ЕВРО-2012
L'Equipe та Tuttosport їдуть в Україну
04.05.2007 10:00
Богдан Буга, ФФУ
Сенсаційна перемога України та Польщі в тендері на право проведення фіналу Євро-2012 викликала в Європі справжній фурор. Інтерес до нашої країни та її футболу, уже добряче підігрітий минулорічними успіхами молодіжної та національної збірних, просто неймовірний, про що свідчить кількість відповідних публікацій у закордонній пресі. Проте деякі провідні європейські ЗМІ вирішили не обмежуватися звичайними статтями…
Серія репортажів
Так, на адресу Федерації Футболу України прийшли листи від центральної спортивної газети Франції l'Equipe та одного з найвпливовіших італійських видань Tuttosport із проханням сприяти у підготовці серії репортажів про український футбол, підготовку до проведення Євро-2012 та діяльність ФФУ. Безумовно, підвищений інтерес в цих країнах зумовлений і тим, що українська збірна вважається одним з фаворитів другої відбірної групи Євро-2008, в котрій виступають і французи з італійцями.
Україна – не лише Чорнобиль«Перемогу України та Польщі в тендері Євро-2012 в нашій країні розцінили як справжню сенсацію, – стверджує в своєму листі кореспондент l'Equipe Ерік Шампель. – Ваші останні успіхи на міжнародній арені та невпинно зростаючий авторитет Григорія Суркіса в УЄФА свідчить про серйозні темпи розвитку українського футболу. Зважаючи на те, що уже 2 червня наша збірна проведе надзвичайно важливий поєдинок проти команди Олега Блохіна, французьких уболівальників цікавить все, що пов’язане з Україною. У своїх репортажах мені б хотілося показати, що Україна – це не лише Чорнобиль, а країна, що динамічно розвивається – як у футбольному, так і у загальноекономічному плані».
Італійці – в стані шоку
Лист від журналіста Tuttosport Массимо Франчі також надзвичайно емоційний, що вельми характерно для представників цієї південної нації. «Тут, в Італії, ми досі в стані шоку! – пише синьйор Франчі. – Наші самовпевнені функціонери задовго до голосування в Кардіффі проголосили, що анітрохи не сумніваються в легкій перемозі й абсолютно виключають можливість поразки. Але завдяки неймовірним зусиллям та амбіціям президента ФФУ тріумф святкували саме Україна з Польщею. Я першим з італійців привітав українську делегацію, адже попри розчарування не сумнівався у справедливості такого рішення Виконкому УЄФА та спроможності ваших країн успішно прийняти Євро-2012».
Краса і духовна енергія
«Я хочу розказати про духовну енергію України, про її красу та потенціал, про те, як її змінить перемога в Кардіффі, – продовжує кореспондент Tuttosport. – Також італійських шанувальників футболу надзвичайно цікавить персона Григорія Суркіса, який за останні роки став дуже відомим в нашій країні, – його проекти, амбіції, сім’я та дружба із власником «Мілана» Сильвіо Берлусконі».