Усім дякую за поради!
Хочу поділитися продовженням власної історії: поки в нас не відкрився роддом, підказали мені, що в Рівному на Мірющенка в пологовому роблять наружний переворот плоду. Знайомій хорошій робили - вдало. Я зізвонилася з лікаркою, домовилась про консультацію, поїхала. І все марно. Вона спробувала тричі зробити переворот (під контролем УЗІ, з крапельницею в моїй руці, 6 чоловік допомоги збоку), два перших рази були терпимо болючі, а за третім було враження, що я от-от народжу чи втрачу свідомість...Тіло стерпло так, що я не могла встати з кушетки без сторонньої допомоги. Відходила я теж десь зо дві години. Як пояснила потім лікарка, що у мене дуже пружна матка і помірні води, це стало причиною невдалого повороту. Правда, на дитину це не вплинуло , слава Богу, ніяк, бо ж побічних ефектів у наружного повороту теж вистачає. Вона потім порадила мені народжувати в них природнім способом, аргументуючи це тим, що у мене широкий таз і дитина не повинна бути більше 3 200. Але я відмовилась, бо вирішила не ризикувати дитиною. Взагалі, вдячна вищим силам, що хоч наружний поворот не призвів до відшарування плаценти і передчасних пологів...Тепер чекаю, поки відкриють роддом, щоб лягати на плановий кесарів розтин...Думаю, з Божою допомогою все буде добре! ))