримка, вирішення земельних питань ОСББ. А що у нас?

Створили швидкоруч під судовий процес проти мешканців будинку програму "Безпечне житло" і успішно її завалили, а тепер ще знову в деяких будинках поновили побори з людей за непрацюючу систему димовидалення і це ФАКТ!
 

medved

Користувач
Реєстрація
18.11.07
Повідомлення
68
Репутація
0
Извините, что повторяю статью, но все, же для полного понимания. Ну и с последней интересной дополнительной информацией от Нетішинського міського товариства захисту прав споживачів «КонтрАкт».
Очень бы хотелось увидеть вразумительный ответ от представителей Нетішинськой міськой ради в лице Організатора.
-- Как на сей раз, будите прикрывать ЖКО и себя ?!
Чи підлягають виконанню незаконні угоди.

На адресу Нетішинського міського товариства захисту прав споживачів надходять численні звернення мешканців нашого міста з приводу підвищення тарифів на послуги ЖКО.
В зв’язку з цим повідомляємо, що рішеннями виконавчого комітету Нетішинської міської ради № 249 від 5 червня 2008 р. та № 476 від 18 грудня 2008 року, затверджено підвищення тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій що надаються мешканцям міста КП НМР ЖКО м. Нетішин.
При цьому, як це вбачається з додатку до рішень, визначення розміру тарифів проведено не по кожному будинку окремо, як це передбачено Порядком формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій (затв. пост. КМ України від 12.07.05 р. № 560), а по серіям будинків.
Не зважаючи на те, що будинки однієї серії є однаковими, прибудинкова територія будинків є різною. Її розмір залежить від наявності (відсутності) спортивного та дитячого майданчику, автомобільної стоянки і так далі.
Тому на думку товариства, стягнення з мешканців будинків коштів за обслуговування прибудинкової території «в середньому», без врахування точного розміру площі не відповідає вимогам чинного законодавства.
Крім того, в перелік статей послуг мешканцям квартир безпідставно включено витрати на утримання транспортних засобів, що не передбачено Типовим переліком послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій (додаток до Порядку затв. пост. КМ України від 12.07.05 р. № 560).
В зв’язку з цим, товариство «КонтрАкт» в лютому 2009 року, в інтересах мешканців міста – отримувачів послуг ЖКО звернулось до міського суду з позовом про визнання не чинними рішень виконавчого комітету Нетішинської міської ради № 249 від 5 червня 2008 р. та № 476 від 18 грудня 2008 року.
На жаль, до цього часу справи судом не розглянуті.
В своїх зверненнях мешканці міста запитують чи зобов’язані вони оплачувати послуги ЖКО за новими тарифами ?
На це слід зауважити, що Правовідносини, що виникають між виконавцями і споживачами у процесі створення, надання та споживання житлово-комунальних послуг є предметом регулювання Закону України « Про житлово-комунальні послуги ».
Споживач та виконавець є учасниками відносин у сфері житлово-комунальних послуг. Відносини між учасниками договірних відносин у сфері житлово-комунальних послуг здійснюються виключно на договірних засадах (ст.19 Закону України «Про житлово-комунальні послуги»).
Згідно ст.16 Закону, «Порядок надання житлово-комунальних послуг має відповідати умовам договору та вимогам законодавства».
Пункт 3 ч.2 ст.21 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» передбачає, що: « Виконавець зобов’язаний: підготувати та укласти із споживачем договір на надання житлово-комунальних послуг з визначенням відповідальності за дотримання умов його виконання згідно з типовим договором».
Згідно п.1 ч.3 ст. 20 зазначеного Закону: «Споживач зобов’язаний укласти договір на надання житлово-комунальних послуг, підготовлений виконавцем на основі типового Договору ».
Згідно Постанови КМ України від 12 липня 2005 р. № 560 «Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій і типового договору про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій» в галузі надання житлово-комунальних послуг передбачено укладення двостороннього письмового типового договору.
Обов’язок споживача укладати договір який суперечить та містить істотні розбіжності з типовим договором, чинним законодавством не передбачено.
Через невідповідність запропонованих ЖКО м. Нетішин населенню міста договорів про надання житлово-комунальних послуг вимогам типового договору, рішеннями Хмельницького відділення Антимонопольного комітету України
на протязі 2008 -2009 років до ЖКО м. Нетішин тричі застосовувались фінансові санкції – штраф на загальну суму 5000 грн.
Варто зауважити, що 20 травня 2009 р. Кабінет Міністрів України прийняв Постанову № 529 від 20 травня 2009 р. Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій і Типового договору про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій» якою Постанова № 560 від визнана такою, що втратила чинність.
Згідно нової постанови Тарифи (нормативні витрати, пов'язані з утриманням будинків і споруд та прибудинкових територій) розраховуються окремо за кожним будинком залежно від запланованих кількісних показників фактичного надання послуг з урахуванням забезпечення належного санітарно-гігієнічного, протипожежного, технічного стану будинків і споруд та прибудинкових територій з урахуванням типового переліку послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій згідно з додатком (далі - типовий перелік).
Виконавець доводить розрахунок тарифів до відома власників житлових будинків (гуртожитків), власників квартир (житлових приміщень у гуртожитках), власників нежитлових приміщень у житлових будинках (гуртожитках) та інших споживачів послуг шляхом проведення щодо кожного будинку громадських слухань.
За результатами громадських слухань перелік послуг за кожним будинком може бути зменшено виконавцем порівняно з типовим переліком за умови одержання у строк до 30 днів з дати проведення громадських слухань оформленого письмово в установленому законодавством порядку рішення власників житлових будинків
(гуртожитків), власників квартир житлових приміщень у гуртожитках), власників нежитлових приміщень у житлових будинках (гуртожитках) про забезпечення надання послуг, запропонований виконавцем перелік яких зменшено.
У разі коли перелік послуг зменшується,виконавець перераховує тарифи і подає новий розрахунок тарифів відповідному органові місцевого самоврядування, що приймає рішення про його затвердження (погодження).
Отже кожен власник квартири в будинку має право зробити свій вибір щодо кількості необхідних йому послуг і їх оплати.


В Головне Управління Держкомзему у Хмельницькій області Управління Держкомзему у м. Нетішині, був відправлений запит з наступним змістом : «З метою виконання статутних завдань товариства, на підставі ст. 24 Закону України «Про захист прав споживачів», просимо Вас повідомити наступне:
1. Чи зверталась Нетішинська міська рада, чи її виконавчий комітет з замовленням розробки проекту відведення прибудинкової території житлових будинків № 21а та 29 по проспекту Незалежності м. Нетішин.
2. Як що так, чи виготовлено технічну документацію – проект відведення земельної ділянки для вказаних житлових будинків.
3. Чи визначені межі території та чи закріплені вони межовими знаками на місцевості.
Якщо закріплені, вказати розміри прибудинкових територій цих будинків.»

На що ми отримали дуже змістовну і цікаву інформацію, що до прибудинкової території: «в нашому місті як такої «прибудинкової території» взагалі не існує, вона ніде і ні в якій технічній документації не зареєстрована, проектів відведення земельних ділянок на розміщення прибудинкової території в управлінні Архітектури не виготовлявся». В зв'язку з чим виникає запитання : - за що і кому ми платимо кошти на утримання прибудинкової території, і в чий карман вони перераховуються.
При цьому нагадуємо читачам, що з питань порушення прав споживачів, слід звертатись до міського товариства «КонтрАкт», що знаходиться за адресою пр-кт Незалежності 12 А, 3-й поверх.
 

AqUAmoney

Голова коаліції
Користувач
Реєстрація
09.01.09
Повідомлення
121
Репутація
2
medved сказав(ла):
В зв'язку з чим виникає запитання : - за що і кому ми платимо кошти на
Це питання доволі актуальне всіх без виключення послуг ЖКО, оскільки витрати на них вони заложили всі і можливо максимальні, а реально витрачають можливо мінімальні кошти бо ніхто їх не має права перевірити:D. Різниця іде в ту ж кишеню. Якщо помножити на кількість послуг біля 20 та кількість мешканців біля 10 тис. то сума чимала, а конкурентів 0. Бери і хазяйнуй, що і роблять безмінний керівник ЖКО та мер, який клявся, божився його зняти, але не встояв перед спокусою такого корита!

Це чималий бюджет, який реально контролюють дві особи, а поповнюють аж 10 тис. людей!