Рыбалка

  • Автор теми MaX
  • Дата створення

stal1n

Користувач
Реєстрація
01.05.13
Повідомлення
6
Репутація
12
Я теж рибалив на цьому технічному ставку один раз цієї весни.
І як завжди "кльов був вчора, та буде завтра". Але нема худа без добра, я злапав найбільшого в своєму житті ляща.

Його вага склала 2.6 кілограма:
20140323_Fishing_Netishyn_028.jpg


20140323_Fishing_Netishyn_030.jpg


20140323_Fishing_Netishyn_027.jpg


Детальний звіт з іншими фото можете прочитати на моєму рибальському щоденнику. Цю рибалку я назвав "Вітер не туди, але трофейний лящ, звіт з рибалки Нетішин" :)
 
  • Подобається
Реакції: Zidane та Bigm

stal1n

Користувач
Реєстрація
01.05.13
Повідомлення
6
Репутація
12
Бочаниця, 17.05.2014

Компаньйони: Ігор Падалко, Саша Чернюк і його брат Вова.
Погода: зранку трохи прохолодно, потім потепліло до +20. Всю рибалку дув вітер, переважно південно-східний, а після обіду південний. Небо було то чисте, то хмарне, якесь неспокійно. Тиск 739 мм. рт. ст..
Рівень води: вищий норми сантиметрів на 15.
Час ловлі: 05:00-15:00.
Місце: пірс №7, Ігор був на №8, а Сашко з Вовою на №25.
Зловлено: 26 карасів, 17 плотвичок і 1 окунь. Загальна вага 5,5 кілограм.
Наживка: опариш, хробак, великий пелетс за запахом часника.
Прикормка: на фідері traper turbo feeder + варений горох ароматизатор trper big fish. На методі використовував traper kapriowate wody stojace + заморожена ще з того року солодка кукурудза.
Снасті: пікер, фідер, тяжкий фідер. На вудку майже нічого не клювало.

Виїхали ми дуже рано, будильник на 02:30 :)
Приїхали затемна, було достатньо часу на приготування прикормки та збирання всіх снастей. Як я вже написав вище, ми з Ігорем сіли на порівняно глибокому місці, а Сашко з Вовою на мілкішому.
До сходу сонця спостерігалась така картина: якісь монстри плавали в метрах 30-50 від берегу на самій поверхні води. Час від часу вони хлюпались і робили голосні сплески. Я спочатку думав, що то нереститься карась, але розмір рибин був дуже здоровим для цієї риби. Я витягував годівничку під час прикорплювання дальньої точки, вона всплила і я зечепив рибину ту рибину. Ну що я можу сказати, протягнув я того танка метрів 5 і він зійшов. Вага не менше 5-ти кілограм точно. Думаю, що то були все-таки карпи. Риба гуляла дуже гарно, а зі сходом сонця все заспокоїлось.

Спочатку в мене клювала виключно плотва, а в Ігора почали брати карасі. Прикормка в нього була Megamix червоний карп, а кидав він не перед собою а трохи правіша, в сторони де швартується човни господаоів ставка. Я трохи йому заздрив спочатку, навіть встиг серед тієї всієї плотви зловити доволі гарного окуня, а ж тут в мене спрацював мій тяжкий фідер Датч Мастер і я витягнув дуже гарного карася. Флет годівничка і в якості насадки велика бочечка пелетсу зі запахом часнику прикріплена звичайною ніпельною резинкою до гачка.

20140517_Fishing_Bochanytsia_024.jpg


Тобто лише з восьмої години почав брати карась. Самий кльов припав на проміжок часу з 9 до 11. І що цікаво, в мене він клював лише на дальній дистанції і наживка часниковий пелетс. А от в Ігора вони йшли на звичайний фідер і наживку опариш. Ось моя снасть зблизька готова до закидання:
20140517_Fishing_Bochanytsia_011.jpg


В цей же час наші сусіди на пірсах з нульового по шостий постійно плавали човнами туди-сюди і завозили снасті далеко від берега. Ловили вони коропів на горох, як пізніше мені розповів охоронець успіх був лише в хлопців з пірсів №0, №1 та №15. Всі вони відзначились коропами.

А ми з Ігорем продовжували тягати карасів. З години десятоїв мене почали клювати ці красені і на фідер з опаришима і на пікер з хробаком. При чому, у мене склалося таке враження, що чим далі закинута була снасть, то тим більша риба клювала.

20140517_Fishing_Bochanytsia_028.jpg


Я сходив до наших хлопців на 25-тий пірс. Ситуація у них була гірша, а ніж у нас. Карасів зовсім не багато, лише один великого розміру. Плотва клювала рідко. На моїх очах у Вови клюнув судак десь на півкілограма, спокусився на опариші. Його майже було дотягнуто до підсака, але в самий останній момент він зірвався. Карпові снасті у хлопців кілька разів спрацьовували, але все в холосту — риба не засікалася. А от поряд в комишах сиділи хлопчаками з вудками, ловили лише на горох, то в них вчепився карп, але все порвав. Наші компаньйони вирішили залишатись тут ще й на ніч. Як потім з'ясувалось на наступний день кльов взагалі пропав. Ну я сподіваюсь, що Сашко ще окремо сам напише нам про свою рибалку в Бочаниці :)

20140517_Fishing_Bochanytsia_018.jpg


З години дванадцятої кльов почав затухати і радували нас лише поодинокі покльовки, і вже почала знову влітати плотва. Крім того вже почав доволі сильно дути вітер, хоча прогноз обіцяв лише 2 метри в секунду. Ми трохи покуняли над своїми вудками та й помаленьку почали збиратися додому.

20140517_Fishing_Bochanytsia_026.jpg


Загалом рибалка вдалась, славетний бочаницький карась порадував нас своїм кльовом. З дня на день піде на нерест, так що будьте обережні :)
Відео з уловом:

Підведу риску:
  • Карась клював на все: опариш, хробак, кукурудза, пелетс(риболовні гранули);
  • На пікер в мене брав карась на долоню, на фідер то такого ж розміру, то більший, а на тяжкий фідер лише здорові карасі. Тобто чим далі була закинута снасть, тим більша риба клювала;
  • Жодної покльовки карпа чи амура. Цей день без бонусів;
  • Надокучала мошка в кількості мільйон штук, залізала за потилицюі в рота. Довелось сидіти мені в балаклаві;
  • Вудка пробула без толку закинутою всю рибалку. Кілька разів плотва волочила кукурудзу туди-сюди. В Ігора те саме;
  • На глибині кльов був кращий ніж на мілині.
20140517_Fishing_Bochanytsia_039.jpg


Всі фото з рибалки в мене на бложику, зі всіма фотографіями: Карась перед нерестом. Бочаниця, 17.05.2014
 

stal1n

Користувач
Реєстрація
01.05.13
Повідомлення
6
Репутація
12
Звіт з рибалки. Острівськ, оз. Велике, 09-10.08.2014

Компаньйони: Ігор Падалко. Також мені ще допомагали Тарас Тадай, Саша Веремчук, моя дружина і син. Хоча всі компанія була чоловік з 15, але на рибалці були присутні лише вони.
Погода: в суботу зранку була мряка, потім ще й трішки йшов дрібний дощик. Після обіду погодка вирівнялась і стало ясно, +26, вітер західний, але на вечір пропав. В неділю було геть ясно, без вітру, температура +29. Тиск стабільний 743 мм.рт.ст..
Рівень води: хороший, в нормі.
Час ловлі: з 18:00 до 21:30. І наступного дня з 05:00 до 10:00.
Місце: північно-західна сторона озера Велике, на пірсі біля доволі великої бесідки. Порчу ще вагон якийсь стояв. Коротше, ось це місце.
Вартість рибалки: безкоштовно.
Зловлено: з десяток підлящиків та близько п'ятнадцяти штук плотви, ще й один окунь.
Наживка: опариш, хробак.
Прикормка: на фідері Traper "Leszcz special" з атрактантом Traper Leszcz, на пікері Megamix "Шоколадний лящ".
Снасті: пікер, фідер/

Пощастило мені потрапити на Полісся. На нашій роботі щороку організовують поїздку влітку у цей чудовий край. Головна фішка поїздки — це катання на вузькоколійному потязі з назвою "Кукушка". Місце нашого прибуття слугувала місцина поблизу трьох віковічних лісних озер: Велике, Середнє, Хоромне. Це в п'яти клометрах через ліс від села Острівськ, Зарічненського району, нашої Рівненської області.
Особливістю цього мого виїзду було те, що навіть моя дружина виявила інтерес і поїхала зі мною! То ми вже взяли з собою і старшого сина.

Про сам відпочинок писати нічого не буду, бо вийде дуже величезна публікація і вона, мабуть, буде малоцікава тутешнім відвідувачам, то ж перемкнусь відразу на рибалку. Тільки напишу, що відпочинок був ну дуже душевним і хорошим!

Хороше фото з кукушки
20140809_Fishing_Ostrivsk_053.jpg


я обрав місце для рибалки місце перед пляжем за ліліями і комишем. Цього ж разу я вирішив рибалити на глибині, бо попередні пірнання й плавання виявили доволі глибокі місце ліворуч від нашого табору.
У мене очі просто полізли на лоб, коли годівничка досягла дна на рахунок 18! Таких глибин я ще ніколи ніде не зустрічав. Ну що ж, обираю собі одне місце в 46 метрах від берегу, інше в 24 і починаю годувати. З нами був Тарас, який допомагає робити цей сайт. Сам він не рибалка, але виявив неабиякий інтернет саме до фідерної технології. То ж я йому все розказував і пояснював під час процесу. Може він проникнеться ідеєю і з новим завзяттям ще щось нам тут напрограмує :)

глибина під берегом понад десять метрів
20140809_Fishing_Ostrivsk_114.jpg


Після годування почалися клювання на пікер. Спочатку лише плотвичка, а потім почали проскакувати і підлящики. Вся риба тут чорна. Мабуть це пов'язано з природою води, адже вона тут якась гліцеринова і кольору чаю.
Рибка клювала доволі рідко, але впевнено. Тягнути її з такої глибини було приємно. Дивно, але в Ігоря не клювало зовсім. Він зумів впіймати за весь вечір лише одного мікроокуня. А я трішки злапав "лящів".

підлящик з озера Велике, що в 5-ти кілометрах від села Острівськ, Зарічненський район, Рівненська область
20140809_Fishing_Ostrivsk_129.jpg



На базу повернулися, коли було вже темно. Будильник завів на 04:47 і без жодних вагань, незважаючи на те, що спати всі лягли ой як пізно і в роті ой як погано, я пішов на звечора загодоване місце.
Зранку був повний штиль і благодать. Серце просто раділо і співало. Ідеальні умови для душевної рівноваги. Згодом до мене приєднався Ігор, а за ним Сашко, Тарас, Наталочка і Тьома. Рибалити було весело :)

Місце рибалки
20140810_Fishing_Ostrivsk_147.jpg


Клювало трішки-трішки ліпше, а ніж ввечері. Більше попадалося підлящиків, ніж плотви. Я ще пройшовся по березі і розпитав в однієї компанії мужиків, як в них з кльовом. Один мені сказав, що тиждень тому тут був його племінник і за ранок наловив 15 кілограм лящів. А сьогодні повний відстій і нічого не ловиться. Отаке воно рибальське щастя.
Мені 15 кілограм не треба було, я був дуже щасливий, що знаходжусь в такому гарному місці за двісті кілометрів від рідної домівки і ловлю рибку. Ще й мені син допомагає, ну що ще потрібно?


На фідер так нічого і не брало, то я його перекинув по-ближче до берегу, туди ж де й пікер. Покльовки відразу ж почались. Також й Ігор закинув свою снасть до мене в зону і теж щось почав ловити. Також треба написати, що це був саме той час, коли інтенсивно цвіте вода і вся поверхня робиться зеленою. Можливо саме по цій причині ми не наловили кожен по 30 кілограмів відбірних лящів ще з радянських часів :)

черговий підлящ
20140810_Fishing_Ostrivsk_159.jpg


Під кінець в мене вже закінчувались опариші, то я ловив на хробаки — клювало так само.
Взагалі рибалка вдалась: наловити стільки екземпляри на цілковито дикій водоймі це успіх. Плекаю надію, що потраплю сюде ще. Миру всім!

озеро Велике
20140809_Fishing_Ostrivsk_130.jpg


 

Yura

Користувач
Реєстрація
07.08.15
Повідомлення
1
Репутація
0
Доброго Дня!!!
Хочу повідомити риболовів, що наш полянський кар'єр хочуть приватизувати, та зробити якусь базу відпочинку з моторними лодками та катамаранами, рибу ловить нам там заборонять, та і взагалі її там швидко нестане. Хто що з цього приводу думає?
 

Світанок

Користувач
Реєстрація
03.11.10
Повідомлення
86
Репутація
10
Хлопці!Може в когось є старенький спінінг (такий, що не використовуєте, а викинути шкода), Подаруйте завзятій рибалці))))
 

Діна

картярка
Користувач
Реєстрація
10.03.06
Повідомлення
33
Репутація
2
чомусь на базар не вивозять рибу на продаж, а так хочеться коропа... може є рибалка, який продає? коропа кіло на 3
 

Дмитро

Користувач
Реєстрація
05.08.21
Повідомлення
1
Репутація
0
підкажіть куди можна поїхати поблизу нетішина на риболовлю + платні ставки