Нещодавно я народила вдруге. Тому хочу поділитись власним досвідом, власне відповісти на репліку Джинджер про те, що не варто брати чоловіка на пологи.
Діточок своїх я народжувала у нашому пологовому будинку, і чесно кажучи залишилась задоволена, ніяких конфліктів чи негативного відношення зі сторони медперсоналу я не відчула. Єдине, через що перенервувалась так це через моє небажання робити щеплення власній дитині(другій). Неонатолог, скажімо так, не дуже зраділа такому моєму бажанню, але й не примушувала, я написала відмову і на цьому все закінчилось.
Тепер про присутність чоловіка на пологах. Перший раз я народжувала сама, вночі, скажу чесно, було важко, добре, що акушерка була дуже хорошою і допомагала мені. А ось вдруге ми народжували разом. Різниця відчутна. Я вдячна чоловікові за його присутність, особливо під час переймів. Мені було спокійніше від того, що рідна людина поруч і допомагає тобі (масаж). Хоча він і казав, що не приїде, йому страшно, проте прибіг
, як тільки дізнався, що я народжую. Був поруч зі мною до самого кінця, доречі, першим побачив нашого синочка, провів нас до палати. Звичайно він був враженим, шокованим, це було помітно
, проте ШАСЛИВИМ!!! (Джинджер, це був мій чоловік
)
Я не скажу що наші стосунки погіршились, навіть навпаки, став уважнішим, ніжнішим, більше допомагає з дитиною. І сексуальний потяг не зник :-[
Але... примушувати чоловіка до цього кроку не слід. Дійсно, це не всі можуть витримати (бачити обличчя коханої людини спотворене болем). Чоловік, як і жінка, має бути готовим до пологів. Для цього є підготовчі курси, у нас - школа матерів. Між іншим, разом з нашими майбутніми мамами ходили тати. І було дуже приємно дивитись як чоловік ніжно тримає жінку за руку, уважно слухаючи лікаря. І я думаю, що в них все пройшло добре.
Тому я за присутність чоловіків на пологах.
І ще причина того, щоб чоловік був присутній на пологах (або близька тобі людина), і це, між іншим, говорят самі ж лікарі, - зайвий раз не будуть оглядати тебе, лізти.