Велоспорт та велотуризм

• Автор теми Автор теми Petake :-)
  • Дата створення Дата створення
Сьогодні нас трошки побалувала погода.
Бачу досить багато хто повиїжджав на велосипедах, вирішив і на свому лісапеті проїхатись.

Вкладення

• IMG_4854_resize.JPG
    IMG_4854_resize.JPG
    175.1 КБ · Перегляди: 49
Да погода вже нормальна , може хтось має бажання проїхатись навколо водосховища , від кільця через ОРУ через ліс і по дамбі вернутись до кільця біля АЕС покатушка на 2 години. Я того року їздив і щас подумую прокатнутись, потрібно форму набирати а траса ще не скоро буде придатна. Відписуйте хто коли зможе і захоче.

я маю бажання)) з можу сьогодні на 18:30 год ( в середу з 15:00 вільний) в четверг з 16:30 вільний

А я ще веліка для таких поїздок не купила. Треба, щоб сніг розтанув для мого байка. А то мене вітром похитне і я гарненько падаю, зуби мені ще пригодяться. ))) Ще трохи, веломани приготуйте свої байки, поїздки триватимуть і у 2012 році. )

сьогодні в 18.30 це пізно. а в ср. тоїсть завтра давай катнемо у розвідку, бо в лісі може бути багато снігу , а в мене покришки літні.
катнув сьогоні по трасі у Остріг горніком, траса повністю суха , мона виїжати і шосером.
давай на 15.30, де зустрітись?

давай катнемо в ліс, зустрітися можна по трасі на ХАЕС біля шино монтажа в 15:30
якщо на шосері по трасі то я буду не по формі)))

Petake :-),
Проїхався б з вами, але: вітер, в лісі боюсь буде снігу багато, доріжки не втоптані, + ще й в робочий час.

VERA,
А у вас що шосейний велосипед? З приводу зимових покатушок радив би вам спробувати, велосипед навіть на простенькій гумі досить таки тримається на льодкові.

Можливо на вихідні буде погода, можна тоді десь і проїхатись.

qwer_su сказав(ла):
шосейний велосипед
У мене шосейний велосипед-гібрід (просить капітального ремонту та все-таки моя частинка, багато проїхали), не шукаю легких шляхів, не цікаво. Я поки від Михайлова до Нон-стопа доїхала, тричі упала по дорозі, пощастило, що машин не було поруч. Тому не лячно, проте глупо так себе на ризик. Сніг розтопиться, тоді за вітром...)))
asse-clown_cl сказав(ла):
на шосері по трасі то я буду не по формі)
Не вірю, що ти не у формі. )))

qwer_su ми завтра у розвідку зганяємо, і відпишусь як маршрут , Ілья давай біля Нон стопа в 15.30 +-2мин. я приїду зі сторони світлофору з траси .

добавлено через 5 минут
Я тут прочитав цікаву розповідь одного велосипедиста в прошлому МТБ-шника , думаю буде цікаво почитати навіть тим ,хто за ради таких статей не штудіює інет.

Первый выезд. Цель – велотрасса в крылатском. Дорога около шестнадцати километров от дома. Первые сто метров... ммм... интересные ощущения! Нажимаю на педаль и всё (это ключевое слово) усилие целиком идёт на то, что мне и надо, на перемещение моего бренного тела из точки «А» в точку «Б». Аллилуйя! Афигеть! В рот мне ноги! Прикидываю примерно КПД процесса, по всем подсчётам получается не менее 120%! Откуда ещё 20 – спросите вы, а я сам не знаю, но они точно есть.
Отличие геометрии рамы, разница в длине базы и узкие покрышки сразу дают о себе знать особенным образом, велосипед остро реагирует на движение руля и на любое перемещение седока. Ощущение такое, как у автомобиля отключил все системы ESP, BSP, ESR и прочих душителей воли и табуна лошадей и теперь ты сам за всё в ответе: тебе отдали все до единой вожжи.
Первые километры, привыкаю к новым манеткам. Система, как выяснилось позже, очень удобна и привыкаешь к ней очень быстро, недаром говорят: «к хорошему привыкнуть – как два пальца обасфальт». Уже через десяток я шустро двигал ручками, наслаждался плавностью смены передаточного числа, ведь сзади - целый десяток звёзд.
Уже скоро я заметил, что довольно долго поддерживаю хороший темп, приятно удивился присущему ощущению лёгкости. Неприятное же удивление вызвала необходимость на полном серьёзе мониторить сточные люки по краю дороги, узкое колесо в самый раз помещается в его щели. При неблагополучных обстоятельствах попадание туда может омрачить покатушку и ещё долго о себе напоминать в больничной палате. Вывод номер один – наш враг – сточные люки, смотреть в оба и не портить покатушку.
Седло, как мне казалось, будет очень жестким и будь здоров как будет отбивать пятую точку, эту жертву я готов был принести богу скорости. Однако, как выяснилось, не пришлось. Вес так эффективно распределяется между ногами, руками и ею, что ни о каких жертвах речи не идёт.
Рассказать о том, как он катит? Катит зашибись. Перекаченные эмтэбэшные слики не идут в никакое сравнение с катимостью двадцать третьих клинчеров набитых восьмью атмосферами сжиженного московского воздуха. Чтобы понять сколько это – на машине качается 2,2 атмосферы. Знаете, как быстро ездят машины? А тут целых восемь, почти в четыре раза больше, а значит быстрее!
Аэродинамические спицы, что это, это когда они сплющены и плоские, именно такие спицы сегодня резали воздух, именно резали, а не тёрлись о шершавый воздух. Спицы сегодня были «малаццом»! (с) Хэнкок.
Отдельного упоминания заслуживают тормоза, они как крабы цепляются с двух сторон в двадцати восьми дюймовый обод. Цепляются мёртвой хваткой, точно повторяя волю своего хозяина и заставляя бешенные колёса сбавить скорость и поумерить прыть. Прикольная крутилка на одной клешне позволяет чётко регулировать одинаковость зазоров между обоими колодками и ободом. Классная штука, эмтэбэшные вибряки нервно курят в уголочке со своими глючными винтиками побокам, цилиндры гидрача тоже берут пример.
Что ещё рассказать про зверя, то, что скорость теперь нечто иное, это то чем он с тобой щедро делится и начинается она теперь с отметки 35-40 и присутствует постоянно и непринуждённо. Чуть не забыл, в первый же день ГПС зафиксировал максималку – 62кмч, на байке мой рекорд был 54. Ещё вопросы есть?

VERA,
А що у вашому розумінні капітальний ремонт? з чого ви це взяли?
Я сам бувало падав, але як ви самі сказали
VERA сказав(ла):
не шукаю легких шляхів, не цікаво
Тому що можу сказати: в житті всього в міру треба спробувати, і зимні покатушки на велосипеді також.

Petake
ок, а то не проти на вихідних туди проїхатись, якщо погода, та ніякі форс-мажорні обставини не вилізуть.

qwer_su сказав(ла):
капітальний ремонт
Одне колесо спускає, слабі тормоза, передачі не перемикаються...короче помітно, що за рулем жінка. ))) Заведу свого біднягу на ремонт.

Petake,
Як ваша поїздка, відбулась чи ні? Якщо так, то що там в лісі робиться? І чим їздили, МТБ чи шосейниками?

VERA,
Якщо ви гарно підготовите велосипед до сезону то і сезон з легкістю від'їздите, до речі радив би ще змастити всі рухомі вузли(колесні втулки, педальки, каретку, перекидки, рульову + промити цеп, зірочки ну і змастить їх). Якщо велосипед з тормозами V-brake то подивіться чи рівні ободи, при потребі підтягніть шпиці.

ПОДГОТОВКА ВЕЛОСИПЕДА К НОВОМУ СЕЗОНУ
http://mtb.velo.kharkov.ua/article/31/
http://extremesport.com.ua/index.php/topic,83.0.html?PHPSESSID=j2hqnk9bffnd3omm9idnbl0ck3
http://bikes.ironhorse.ru/archives/172
http://rmb.kiev.ua/news/item;47/

Поїздка відбулась, по велокомпу від нон-стоп і обратно 30км потратив 1ч 58хв
9км до гнилухи, 9 по лісу і 12 км по дамбі і до нон-стопу.
по лісу є вкатані колії , але виїхати з них неможливо , а іноді то на одній то на іншій то в обох великі калюжі , но я злазив з вєла і проходив по обочині. одна з них на фото.
Так що, якщо не боїтесь налипання снігу у перекидках і на тормозах, то мона їхати, ще є можливість задрипатись по мокрим дорогам, участок від кільця АЕС до ОРУ і від холодного каналу до того самого кільця, територія гри сталкер :-) .на суботу можемо збиратись .

Вкладення

• 29-02-12_1624.jpg
    29-02-12_1624.jpg
    202.2 КБ · Перегляди: 36
Petake ,
В п'ятницю ближче до вечора спишемося.
Єдине не знаю чи витримаю твій темп, так як давненько не катався.

я б тоже поїхав, але в суботу ж робочий день

добавлено через 47 секунд
в скільки виїзд?

в суботу біля нон-стоп на 13.00 , кому не підходить і хоче давай говоріть. я їду точно.

я їду точно)))

нажаль неможу:(

добавлено через 1 минуту
а погода то ще та...!!!

погода бажає кращого.
Хоча аби не вітер було б досить нормально.