Зачем?? Вопрос про школу.

Драник

Користувач
Реєстрація
11.10.10
Повідомлення
630
Репутація
6
Зачем в школах нас заставляют писать сочинения и учить на память стихи? Какой с этого толк?
Почему у меня больше уроков по совсем не нужному мне предмету, чем по тому, который мне понадобится в будущей профессии?
Для чего я по истории должен заучивать наизусть и конспектировать события происходящие каждый год с момента основания Киевской Руси и до наших дней!?

Почему мы вообще обязаны учить то, что нам никогда не понадобится в жизни? Зачем мне вся эта пустая трата времени и нервов? Неужели не лучше сократить до минимума предметы "для общего развития" и сделать основной упор на выбранном мной профиле?
Накипело..
 

vetra

Користувач
Реєстрація
29.06.10
Повідомлення
42
Репутація
1
накипело? изучение текста на-паямять - одно из немногих что заставляет полуатрофированный компом мозг развиваться. писать сочинения - аналогично развитие абстрактного мышления и основы риторики - умение связно выражать СВОИ мысли.
хочется быть, например, крутым юристом и не знать историю или не уметь писать? смешно. с детства знаеш, что будеш .....? зачем тебе история Киевской Руси? и правда. зачем? Азаров с Януковичем тебе роскажут кто ты и где твое место.
зачем тебе голова? я в нее ем!
удачи в жизни
 

kolya

Гроза морей
Адміністратор
Реєстрація
13.10.06
Повідомлення
692
Репутація
59
vetra сказав(ла):
например, крутым юристом и не знать историю или не уметь писать?
А працювать хто буде? :) Юристів і так багато ИМХО. На мою думку історія і література звичайно потрібні, но основні повинні бути технічні предмети (інформатика, фізика, трудове навчання ітп.)
 

Gens

Користувач
Реєстрація
07.04.10
Повідомлення
172
Репутація
1
kolya сказав(ла):
А працювать хто буде?
-а вот и прямой работник тяжелого физического труда:
Драник сказав(ла):
Зачем мне вся эта пустая трата времени и нервов?
B_DaviS сказав(ла):
Давно так не смеялась)))
хохотали только что вместе с моими подчиненными, давно такой разрядки не было у нас.*BRAVO* *YAHOO* *BRAVO*
 

ОбиВанКеноби

Користувач
Реєстрація
21.01.12
Повідомлення
68
Репутація
2
vetra сказав(ла):
изучение текста на-паямять - одно из немногих что заставляет полуатрофированный компом мозг развиваться. писать сочинения - аналогично развитие абстрактного мышления и основы риторики - умение связно выражать СВОИ мысли.
Ви не зрозуміли суть, навіщо вчити на память Фета якщо можна потренувати пам"ять вивченням законів Кіргофа, конституції України і т.д
Зараз нам в державі куди більше потрібні науковці, інженери, лікарі чим письменники, літературознавці, істориковеди. Вбивати треба двох зайців і формулу вивчив і пам"ять потренував, а не вивчив вірша, а потім ще й потрібну науку вчи на забиту голову.
 

Igwar

Користувач
Реєстрація
24.10.07
Повідомлення
51
Репутація
0
Вік
41
життя така складна штука і так часом воно зуміє все перекрутити. Дуже добре коли з дитинства знаєш ким хочеш бути і досягаєш цього, але часто все може перевернутись з ніг на голову. А тим більше зараз коли дуже мало людей працює за спеціальністю, мусиш заробляти гроші і не робота шукає, а ми шукаємо її і продаємо себе, і хто зна чи хтось захоче потім купити колишнього студента, який при поданні заяви зробить в ній помилки.
 

(FS)*Mc.Forjer

Користувач
Реєстрація
13.08.06
Повідомлення
143
Репутація
0
Вік
35
У Р. Киосаки есть книга "Если хочешь быть богатым и счастливым не ходи в школу". Советую почитать.

Свои мысли: Правительству похер на каждого из нас как индивида. Ему главное топла... стадо баранов, которые можно доить, брать с них налоги и т.д. Чем тупее народ - тем лучше.

Школа как и Армия - показывают нам всем какие мы одинаковые, нас учат слушать чьи-то приказы, нам выдают одинаковые нормативы. Мы должны делать всё как все. Если ты отличаешься от кого-то - ты мутант общества, тебя осмеют.

На западе давно практикуют частные школы (потому что они это себе могут позволить) где каждого ребенка обучают по его склонностям к чему-либо. У нас же, всех затачивают под х... Мы должны быть сильными чтобы мы могли работать, платить налоги, плодиться и за всё это мы должны платить!

Нас учат смеяться друг над другом, но не учат взаимопомощи. Нас учат что такое хорошо и что такое плохо, но никто не может точно дать ответ, где правда?

Писать можно долго, только это всё ни к чему, если Ты слеп.

з.ы. я не говорю что учиться ненужно.
 

Знахарь

Користувач
Реєстрація
28.03.07
Повідомлення
1 165
Репутація
20
(FS)*Mc.Forjer сказав(ла):
"Если хочешь быть богатым и счастливым не ходи в школу"
согласен полностью....чтобы воспитать сильную личность, которая будет лидером в обществе в школу ходить не обязательно
 

Самашедший

Користувач
Реєстрація
16.12.11
Повідомлення
87
Репутація
9
Про що ви тут говорите? В наш час людина без всебічних знань нікому не потрібна, це триста років назад людина могла бути ковалем все життя. Зараз такий стрімкий час, все постійно змінюється, людина за своє життя може освоїти і технічну, і гуманітарну спеціальність - і вона зможе застосувати свої знання! Ніколи не знаєш, які тобі знання в житті знадобляться, не буває лишніх знань! Просто зараз такий проблемний період, але криза не буде вічно тривати, а переможцем вийде людина з широким спектром професійних знань і вмінь.

В школі є негатив звичайно, але позитива більше. Щоб там ви не казали, але людина повинна знати багато чого, хоча б на початковому рівні. Це так само як в університеті люди кажуть - Навіщо мені філософія? А потім з ними немає про що поговорити. Негатив школи – це підгонка всіх під одну гребінку, але якщо у людини дійсно якийсь індивідуальний талант, то ніяка школа не здатна його загубити. Справжній індивідуаліст має такі якості як сила волі і вміння відстоювати свою точку зору, тому на нього не може негативно вплинути шкільний «колективізм». Знати все ідеально ні у кого не вийде, людина може не тільки легко засвоювати матеріал, але і так само легко його забувати. Основна ціль школи - дати людині модель раціонального мислення, яка дозволить засвоювати нові знання, працювати з різною інформацією, вміти орієнтуватися в різних дисциплінах. Це чудово, що хтось може це все зробити і без школи, я не сумніваюся в тому, що є самородки. Але людей, які не вміють засвоювати нову інформацію і мислити логічно не так і багато насправді, а для того, щоб мати ці якості треба пройти таку сходинку як школа.

Не ідеалізуйте іноземну систему освіти, там люди не знають, що є якась інша валюта крім доларів. Вони не знають, що є більші територіально країні ніж їх штат Техас. Повірте мені, я не видумую. Моя сестра працювала в США, так вони її поражали своєю недалекістю - і такими були 90%, навіть не дивлячись на те, що вони були топ-менеджерами або юристами. Так, ці люди добре знають свою сферу, але в інших аспектах вони гірше нашого восьмикласника - той хоча б знає хто такий Піфагор і де знаходиться Австралія.

З приводу книги Кіосакі. Цей автор написав ще таку книжку «Багатый папа, бедный папа», в якій ідея необов’язковості шкільної освіти теж присутня. В цій книзі досить простою мовою розписані основи фінансової системи і основні поняття. Книга дуже проста, орієнтована на масового споживача і закликає не боятися вкладати свої кошти в різні справи. Насправді, Роберт Кіосакі ніякий не фінансовий геній – він прославився і заробив гроші на написанні книг про те, як стати багатими. Останнім часом він активно піарить мережевий маркетинг. Бачите взаємозв’язок? Описувати в одній з книг, що без вкладень грошей ви не станете багатими, а потім піарити мережевий маркетинг, який якраз і строїться на вкладеннях грошей в якусь програму з метою отримати надприбуток. Мережевий маркетинг – це по великому рахунку система, в якій виграє перший вкладник. Він повинен залучати людей, щоб вони владали гроші, а він отримував якийсь процент за їх залучення в систему. До чого я це все веду? Не варто вірити таким людям як Роберт Кіосакі. Кіосакі не призиває гарно вчитися, він учить бути хитрим. А справжній приклад важливості освіти трохи нижче.


А Дранику хочу сказати таке – випускник Києво-Могилянської Академії економічного факультету отримує відразу (!) 8-10 тис.грн. Якщо ви вважаєте, що заради таких результатів не варто вчитися і знати багато чого (а данні випускники люди всесторонньо розвинуті, у них своя культура в університеті, відповідати якій можуть далеко не всі) – то я б вам радив змінити свою точку зору! Бо з часом, може бути дуже шкода, що не були використані всі шанси і не вийшло себе вмотивувати на результат в потрібний момент.

добавлено через 4 минуты
kolya сказав(ла):
На мою думку історія і література звичайно потрібні, но основні повинні бути технічні предмети (інформатика, фізика, трудове навчання ітп.)

Всі предмети важливі в рівній мірі. Спартанці були чудовими воїнами, але ніякими поетами, художниками. Один Шекспір збагатив людську цивілізацію більше ніж ціла Спартанська держава. Ось так ;)
 

Авария

Користувач
Реєстрація
06.09.07
Повідомлення
257
Репутація
5
Вік
37
Драник сказав(ла):
Зачем в школах нас заставляют писать сочинения и учить на память стихи? Какой с этого толк?
ОбиВанКеноби сказав(ла):
Вбивати треба двох зайців і формулу вивчив і пам"ять потренував, а не вивчив вірша, а потім ще й потрібну науку вчи на забиту голову.
Типове ниття лінивих школярів. Знання - це не рюкзак з камінням, ви його за плечима не носите. А всебічно розвинуті і ерудовані особистості завжди будуть цінитися, як працедавцями, так і суспільством, нарешті рідними та друзями. Ті мізерні знання, що намагається вам "вбити" школа, якраз дають можливість визначитися з майбутнім напрямом підготовки, а якшо дуже повезе, то і прививають любов до подальшого всебічного розвитку і пізнання.
ОбиВанКеноби сказав(ла):
навіщо вчити на память Фета якщо можна потренувати пам"ять вивченням законів Кіргофа, конституції України і т.д
Розумію, що не той час і не ті звичаї, але Ви коханій під зорями закони Кіргофа напам'ять читати будете?
ОбиВанКеноби сказав(ла):
;)
 

vetra

Користувач
Реєстрація
29.06.10
Повідомлення
42
Репутація
1
ОбиВанКеноби сказав(ла):
Ви не зрозуміли суть, навіщо вчити на память Фета якщо можна потренувати пам"ять вивченням законів Кіргофа, конституції України і т.д
Зараз нам в державі куди більше потрібні науковці, інженери, лікарі чим письменники, літературознавці, істориковеди. Вбивати треба двох зайців і формулу вивчив і пам"ять потренував, а не вивчив вірша, а потім ще й потрібну науку вчи на забиту голову.
я не педагог и учебную программу не я составлял. но, думаю, не самые последние в этом деле люди. согласен про то, что юристов и экономистов у нас щас на каждом базаре полно - сам попал под эту моду среди родителей:) столкнулся уже давно, что, например, сантехник или строитель щас намногоо больше зарабатыват чем среднестатестически экономист выдавая кредиты в магазине.
слышал ,что за границей есть такая система узконаправленного обучения, но уже после колледжа - дешевле обходитя. колледж есть со всеми общими предметами как и у нас... но я адепт старой нашей системы образования - с философией для экономистов и физкультурой для культурологов :)
вы себе не представляете как офигевает канадка с высшим образованием, в очках и доктор каких-то там наук, когда наш гасторбайтер, подрабатывающий учителем футбола(!) в школе угадывает в классической музыке с первых нот автора, готовит борщ и голубци, а потом, укладывает ее в постель - контролным в голову шекспиром ) а она что? ну да :) ей со страной проживания больше повезло в экономическом плане :)
и еще. а кто вам сказал, что в вас не проснется безмерная любовь к Эсхилу или к Т.Шевченко? дать такую возможность - 99% школьников променяют самую любимую географию на контру. может путанно, но попытался донести свое видение на данную тему.
 

Драник

Користувач
Реєстрація
11.10.10
Повідомлення
630
Репутація
6
vetra сказав(ла):
накипело? изучение текста на-паямять - одно из немногих что заставляет полуатрофированный компом мозг развиваться. писать сочинения - аналогично развитие абстрактного мышления и основы риторики - умение связно выражать СВОИ мысли.
хочется быть, например, крутым юристом и не знать историю или не уметь писать? смешно. с детства знаеш, что будеш .....? зачем тебе история Киевской Руси? и правда. зачем? Азаров с Януковичем тебе роскажут кто ты и где твое место.
зачем тебе голова? я в нее ем!
удачи в жизни
Я не хочу отказываться от них совсем. Но то что мне нужно выучить и написать я и так выучиваю и пишу без проблем... Зачем мне тратить много времени на то что мне совсем не нужно?
 

Драник

Користувач
Реєстрація
11.10.10
Повідомлення
630
Репутація
6
ОбиВанКеноби сказав(ла):
Ви не зрозуміли суть, навіщо вчити на память Фета якщо можна потренувати пам"ять вивченням законів Кіргофа, конституції України і т.д
Вот-вот. Я лучше выучу 1-2 лишних химических формул, чем очередное "в таком-то году такой-то правитель в очередной раз объявил мир/войну другому правителю..."
 

Аврора

Користувач
Реєстрація
24.09.10
Повідомлення
54
Репутація
6
Я просто здивована.А якже розвиток мовлення.А який поважаючий себе народ може нехотіти знати свою історію ?
Отого "Деякі"і називають Ахматову Ахмєтовою.
 

(FS)*Mc.Forjer

Користувач
Реєстрація
13.08.06
Повідомлення
143
Репутація
0
Вік
35
Моё мнение - человек сам должен выбирать что он хочет изучать (кроме того обязательного что он должен знать).

мой пример - в школе была химия, физика... но прошло несколько лет и я почти ничего из этого не помню, особенно химию! Зато очень мало было уроков информатики, пришлось всё изучать самому. Вопрос: нахрена мне была эта химия если я сейчас даже не скажу что такое Моль?

з.ы. Уроков химии и физики было больше уроков информатики в раза 3-4
 

Авария

Користувач
Реєстрація
06.09.07
Повідомлення
257
Репутація
5
Вік
37
(FS)*Mc.Forjer сказав(ла):
человек сам должен выбирать что он хочет изучать
У нас би тоді більшість учнів досконало знали малювання, трудове і фіз-ру :D
 

(FS)*Mc.Forjer

Користувач
Реєстрація
13.08.06
Повідомлення
143
Репутація
0
Вік
35
Авария сказав(ла):
У нас би тоді більшість учнів досконало знали малювання, трудове і фіз-ру
2 из 3, думаю, должно быть обязательно.
 

ОбиВанКеноби

Користувач
Реєстрація
21.01.12
Повідомлення
68
Репутація
2
Аврора сказав(ла):
А який поважаючий себе народ може нехотіти знати свою історію ?
Шановна, можете отак по пам"яті назвати дати Полтавської битви, Універсалів?
Можливо замість того щоб марнувати час на вивчення дат увімкнути історичний фільм, нехай у ньому буде відсотків 30 історіїї зате на 300% краще сприйняття.

добавлено через 10 минут
Авария сказав(ла):
У нас би тоді більшість учнів досконало знали малювання, трудове і фіз-ру
Це булоб з дітьми 80-90 років народження, теперішня молодь знала б максимум фотошоп, розборку комп"ютера і заміна ШДД, а з спорту займались тільки серфінгом.. по інтернету.
 

Spanish Fly

Користувач
Реєстрація
11.11.06
Повідомлення
235
Репутація
7
Не ясно чого пофукали топікстартеру, певно давно вчились в школі:)))
Драник, читав Шерлока Холмса? ти зараз просто його дослівно процитував:)))

Доктор Ватсон: Простите меня, Холмс! Но вы же человек острого ума, это сразу видно! …Как же вы не знаете вещей, которые известны каждому школьнику?!
Шерлок Холмс: Ну, когда я был школьником, я это знал, а потом основательно забыл.
Доктор Ватсон: Вы что, хвастаетесь своим невежеством?! …Но ведь я говорю об элементарных вещах, которые знает каждый!
Шерлок Холмс: Но я-то не каждый, Ватсон, поймите: человеческий мозг — это пустой чердак, куда можно набить всё, что угодно. Дурак так и делает: тащит туда нужное и ненужное. И наконец наступает момент, когда самую необходимую вещь туда уже не запихнёшь. Или она запрятана так далеко, что ее не достанешь. Я же делаю всё по-другому. В моём чердаке только необходимые мне инструменты. Их много, но они в идеальном порядке и всегда под рукой. А лишнего хлама мне не нужно.
Доктор Ватсон: Учение Коперника, по-вашему, хлам?!
Шерлок Холмс: Хорошо. Допустим, Земля вращается вокруг Солнца.
Доктор Ватсон: То есть… то есть… ка́к — допустим?!
Шерлок Холмс: Земля вращается вокруг Солнца. Но мне в моём деле это не пригодится!

Абсолютно з ним згідна:) але уяви скільки книжок прийдеться викинути, якщо всі стануть учити тільки те що хочуть:)

І ще один момент.. Ніколи не знаєш що в житті пригодиться, навіть якщо знаєш приблизно ким хочеш бути:)
Недавно дивилась відео про Стіва Джобса. Там він згадав про правило "3 точок".. коли ніяк між собою не звязані події, знання минулого перетинаються потім. І як він сам сказав : в віндовсі ніколи не було б стільки шрифтів, якби він не ходив на курси типографії:)
Так що наберись терпіння ;)