Приватизація гуртожитків

  • Автор теми Vice
  • Дата створення

Vice

Користувач
Реєстрація
20.01.09
Повідомлення
35
Репутація
1
Скажіть, будь-ласка, коли у нашому місті будуть приватизовуватись гуртожитки? І чи буде це взагалі? Чому з моменту прийняття Закону "Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків" (04.09.2008р.) не зроблено жодного кроку для його реалізації??? Чи цей Закон не повинен виконуватись???

Для сотень сімей це остання надія.

До речі, у багатьох райцентрах нашої області гуртожитки вже давно приватизовані.
 

котяра

Користувач
Реєстрація
15.05.07
Повідомлення
194
Репутація
0
Коли я ставила таке питання - отримала таку відповідь:

Переглянути вкладення 102034

(якість не дуже, соррі, тому наведу окремо відповідь міського голови)

Сьогодні по всій Україні триває робота з підготовки до приватизації кімнат у гуртожитках, яка має відбутися протягом трьох років. Триває вона і в нас, проте чи дочекається приватизації Нетішин? Відповідь на запитання ми отримали у міського голови Олександра СМИШЛЯЄВА під час прес-конференції, що відбулась 4 серпня. Наведемо діалог журналістів та мера з цього питання.
– Ми приватизували вже два гуртожитки – на вулиці Варшавській – і ви це знаєте. Зроблено це було ще до виходу Закону. Інші гуртожитки приватизувати ми не будемо.
– Тобто в Нетішині виконуватися новий Закон не буде?
– Ні. Він буде виконуватись. Але в Законі сказано, що приватизація відбувається з дозволу місцевої влади. А дозволу ми сьогодні давати не будемо, тому що Хмельницька атомна станція будує житло. А в кожному гуртожитку живуть працівники атомної станції. А тепер подумайте, що буде, якщо ми зараз приватизуємо кімнати?.. Тож, це питання поки що залишається і вирішуватись не буде. Там, де це було можливо, ми приватизували раніше.
Ми сьогодні проводимо серйозні експерименти. В наших гуртожитках дуже багато вільних кімнат. Багато кімнат, які здаються в оренду – люди заробляють на тих кімнатах. Це нормально? Ні, це не нормально. Тож, боремося з цим. Сьогодні вже більше 5-6 справ розглядаються у суді. Ми людей виселяємо.
Нам сьогодні гуртожитки потрібні для жильців, а не для оренди.
Ось приклад: людина сьогодні живе в гуртожитку, приватизує кімнату, а завтра отримає квартиру, в тому будинку, що наразі будується. Люди отримують квартири, люди купляють квартири в кредит. А що буде з кімнатою? Вибачайте. Якщо кімната приватизована, далі я вже не підходь до неї. А гуртожиток – це місце для тимчасового проживання людей.
– Добре. А як же бути з тими, хто не має в родині працівників атомної станції, тими, хто навряд чи колись отримає квартиру?
– Ну а я що, їх виганяю? Їх сьогодні хтось виганяє? Ніхто не виганяє. Ви забуваєте про те, що багато гуртожитків у нашій країні сьогодні нікому не належить. Ось у чому справа. Ситуація в державі така: наприклад, продали завод, а разом з ним – гуртожиток, хазяїном якого залишилася конкретна людина. Вона одна бере і всіх виганяє – це жах для людей. Щоб такого не траплялось, і був прийнятий Закон, що дозволяє приватизувати кімнати у гуртожитках. Це боротьба проти таких людей. А у нас із ким боротися?
 

Vice

Користувач
Реєстрація
20.01.09
Повідомлення
35
Репутація
1
Повний абсурд!!! Але це якраз в стилі нашого мера. Тоді слідуюче питання: Що робити працівникам ЖКО, які проживають в гуртожитку 13 років??? Де наші квартири??? Хто нам їх має надати і за які гроші (за ЖКО-вську зарплату)???
 

mr. Василий

гнусний, але (!) харизматичний провокатор
Користувач
Реєстрація
18.12.06
Повідомлення
346
Репутація
0
Vice сказав(ла):
Тоді слідуюче питання: Що робити працівникам ЖКО, які проживають в гуртожитку 13 років??? Де наші квартири??? Хто нам їх має надати і за які гроші (за ЖКО-вську зарплату)???
У нас капитализм. СССР уже нет. Единственный выход - заработать и купить. Прожили в общаге 13 лет, вас никто не выселяет зачем приватизация? Вроде мэр лигично мыслит, хоть многие и пытаются представить его неадекватом.
 

Ninja

Користувач
Реєстрація
23.05.09
Повідомлення
21
Репутація
0
Мене дивують люди які думають, шо держава їм просто так щось має дати, було таке звичайно, але 30 років тому, вже такого небуде, такшо затягуєм ремінці і работаєм, а не ждем шо хтось комусь просто так шось дасть.
 

AqUAmoney

Голова коаліції
Користувач
Реєстрація
09.01.09
Повідомлення
121
Репутація
2
Ninja сказав(ла):
Мене дивують люди які думають, шо держава їм просто так щось має дати
Якщо держава вже не дає безкоштовного житла, то хоч роботу повинна гарантувати та достойну платню, щоб людина хоть мала змогу за 20-30 років але заробити на квартиру. Не секрет, що наші зарплати в собівартості продукції займають в рази менші долі а ніж в інших державах. Якщо цього держава не спроможна зробити, то тоді не залишається іншого вибору як дати змогу людям, які втратили будь-які шанси, приватизувати ці халабуди-їх важко назвати альтернативою житла. Але це не вигідно декому, бо не буде що перепродавати- може в цьому проблема?
 

Vice

Користувач
Реєстрація
20.01.09
Повідомлення
35
Репутація
1
На таку відповідь меру хочеться сказати: не завжди так буде!
 

Vice

Користувач
Реєстрація
20.01.09
Повідомлення
35
Репутація
1
Прошу Організатора дати конкретну відповідь на перше питання. Можливо на даний момент щось змінилося?
 

Організатор

Користувач
Реєстрація
16.01.09
Повідомлення
95
Репутація
0
На сьогодні позиція міського голови не змінилась: допоки атомна будуватиме житло, яке її працівники будуть купувати у кредит, немає доцільності приватизовувати всі до одного гуртожитки. Тим більше, що всі вони у комунальній власності громади і сумніваюсь, що комусь спаде на думку продавати чи приватизовувати гуртожитки...
 

_lola_

Користувач
Реєстрація
18.08.06
Повідомлення
293
Репутація
4
Вік
44
Мало того, що почали колись приватизацію житла, і тепер, отримав квартиру, бо стояв на черзі, і ще дві-три квартири прикупив, а інші сидять з носом, хоча ні, інші прийдуть до нього знімати житло, то давайте ще будемо приватизовувати кімнати в гуртожитках! А чого там, маю я кімнату, приватизовану, вона моя... потім я собі прикупила квартиру, але ж кімната моя - я можу її здати в оренду, хіба ні? А якісь молоді спеціалісти микаються по орендованих квартирах, я вже мовчу про молоді сім"ї. Я теж не розумію, якщо сім"я чи людина дійсно проживає в тій кімнаті, то ніхто її нікуди не виселить. А якщо не проживає, то навіщо вона має стояти порожня, коли в ній є кому жити?
 

Організатор

Користувач
Реєстрація
16.01.09
Повідомлення
95
Репутація
0
Пропоную інформацію, яку випадково знайдено на одному інформаційному інтернет-виданні.
[14.10.2009 18:23]
Усі гуртожитки можуть перейти у власність Києва

На наступній сесії Київради буде винесене на розгляд питання про передачу всіх гуртожитків до комунальної власності.
Про це домовилися у ході зустрічі з заступником голови КМДА Анатолієм ГОЛУБЧЕНКОМ народний депутат, голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування фактів зловживань київської влади Кирило КУЛИКОВ разом із депутатами Блоку Кличка та представниками громадськості, повідомили УНІАН у прес-службі К.КУЛИКОВА.
«Сподіваємося, на наступній міській сесії 29 жовтня гуртожитки будуть передані в комунальну власність міста. Нарешті припиниться незаконна вакханалія, коли гуртожитки переводилися до статутного капіталу приватних підприємств і нові господарі виселяли людей, які проживали в гуртожитках понад 20 років свого життя», - зазначив К.КУЛИКОВ.
 

Vice

Користувач
Реєстрація
20.01.09
Повідомлення
35
Репутація
1
Судячи з попереднього поста (№11) нашій владі не доведеться робити такого, як планують в Києві, наші гуртожитки знаходяться в комунальній власності. (До речі маю багато знайомих в столиці, котрі живуть в дааааавно приватизованих ними ж гуртожитках).
Я розумію, що для нашої влади працівники станції мають велике значення, ну тоді нехай вони чекають свої кредитні квартири, а ви дозвольте приватизовувати кімнати працівникам ЖКО, вчителям та бюджетникам. Ви ж прекрасно знаєте і розумієте, що цій категорії населення ніхто і ніколи нічого не побудує, навіть в кредит.
 

_lola_

Користувач
Реєстрація
18.08.06
Повідомлення
293
Репутація
4
Вік
44
Vice сказав(ла):
а ви дозвольте приватизовувати кімнати працівникам ЖКО, вчителям та бюджетникам. Ви ж прекрасно знаєте і розумієте, що цій категорії населення ніхто і ніколи нічого не побудує, навіть в кредит.
Вибачте, поясніть мені, дурній, навіщо? Їх хтось виганяє зі своїх кімнат? Що зміниться для них від приватизації?
 

AqUAmoney

Голова коаліції
Користувач
Реєстрація
09.01.09
Повідомлення
121
Репутація
2
_lola_ сказав(ла):
поясніть мені, дурній, навіщо?
Для того, щоб діти цих людей, які отримали кімнати, мали мінімальну впевненість у критичних життєвих ситуаціях в завтрашньому дню, щоб не було навіть маленьких шансів у нечистих чиновників відбирати кімнати чи вимагати з дітей нового хабара у декілька тисяч зелених.
_lola_ сказав(ла):
Що зміниться для них від приватизації?
Ніхто не при яких обставинах не зможе вигнати найближчих родичів (отримумувача кімнати в разі його смерті чи ув"язненні і т.п.) на вулицю чи розводити їх на гроші.

Якщо говорити про людей, які живуть в ПТУшних гуртожитках, там взагалі ситуація дика: будь-яку людину у будь-який момент можна виселити бо їм на руки не дають навіть копії ордеру. Яка може бути впевненність у цих людей, в чому?
 

sonic

злий вуйко
Адміністратор
Реєстрація
31.08.06
Повідомлення
404
Репутація
56
AqUAmoney, точно влаштувався на роботу, получив кімнату, приватизував, свалив з роботи і всьо.
 

_lola_

Користувач
Реєстрація
18.08.06
Повідомлення
293
Репутація
4
Вік
44
AqUAmoney,
Це все нібито й зрозуміло. Але з іншого боку зрозуміло також і те, що як тільки приватизують кімнати в гуртожитках, ніхто і ніколи вже за просто так їх не отримає. Їх можна буде лише купити, або зняти в оренду. І саме оце лякає. Поряд з певною кількістю сімей, яким це додасть впевненості в завтрашньому дні, з"явиться певна кількість власників, які на цьому просто гарно зароблять, або будуть все життя заробляти.
Тому, на мою думку, приватизація гуртожитків - це "палка о двух концах".
 

n0mer

Користувач
Реєстрація
01.11.08
Повідомлення
43
Репутація
23
А запитайте тих людей які отримали житло в гуртожитках 1-2 роки назад скільком воно дісталось без певної "винагороди" чи які процедури потрібно пройти щоб отримати кімнату у гуртожитку?
Люди які проробили на благо міста 20-30 років і не мають свого власного кутка заслуговують на приватизацію кімнат, що можливо мати певну гарантовану власність.
А ще потрібно позбавитись ілюзії що щось у нашому житті є безкоштовне.
 

_lola_

Користувач
Реєстрація
18.08.06
Повідомлення
293
Репутація
4
Вік
44
n0mer,
Я чудово знаю, що нічого в наш час просто так не буває, я говорила не про хабарі, я про зовсім інше. Хто захотів, той зрозумів.
 

JUK

Користувач
Реєстрація
11.11.08
Повідомлення
34
Репутація
0
n0mer сказав(ла):
А запитайте тих людей які отримали житло в гуртожитках 1-2 роки назад скільком воно дісталось без певної "винагороди" чи які процедури потрібно пройти щоб отримати кімнату у гуртожитку?
Якщо Ви знаєте людей, які давали хабаря за отримання кімнати в гуртожитку (особливо за останніх 1-2 роки, як Ви це вказуєте), то будь-ласка, хоча-б від їхнього імені скажіть, коли давали, кому давали, за що давали, скільки давали???????????
Якщо у Вас немає такої інформації, то не потрібно знову-ж таки розповсюджувати відверту брехню!!!!!
Також прошу адмінів звернути увагу на те, що це:
kolya сказав(ла):
Тема в офіційному розділі міськвиконкому, тому хотілося б побачити офіційні підтвердження інформації, а не просто я чув, а той казав. Подальші автори цих постів отримують відпочинок від форуму до закінчення карантину.
Про карантин можна упустити, але наказувати за таке потрібно...
P.C. Доречі, якщо дійсно є така інформація, то усім нам буде цікаво знати, які дії провела міська влада з приводу цих зловживань, адже, я думаю що ця інформація (після оприлюднення на форумі) буде доступна як владі, так і НАМ, і тоді ми зможемо відверто вимагати відповіді...

порушено правила форуму
п. 5.3.18. главы V Правил форума
 

AqUAmoney

Голова коаліції
Користувач
Реєстрація
09.01.09
Повідомлення
121
Репутація
2
sonic сказав(ла):
AqUAmoney, точно влаштувався на роботу, получив кімнату, приватизував, свалив з роботи і всьо.
Зловживання з боку чиновників наносять в декілька порядків більше втрат державі, місту ніж ті, про які ви пишите. Як прості люди від них можуть захиститись??? Виходить так, що якщо сім"я багатодітна і катастрофічно грошей не вистачає, то вона ніколи не отримає кімнату, бо в неї не має грошей на хабаря. Льгот хабарники малозахищеним не надають. Можливість приватизувати це один із захистів, а щоб уникнути такого виду зловживання, то достатньо зобов"язати людину проробити певний період часу перш ніж вона зможе так вчинити, в противному випадку автоматичне виселення. Крім того влада могла б запропонувати та прийняти дольову участь в побудові нового гуртожитку, де би частину кімнат йшли б на продаж по певним критеріям бажаючим автоматично їх приватизувати.