Про що ви тут говорите? В наш час людина без всебічних знань нікому не потрібна, це триста років назад людина могла бути ковалем все життя. Зараз такий стрімкий час, все постійно змінюється, людина за своє життя може освоїти і технічну, і гуманітарну спеціальність - і вона зможе застосувати свої знання! Ніколи не знаєш, які тобі знання в житті знадобляться, не буває лишніх знань! Просто зараз такий проблемний період, але криза не буде вічно тривати, а переможцем вийде людина з широким спектром професійних знань і вмінь.
В школі є негатив звичайно, але позитива більше. Щоб там ви не казали, але людина повинна знати багато чого, хоча б на початковому рівні. Це так само як в університеті люди кажуть - Навіщо мені філософія? А потім з ними немає про що поговорити. Негатив школи – це підгонка всіх під одну гребінку, але якщо у людини дійсно якийсь індивідуальний талант, то ніяка школа не здатна його загубити. Справжній індивідуаліст має такі якості як сила волі і вміння відстоювати свою точку зору, тому на нього не може негативно вплинути шкільний «колективізм». Знати все ідеально ні у кого не вийде, людина може не тільки легко засвоювати матеріал, але і так само легко його забувати. Основна ціль школи - дати людині модель раціонального мислення, яка дозволить засвоювати нові знання, працювати з різною інформацією, вміти орієнтуватися в різних дисциплінах. Це чудово, що хтось може це все зробити і без школи, я не сумніваюся в тому, що є самородки. Але людей, які не вміють засвоювати нову інформацію і мислити логічно не так і багато насправді, а для того, щоб мати ці якості треба пройти таку сходинку як школа.
Не ідеалізуйте іноземну систему освіти, там люди не знають, що є якась інша валюта крім доларів. Вони не знають, що є більші територіально країні ніж їх штат Техас. Повірте мені, я не видумую. Моя сестра працювала в США, так вони її поражали своєю недалекістю - і такими були 90%, навіть не дивлячись на те, що вони були топ-менеджерами або юристами. Так, ці люди добре знають свою сферу, але в інших аспектах вони гірше нашого восьмикласника - той хоча б знає хто такий Піфагор і де знаходиться Австралія.
З приводу книги Кіосакі. Цей автор написав ще таку книжку «Багатый папа, бедный папа», в якій ідея необов’язковості шкільної освіти теж присутня. В цій книзі досить простою мовою розписані основи фінансової системи і основні поняття. Книга дуже проста, орієнтована на масового споживача і закликає не боятися вкладати свої кошти в різні справи. Насправді, Роберт Кіосакі ніякий не фінансовий геній – він прославився і заробив гроші на написанні книг про те, як стати багатими. Останнім часом він активно піарить мережевий маркетинг. Бачите взаємозв’язок? Описувати в одній з книг, що без вкладень грошей ви не станете багатими, а потім піарити мережевий маркетинг, який якраз і строїться на вкладеннях грошей в якусь програму з метою отримати надприбуток. Мережевий маркетинг – це по великому рахунку система, в якій виграє перший вкладник. Він повинен залучати людей, щоб вони владали гроші, а він отримував якийсь процент за їх залучення в систему. До чого я це все веду? Не варто вірити таким людям як Роберт Кіосакі. Кіосакі не призиває гарно вчитися, він учить бути хитрим. А справжній приклад важливості освіти трохи нижче.
А Дранику хочу сказати таке – випускник Києво-Могилянської Академії економічного факультету отримує відразу (!) 8-10 тис.грн. Якщо ви вважаєте, що заради таких результатів не варто вчитися і знати багато чого (а данні випускники люди всесторонньо розвинуті, у них своя культура в університеті, відповідати якій можуть далеко не всі) – то я б вам радив змінити свою точку зору! Бо з часом, може бути дуже шкода, що не були використані всі шанси і не вийшло себе вмотивувати на результат в потрібний момент.
добавлено через 4 минуты
kolya сказав(ла):
На мою думку історія і література звичайно потрібні, но основні повинні бути технічні предмети (інформатика, фізика, трудове навчання ітп.)
Всі предмети важливі в рівній мірі. Спартанці були чудовими воїнами, але ніякими поетами, художниками. Один Шекспір збагатив людську цивілізацію більше ніж ціла Спартанська держава. Ось так