притулок для тварин

Які почуття у вас коли ви бачите мертвих тварин на вулицях міста?

  • Дуже важко на це дивитись!!!

    Голосів: 64 67.4%
  • А мені всеодно!!!

    Голосів: 9 9.5%
  • я не бачив(бачила) мертвих тварин на вулицях Нетішина!

    Голосів: 22 23.2%

  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    95

sss

Користувач
Реєстрація
03.07.06
Повідомлення
10
Репутація
0
тема ацццтой полнейшей который не к чему не приведёт.... Соглашаюсь как и все ) с отстрелом (хоть очень жаль собак) !
Посудите ка сторонники мирного , (но всёравно не решения этой проблемы!!) : 1. Они "засирают наш очень чистый и красивый город"!
2. Пугают проезжих на велосипедах и не только ...
3. знаю покусаных людей и они не в восторге от дворняг!
4. На счёт поднятого ребёнком яда в виде пищи , СМОТРЕТЬ бл*** НАДА ЗА ДЕТЬМИ!!!!! сколько раз наблюдал за матерями которым в буквальном смысле "насрать" на своих детей и они идут а дети занимаются своими делами (это другая тема так что тут её не открывать)!
5. А если посмотреть с другой стороны то яд валяющийся привлекает домашних собак ! вот кого-кого а их не удержиш, только обученых , но таких мало! единственное меня тревожит!
6. и так называемые собаки-бродяги очень не любят когда ктото ихнего роста и незнакомого строения приближается к ним , даже в мерах обороны они могут покусать детей , вот в чём проблема главная!! И траблоф касающихся этой темы можно называть туеву хучу! Так что мне кажется что тема изчерпала себя и её пора закрыть ;)
 
F

FrisS

DSC00157.jpg
DSC00163.jpg
[/IMG]
DSC00164.jpg

вот і фоткі.
 
S

SilentKiller

FrisS сказав(ла):
Я конечно извиняюсь... это что? чья то дача или что? зачем животным двухэтажный приют? типа они на 1 этаже гостей принимают, а на 2-м у них спальни??? Что за е-мае... кто-то похоже неплохо на этом грееться...
 
И

Игорь

А ось як в сусідній Славуті поводяться з тваринками:​
[M1]
10.02.2008 ХРОНІЧНА «СОБАЧА» ПРОБЛЕМА

Мова піде про особливу категорію неприручених тварин – таких собі безпородних, бездомних, здичавілих собак-«бомжів». Вони нічийні. Живуть хтозна-де, їдять хтозна-що, проте... доволі інтенсивно розмножуються. І нападають на перехожих!..
Допоки спеціальні комунальні служби і громадськість вирішують, які засоби боротьби з безгоспними собаками найбільш гуманні, найдавніші друзі людини торік у столиці України покусали майже 6000 чоловік, в Хмельницькому – 800, в сусідньому Нетішині – 70, у Славуті – 129 осіб! Між іншим, остання цифра, на жаль, є своєрідним сумним рекордом за попередніх п’ять років – у 2003 собаками в місті було покусано 85 чоловік, 2004 – 76, 2005 – 102, 2006 – 93 особи.
За цією статистикою – шок, фізичні й морально-психологічні травми славутчан, – як дітей, так і дорослих. Крім того, це й витрати державних коштів на лікування, безкоштовне для травмованих, – згідно із законодавством, а також виплати їм лікарняних й інше.
Зрештою, для постраждалих від собачих зубів – це смертельна загроза захворіти сказом, або перетворитися на інвалідів. Адже собачі укуси можуть викликати важкі ускладнення, стати причиною розвитку бешихової інфекції, навіть гангрени. Як стверджують медики, собаки можуть розповсюджувати близько 200 небезпечних хвороб! Серед них - лептоспіроз, перебіг якої у людини надто важкий, часто завершується смертю. Раніше в нас вважалося, що джерело цієї небезпечної недуги – лише пацюки та миші, сільгосптварини, у той час, як в Америці, де «собачий бум» розпочався значно раніше, ніж в Україні, встановили, що у 80% ця хвороба передається через собак. Нині в цьому переконалися й українські епідеміологи: із 340 обстежених нещодавно собак інфікованими лептоспірозом виявились 14%. Загрозу становлять навіть собачі екскременти, що зустрічаються буквально на кожному кроці. Їх у будь-яку пору року особливо добре видно в людних місцях – на газонах, дитячих і спортивних майданчиках та деінде. Хворобливі мікроорганізми – ехінококи – що в них паразитують, можуть стати причиною виникнення смертельної для людей хвороби – кісти печінки, або гельмінтозу, що загрожує сліпотою чи враженням інших життєво важливих органів.
А парша, блохи, лишаї, короста? І це ще не повний список – санітарні лікарі розкажуть про добрий десяток інших важких захворювань, котрими завжди напоготові «поділитися» з людиною безпритульні чотириногі. А якщо додати сюди ще й оті собачі концерти, бенкети та весілля й розборки, з їхнім лементом і завиваннями, від яких немає спокою ні вдень, ані вночі?!

Цілі собачі зграї окупували міста й села, в т.ч. й Славуту. В нашому місті їх дуже часто можна побачити й почути біля закладів освіти, торгівлі, в районі ринку, військового містечка та мікрорайону «Сонячний», автобусної і залізничної станцій, ну й, звісно, біля численних смітників. До речі, під час недавньої гарячої телефонної лінії славутчани з цього приводу висловлювали своє обурення на адресу місцевих комунальників. Та ввійдемо в їхнє становище – гицлярство нині категорично заборонено законом!
Втім, виявляється, що не все так безна-дійно кепсько. З’явилася інша, гуманна альтернатива. Перші кроки до розв’язання цієї проблеми в місті вже зроблено – завдяки прийнятій і затвердженій рішенням сесії міської ради від 23 лютого 2007 року Програмі реалізації державної політики у сфері утримання тварин та запобігання жорстокому поводженню з ними на території м.Славута.
З метою реалізації цієї Програми (на чотири роки – з 2007 по 2010) передбачено здійснення наступних заходів: будівництво притулку та карантинного майданчика; створення та утримання бригади з відлову та утримання тварин; придбання спеціального автомобіля для транспортування відловлених тварин; придбання шприцемета; ветеринарне обслуговування тварин; утримання безпритульних тварин та догляд за ними; евтаназія (умертвіння) небезпечних тварин.
Планом фінансування цих заходів на їх реалізацію з місцевого бюджету передбачено витратити 265,05тис.грн. Найбільшу частку на здійснення цих заходів планувалося виділити торік – майже 153тис.грн. Проте, реально з цієї суми минулого року комунальники отримали та використали лише 22тис.грн. На території комбінату комунальних послуг Славутського ЖКО облаштовано першу чергу притулку для утримання собак. У штат на 0,5 ставки введено посаду працівника з їх відлову та утримання. Виділено спеціальний автомобіль для транспортування відловлених бродячих собак. Придбано шприцемет, вистрілюючи з якого спеціальним шприцем, зарядженим відповідним медичним препаратом миттєвої дії, тварину безболісно на певний час присипляють. Забезпечено відповідні умови для утримання тварин (харчування, приміщення та ін.).
На даний час укладається угода з міською дільничною лікарнею ветеринарної медицини - про ветеринарне обслуговування відловлених тварин (обстеження, вакцинацію, щеплення, лікування, стерилізацію, в разі необхідності – евтаназію, та ін.). Як розповів нам керівник комбінату комунальних послуг (нова назва комбінату комунальних підприємств – Авт.) Іван Миколайович Заставський, за період існування притулку, тобто з жовтня минулого року, тут, згідно із журналом реєстрації, всього перебувало на утриманні близько 50 собак – різного віку. Сам притулок розрахований на 27 особин. Перебуваючи на цьому об’єкті, ми на власні очі пересвідчились в задовільних умовах утримання тварин: у капітальній споруді колишньої конюшні тут обладнано вольєри для індивідуального перебування собак; поряд, на огородженому майданчику, встановлено 8 собачих буд.
Щоправда, в приміщенні притулку на час наших відвідин ми побачили кілька 3-4 місячних цуценят. Проте сфотографувати їх не вдалося – помітивши нас, вони миттєво розбіглися по кутках. А ось одну дорослу руденьку собачку на майданчику поряд нам вдалося зафіксувати .
- Решта бігає по території – для здоров’я собак дуже важливо рухатись, – пояснив керівник.
Від нього ж ми дізналися, що усіх цих утриманців годують двічі на день – вранці і ввечері. З кормами проблем немає – щодня автомобілем ККП до притулку доставляються харчові відходи з шкіл і дитячих садків міста. Крім того, дякуючи ініціативі учнів зош №9, які зібрали 300грн., а також за кошти ЖКО було придбано 350кг спеціального сухого корму як для дорослих собак, так і для цуциків – типу «Педігріл».
Ми також дізналися, що недавно з ветеринарною службою укладено угоду на безкоштовну вакцинацію тварин від сказу, а також про їх стерилізацію. Останнє відноситься до принципово нових для нашої країни, гуманних методів зменшення поголів’я бродячих собак. В основному ця процедура застосовується до псів, бо для самок вона більш клопітка і потребує багато часу, різних додаткових затрат. Приміром, аби стерилізувати (каструвати) песика, необхідно витратити приблизно 50грн., а самку – удвічі більше.
Після цих процедур собака стає нездатною для розмноження. І, як пояснила нам головний інженер цього підприємства Алла Вікторівна Ластовецька, характер собак кардинально змінюється на краще – позбувшись таким чином статевого інстинкту, з агресивних вони перетворюються на врівноважених, навіть лагідних. Тобто, стають цілком безпечними.
Жінка нам також розповіла, що згідно з вимогами утримання тварин, раз на місяць приміщення, в яких вони утримуються, дезинфікуються.
- На даний час у притулку утримується 21 особина – тобто 6 дорослих собак і 15 цуценят. Отже, місця для їхнього утримання поки що вистачає. Найближчим часом дорослі собаки після стерилізації будуть відпущені. На їх місце відловимо інших. І все ж, на думку головного інженера, навіть такі радикальні заходи не дадуть змогу остаточно й безповоротно ліквідувати в місті «собачу» проблему. Адже існує ще так званий людський фактор. Бо якщо люди й надалі будуть викидати тварин, які їм набридли, на вулицю, то кількість бродячих собак повсякчас збільшуватиметься.
Тому адміністрація комбінату комунальних послуг не радить славутчанам цього робити, поповнюючи тим самим лави диких собачих зграй. Як повідомила Алла Вікторівна, для цього слід лише зателефонувати за номером 7-07-02, і назвати свою адресу, або, за можливості, самому доставити тварину до комбінату.
Отже, будемо вважати, що перші позитивні зрушення у вирішенні цієї хронічної проблеми в місті вже зроблено. Між людьми і бродячими тваринами поки що укладено, так би мовити, перемир’я. Але до справжнього миру ще, звісно, далеко.
На нашу думку, для його прискорення комунальникам слід значно частіше здійснювати рейди з відлову бродячих собак – принаймні, не раз на тиждень, як це досі практикується. Бо почастішали скарги жителів і гостей Славути на небезпеку, яку створюють повсюдно тічки собак у нашому місті.

Проблему досліджував
О. ДЕЙКАЛЮК.

[/M1]
взято: http://www.slavuta.info/index.php?page_add=page_stattya&key=1202672165
 

iraos

Користувач
Реєстрація
01.07.08
Повідомлення
1
Репутація
0
Вы, власть имеющие судьи!
Надевши на себя мундир,
От вкуса крови вас не нудит?
Из скольких блюд кровавый пир?

...Мы-мусор в городе, мы-мерзость,
Но мы - живые, жить хотим!..
Шприцом с отравой совесть врезалась...
Как люди мы едим и спим,

Страдаем, любим...Целься метко;
Щенок радушный, смерть прими!
Предательства - на морде метка...
Мы - беззащитны пред людьми.

Мы - безответны...Вы - не правы!!
Ведь мир кричит мученьем нашим!
Мы в жизнь пришли не для расправы, -
Чтоб ваши души сделать краше!!

Бездомны мы и одиноки.
Мы - мира боль, позор и срам!!
Жестокости текут потоки,
Убийцами изгажен храм.

...Мы вас прощаем,люди глупые;
Нас дал Господь вам на д о б р о!!
Не разорвём безумья путы мы...
Кому-то здесь не повезло...

добавлено через 14 минут
Монолог бездомной собаки

По серой дороге, навстречу машинам
Несусь я - бездомная псина.
И пусть – под колеса, и пусть – на асфальте!
И так уже жизнь задавила...

А я ведь хотела с хозяином добрым
Делить свою долю собачью...
Но я беспородна – простая дворняга,
Порода ведь многое значит...

И с детства – помойки, холодные ночи
Да ссоры за крошечку хлеба,
Боязнь мыловарни... И только уныло
Луна улыбается с неба.

Хоть шерсть моя грязна – душа белоснежна,
В глаза посмотри мне, прохожий!
Меня полюби – я любовью отвечу,
Мы чем-то с тобою похожи.
 

Странник

Користувач
Реєстрація
30.09.06
Повідомлення
37
Репутація
0
Вік
33
iraos,
ты шо, блин, проповедник? Может ты и мяса не ешь? И водки не пьёшь?
 

NO4KA

Користувач
Реєстрація
12.08.08
Повідомлення
33
Репутація
0
Вік
37
А хто знає номер телефону нашого Нетішинського притулку? Напишіть будь ласка!
 

NO4KA

Користувач
Реєстрація
12.08.08
Повідомлення
33
Репутація
0
Вік
37
Терміново потрібен номер, що, ніхто не знає? Я ніде знайти не можу.
 

Nino

Користувач
Реєстрація
03.07.09
Повідомлення
71
Репутація
0
теж цікавлять координати притулку.Нетішинського чи Славутського.
там собачку на передержку можна на декілька днів лишити?
які розцінки для великих собак?чим кормлять і чи можна свій корм лишити?
бо інколи потрібно поїхати,і нема на кого свого Тузіка лишити :-(
 

EXPERT

Користувач
Реєстрація
06.07.09
Повідомлення
190
Репутація
0
Nino сказав(ла):
теж цікавлять координати притулку.Нетішинського чи Славутського.
там собачку на передержку можна на декілька днів лишити?
які розцінки для великих собак?чим кормлять і чи можна свій корм лишити?
бо інколи потрібно поїхати,і нема на кого свого Тузіка лишити

странный вы человек, оставить своего любимца с месте где:
дохнут собаки,
где их не кормят,
где трупы гниют повсюду,
блохастые все,
болезнь на болезни... и вы хотите своего тузика там оставить?

а организовала весь этот кошмар не подумавши своей головой гражданка Цюпка - вот у нее и спросите.
 

Nino

Користувач
Реєстрація
03.07.09
Повідомлення
71
Репутація
0
я ж не знаю які там умови,тому і цікавлюсь.
може хто знає де поблизу є пристойний отель для тварин?
азіата не кожен візьме :-( хотя він дуже добрийO:)
 

EXPERT

Користувач
Реєстрація
06.07.09
Повідомлення
190
Репутація
0
Nino сказав(ла):
я ж не знаю які там умови,тому і цікавлюсь.
може хто знає де поблизу є пристойний отель для тварин?
азіата не кожен візьме хотя він дуже добрий

немає пристойного отеля для людей в окрузі,
немає пристойного отеля для песиків поблизу.
 

EXstudent

Користувач
Реєстрація
06.10.08
Повідомлення
17
Репутація
9
Вік
38
Чи є в когось номер телефона притулку для собак? Щоб відливили двох собак на зупинці біля торгового? собаки агпесивні та кусаюці.