Болгарія!!!!!

ЗвЄзДа в ШоКе

Користувач
Реєстрація
20.05.11
Повідомлення
40
Репутація
1
Не знайшла я тут теми про відпочинок в Болгарії. Можливо погано шукала)) Давайте поділимось враженнями від цієї країни.... Хто де був? Що бачили? Куди варто поїхати на екскурсії? Де можна дешево поїсти і скупитись в маркетах? Де гарно і не дорого по шопінгувати?) в які готелі варто поселятись?? Пишем усе-усе сюди!!!)
 
  • Подобається
Реакції: 3o3o 3aP}|{aBeJIu

3o3o 3aP}|{aBeJIu

Liverpool fan
Користувач
Реєстрація
18.09.07
Повідомлення
1 668
Репутація
7
Вік
39
Санні біч - однозначно рулить ))
Так вдалося цього літа побувати на курорті Сонячний берег -один із найпопулярніших курортів Болгарії, тут і море і гори, і неймовірні краєвиди, гарний пляж і чиста вода. Щодо розваг то тут їх теж досхочу - атракіони, дискотеки, екскурсії, аквапарки та ін. Думаю кожен там найде своє. Із відпочиваючих там можна зустріти від малечі до стареньких пенсіонерів із різних країн.
Що до екскурсій то майже кожне місто має свою багату історію, і надбання багатьох культур, і екскурсій тут пропонується дуже багато, що правда деякі із них мають історичний характер, інші для розваг. Так наприклад їздли наші в Долину троянд, підіймалися на гору Шипка, каталися на човні по річці Ропотамо, взагалі то були всі задоволені. Я ж особисто вибрав собі дещо іншу програму - Аквапарк в Несебрі (одного дня явно було мало), Морська рибалка з пікніком, Позашляхові пригоди (їздили на джипах по горах, відвідали мис Еміне, катання на квадроциклах і конях, обід, звісно купалися в морі ), Болгарське село (відвідали ресторан з традиційною болгарською кухнею, скажу чесно якщо у вас слабкий шлунок то краще утриматися від вживання таких страв як Таратор, а то деякі відпочиваючі 5 днів після того не могли харчуватися, а так вино в необмеженій кількості, конкурси і розваги, танці на вугіллі - взагалом гарно проведений час). також пропонуються морські прогулянки хочеш на цілий день, хочеш на заході сонця))
Що до ресторанів то там їх теж безліч і кожен може запропонувати страви на будь який смак, чи то вегетаріанська кухня, чи то традиційна Балканська, чи сучасна Європейська, і порівняно дешево, оскільки порції такі що одному важко подужати, так само і на рахунок випивки, як і коктейлів так і елітного алкоголю - реально дешево. На рахунок маркетів то тут застережі що назва Супермаркет - це як у нас гастроном, тобто ніби все є але ціни трошки завищені, але можна знайти дійсно дешеві магазини(як ми називали їх - для місцевих), а для Шопінгу навіть спеціальні тури організовують на цілий день, але я особисто сам їздив до Бургаса (35 км) і там блукаючи по вулицям дійшов до торгового центру Карефур (саме туди возять на шопінг туристів), я нічого не купував, просто погуляв)) . Готелі ну ту не знаю що сказати я жив у Меридіані 4* кімнати пристойні, кормлять як на убой, басейний вайфаї і ще там всякі штуки якими успокаюють туристів все присутнє)). Взагалі відпочинок дуже сподобався, і як що спитають чи я туди ще поїду, то я довго не думаю))
може кого що цікавить звертайтеся з радістю поділюся
 
  • Подобається
Реакції: ЗвЄзДа в ШоКе

ЗвЄзДа в ШоКе

Користувач
Реєстрація
20.05.11
Повідомлення
40
Репутація
1
а в яку турфірму звертались і яким оператором їхали; нью тревел чи ільтур?? Ви їхали з Нетішина? і скільки приблизно нада мати з собою грошей, щоб вистачило і по їсти... і на сувеніри і на екскурсії)) теж плануємо в Аквапарк.... Можливо пам.ятаєте ціни на ці всі екскурсії де Ви були?) ми теж їдем в Сонячний берег)) може поділитесь смачними і не дорогими кафешками?)
 

ЗвЄзДа в ШоКе

Користувач
Реєстрація
20.05.11
Повідомлення
40
Репутація
1
і чи правда що при виїзді з готеля треба взяти якийсь лист-реєстрацію... бо можуть на кордоні про нього спитати??? і ще цікавить таке: як Ви розмовляли з рідніми? можливо купляли якийсь аигідний пакет лайф чи мтс?)
 

ЗвЄзДа в ШоКе

Користувач
Реєстрація
20.05.11
Повідомлення
40
Репутація
1
Які сувеніри привезли?) що варто купити там?)
 

3o3o 3aP}|{aBeJIu

Liverpool fan
Користувач
Реєстрація
18.09.07
Повідомлення
1 668
Репутація
7
Вік
39
Тур купував в Волинських Афінах, а тур оператор Аккорд-тур, правда виїзд був зі Львова. Ну ваші апетити я не знаю тому скільки грошей сказати теж не можу, просто беріть побільше )) за ціни на екскурсії то приблизно Аквапарк 36 Лев, морська рибалка 56 Лев, Офф Роад 50 Лев, болгарське село 30 Лев, дегустація вин 32 Лева, спочатку чим брати екскурсію потрібно порівняти ціни і все уточнити, бо різні тур агенти пропонують одні і ті само екскурсії по різних цінах. До аквапарків їздять безкоштовні автобуси - завозять і привозять, на інші всі екскурсії теж забирають біля визначених зупинок. На рахунок кафешок так щоб порекомендувати то навіть не знаю бо обідав на Сонячному рідко, то в Несебрі то в Бургасі то в аквапарку, то під час екскурсій, декілька раз заходив в Тоскану і рядом біля неї барчик досить смачно і ситно.
За реєстрацію нічого не знаю оскільки нас їхала група ці питання вирішував супроводжуючий.
з рідними розмовляв з таксофона(там їх теж багато), так як у роумінгу на діджусі у мене тариф 12 грн/хв, тоз таксофона на стаціонар 0,6 лева = 0,3 євроцента, а деяекі з наших з МТС були то казали що їм вигідно.
Сувеніри ой там такі вибір всього щой сам ходив і довго думав, хотілося щоб не китайське - так так там його теж багато ))
хто везе Болгарське вино, я віз Мартіні Асті ) , магнітики, є вироби ручної роботи як з глини(особливо багато з глини) так і з дерева, сумочки і традиційні вишиті вироби, ну в принципі все побачите і щось обовязково купите
 
  • Подобається
Реакції: ЗвЄзДа в ШоКе

ЗвЄзДа в ШоКе

Користувач
Реєстрація
20.05.11
Повідомлення
40
Репутація
1
Дякую за купу корисної і цікавої інформації)
 

Menta

Користувач
Реєстрація
19.09.06
Повідомлення
215
Репутація
12
Объездила в свое время Болгарию от Русалки до Дюн... Согласна со всем вышеизложенным, но дополню еще пару моментов:
1. Шопинг-съездите в Созополь...и город посмотрите и покупки сделаете.
2. Сувениры...
Из напитков: коньяк, вино, ракия (болгарский самогон, только если найдете домашний...магазинная ужасная), Мастика (анисовая водка) и Мента (мятный ликер)
Из косметики: масла, крема и т.д. на основе розы.

24 числа еду в Болгарию...отдыхать буду в Поморие в частных апартаментах.
 

ЗвЄзДа в ШоКе

Користувач
Реєстрація
20.05.11
Повідомлення
40
Репутація
1
і ми їдем 24 в Болгарію))) правда в Сонячний Берег)