Досягнення минулого десятиліття

kolya

Гроза морей
Адміністратор
Реєстрація
13.10.06
Повідомлення
692
Репутація
59
Переглядаючи простори інтернету в один прекрасний день я знайшов статтю в якій автор називає. Основні досягнення минулого десятиліття. На думку автора це:
  1. мобільні телефони
  2. флешки
  3. цифрові фотоапарати
  4. mp3 плеєри
  5. нетбукі, GPS-навігатори ітп
  6. швидкий інтернет
Оригінал статті
В коментаріях до неї говориться про те, що ми стали залежні від речей, яких раніше не було, а зараз без них ніхто не уявляє свого життя. А як ви думаєте чи дійсно дані речі є найбільшим досягненням десятиліття чи можливо про щось тут забули?
 

JohnSparrow

Користувач
Реєстрація
19.07.06
Повідомлення
456
Репутація
20
Не считаю достижением десятилетия цифрові фотоапарати, mp3 плеєри, нетбукі, GPS-навігатори.

Интересное отметить, что все вышеперечисленное - личные вещи повседневного обихода. Разве что скоростной интернет не есть вещь, но точно также предназначен для повышения нашего с вами комфорта. А вот в сфере нематериальной как-то пусто. В смысле, не появилось новых идей, концепций и всякой подобной всячины. Но как раз Украина ухитрилась-таки отжечь: майдан, демократия и все дела.

Честно говоря, мне кажется, что для Украины (и для России, кстати, тоже) 2000-2009 - потерянное десятилетие. Просто прожили его, и все.
 

Fess

Користувач
Реєстрація
07.05.08
Повідомлення
12
Репутація
0
Да..да.. Стаття людини, яка помішана на девайсах. Загалом, все це можна підсумувати як "значний розвиток мобільних та цифрових технологій" і охарактеризувати як досягнення, яке насправді є лише результатом планомірного вдосконалення технологічних процесів виробництва. Але це не є суть важливим, адже дійсно, нових концепцій в сверах суспільного чи наукового світів не з'явилося.
От, наприклад, якби придумали альтернативу архітектурі обчислювальної машини Фон-Неймана, чи нагодували Африку, чи знайшли ліки від раку та СНІДу, чи припинили війни (ах як банально звучить), це було б більшим досягненням... Але знову ж таки, що кому болить...
В принципі, можна відмітити зріст інтересу до енергозберігаючих технологій і певні успіхи в цьому, та нажаль не у нас.
Побачимо, що покаже експеримент з адронним колайдером...може й не буде слідуючого десятиліття :)