Українська мова на форумі

• Автор теми Автор теми Che Guevara
  • Дата створення Дата створення

Che Guevara

Comandante
Адміністратор
Повідомлення
613
Репутація
80
Вчора мною було доперекладено і встановлено на форум українську мову.
Переключити мову форуму можна знизу форуму:
укр_мова_форум_ксена.JPG
Просьба хто знайде помилки в перекладі, писати в цій темі, по можливості будемо їх усувати.
Дякую.

Відстежуваний - такого слова не існує. Взагалі "отслеживаемый" одним аналогічним словом на українську мову не перекладається. А от як гарно перекласти це слово - не підкажу, всі варіанти, що приходять в голову - виглядають кострубато і мені не подобаються, тому й озвучувати не буду.

Мова не статика, мова динаміка. Якщо якогось слова немає, то його просто необхідно вигадати. "Відстежуваний" дуже навіть не погано звучить.

Відстежувана - є, відстежувані - є, а відстежуваний - немає?

Відстежувана - є, відстежувані - є, а відстежуваний - немає?
А хто сказав, що такі слова існують? Я мала на увазі слово в принципі, всі відмінки вже не перераховувала, використала лише один із.
Ну самі просили помилки казати, я ж думала - серйозно. Доводити тут нічого не буду.

Дієслово "відстежувати" - так, є... відстежуваний - нема.

Ну впринципі я не памятаю точно де, але до якогось продукту АДОБЕ в офіційній документації я їх зустрічав(З цього я і відштовхувався).

Доводити не потрібно(я не дуже сильний в українській мові і вірю Вам на слово), але якщо підскажете як "відстежуваний" перекласти одним словом буду дуже вдячний ,)

Та якби ж я знала... я намагалась підібрати якесь близьке за значенням слово, коли сама займалась перекладом цього движка, але так нічого такого, що б мене влаштувало, і не придумала.
Власне, подібні дієприкметники з російської на українську перекладаються так -

отслеживаемый - такий, що відслідковується... той, що відстежується....

Якось так, тобто, цілою фразою воно перекладається. Але у форматі форуму воно якось не звучить, плюс займає багато місця. Правильно буде так:

Розділи, що відстежуються
Теми, що відстежуються

Якось коротше не придумується, на жаль. Хоча я ні разу не філолог, це все на інтуітивному рівні, можу й помилятись.

• Подобається
Реакції: Che Guevara
якщо через дієслово то краще "Розділи, які відстежую" "Теми, які відстежую" саме в плані не довгі фрази.