Проблемы религии и духовности.

kolya

Гроза морей
Адміністратор
Повідомлення
577
Репутація
59
Драник сказав(ла):
Много ли верующих, боящихся попасть в ад? Как-никак исповедь вмиг исправит любой грех.
Почитай житіє святих. Згідно з канонами православної церкви сповідь гріхи не анолює, потрібне щире розкаяння і усвідомлення своїх гріхів.

Драник

Користувач
Повідомлення
614
Репутація
5
kolya сказав(ла):
Згідно з канонами православної церкви сповідь гріхи не анолює,
А если рассматривать христианство вообще, не только православие? Все-таки самое массовое ответвление - католицизм.

kolya сказав(ла):
потрібне щире розкаяння і усвідомлення своїх гріхів.
Что мешает так и сделать?

Отличная характеризация сборника еврейских сказок:

lbR99lwVVyU.jpg

Драник

Користувач
Повідомлення
614
Репутація
5
В тему про смерть
_kkz2FJ8XC0.jpg

JohnSparrow

Користувач
Повідомлення
299
Репутація
19
Самашедший сказав(ла):
масу інформації можна знайти про світський гуманізм, а про неправильний вибір релігії - це моя власна точка зору, може трохи сумбурна і не до кінця оформлена, але я дійсно вважаю, що ми вибрали не ту релігію. У нас Достоєвський – один з головних письменників, а в його творах описується покірність, визнання своїх гріхів, людина в нього – це черв’як, яка повинна визнавати вищу владу і молитися, молитися, щоб її гріхи простив Бог. Я не стверджую, що православ’я не являється осередком культури (ними являються і іслам, і буддизм), але ця культура шкодить нормальним людям, що можна побачити в реальному світі – пост-комуністичні і комуністичні (ну добре, як любить писати Дранік "милитаризм с элементами социализма", а не святий і непогрєшний комунізм) держави живуть погано, те саме можна сказати і про православні держави.
Я спросил оттого, что, идея о православии, как тормозе прогресса на Руси, уже встречалась (даже г-н Познер озвучивал, если память не изменяет), а вот идея о коммунизме, который использует "косяки" православия - это что-то новое.

Помимо СССР, основу которого составляли православные народы и народности, имеются следующие образцы коммунизма: Куба, Вьетнам, КНДР, Китай. Не самые православные страны, верно? И ничего, что-то там себе построили, кое-как держится.

ИМХО, вывод про тождественность православия коммунизму (в плане покорности населения и т.д. и т.п.) притянут за уши.

Вывод про православие, как тормоз прогресса отдельных стран и народов тоже голословен. Греки (православные) вряд ли живут хуже, чем португальцы или ирландцы (католики) и ненамного хуже шведов (протестанты). И на улицы выходят с правительством бороться - будь здоров (несмотря на столетия покорности догматам веры и т.п.). Болгары и, особенно, румыны живут похуже, но есть два вагона гораздо более явных причин, по которым уровень развития стран отличается друг от друга (география, воинственные соседи, череда идиотов на троне, ...).

Самашедший сказав(ла):
У нас Достоєвський – один з головних письменників, а в його творах описується покірність, визнання своїх гріхів, людина в нього – це черв’як, яка повинна визнавати вищу владу і молитися, молитися, щоб її гріхи простив Бог.
Кгхм, если культура народа многогранна, то в ней будет масса серьезных поэтов и писателей всех мастей и оттенков, и, в данном случае, Достоевский - лишь один из (а еще Пушкин, Чехов, Тургенев, Тютчев, Толстой (2 чел.), Булгаков, Бродский, ...). Да и, применительно к Достоевскому, вот я лично читал только "Преступление и наказание" и "Бесы". Не любитель классической литературы, читал не шибко старательно, но описанного (центрального для Достоевского с Вашей точки зрения, как я понял) аспекта про "людина в нього – це черв’як, яка повинна визнавати вищу владу і молитися, молитися, щоб її гріхи простив Бог" не заметил. ИМХО, в "Преступлении" аспекты все же другие.

Самашедший

Користувач
Повідомлення
83
Репутація
9
JohnSparrow, дякую Вам за гарний пост, є над чим подумати. повторюсь - думка моя може бути невірною, не кажу, що вона в усьому правильна, і як Ви правильно написали - є виключення, які показують, що православні держави живуть досить непогано. Для цього і створений форум, щоб розумні люди могли висвітлити свою точку зору без агресії і взаємозвинувачень.

але Куба і інші держави - ніяк не показник правильності комуністичної ідеї, бо держави малорозвинуті, якраз через свою ідеологію. Китай взагалі немає нічого спільного з комунізмом, бо там вже давно народ продали в рабство капіталістам, бо туди перенесли виробництво маса компаній, а люди працюють за копійки. і нічого, виявляється і з загнівающім западом можна дружити. хоча Ви їх і не в тому контексті згадали, але все ж таки.

але мене цікавить питання, чому при таких колосальних природних ресурсах Росія так погано живе??? В чому причина? Не в релігії, це ясно, не в тому що люди розумово відсталі, так в чому? цікаво дізнатися Вашу думку

Знахарь

Користувач
Повідомлення
1 062
Репутація
20
Самашедший сказав(ла):
але мене цікавить питання, чому при таких колосальних природних ресурсах Росія так погано живе???
так само як і в нас вся проблема в людях) не вміють відстоювати свої права...образ життя як наш, так і наших сусідів не дозволяє виростити сильне покоління - тому нічого і дивного що олігархи експлуатують ці народи по повній програмі)

Знахарь

Користувач
Повідомлення
1 062
Репутація
20
До речі ще існує такий стереотип, що СРСР навязав нам рабську психологію)) - навіть не знаю що за невігласи це придумали) - якщо взяти історію українського народу, да і російського - то ми завжди працювали на панів...починаючи ще з 12 - 13 століття)

Кум

Користувач
Повідомлення
269
Репутація
21
JohnSparrow сказав(ла):
Вывод про православие, как тормоз прогресса отдельных стран и народов тоже голословен. Греки (православные) вряд ли живут хуже, чем португальцы или ирландцы (католики) и ненамного хуже шведов (протестанты). И на улицы выходят с правительством бороться - будь здоров (несмотря на столетия покорности догматам веры и т.п.). Болгары и, особенно, румыны живут похуже, но есть два вагона гораздо более явных причин, по которым уровень развития стран отличается друг от друга (география, воинственные соседи, череда идиотов на троне, ...).
Є теорія "Цінності мажуться на хліб". Країни можна розташувати по рівню життя (як хім елементи в таблиці мендєлєєва) в залежності від багатьої речей. Виявляється рівень життя залежить в тому числі і від культури та цінностей народів (свідомість визначає буття). Щоб народитись в "багатій" країні, краще щоб вона була католицькою, краще щоб там ніколи не було "комунізму" і т.д. Перші 7-8 хв http://forum.lvivskakava.com/index.php?topic=345.1290

Кум

Користувач
Повідомлення
269
Репутація
21
Самашедший сказав(ла):
але мене цікавить питання, чому при таких колосальних природних ресурсах Росія так погано живе??? В чому причина? Не в релігії, це ясно, не в тому що люди розумово відсталі, так в чому? цікаво дізнатися Вашу думку
можливо у відсутності ліберальних цінностей. Ала зараз зараз бігом докажуть що Росія живе найкраще :).

Zykov

Користувач
Повідомлення
299
Репутація
0
Кум,
как раз либералов и их ценностей в россии пруд пруди + в правительстве практически каждый второй либерал

Драник

Користувач
Повідомлення
614
Репутація
5
Кум сказав(ла):
Щоб народитись в "багатій" країні, краще щоб вона була католицькою, краще щоб там ніколи не було "комунізму"
Угу, например в Анголе, Кабо-Верде, Аргентине или Парагвае.

Кум сказав(ла):
можливо у відсутності ліберальних цінностей.
Если кто и погубит Россию, то это будут не коммунисты или анархисты, а проклятые либералы!
Ф.М. Достоевский.

Драник

Користувач
Повідомлення
614
Репутація
5
А говорят, библия не призывает к насилию и служит самой основистой основой морали...

KOns11Z_euA.jpg

Для кредитса

GRWuEqIceA0.jpg

kredit_s

Користувач
Повідомлення
847
Репутація
9
Драник ты понимаешь что человек который вырывает фразы из контекста либо наглый лжец - либо идиот.

добавлено через 1 минуту
а теперь я вырву некоторые слова и фразы из текста на свое усмотрение
kredit_s сказав(ла):
Драник ты ... либо наглый лжец - либо идиот.

добавлено через 1 минуту
то есть смысл уже извращен - подумай над этим . С помощью логики и манипуляций можно что хочешь придумать. Также ты поступаешь с Библией. Не надо докапыавться до отдельных слов - нужно понять суть писаний.

Драник

Користувач
Повідомлення
614
Репутація
5
kredit_s сказав(ла):
Драник ты понимаешь что человек который вырывает фразы из контекста либо наглый лжец - либо идиот.
Хватит увиливать. Покажи же нам какой там контекст. Смысл цитат по-моему нисколько не теряется.

kredit_s

Користувач
Повідомлення
847
Репутація
9
тему можно закрывать

Драник

Користувач
Повідомлення
614
Репутація
5
kredit_s,
Эй, эй! Сначала контекст в студию.

kredit_s

Користувач
Повідомлення
847
Репутація
9
Не должно без нужды другому открывать сердца своего. Когда случится быть среди людей в мире, о духовных вещах говорить не должно, особенно когда в них не примечается и желания к слушанию.

Серафим Саровский...

тему можна закрывать