Прочитав, що ви тут пишите. Скажу таке, якщо у вас не клює, то виною цьому є не браконьєри, а те що вас вже дуже багато таких спінінгістів з"явилося. Влітку навіть місце для купання важко знайти бо всюди попід берегами сидять рибалки, а зимою крига всіх озер як решито, сидять ті самі пінгвіни і виловлюють мальок 100шт на кілограм. Скоро ваших блесен і твістерів в озері буде більше ніж справжнього малька якого має їсти хижак. А ще ті 100500 донок, що стоять місяцями на озерах...
Я рибак з дитинства, ловив на все крім електроловів, але я знаю міру і знаю що таку рибу як густера можна виловлювати тонами і просто викидати собакам, саме через неї в водоймах перевелися карп, лин, карась, а проти окуня взагалі потрібно боротися, цей хижак виїдає 70%!! усього малька, так що не забудьте сказати браконьєру дякую коли побачите, що він витягнув повну сітку цієї саранчі.
Тепер на рахунок браконьєрів. Щоб ви пересвідчились, що 1 середньостатистичний браконьєр ловить риби в рази меньше ніж ви на спінінг можите для себе провести експеримент, візьміть 100метрів сітки та 1 спінінг, ставте сітку на добу, а на спінінг ловіть 4-5 годин, результат вас здивує.
З.І. У всьму має бути почуття міри ось мій знайомий бере 5-7 спінінгів і їде на дальнє озеро всередньому під час зезону ловить по 10кг карпа/ляща, а восени поки не набє рюкзак щуками від озера не відтягниш, інший тамже ставить ятір/сітку, деколи їсть рибу.