Беременность и роды

• Автор теми Автор теми Americano
  • Дата створення Дата створення
Може, підкаже хтось? В суботу була на плановому УЗІ (34 тижні) в Острозі в Шиманської. Діагноз - сідничне передлежання плоду. Вага плоду вже 2500. Шиманська сказала, що навряд чи він уже повернеться голівкою. Чи була в когось схожа ситуація? Як вирішилась? Знаю, що можна народжувати природньо, але дуже боюсь, щоб з дитиною нічого не сталося(типу асфіксії при пологах, чи обвиття пуповиною шиї) . Невже вихід тільки кесерети? ???? При цьому перші пологи в мене пройшли просто чудесно, дуже швидко і легко! (4 роки тому)

найдите врача который вам ребенка вручную перевернет, есть такой способ. а сами не рискуйте так рожать, а то вавка будет в двух местах. наш зав в роддоме так хорошо шьёт животы, что швов не видно вообще) Я найти уже не могу через 3,5 года. Ничего страшного в кесареве нет - 20 минут и готово, просыпаемся и нянчимся)

• Подобається
Реакції: Horej
В мене була схожа ситуація, десь приблизно на цьому ж терміні Шиманська поставила такий же діагноз.Лікар направила на ЛФК, після 6 днів занять ситуація не змінилася - зате я на терміні 35 неділь потрапила в лікарню з загрозою передчасних пологів.А на терміні 40-41 неділя мене прооперував л.Супрун. Шов дійсно маленький, майже непомітний.Доречі вагітність у мене теж була друга і перший раз я народжувала сама.При сідничному передлежанні я відмовилась сама народжувати(хоча лікарі пропонують) - дуже переживала за дитину і ніскільки не шкодую.А повертати дитину вручну я Вам не рекомендую - це дуже небезпечно.Доречі операцію мені робили при епідуральній анастезії - я зразу побачила свою дитину, почула її перший крик, а потім дитина лежала на грудях у чоловіка.Вирішувати звичайно лише Вам. Удачних Вам пологів.

• Подобається
Реакції: Horej та Ослик_Иа
В мене була схожа ситуація, десь приблизно на цьому ж терміні Шиманська поставила такий же діагноз.Лікар направила на ЛФК, після 6 днів занять ситуація не змінилася - зате я на терміні 35 неділь потрапила в лікарню з загрозою передчасних пологів.А на терміні 40-41 неділя мене прооперував л.Супрун. Шов дійсно маленький, майже непомітний.Доречі вагітність у мене теж була друга і перший раз я народжувала сама.При сідничному передлежанні я відмовилась сама народжувати(хоча лікарі пропонують) - дуже переживала за дитину і ніскільки не шкодую.А повертати дитину вручну я Вам не рекомендую - це дуже небезпечно.Доречі операцію мені робили при епідуральній анастезії - я зразу побачила свою дитину, почула її перший крик, а потім дитина лежала на грудях у чоловіка.Вирішувати звичайно лише Вам. Удачних Вам пологів.
От і мене направили на ЛФК.
А Ви домовлялись із Супруном заздалегідь? А на рахунок епідуралки- Вам запропонуваи чи Ви самі просили?

на 35 неділі я потрапила в роддом з загрозою передчасних пологів, там мене"вів" Супрун.Так і став моїм лікарем.А взагалі з сідничним передлежанням ложать перед пологами на 38 неділі зарання.Можливо Вам ЛФК допоможе, у мене просто був дуже малий живіт, дитині просто не було можливості повернутися на такому терміні.Якби лікар гінеколог зарання встановив сідничне передлежаня - можливо все було б по-іншому.А який лікар веде Вашу вагітність?І ще я вам рекомендую, коли дитині буде місяць показати її ортопеду - БАЖАНО НЕ У НАС.Сідничне передлежання часто приводить до дисплазії тазобедренних суглобів.Епідуралку я не просила - навпаки дуже боялась, Супрун настояв,чогось при епідуралці персоналу більше подобаються операції.Вирішальним моментом став той факт, що при загальному наркозі дитина теж отримує його якусь частку, на відміну від епідуралки.Доречі в нас дуже досвідчений анастезіолог, не дивлячись на те, що молодий.Все обов"язково буде добре, не потрібно зарання переживати, щасти Вам.

• Подобається
Зараз мене веде Пшевлоцька. Ще два тижні тому дитина лежала голівкою вниз (так казала гінеколог). Багато хто каже, що ще повернеться, але хочеться знати напевне, який вихід із ситуації вибрати. А ще я дуже переживаю на рахунок післяопераційного стану - шов, молоко, і все таке. Як у Вас з цим було? Важко? Дякую за поради. І за побажання! Буду мати надію, що все буде ОК! ))

Молоко в мене з"явилося на 4 день після операії, після перших пологів так само.Кесарських дітей в пологовому годують сумішшю.Скажу правду - перший післяопераційний період важкий, особливо перші дні, але через 2 неділі я вже носила взуття на каблуках.Мені після цієї операції було відійти легше, ніж після перших пологів з розривами.Але у кожного це індивідуально.

• Подобається
Была и у меня ситуация с ягодичным предлежанием. Упражнения ЛФК выполняла четко и строго (я вообще девушка ответственная), ребенок так и не принял окончательно-правильное положение+обвитие пуповиной=кесарево сечение. Наркоз был общий по показаниям, немного страшно, но не больно)) В моем роддоме настаивали на ГВ по требованию, но некоторые детские медсестры пытались докармливать смесью ночью. Я настояла на ГВ, лактация установилась быстро и без проблем, кормила до 10 мес., потом у меня возникли проблемы со здоровьем и кормить я прекратила. Для ребенка этот момент прошел практически безболезненно, так как он уже получал прикорм согласно возрасту. Вы, главное, не волнуйтесь - КС не приговор для естественного вскармливания, нормальной и здоровой жизни как Вашей так и малыша, настройтесь на позитив. Если есть возможность, посоветуйтесь еще с 2-3 гинекологами, не бойтесь показаться параноиком - это Ваша жизнь и жизнь Вашего ребенка. Удачи Вам:)

• Подобається
моего сына в нашем роддоме докармливали Hipp ,пока молоко не появилось,тоже в 2011 году!
Когда сама рожаешь не докармливают, а детей после кесарево сечения докармливают пока мама отходит.

Лєна М. на 100% з вами згідна.
Родила сама правда тяжко і з розривами, але годувала грудду і не докормлювала сумішами. В мене була інша ситуація: подвійне обвиття пуповиною навколо шиї, я звійсно злакалась... Звернулась на консультацію до Демянюка, він мене заспокоїв, сказав що в таких ситуаціях самі рожають без кесирового розтину. З допомогою Демянюка родила сама:). Раджу всім в кого виникають якісь проблеми звертатись на консультацію до кількох лікарів і не боятися, це ж Ваше життя і життя Вашої дитинки:)

• Подобається
в мене теж було сідничне передлежання на останньому узі. мене заспокоїли, казали, що ще є час, може перевернутись. перелопатила пів інтернета. трохи заспокоїлась, почала вмовляти малечу перевернутись - і якоїсь ночі вона таки перевернулась.
зробили контрольне узі (до того ж я трохи переношувала), було подвійне обвиття пуповиною. народжувала в Дем.янюка, сама.
вважаю, що перш за все потрібно мамі бути позитивно налаштованою, тоді й малеча буде спокійна, і тато буде спокійним, і пологи пройдуть добре!

• Подобається
Усім вдячна за відгуки! Вже заспокоїлась! Налаштувалась на позитив у будь-якому випадку! Роблю гімнастику, розмовляю з малечею! Якщо на наступній явці до гінеколога буде голівка зверху - буду консультуватись з Дем'янюком та Супруном. Народжувати однозначно буду в нас, в Нетішині. Тому ще одне питання, хто як зв'язувався із цими лікарями? Чи їх можна просто в роддомі знайти - підійти на консультацію туди? Але ж зараз в роддомі повинен бути ремонт, відкриють аж з 1 серпня...

Як зрозуміти докормлюють? А дитя після кесарева що забирають від мами чи як? :([/quote]

Не пугайтесь))) Просто сразу же после КС мне была сделана еще одна операция, сама с ребенком я не могла справиться чисто физически. Врачи решили, что мне так будет проще и медсестры забирали ребенка на ночь в детское отделение, но на третью ночь я таки отвоевала малыша к себе в палату. У остальных девочек такой проблемы не было, они все время были вместе с детьми.

Як зрозуміти докормлюють? А дитя після кесарева що забирають від мами чи як? :(
[/quote]

в нашому пологовому можна домовитись, щоб чоловік ночував, або мама, щоб допомогли з дитиною (це на випадок КС, щоб не забирали дитину).
маю номер телефону Дем.янюка. якщо треба, можу й Супруна дістати.

в нашому пологовому можна домовитись, щоб чоловік ночував, або мама, щоб допомогли з дитиною (це на випадок КС, щоб не забирали дитину).
маю номер телефону Дем.янюка. якщо треба, можу й Супруна дістати.[/quote]

Буду дуже вдячна! )) Напишіть в ЛС. ))

Усім дякую за поради!
Хочу поділитися продовженням власної історії: поки в нас не відкрився роддом, підказали мені, що в Рівному на Мірющенка в пологовому роблять наружний переворот плоду. Знайомій хорошій робили - вдало. Я зізвонилася з лікаркою, домовилась про консультацію, поїхала. І все марно. Вона спробувала тричі зробити переворот (під контролем УЗІ, з крапельницею в моїй руці, 6 чоловік допомоги збоку), два перших рази були терпимо болючі, а за третім було враження, що я от-от народжу чи втрачу свідомість...Тіло стерпло так, що я не могла встати з кушетки без сторонньої допомоги. Відходила я теж десь зо дві години. Як пояснила потім лікарка, що у мене дуже пружна матка і помірні води, це стало причиною невдалого повороту. Правда, на дитину це не вплинуло , слава Богу, ніяк, бо ж побічних ефектів у наружного повороту теж вистачає. Вона потім порадила мені народжувати в них природнім способом, аргументуючи це тим, що у мене широкий таз і дитина не повинна бути більше 3 200. Але я відмовилась, бо вирішила не ризикувати дитиною. Взагалі, вдячна вищим силам, що хоч наружний поворот не призвів до відшарування плаценти і передчасних пологів...Тепер чекаю, поки відкриють роддом, щоб лягати на плановий кесарів розтин...Думаю, з Божою допомогою все буде добре! ))