Верховая езда.

samson

Користувач
Реєстрація
14.10.06
Повідомлення
247
Репутація
0
Этот вид спорта интересен тем, что совместимо из красивыми сильными жывотными. Вот моя конная прогулка на горе Хомъяк...
Плиз фотографии и асоциации...)))
 

Nino

Користувач
Реєстрація
03.07.09
Повідомлення
71
Репутація
0
коники-класс!!!маю пару коників.немає нічого кращого прогулянки верхи!!!
Заняття верховою їздою володіють унікальною властивістю одночасно надавати позитивний вплив на фізичну, інтелектуальну та психосоціальну сферу людини і в стислі терміни зняти напругу, відновити сили, поліпшити настрій.
 

samson

Користувач
Реєстрація
14.10.06
Повідомлення
247
Репутація
0
Кінь - унікальний «живий тренажер», який приводить в тонус відразу всі м'язи вершника. А про позитивний психотерапевтичний ефект, який це тварина надає на психоемоційний стан людину, написана безліч наукових праць.

Кінська терапія​
Ще Гіппократ відмітив, що травмовані в бою воїни швидше видужували, якщо продовжували їздити верхи. Сьогодні оздоровлюючий контакт людини і коня має широку наукову базу.
Іпотерапія - це індивідуальна форма реабілітації, при якій використовуються гімнастичні вправи на коні. По суті, вона не що інше, як форма лікувальної фізкультури (ЛФК), де як інструмент реабілітації виступають кінь, процес верхової їзди і фізичні вправи під час її, що виконуються людиною.
Завдяки цій унікальній терапії не тільки поліпшуються функції вегетативних систем, але і коректуються фізичні недоліки. Цей метод сьогодні широко застосовується у всьому світі, будучи гранню психотерапії і лікувальної фізкультури. Іншими словами, курс іппотераппії надає комплексна дія на фізичний і психоемоційний стан пацієнта. А що може бути краще?

Типові сумніви

Звичайно, іпотерапія може показатися, м'яко кажучи, екзотичною пропозицією (особливо тим, хто вважає, що деякі захворювання назавжди закрили їм дорогу в активне життя), тому відразу ж потрібно попередити ваші можливі заперечення.
1. Для того, щоб пройти курс іпотерапії, не потрібні навики верхової їзди.
2. Іпотерапії «всі віки покірні».
3. Іпотерапія не має обмежень і може бути рекомендована для реабілітації при захворюваннях різної форми і тяжкості (навіть при інвалідності III групи).
 

Spanish Fly

Користувач
Реєстрація
11.11.06
Повідомлення
235
Репутація
7
а що в нас десь можна попробувати навчитися??
 

Федька

PsychoSurfer
Користувач
Реєстрація
05.04.07
Повідомлення
506
Репутація
31
навчу їздити верхи в фотошопі:D
колись біля міського озера ходив вуйко з кониками і в нього була група яку він вчив... зараз мабуть його вже нема - Соснову ж за оренду треба платити:cool:
 

samson

Користувач
Реєстрація
14.10.06
Повідомлення
247
Репутація
0
Федька сказав(ла):
колись біля міського озера ходив вуйко з кониками і в нього була група яку він вчив... зараз мабуть його вже нема
Вуйко- так негарно, Микола Андрійович. Я поважаю старших людей, сама з часом постарію, якщо мене не копне кінь...)
Ім'я коней:
1) Еней - стійка ходьба, виконує команди направо та наліво, любить хліб, лякливий при появі прута;
2) Елін - спокійний, слабо виконує команди, особливо стій та при мовчанні, лише користуєшся пасом, слухняний;
3) Барон - до нього страшно підійти, великий та проте краще виконує команди двох попередніх...
У кожного коня є свій характер та ім'я, в одному - вони уміють слухати та мовчати. Але ж вони заміняють робочу силу, більшість возити сіно.
Чому я стільки знаю про цих коней: літом проїздила на веліку і годувала їх хлібом. Від недавно їзжу верхом, іноді мені лячно та я люблю коней. Такі великі тварини, сильні та слухаються крихітний людей.
 

falconna

Користувач
Реєстрація
11.08.08
Повідомлення
64
Репутація
0
samson сказав(ла):
Вуйко- так негарно, Микола Андрійович. Я поважаю старших людей, сама з часом постарію, якщо мене не копне кінь...)

М! Так он еще ведет группу? Я раньше у него занималась, но тогда у него были другие лошади. А подробностей, случайно не знаете? Где, когда, сколько стоит?

ПС. Вуйко, между прочим, это уважительное обращение к старшему по возрасту человеку;)
 

samson

Користувач
Реєстрація
14.10.06
Повідомлення
247
Репутація
0
falconna сказав(ла):
Вуйко - це для мене в образі дідо, а як відомо так може до нього звертатися лише внук. Це все формальність.
Микола Андрійович вкладає всі зусилля, щоб тримати цих коней - це не просто. Якщо ти у нього занімалася, то тобі мабуть це відомо. Він мені стороння людина та я поважаю такий труд та старанність...
Далі про коней:
Коня водять в основному кроком. Тому не варто турбуватися про те, як ви зможете упоратися з такою величезною твариною. Всі коні, що беруть участь в терапії, ретельно відбираються фахівцями: тільки найдобріших і спокійніших з цих прекрасних створінь допускають до «оздоровчої діяльності», і вони проходять спеціальне навчання.
Крім того, будь-який іппотерапевт завжди знайомить пацієнта з конем, дає її погладити, погодувати, розповідає про особливості її розвитку, і незабаром між «хворим» і «доктором» виникає сильний позитивний емоційний зв'язок.
Тобто, саме тому я їх спочатку годувала хлібом, щоб вони мені не заподіяли шкоду...)))
 

Music Cat

Користувач
Реєстрація
02.08.07
Повідомлення
64
Репутація
1
samson, не варто так реагувати на цілком нормальне звертання до старшої людини. На Західній Україні вуйко - це те саме що і "дядько".
falconna, а Микола Андрійович групу наче уже не веде, наскільки мені відомо.
 

samson

Користувач
Реєстрація
14.10.06
Повідомлення
247
Репутація
0
Music Cat сказав(ла):
samson, не варто так реагувати
Я вже не реагую.)))
Продовження теми:
Спочатку вершник їздить без сідла і стремян, для того, щоб підсилити контакт з конем і примусити ваші м'язи працювати активніше (сідло і стремена можуть з'явитися вже в лікувальній верховій їзді).
Сидячи на коні, ви виконуватимете різні вправи в незвичайних позах: лежачи на спині або упоперек коня, сидячи на ній задом наперед, стоячи на колінах, доторкавшись руками до різних предметів, долаючи бар'єри.
Типовий приклад:
У вас була зламана нога - як відновити її рухову активність? Під час ходьби на милицях нерівномірному навантаженню піддаються спина і плечі, тоді як м'язи зламаної ноги висихають, а здоровою, навпаки, перетруджують.
Через це часто з'являється біль. У такому разі іппотерапевти підберуть вам програму, яка сприятиме розслабленню тазового і плечового поясу. І завдяки відчуттю симетрії м'яза хворої ноги, що знаходиться, зміцняться і прийдуть в тонус, а зв'язки придбають еластичність.
 

samson

Користувач
Реєстрація
14.10.06
Повідомлення
247
Репутація
0
Класичні (Олімпійські) види кінного спорту:
ВИЇЖДЖЕННЯ - вища школа верхової їзди. Вид спорту, в якому вершник повинен продемонструвати: здібність коня до правильних рухів на всіх аллюрах, правильну стійку, осадження (рух назад), рухи з бічними згинаннями, складні рухи (піруети, зміна ноги на галопі в 4-1 темпі, пасаж, піаф-фе).
При виконанні цих вправ кінь рухається, зберігаючи те або інше положення корпусу, відповідне номеру програми. Дії наїзника повинні бути майже непомітними. Оцінюється також загальний вид коня, її гармонійність і природна здібність до еластичних, красивих рухів.
КОНКУР (подолання перешкод) - наймасовіший і популярніший вид кінного спорту. У цьому вигляді вершник повинен пройти маршрут, долаючи встановлені на нім перешкоди, що складаються з окремих дерев'яних частин. (Маршрут зазвичай складається з 8 перешкод.)
При зачіпанні вони легко руйнуються, тим самим оберігаючи учасників від травм і падінь. Висота перешкод залежить від класу змагань: у класичному конкурі - до 60 см, в змаганнях на потужність стрибка - від 80 см і вище.
По своєму характеру змагання по конкуру досить різноманітні. Вони можуть проходити по наперед встановленому маршруту з певною послідовністю стрибків, а іноді вершникові надається можливість самому вибрати маршрут. Бувають змагання, на яких долають тільки частину перешкод (по розсуду вершника), естафети за участю двох спортсменів і цілий ряд інших.
 

samson

Користувач
Реєстрація
14.10.06
Повідомлення
247
Репутація
0
В чому унікальність методу і його відмінність:
1. Особливості руху коня:
Кінь передає пацієнтові 90-110 різноспрямованих рухових імпульсів в хвилину. Тобто, катаючись верхи, ви відчуваєте тривимірні коливання: вгору-вниз, управо-вліво, вліво-управо.
Сидячи на коні, рухаючись разом з нею, ви інстинктивно намагаєтеся зберегти рівновагу, щоб не впасти, і тим самим спонукаєте до активної роботи як здорові, так і уражені м'язи, самі того не помічаючи. У результаті працюють ВСІ основні групи м'язів. Кінь - кращий тренажер! .
Температура тіла коня на 1-1,5 градуса вища, ніж людини. А оскільки заняття проходять без сідла і стремян, тепло коню при зіткненні ваших тіл діятиме як: розігріває, стимулюючий і в той же час релаксирующий масаж.
Далі буде...
:) :) :)
 

Nino

Користувач
Реєстрація
03.07.09
Повідомлення
71
Репутація
0
Спортзал у порівнянні з верховою їздою відпочиває))))
Верхова їзда-найкращий тренажер.
Трошки холодно тільки зараз кататись(((
катаюсь в сідлі,без нього ще не пробувала.
 

3o3o 3aP}|{aBeJIu

Liverpool fan
Користувач
Реєстрація
18.09.07
Повідомлення
1 668
Репутація
7
Вік
39
Nino сказав(ла):
катаюсь в сідлі,без нього ще не пробувала.
а я от колись довго боявся кататися верхи, поки одного разу в селі мене не навчили :) тепер кожного літа залюбки катаюся і без сідла
 

samson

Користувач
Реєстрація
14.10.06
Повідомлення
247
Репутація
0
P.S.: :) :) :)
2. Широка сфера застосування і відсутність протипоказань.
Наприклад: верхова їзда ніколи не викликає у вершника порушень серцевої діяльності (її використовують навіть для реабілітації пацієнтів після інфаркту міокарда).
3. Заняття проходять на свіжому повітрі , що додатково підсилює кровообіг.
4. Коли людина приходить на заняття іпотерапією, він бачить перед собою не людей в білих халатах, а манеж, коня і інструктора. Процес реабілітації сприймається вершником як навчання навикам верхової їзди, а не як «нестерпно осоружний, але корисний» курс лікування.
Далі буде...
:) :) :)
 

samson

Користувач
Реєстрація
14.10.06
Повідомлення
247
Репутація
0
P.S.: :) :) :)
5. Виходячи із специфіки курсу, ви не можете ухилятися. Виникає особлива система спілкування, яка і надає могутню психотерапевтичну і інтелектуальну дію. Під час процедур ви будете вимушені інстинктивно включити всю свою увагу.
6. Завдяки іпотерапії багато інвалідів стали займатися лікувальною верховою, а потім і спортивною їздою і дістали можливість брати участь в параолімпійськіх іграх по кінному спорту. А дітям з обмеженими можливостями вона допомогла краще інтегруватися в суспільство.
Далі буде...
:) :) :)
 

samson

Користувач
Реєстрація
14.10.06
Повідомлення
247
Репутація
0
Всі дані по їзді на конях в Нетішині знаходиться тут:
http://www.equil.com.ua/
 

Spenser

Користувач
Реєстрація
24.01.10
Повідомлення
15
Репутація
0
Щось той сайт не працює :( Всі ссилки не робочі.
Як можна взнати ціни? Бо колись були такі, що відбивали буть які бажання покататись :(
 

_ЛиМоНкА_

Користувач
Реєстрація
06.10.08
Повідомлення
88
Репутація
0
ой і я хочу спробувати:-[ ...підскажіть де можна покататися?
 

samson

Користувач
Реєстрація
14.10.06
Повідомлення
247
Репутація
0
_ЛиМоНкА_ сказав(ла):
підскажіть де можна покататися?
Я вказала сайт, де вписана вся необхідна інформація...)))