Проблемы религии и духовности.

kolya

Гроза морей
Адміністратор
Реєстрація
13.10.06
Повідомлення
692
Репутація
59
Спеціально для Драника
vh6Zn83oQkU.jpg
 

Самашедший

Користувач
Реєстрація
16.12.11
Повідомлення
87
Репутація
9
Коля, більшість вчених - атеїсти, навіть в США проводили таке дослідження. 2 пункт не правда, бо наука заперечує, наприклад, біоенергетику в альтернативній медицині, вважаючи її псевдонауковою. те, що не можна дослідити науково (тобто сприймається лише бездоказово, на віру), не розглядається науковцями. тому у всіх наукових моделях Бога немає, а картинка - просто тупий тролінг
 

sonic

злий вуйко
Адміністратор
Реєстрація
31.08.06
Повідомлення
404
Репутація
56
Самашедший

Бога нема ніде де закінчується віра в нього.
 
  • Подобається
Реакції: kolya

VERA

Користувач
Реєстрація
17.09.11
Повідомлення
198
Репутація
15
Наука є системою понять про дійсність і має на меті дослідження на основі певних методів пізнання об'єктивних законів розвитку природи, суспільства і мислення, для передбачення і перетворення дійсності в інтересах суспільства, людини. Наука - це одночасно і система знань, і їх духовне виробництво, і практична діяльність на їх основі. Наука є складовою частиною культури людства, її питома вага постійно зростає. Наука виконує такі основні функції: пізнавальну, культурно-світоглядну, функцію безпосередньої продуктивної сили, прогностичну, функцію духовного перетворення світу. Наука має справу з особливим набором об'єктів реальності, які не можна звести до об'єктів повсякденного досвіду. Для опису цих об'єктів, незвичайних з точки зору здорового глузду, наука виробила спеціальну мову, понятійний апарат, а для безпосереднього впливу на них наука створила систему спеціальних знарядь /інструменти виміру, різні прилади тощо/, які дозволяють виявити можливий їх стан в умовах, що піддаються контролю суб'єкта. Наука формує специфічні способи обґрунтування істинності знань: експериментальний контроль за одержаним знанням, виведення одних знань а інших, правильність яких вже доведена. За предметом дослідження науки поділяються на природниче - технічні, /вивчають закони природи і способи їхнього освоєння/, суспільну /об'єктом тут виступають різні суспільні явища та їхні закони/, гуманітарні /вивчають саму людину, як соціальну особистість /. Предмет науки впливає на її методи, способи дослідження об'єкта. Так, в природничих науках одним із головних способів дослідження є експеримент, а в суспільних науках - статистика.
А звідки все почалося, якщо вірити Біблії? Тому саме поняття як наука пішла від Бога. Духовність над усім живим та мертвим. Наука не може довести, що є життя після смерті? Проте кожна людина над цим замислювалася, тому тут уже варіює духовність. Атеїсти у своєму житті пережили багато прикрих моментів, тому вони не вірять в релігію чи у духовність. Та підійде до них людина в саме такий несподіваний момент і станеться чудо, і на мить у них в очах появиться світло. Та лише на мить, тому що коли вони почали заперечувати існуванню чогось Святого, то їх уже не переконати в існуванні души. Зайняли таку позицію, тому що те інше, святе, атеїстів лякає.
 

Самашедший

Користувач
Реєстрація
16.12.11
Повідомлення
87
Репутація
9
ну що може лякати атеїстів? чи ви їх так слабо знаєте? є навіть окремі індивіди, які кажуть, що атеїзм - це теж релігія. почитайте про атеїзм для початку. і трохи по темі

Дулуман Євграф Каленикович:

1. Всі ми народжуємося атеїстами, ніхто не довів, що віра в існування бога закладена в людині з народження. Віра прищеплюється людині. Якби син мусульманина народився у християнській країні, то він був би наполовину мусульманином, наполовину християнином.

2. Якщо бог є і він всемогутній, то чому у світі народжується стільки дітей з біологічними і фізичними дефектами? Йому що, шкода, ноги або руки для новонародженого? Значить, він невеликодушний. Отже, недосконалий, а значить невсемогутній.

3. Стверджують, що бог є і всезнаючий. Скажімо, це так. У всіх релігійних книгах (Біблії, Корані) написано, що змій обдурив Єву і змусив спробувати заборонене яблуко. Отже, якщо бог знав, що Єва спробує це яблуко, тоді чому він посадив його? Ну, посадив, зробив помилку. Але він же міг перешкодити Єві з'їсти його, виправивши цим самим помилку. Де взагалі він був, коли Єва, послухавши змія, скуштувала яблуко? Скажімо, що він не завадив. Але він міг би все повернути у вихідне положення. Адже він всемогутній.

4. Всезнаючий господь знав, що його сини колись припинять вірити в нього. Тоді чому він взагалі створив їх? Він же міг помістити в його душу віру в самого себе. Якщо не зробив, значить, не хоче, щоб ми вірили в нього.

5. Якби людей створював бог, то першими живими істотами на землі були б люди, а не динозаври. Ніхто ж нічого не має проти того, що до людини на землі жили динозаври.

6. Кажуть, що бог єдиний. Скажімо , це так. Тоді чому в світі існує стільки релігій? Їх близько 20 000. Серед них три основних. Християнство, юдаїзм, іслам. Яку з них проповідує сам бог. Адже не може ж він всі три відразу, ще гірше всі 20 000. Кожну з цих релігій створив посланник бога. Але якщо так, то чому бог не створив одну єдину релігію, якій би поклонялися всі люди світу. Адже тоді у нього було б більше шансів існувати.

7. І Ісуса, і Магомета послав бог. Тоді чому вони створили різні релігії? Адже бог один на всіх
 

Anry2

Користувач
Реєстрація
18.02.08
Повідомлення
36
Репутація
1
Вік
40
Самашедший,
1. Від народження йде поступовий розвиток людини. Як ви собі уявляєте віру дитини яка тільки агукає? =) А взагалі то життя людини для того і призначене, щоб вона відновила свої стосунки з Богом.
2. Якби Дулуман знав Закон Карми, то не задавав би подібних запитань. Бо людина отримує те що заслуговує, навіть і від народження.
3. У людини завжди є свобода вибору. Чому Богу не виконати бажання людини? Саме з власного бажання всі ми і живемо на землі, а не в духовному світі.
4. Не всі ж люди невіруючі =) (див. п.3)
5. Река Палукси, Техас. «Дорожка Тейлора». Дорожка ископаемых человеческих следов, пересекаемая с левой стороны отпечатками ног трехпалого динозавра. Возраст этой древней породы составляет более 100 миллионов лет. (Майкл Бейджент, "Запретная археология")
6. Стільки релігій тому що всі люди різні. Чому Бог не може по різному строїти свої відношення з різними людьми?
7. див. п.6.
 

Самашедший

Користувач
Реєстрація
16.12.11
Повідомлення
87
Репутація
9
Думка Стефана Гоулда

С. Гоулд вважає думки про існування бога за казку, чутки або домисел. Таке явище як - бог, і все що грунтується на цьому явищі поняття (душа, дух, рай, пекло і т. д.), в принципі не є гіпотезою. І не можуть бути використані в ролі аргументу в будь-якій науковій або світській бесіді з метою спростування науково обгрунтованих гіпотез або вже тим більше теорій. З огляду на те, що гіпотеза існування бога або богів, не відповідає критерію Поппера, так як не має, і не припускає собою, можливості її перевірки науковим методом. Внаслідок чого, будь-які міркування про існування бога, і всіх споруджуваних на цьому понять, не є науковими, а входять в розряд чуток, казок, домислів і т. д.[DOUBLEPOST=1381387523][/DOUBLEPOST]а такі як Anry2 завжди найдуть виправдання для своєї віри (тире тупості). Ось це псевдонаучно - Дорожка ископаемых человеческих следов, пересекаемая с левой стороны отпечатками ног трехпалого динозавра. Почитайте, коли з"явилася людина і коли з"явились динозаври. Так бог створив динозаврів і людини одночасно????
 

Самашедший

Користувач
Реєстрація
16.12.11
Повідомлення
87
Репутація
9
Де таке написано?
Дорожка ископаемых человеческих следов, пересекаемая с левой стороны отпечатками ног трехпалого динозавра. Возраст этой древней породы составляет более 100 миллионов лет.

тобто разом з людьми жили якісь трьохпалі динозаври. просто брєд
 

Самашедший

Користувач
Реєстрація
16.12.11
Повідомлення
87
Репутація
9
А до чого тут це до релігії?
блін, ти хоч би почитав те, що вище написано. я запостив цитату - "Якби людей створював бог, то першими живими істотами на землі були б люди, а не динозаври. Ніхто ж нічого не має проти того, що до людини на землі жили динозаври" Anry2 відповів - "Река Палукси, Техас. «Дорожка Тейлора». Дорожка ископаемых человеческих следов, пересекаемая с левой стороны отпечатками ног трехпалого динозавра. Возраст этой древней породы составляет более 100 миллионов лет. (Майкл Бейджент, "Запретная археология")", я йому написав, що це брєд
 

kolya

Гроза морей
Адміністратор
Реєстрація
13.10.06
Повідомлення
692
Репутація
59
Якби людей створював бог, то першими живими істотами на землі були б люди, а не динозаври. Ніхто ж нічого не має проти того, що до людини на землі жили динозаври
В Біблії сказано, що люди були створені останніми, так все сходиться з сучасною науковою картиною світу.
 

Самашедший

Користувач
Реєстрація
16.12.11
Повідомлення
87
Репутація
9
В Біблії сказано, що люди були створені останніми, так все сходиться з сучасною науковою картиною світу.

ти прикалуєшся? креаціонізм немає нічого спільного з сучасною науковою картиною світу. звичайно, зараз уже католики кажуть, що еволюція не суперечить Біблії, але що було 100 років назад? віруючи виступали проти!
а цитата про динозаврів стосувалася того, що в біблії про них ніде не сказано. хоча от ти уже написав, що люди були створені останніми, після динозаврів, так що скоро напевно скажуть, що Великий Вибух - це діло рук бога

і ще - в америці є секта, яка вважає, що диявол зарив кістки динозаврів, щоб збити людей і щоб вони не вірили в бога) і такі ідіоти є на світі[DOUBLEPOST=1381421112][/DOUBLEPOST]і ще - якщо бог такий всепрощаючий і так любить людей, то чому відразу не простив Адама і Єву? вони ж не відали, що творили. і можна задати сотні таких запитань
 

VERA

Користувач
Реєстрація
17.09.11
Повідомлення
198
Репутація
15
"Мы же все дети одного Бога, который радуется, когда нам хорошо. Верьте, о прекрасные мои, что вы воистину достойны самой прекрасной и счастливой жизни. Знайте, что как только вы обращаетесь к Высшим силам за помощью, вы всегда получаете ответ. Будьте упорны в своих намерениях, и тогда ваш путь будет всегда светел и чист. Будьте настойчивы и уверенны в достижении своих высоких целей, потому что ваше богатство только в ваших руках.Относитесь спокойно к временным трудностям, так как это лишь возможность извлечь урок и двигаться дальше более мудрым и опытным. И, наконец, умейте радоваться, наслаждаться и праздновать свою победу! Деньги сами по себе не приносят счастья. Счастье приносит достижение поставленной цели!" Адам і Єва порушили те єдине, чого вказав Бог. Він їм дав усе, окрім одного дерева із соковитими яблуками. Люди показали непокору. Лише те, що Бог дав життя тобі, мені - ти повинен бути вдячний! Тобі потрібно поїсти, ти сам вирішуєш як і де задовольнити свою потребу. Бог за тебе це не вирішує. І тому подібне. Тобі дали життя, все решта залежить лише від тебе самого. Щоб бути духовним, не обов'язково ходити до церкви чи у якійсь секти.
 
  • Подобається
Реакції: kolya

Самашедший

Користувач
Реєстрація
16.12.11
Повідомлення
87
Репутація
9
Я про це писав вище
ну так в тебе дуже цікава позиція - ти наукові гіпотези підводиш під релігійні уявлення, що в корні не вірно і не логічно. а я цитував вище, що будь-які міркування про існування бога, і всіх споруджуваних на цьому понять, не є науковими, а входять в розряд чуток, казок, домислів. тому не треба науку і релігію поєднувати, це кардинально протилежні поняття
 

kolya

Гроза морей
Адміністратор
Реєстрація
13.10.06
Повідомлення
692
Репутація
59
- ти наукові гіпотези підводиш під релігійні уявлення, що в корні не вірно і не логічно. а я цитував вище, що будь-які міркування про існування бога, і всіх споруджуваних на цьому понять, не є науковими
а вони один одному не суперечать. От, наприклад, чи може наука пояснить причини великого вибуху?
Религія і накука не протирічать один одному, а доповнють.
 

Самашедший

Користувач
Реєстрація
16.12.11
Повідомлення
87
Репутація
9
а вони один одному не суперечать. От, наприклад, чи може наука пояснить причини великого вибуху?
Религія і накука не протирічать один одному, а доповнють.

який смисл з тобою спорити? не знаю, звідки в тебе така впевненість, може ти гуманітарій, який любить всяку езотерику, бо людина, у якої є логічне мислення бачить протиріччя, які існують між науковою моделлю світу і релігійною.

про великий вибух

Теория Большого взрыва не даёт никакой возможности говорить о чём-либо, что предшествовало этому моменту (потому что наша математическая модель пространства-времени в момент Большого взрыва теряет применимость, при этом теория вовсе не отрицает возможность существования чего-либо до Большого взрыва). Это сигнализирует о недостаточности описания Вселенной классической общей теорией относительности.

Насколько близко к сингулярности можно экстраполировать известную физику, является предметом научных дебатов, но практически общепринято, что допланковскую эпоху рассматривать известными методами нельзя. Проблема существования сингулярности в данной теории является одним из стимулов построения квантовой и других альтернативных теорий гравитации, которые стараются разрешить эту проблему.


Тобто, поки що наука не може пояснити передумови великого вибуху, бо немає моделі того, що було до того як він відбувся. а от у віруючих завжди є відповідь - бог все створив.

почитай літературу, хоча б вікіпедію, наука і релігія - це постійні непримиримі вороги, і так буде поки наука не переможе
 

kolya

Гроза морей
Адміністратор
Реєстрація
13.10.06
Повідомлення
692
Репутація
59
почитай літературу, хоча б вікіпедію, наука і релігія - це постійні непримиримі вороги, і так буде поки наука не переможе
А самому подумати важко. Наука у нас ще не настільки розвинута, щоб можна було 100% стверджувати в справедливості теорій, так же само як і не можна заперечувати існування інших розумних істот і вищого розуму.

бо людина, у якої є логічне мислення бачить протиріччя, які існують між науковою моделлю світу і релігійною.
Так приведи ці логічні висновки.
 

Самашедший

Користувач
Реєстрація
16.12.11
Повідомлення
87
Репутація
9
Так приведи ці логічні висновки.


я не буду багато писати, скажу тільки те, що і так має бути очевидно для людини з вищою освітою. наука базується на дослідах, на чіткому, перевіреному і доказаному науковому методі, на вивченні явищ, які протікають у реальному світі, а не в мріях віруючих. а релігія базується на вірі в надприродне, неосяжне, божественне. наука базується на знаннях, релігія - на вірі. релігійна модель світогляду базується лише на вірі в авторитет пророків, на те, що їх слова - це було божественне одкровення. а наукова модель базується на масштабних дослідах, наприклад, археологічних розкопках, дослідженні решток організмів, і навіть на розробці теорії Великого Вибуху (уявляєш, вони не просто так цю теорію придумали, там виявляється є логічне пояснення! можеш почитати, якщо є бажання). наприклад, релігійна людина, скаже, що язва шлунку - це кара за гріх. а нормальна людина (підкреслюю слово нормальна), скаже, що язва шлунку - це наслідок неправильного харчування, вживання алкоголю і т.п. релігійні люди вірять в зглаз, порчу, а нормальна людина знає, що є така наука психологія, яка описує психічні стани, а також те, що люди відрізняються по різним ознакам, одна з них - рівень сугестивності, тому одна людина навіть не подивиться на ту чорну кішку, а інша - три рази перехреститься і плюне через плече.


слухай, мені набридло тобі відписувати. ти тільки задаєш питання і пишеш по реченню. я не збираюсь тут тобі все розписувати, пошукай інфу в інтернеті, зпівстав факти, збагатись інтелектуально.[DOUBLEPOST=1381440453][/DOUBLEPOST]припустимо навіть, що існує вищий розум. але це означає, що це бог, чи ще щось подібне. я його не бачив, ти його не бачив. ніхто не знає точно, це правда. але з таким же успіхом я можу розказувати про Макаронного монстра)) http://uk.wikipedia.org/wiki/Летючий_локшинний_монстр