Звіт з рибалки. Острівськ, оз. Велике, 09-10.08.2014
Компаньйони: Ігор Падалко. Також мені ще допомагали Тарас Тадай, Саша Веремчук, моя дружина і син. Хоча всі компанія була чоловік з 15, але на рибалці були присутні лише вони.
Погода: в суботу зранку була мряка, потім ще й трішки йшов дрібний дощик. Після обіду погодка вирівнялась і стало ясно, +26, вітер західний, але на вечір пропав. В неділю було геть ясно, без вітру, температура +29. Тиск стабільний 743 мм.рт.ст..
Рівень води: хороший, в нормі.
Час ловлі: з 18:00 до 21:30. І наступного дня з 05:00 до 10:00.
Місце: північно-західна сторона озера Велике, на пірсі біля доволі великої бесідки. Порчу ще вагон якийсь стояв. Коротше,
ось це місце.
Вартість рибалки: безкоштовно.
Зловлено: з десяток підлящиків та близько п'ятнадцяти штук плотви, ще й один окунь.
Наживка: опариш, хробак.
Прикормка: на фідері Traper "Leszcz special" з атрактантом Traper Leszcz, на пікері Megamix "Шоколадний лящ".
Снасті: пікер, фідер/
Пощастило мені потрапити на Полісся. На нашій роботі щороку організовують поїздку влітку у цей чудовий край. Головна фішка поїздки — це катання на вузькоколійному потязі з назвою "Кукушка". Місце нашого прибуття слугувала місцина поблизу трьох віковічних лісних озер: Велике, Середнє, Хоромне. Це в п'яти клометрах через ліс від села Острівськ, Зарічненського району, нашої Рівненської області.
Особливістю цього мого виїзду було те, що навіть моя дружина виявила інтерес і поїхала зі мною! То ми вже взяли з собою і старшого сина.
Про сам відпочинок писати нічого не буду, бо вийде дуже величезна публікація і вона, мабуть, буде малоцікава тутешнім відвідувачам, то ж перемкнусь відразу на рибалку. Тільки напишу, що відпочинок був ну дуже душевним і хорошим!
Хороше фото з кукушки
я обрав місце для рибалки місце перед пляжем за ліліями і комишем. Цього ж разу я вирішив рибалити на глибині, бо попередні пірнання й плавання виявили доволі глибокі місце ліворуч від нашого табору.
У мене очі просто полізли на лоб, коли
годівничка досягла дна на рахунок 18! Таких глибин я ще ніколи ніде не зустрічав. Ну що ж, обираю собі одне місце в 46 метрах від берегу, інше в 24 і починаю годувати. З нами був Тарас, який допомагає робити цей сайт. Сам він не рибалка, але виявив неабиякий інтернет саме до фідерної технології. То ж я йому все розказував і пояснював під час процесу. Може він проникнеться ідеєю і з новим завзяттям ще щось нам тут напрограмує
глибина під берегом понад десять метрів
Після годування почалися клювання на пікер. Спочатку лише плотвичка, а потім почали проскакувати і підлящики.
Вся риба тут чорна. Мабуть це пов'язано з природою води, адже вона тут якась гліцеринова і кольору чаю.
Рибка клювала доволі рідко, але впевнено. Тягнути її з такої глибини було приємно. Дивно, але в Ігоря не клювало зовсім. Він зумів впіймати за весь вечір лише одного мікроокуня. А я трішки злапав "лящів".
підлящик з озера Велике, що в 5-ти кілометрах від села Острівськ, Зарічненський район, Рівненська область
На базу повернулися, коли було вже темно. Будильник завів на 04:47 і без жодних вагань, незважаючи на те, що спати всі лягли ой як пізно і в роті ой як погано, я пішов на звечора загодоване місце.
Зранку був повний штиль і благодать. Серце просто раділо і співало. Ідеальні умови для душевної рівноваги. Згодом до мене приєднався Ігор, а за ним Сашко, Тарас, Наталочка і Тьома. Рибалити було весело
Місце рибалки
Клювало трішки-трішки ліпше, а ніж ввечері. Більше попадалося підлящиків, ніж плотви. Я ще пройшовся по березі і розпитав в однієї компанії мужиків, як в них з кльовом. Один мені сказав, що тиждень тому тут був його племінник і за ранок наловив 15 кілограм лящів. А сьогодні повний відстій і нічого не ловиться. Отаке воно рибальське щастя.
Мені 15 кілограм не треба було, я був дуже щасливий, що знаходжусь в такому гарному місці за двісті кілометрів від рідної домівки і ловлю рибку. Ще й мені син допомагає, ну що ще потрібно?
На фідер так нічого і не брало, то я його перекинув по-ближче до берегу, туди ж де й пікер.
Покльовки відразу ж почались. Також й Ігор закинув свою снасть до мене в зону і теж щось почав ловити. Також треба написати, що це був саме той час, коли інтенсивно цвіте вода і вся поверхня робиться зеленою. Можливо саме по цій причині ми не наловили кожен по 30 кілограмів відбірних лящів ще з радянських часів
черговий підлящ
Під кінець в мене вже закінчувались опариші, то я ловив на хробаки — клювало так само.
Взагалі рибалка вдалась: наловити стільки екземпляри на цілковито дикій водоймі це успіх. Плекаю надію, що потраплю сюде ще. Миру всім!
озеро Велике