Рыбалка

  • Автор теми MaX
  • Дата створення

Федька

PsychoSurfer
Користувач
Реєстрація
05.04.07
Повідомлення
506
Репутація
31
Вчора з колегою вибрались поджигувати під Києвом на просторах Дніпра. До місця добрались досить пізно, в районі восьмої години, і багато перспективних місць було окуповано доночниками - плотва пішла... Проте нам це не помішало. Хижак був достатньо активий і задоволення від рибалки було смачним. В осносному ловили джигами 12-20 грам, з віброхвостами від Кейтек і Рейнс - Свінг Імпакт 2.5-3" і РоквайбШед 3". В деяких місцях вдалось і помікрушити, трошки потестував нещодавно придбаних Казар і Веснянок.

01.jpg


02_1.jpg


03.jpg


04.jpg


06.jpg


07_1.jpg


09_1.jpg


10.jpg


14.jpg


15.jpg
 
  • Подобається
Реакції: Bigm

acbar

Користувач
Реєстрація
06.10.06
Повідомлення
71
Репутація
7
А що в Дніпрі вже вода така тепла, що ви вже босоніж по воді?????
 

Федька

PsychoSurfer
Користувач
Реєстрація
05.04.07
Повідомлення
506
Репутація
31
Ну не так щоб тепла, але вже й не настільки холодна =))
 

^DAKAR^

Користувач
Реєстрація
30.10.08
Повідомлення
45
Репутація
0
Федька,
Чем снимали фото?

Модель не знаю, якийсь Pentax, Федька
 

stal1n

Користувач
Реєстрація
01.05.13
Повідомлення
6
Репутація
12
Привіт всім
хочу поділитись враженнями від рибалки, що відбулась три дні тому поблизу села Прилбичі, Львівської області.
Оскільки на даному форумі одне повідомлення не може містити більше 10 фотографій, я розбив свій пост на два.
Оригінал допису у мене в щоденнику

Компаньйони: Шевчук Віктор, Белощук Станіслав.
Погода: в суботу: дуже сильний 8 м/с північно-західний вітер, тиск стабільний 976 гПа, небо з маленькими білими хмаринками. Після обіду вітер трішки змінив напрям на західний. Температура не менше +22 градусів. На наступний день заспокоївся, але десь з восьмої ранку небо затягнуло високими сірими хмарами і почався дощ. Дощ то йшов, то вщухав. Температура не більше 13 градусів. Що є прикольним, Гісметео зареєстрував критичний мінімум тиску саме для суботи: http://www.gismeteo.ru/diary/13734/2013/4/
Рівень води: вищий норми на 80 сантиметрів.
Час ловлі: з 10:00 суботи до 09:00 неділі. Вночі я спав.
Місце: “п’яте поле”, це південна частина ставу, не далеко від малої дамби з західної сторони ставу.
Зловлено: мною 58 карасів, 5 краснопер і один йорж. Вітя і Стас на двох зловили теж близько 50-60 карасів.
Наживка: оскільки це місце для мене було абсолютно нове, то я взяв з собою всі весняні наживки на карасі: хробак, опариш, мотиль, кукурудза. Також мав з собою малі бойли, пелетс (гранули). Але працювало все. Карась добре клював на все, що йому підсунути. Оскільки найменше мороки було з хробаком, то найбільше я ловив саме на нього.
Прикормка: власного виробництва + MEGAMIX “Золотий Карп” з додавання вареної кукурудзи. Також в цю прикормку Стас мені налив ось такий сироп з запахом полуниці.
Снасті: пікер. Також пробував ловити на метод своїм фідером, де в якості наживки ставив брекетики (гранули), про них буде написано нижче.

Це була одна з найкращих рибалок в моєму житті.
Спочатку опишу як я взагалі туди потрапив. В нашому місті існує організація Рівненський Карповий Клуб. Всі її члени мають право на пільгових умовах рибалити на водоймі біля села Прилбичі. Також воно зобов’язані декілька разів на рік чергувати на даній водоймі, на її дальній частині, слідкувати за тим, щоб там не совались браконьєри, алкоголіки та інші ненадійні елементи. Члени РКК мають право брати з собою на чергування також й інших людей. Про це я прочитав на нашому форумі. Попросився і мене взяли.
Оскільки це була моя перша рибалка в цьому році з ночівлею, ще й така відповідальна, то збиратись на рибалка я почав ще з початку тижня. Було так важливо нічого не забути. Забігаючи вперед скажу, що все-таки забув одну фідерну котушку Добре, що на водоймі були друзі, які і виручили. Їхати туди близько 270 кілометрів, це величезний шмат дороги. Але у веселій компанії час проходить швидко, і вже приблизно о восьмій ранку ми були на водоймі.
20130427_Fishing_Prilbychi_019.jpg


Приїхали до самої води, отримали інструктаж від охорони і пішли просто подивитись на берег. Там в траві терся карась, щоправда не великого розміру. Також було помічено, що рівень води вищий від нормального сантиметрів на 80. Проїхавши десь метрів з 500 вздовж берегової лінії ми знайшли президента РКК Діму Таргонського (Zerich), який саме тут святкував свої тридцятиріччя. Якраз коли ми підійшли він виважував зі своїм кумом карпушку. Діма, користуючись нагодую вітаю тебе ще раз з ДН! Нехай рве
20130427_Fishing_Prilbychi_033.jpg

Зеріч сказав, що за вчорашній день взяв більше 20-ти коропів і сьогодні вже пару штук. А в перерві між коропами він з напарником сиділи на одному фідері, клював карась розмір як моя стопа. Показав садок, матір Божа, скільки карасів! Випили по 50 грам рому за день народження і тут у нього знову покльовка, і в його сусіда покльовка! Та що ж це таке робиться! В цей момент нам вкрутило голову дуже сильно (не від рому), потрібно було негайно закидати свої снасті. Бо дивитись на ті всі карпи й покльовки нормальний рибалки спокійно не може. Ось до речі фотографія сусіда з уловом. На жаль не запам’ятав ім’я цього чоловіка, але він вже об’їздив всю Європу в пошуках коропа і рибалить ось тут, на рідній своїй водоймі. Ми швиденько сіли в машину і на всіх парах погнали на своє місце. По дорозі бачили багато коропових рибаків з родподами, бачили покльовки. Навіть бачили власника водойми, який теж в цей момент сидів на коропа

Коли ми нарешті приїхали на наше місце, то я почав розкладати снасті і замішувати прикормку просто тремтячими руками. Я ж так поспішав нарешті злапати карася в 2013 році. Поки Стас і Вітя займались палаткою, машиною та розвантажуванням речей, я вже розмітив собі ділянку для ловлі і закормлював. Після 5-ти кормушок начіпляю повідок SLR 0.14 з гачком Kamasan B983 №14 з наживкою хробаком і посилаю в точку закормки. Буквально 5 хвилин і почин є — дебелий карась. УРА!
20130427_Fishing_Prilbychi_048.jpg


Напишу детально про конкретні умови цієї рибалки і мій підхід. Оскільки рівень води після зими був вищий звичайного, то було в значні мірі затоплено берег. Твердого підходи до води не було. Потрібно було користуватись чоботами. Щоб почувати себе комфортно ми стягнули собі вільні піддони і розміщались на них. Ось пара фоток рибалок, щоб ви уявляли умови того місця (фото зроблені на наступний день): раз, два, три.
В нашому місця за 45 метрів від берегу над водою стирчали вершини кущів, то ж ловили ми перед кущами. Спочатку я пробував не докидати до кущів метра півтора, але хитра сильна риба відразу затягувала оснастку в ті корчі і там все путала, то ж довелось не докидати метрів 5. Можна було ловити і за кущами, використовуючи in-line кормушки, але навіщо так ризикувати, коли не погано клювало і перед ними?
20130427_Fishing_Prilbychi_052.jpg


Я почав тягати карасів раз за разом. Хлопці вже закінчили облаштовувати табір і приступили до приготування сніданку. Вони наперед мені сказали, що ніц з собою не беруть, і щоб я взяв їм по фідеру і все підготував. Тому в перервами між покльовками, я готував снасті і для них (саме тут випливла проблемка з відсутністю однієї котушечки). Збирав я їм снасті доволі довго, бо клювало часто Але після сніданку вже все було зібрано і готово. Хоча вони використовували зовсім іншу прикормку, а наживляли суто земляних хробаків, клювало в них не гірше, ніж в мене.
20130427_Fishing_Prilbychi_049.jpg


Я пробував експериментувати з наживкою: ставив опариша, мотиля та хробака. Також використовував різноманітні комбінації цих наживок, так звані бутерброди. Клювало стабільні добре на будь-які. Тому я вирішив навіть не відкривати кукурудзу. Навіщо, коли такий хороший кльов? Натомість я вирішив спробувати спіймати щось крупніше використовуючи фідерну снасть типу “метод” і поставивши в якості насадки туди гранулу. Насадка “Риболовні гранули” від Carp Perfect представляють собою щось типу великого брекетику пелетсу, що опоясаний резинкою. За ту резинку насадка і кріпиться до гачка. Я пробував ловити на малинові або часникові гранули. Ось так:
20130427_Fishing_Prilbychi_084.jpg


Орієнтовно з одинадцятої ранку, коли вітер став просто нестерпним, а сонце почало вже добряче припікати не по-весняному, у мене почали рватись повідки. Рватись як ниточки. “Щось” на тій стороні снасті клювало так сильно і потужно, що я взагалі нічого не міг зробити. Я замінив повідок 0.14 на 0.16 і це нічого не дало, тоді поставив 0.18. Все-одно рвало. Потім на мій метод на ту гранулу відбулась гарна покльовка, я взяв до рук вудку відчув зо дві секунди щось на гачку і повідок 0.22 розірвано 0_о
Наша палатка з символом гарного улову:
20130427_Fishing_Prilbychi_073.jpg


Хлопці порадили мені саме в цей момент поставити плетений повідок зі шнура на метод та й не гратися. Поставив гачок №4 типу Iseama на плетеному повідку Suffix. Закинув. Сижу собі тягаю пікерком карасів. І поки я одного карася як раз знімав з гачка і кидав в садок, то почув, що щось стукнулось на моєму робочому місці. Розвертаюсь, а там фідер вирвало з підставку і він комлем зачепився поміж дошок в піддоні. Моя котушечка стірімко розмотується і фрикціон трищіть. Я як тільки міг _бігом_ помчав по багнюці до свого фідерочку. Взяв його до рук і відчув на тому кінці здоровенну силу. Мені дуже і дуже пощастило, що карпушка не завів відразу снасть в корчі і мало по мало мені вдалось його зупинити і по-трішки розвернути. Під чітким керівництвом Віті ми я завів його в садок. Ура! Моя найбільша риба взята!
20130427_Fishing_Prilbychi_058.jpg


Відео виважування:
http://www.youtube.com/watch?v=PomvtQG73yc

Після цього карпа в хлопців теж клювала велика риба, але абсолютно вся волочила снасть в кущі і там успішно все рвала. У мене ж покльовок крупняка більше цієї рибалки не було. Зате карасі так і продовжували справно клювати. Ось хлопці з великим ентузіазмом чекають на покльовку N-ого карася.
s65020130427_Fishing_Prilbychi_075.jpg


Далі був обід: свіжо зварена картопелька з весняним салатиком. Чесно кажучи я на жодній рибалці ще так повноцінно не харчувався як на цій Триразове повноцінне харчування. Все готується на місці на вогню, просто казка. Зранку навіть супчик. Карпятники знають толк в харчуванні
Вже добряче замучений тяганиною риби лінивий після обіду я пішов гуляти і просто пофоткати ту красу. Покажу як там нерестився карась. Від того плюхкання за цілий день могла голова йти ходом, плюс додайте до цього шуму ще й вітер, який постійно сильно дув так, що говорити можна було лише криком.
20130427_Fishing_Prilbychi_082.jpg
 
  • Подобається
Реакції: ЗвЕрЬоК

stal1n

Користувач
Реєстрація
01.05.13
Повідомлення
6
Репутація
12
продовження:

На вечір я знову всівся за снасті, і продовжував товкти того карася. Тягнути цих кабанчиків легесеньким пікерком буде дуже і дуже приємно. Мабуть приємних спогадів у мене залишиться на ціле літо. Яке ще навіть і не розпочалось!
Одне погано в такій рибалці: всі наступні я буду порівнювати з цією, і не дуже радіти скундим уловам, але нічого :)
Ось я сфоткав як працює мій улюблений пікерочок:
20130427_Fishing_Prilbychi_085.jpg


Як повністю стемніло кльов хтось взяв і просто вимкнув. Всі фідери стояли непорушними. Взагалі жодної покльовки! До дванадцятої ночі я дістав з води лише одного заїзджого йоржика.
20130427_Fishing_Prilbychi_104.jpg


Смачнюща вечеря з свіжо зварених макаронів і м’яса на грилі. Запивали це все глінтвейном. Рай Можна йти спати. Світанок, завжди мене чарує:
20130428_Fishing_Prilbychi_108.jpg


Зранку вітер вщух, клювало трішки-трішки гірше, але карасі йшли все того ж калібру. А десь з сьомої тридцяти небо затягнуло сірими хмарами, сховавши сонечко. А потім почав валити дощ. Кльов став набагато гіршим. Ми почали десь о дев’ятій ранку вже збиратись додому. Карасів наловили на рік вперед, тому ловити вже нікому не хотілось. Народу підтягнулось купа. Мабуть львів'яни
20130428_Fishing_Prilbychi_129.jpg


А лапті все клювали і клювали:
20130427_Fishing_Prilbychi_080.jpg


Ой, а хто це на фото?
20130428_Fishing_Prilbychi_123.jpg


Звичайно, що стільки риби нам з собою брати не було жодної необхідності, тим більше ми не перевищуємо норму вилову. Відклали собі по карасів 8, а всіх інших випустили. Щоб і інші люди мали можливість отримати стільки ж задоволення, як і ми. Всім рекомендую поступати так само. Це запорука гарних уловів і в майбутньому.
http://www.youtube.com/watch?v=QWYOY7WqhOM

Ось вона, диво водойма:
20130428_Fishing_Prilbychi_143.jpg


Для тих, хто ще не втомився читати звіт, або хто просто хоче знати суть — ось висновки про цю рибалку:

  • Клював крупний карась від 200 до 400 грам;
  • на жаль я зміг дістати лише одну крупну рибу, вся інша рвала мою снасть;
  • карась нереститься, треться під берегом в траві;
  • наживка та прикормка не мали великого значення, клювало на все;
  • куди б не закинути снасть — риба клювала всюди;
  • вночі кльов був відсутній трішки більше ніж повністю;
  • ми приїхали і з атмосферним тиском сталась яма, він впав до 975 з 989 гПа, а коли виїзджали назад в Рівне він знову почав рости і повернувся в норму;
  • водойма дуже і дуже хороша, обіцяю собі повернутись сюди з методом. Полювати за крупним карасем і надіятись на те, що зможу перемогти карпа!

дякую, що дочитали до кінця :)
Джерело інформації
 

Oleg_P

Користувач
Реєстрація
03.04.10
Повідомлення
225
Репутація
20
Вік
47
І цього року відкриття сезону - перша результативна рибалка відбулась в травні (03.05.2013) на голубих озерах і знову завдяки молодшому сину :-[ .
Але на відміну від попередніх років, коли в перших числах травня мені вдавалось відкрити сезон рекордними для мене щучками - цього року я взагалі нічого не зловив (ловив на джерки):-( . Я думаю, що або щука ще нерестилась або "відходила" від нересту або ще спала :D (ловили орієнтовно з 6 до 9 ранку).
А от мій молодший, половивши спочатку на крупні воблери, вирішив випробувати куплений ним окуневий мікровоблер Strike Pro Midge EG-074SP 500G (2гр.)
607_750_l.jpg

і нарешті йому пощастило - він зловив першу в своєму житті щучку *YAHOO* !

Далі привітання з уловом *BRAVO* , невеличка фотосессія і звичайно відпускання підростати



До речі, першого в своєму житті окуня молодший син зловив майже 3 роки назад також на Strike Pro Midge (але іншого кольору і плавучості)!

Сподіваюсь до наступної рибалки щука відійде від нересту:) .
 

vet@ll

Користувач
Реєстрація
08.09.08
Повідомлення
129
Репутація
0
Strike Pro Midge EG-074SP 500G очень уловистый воблер и не дорогой и тем более в этом цвете. Я на них окуней ловлю постоянно. Ни у кого не берет, а на Midge берет очень хорошо даже не активный окунь. На него в реке Стрый ловил головля от 300гр, до 1,5кг, жаль только что форелька на него не брала.
 

Oleg

Користувач
Реєстрація
10.03.06
Повідомлення
191
Репутація
41
...

Давно нічого не писав, напишу від себе деяку інформацію для бажаючих порибалити.

По хижаку:

Був два рази на "другому озері" біля входу Горині. Судачок покльовує, але мені пристойні не попадались, тому всі одразу повертались у водойму.



Окуні також попадаються, але цікаво що найбільші виловлені на найменші приманки. Хоча пояснення знайшлось - шлунки окунів набиті личинками стрекоз.





Також було зловлено невеличку щучку.

Майже усе виловлено джигом з грузами 2-12г. силікон 1-3", також декілька покльовок на воблери міноу до 70мм.

По мирній рибі:

Також пару раз був на наших кар'єрах. Майже усюди можливо знайти що половити. Плотва, густера, красноперка, ну і звичайно уклія - найбільше ці риби були в уловах.

Далі про останню рибалку по мирній рибі.
 

Oleg

Користувач
Реєстрація
10.03.06
Повідомлення
191
Репутація
41
Вчорашня рибалка на "другому озері"

Погода гарна, риба присутня - відпочинок забезпечений :)



Густера ловиться добре, особливо якщо її сконцентрувати прикормкою. На хробака клює активніше ніж на опариша і трошки крупніші особи. Ловив махом на глибині до 4 метрів, на менших глибинах може заважати уклія.



Бонусний йорж! Як же ж без нього :)



Майже стандарт +/- 100г. Маленьких одразу випускав.



Коли риба стабільно стояла на прикормленому місці, найкраще працював повільно тонучий опариш. Оснастка з розподіленими дробинками.



Усім вдалих рибалок!
 
  • Подобається
Реакції: Bigm та ЗвЕрЬоК

B_V_V

Користувач
Реєстрація
11.08.06
Повідомлення
174
Репутація
18
Вік
41
Скоро зарыбление, может кто то не знает то чтоб был вкурсе - http://ilink.com.ua/forum/showthread.php?t=54534
раскажите своим друзьям, колегам может кто то и согласиться помочь, и необьязательно чтоб они были рыбаками (мой колега дал 50 грн, а сам и удочки в руках не держал), я на озере не помню когда последний раз ловил и тоже 150 грн закинул! Все равно рано или позлно, если чето делать, то она там заведется!
а кто с форума сколько помог ???(не в обиду, чисто интересно )
 

Oleg

Користувач
Реєстрація
10.03.06
Повідомлення
191
Репутація
41
10.05 р.Горинь

Прийшла черга перевірити річку. Виїхали з Фєдькой з ранку на пару годин.



Окунці, як завжди, переважали. Але клювали гірше ніж у перших числах травня минулого року.





Звичайно хотілося зловити травневого головника, та цього разу не склалось. Було два смачних удара на кренкі, але не засіклись.

Приємним бонусом виявився заліковий сомик.


 

Oleg_P

Користувач
Реєстрація
03.04.10
Повідомлення
225
Репутація
20
Вік
47
B_V_V сказав(ла):
Скоро зарыбление, может кто то не знает то чтоб был вкурсе - http://ilink.com.ua/forum/showthread.php?t=54534
раскажите своим друзьям, колегам может кто то и согласиться помочь, и необьязательно чтоб они были рыбаками (мой колега дал 50 грн, а сам и удочки в руках не держал), я на озере не помню когда последний раз ловил и тоже 150 грн закинул! Все равно рано или позлно, если чето делать, то она там заведется!
а кто с форума сколько помог ???(не в обиду, чисто интересно )

А сколько (шт, вес рыб) и какой рыбы планируется запустить?
Например:
- Щука 1000 шт., 200 гр.
...
 

B_V_V

Користувач
Реєстрація
11.08.06
Повідомлення
174
Репутація
18
Вік
41
Планируется в первую очередь карп (около 70 %) , и амур (чтоб немного озеро чистил от водорослей)
рыбу будем запускать двух-летку большинство, чтоб ее небыл страшен хищник.
по штукам - то на все деньги которые соберем!
на зарыбление приглашены все (гдето ближе к 25 числу будет сообщено время и место) и каждый сможет посмотреть куда он вложил деньги !
 

Світанок

Користувач
Реєстрація
03.11.10
Повідомлення
86
Репутація
10
наши скромные трофеи

Ну, у нас не такие красавцы, как у вас, ребята, но все же. Сегодня на нашей Горыни на 2 простые детские удочки мы с сыном поймали пяток линьков да окуньков. Правда клев был минут сорок, мы поздно встали. Для сравнения положили баночку из-под бирмикса.
Фото0552ab_cr.jpg
Фото0551-11111.jpg
 
  • Подобається
Реакції: Bigm та ЗвЕрЬоК

Oleg

Користувач
Реєстрація
10.03.06
Повідомлення
191
Репутація
41
Світанок сказав(ла):
Ну, у нас не такие красавцы, как у вас, ребята
Ничего себе скромные!
Попробуй ещё найди, где словить таких красавцев - линьков!
 

Oleg

Користувач
Реєстрація
10.03.06
Повідомлення
191
Репутація
41
13.05 р.Горинь

Всеж хотілося зловити першого головника в сезоні. Погода почала змінюватись, як і очікувалось кльову майже не було. Найкраще клювали комарі, у них був просто ЖОР! Звичайно я для них був приманкою, у мене навіть склалось враження що біля Комарівки їх набагато більше :)



Зачипив пару маленьких окунців і судачка.



Маленького головника все ж виловив, причому на джиг.



На воблери жодної покльовки, не враховуючи уклію.



Але навіть без кльову і покусаний комарами отримуєш задоволення від краєвидів улюбленої річки.


 

Oleg

Користувач
Реєстрація
10.03.06
Повідомлення
191
Репутація
41
18.05 р.Горинь

На цей раз вибрався половити в проводку на річці. Місце вибрав ввечорі, та прикормив з велокою порцією в'язкої землі (щоб довше розмивалось). На світанку знову закормився вже активною прикормкою.



Одразу на місце стала солідна густера (150-200г.) не підпускаючи усяку дрібноту типу уклії, бичка, пічкуря.



Один з головних героїв цього дня - личинка волохокрильця, на неї були найрезультативніші клюваки.



За три години лову, щоб не перевищувати норму вилова, найменших довелось відпускати. А головне що мені її дома ще чистити :)



Після риболовлі ще назбирав мішок сміття після відпочиваючих та невихованих риболовів. Для себе вже давно вирішив завести традицію після риболовлі затратити хивилин 15 прибравши сміття на березі. Отож наступного разу це місце буде гарніше :)



Усім гарних уловів, та прибирайте сміття хочаб за собою!
 
  • Подобається
Реакції: ЗвЕрЬоК

Федька

PsychoSurfer
Користувач
Реєстрація
05.04.07
Повідомлення
506
Репутація
31
Якось нещодавно вечерком...

Остннім часом частенько находить бажання сховати мікруху подалі і поджигати сурйозними вагами. Раз на раз не приходиться, проте буває і приємний результат. Дрібнота дещо відсікається, але окунці все одно регулярні гості.

Yzobrazhenye_003_1.jpg


Yzobrazhenye_029_1.jpg


Мабуть зараз раки линяють - матроси "на лодоню" активно човпли прилічного рачка.

Yzobrazhenye_019_1.jpg


Yzobrazhenye_020_1.jpg


Yzobrazhenye_007_1.jpg
 
  • Подобається
Реакції: ЗвЕрЬоК