Знахарь,
Вся різниця в наших судженнях полягає якраз в тому - чим ви кохаєте жінку - очима чи серцем.
Почнемо з першого варіанту. Жінка кожен день вдівається як на свято, підлогу миє в нарядних брючках, їсти готує на кухні в шикарній кофтинці (ти не інакше як америкосовських фільмів надивився
), ти їй приносиш кожен місяць купу грошей на ці самі кофтинки і платтячка гарні (ну ти ж уявляєш, що з них стається за якийсь тиждень-другий миття підлоги і стояння біля плити), наймаєш няньку для дітей (фі), бо коли ж дружина має за собою дивитись, якщо малі діти плачуть і їсти хочуть, а навіть якщо буде встигати, то їй все рівно доведеться вдягнути старенький халатик, щоб малюк не відригнув часом молочка на шикарне плаття ))). Так от, до чого я веду. Живете ви так років з 20 душа в душу (хоча, яка там до біса душа, якщо жінка всю свою енергію витрачає на зовнішній вигляд, це ж яка моральна напруженість всі 20 років - аж подумати страшно - щоб десь не так раптом нагнутись, вранці не дай Боже показатись чоловіку на очі невмитою та ненафарбованою і т.д.). А через 20 років, коли ви збираєтесь у гості, твоя дружина надягає знову ж таки шикарне плаття, кладе на себе тонну косметики, ще одна тонна лаку йде на причесон, показується тобі на очі вся така гарна, ти раптом знемагаєш від шаленої пристрасті і плюнувши на гості - завалюєш жінку на ліжко, зриваєш те шикарне плаття до біса, а там.... о шшшєт... шо за фігня, шо за складочки на животику, що за груди, які втратили пружність... Правильно, як ти міг це раніше бачити, якщо кохаєтесь ви вночі, а вранці, коли ти встаєш, твоя жінка вже носить на собі тонни косметики і шикарні вбрання, а в натуральному вигляді вона тебе не цікавить як жінка. І усьо, развод, спортивна ходьба наліво або мучся ото заради дітей до скону.
Я, звичайно ж, тут перебільшую, але не знаю, як ще донести тобі, що воно таке - справжнє кохання, коли ти кохаєш людину, а не ту обгортку, яку тобі показують на побаченнях.
Тому молоді пари і розбігаються. Поки ходили на побачення - усьо було гуд, а після весілля молода вділа тапки та халатик - і о Боже, одне око її новозпеченого чоловіка, ато й усі два почало сіпати нервовим тиком, і він думає "Караул, подмєна", або "Ой, мамачкі, вона пукнула", тримається мужньо ще пару років і втікає шукати собі нову кралю.
Я не кажу, що не потрібно за собою дивитись, але якщо в коханні двох "во главу угла" ставиться зовнішнє сприйняття, то довго такі шлюби, як правило, не живуть.
Я теж колись думала, що жінка сама винна, коли чоловік йде наліво, бо не доглядає за собою. А зараз зрозуміла, що це все фігня абсолютна. Бррр, як уявлю собі - жити з людиною, яка сприймає тебе як ляльку на вітрині, і не більше, поговорити нема про що, спорідненість душ - в цьому випадку - з області неймовірного. А як же так жити, справді? Двоє чужих людей в одній квартирі. Сумно.
добавлено через 1 час 37 минут
Ось, згадала в тему:
ЯК КУЗЬМУ ПРОВЧИЛА ЖІНКА ЙОГО МИЛА
Повернувсь Кузьма з роботи, освіжився в ванні,
Одягнув нову піжаму та й ліг на дивані.
Лежить собі, проглядає журнали й газети.
А дружина варить, смажить, готує котлети.
Пообідав Кузьма смачно, запалив "Казбека".
— Ну чого ти, — пита жінку, — така недалека?
Тільки в тебе і балачки про бощі й олію,
І ні слова про театри, про драматургію.
А є жінки! Збоку глянеш — ходить, як Аїда.
Драматургів усіх знає аж до Евріпіда.
Так і сипле: Тіто Гобі, Карузо, Фелліні,
Есамбаєв, Магомаєв, Кобзон, Паганіні…
А ти яка? Ти ж не тямиш в цьому ні бельмеса.
Ти ж не можеш відрізнити Брамса від Бернеса.
Давно тебе не бачив я в хорошому платті.
Тиняєшся у тапочках, в дешевім халаті.
Ти забула, що є в світі жіночі принади —
Перманенти, манікюри, духи та помади.
Я хотів би бути мужем культурної дами,
А ти чавиш помідори, бряжчиш друшляками,
Що побачиш — вишні, сливи, — пхаєш у консерви…
Я не можу, розумієш? Здають уже нерви.
Через добу повернувся наш Кузьма додому.
Зустрічає його жінка в платті голубому.
Очі чорним підведені, на губах помада.
Закрутило Кузьмі в носі від духів "Еллада".
Плаття модне, вузесеньке, облягає форми,
Ще й коліна не прикриті — такі тепер норми!
Посадила Кузьму в крісло, сіла проти нього.
Як французька кінозірка, виставила ноги.
У Кузьми від здивування потилися змокла.
А дружина запитує: — Ти читав Софокла?
Тобі, може, до вподоби п'єси Евріпіда? —
Сопе Кузьма: — Відчепися! Подавай обідать.
Нащо мені Евріпіди? Нащо їхні п'єси?
— А ти ж казав, що у мене дрібні інтереси,
Що немає шику-блиску, манери негарні.
Я сьогодні простирчала півдня в перукарні.
Перукав просив, між іншим, щоб прийшла я знову.
Запевняв, що я похожа на Любов Орлову.
Не було у мене часу возиться з обідом,
Так я тобі й замінила обід Евріпідом.
* * *
Джерело: Павло Глазовий. ”Сміхологія” — Київ, "Дніпро", 1989.