Вегетаріанство. За і проти.

Як Ви відноситесь до вегетаріанства???

• Проти

Голосів: 8 72.7%
  • За

Голосів: 3 27.3%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    11
  • Опитування закрито .

kredit_s

Користувач
Повідомлення
847
Репутація
9
ОбиВанКеноби сказав(ла):
Сообщение от kredit_s
один мясоїд - забирає їжу 10 веганів
тут більш точне формулювання
kredit_s сказав(ла):
В своей книге "Диета для маленькой планеты" Франс Мур Лаппе предлагает нам представить, что мы сидим перед тарелкой с большим бифштексом. "А теперь представьте, что в той же комнате сидит 45-50 человек, и перед каждым из них - пустая тарелка. Зерна, потраченного на один ваш бифштекс, вполне хватило бы, чтобы наполнить тарелки всех пятидесяти человек кашей"
ОбиВанКеноби сказав(ла):
Чому одній душі щоб перебувати в тілі потрібно зїдати 2 гнилих яблука, а іншій 100кг дрібної рибки, всі душі ж однакові?
не мішайте все до кучі - душі всі одинакові .... але кожна душа отримує тіло, яке хоче і яке заслуговує.... ви ж не дивуєтесь якщо одна людина задовільняється шматочком хліба - а іншій потрібно казанок зїсти... різні конституції...
ОбиВанКеноби сказав(ла):
Чому ви пропагандуєте веганство серед людей, можливо потрібно почати з лева, нехай жує гичку разом з козами. Його ж душа така як в мене, чому мені заборонено, а йому ні?
Ну пе перше якщо ви отримали людську форму життя то повинні зрозуміти, що вона призначена для розвитку свідомості, духовності - а не для задоволення свого живота ( про це кажуть всі релігії). А форма хижаків ( і лева в тому числі) призначена для задоволення жаги вбивства і поїдання мяса. В цьому принципова різниця. Якщо ви не вірите погляньте на себе - у вас не має ні кігтів , ні кликів щоб розірвати і зїсти жертву.
По друге у лева не має вибору. Він обумовлений. Це його природа вбивати і поїдати.Без варіантів. А людина має вибір вона може вести себе як тварина , а може як духовна істота... І ствердитись в ненасиллі.

Але хто сказав що вам заборонено ? Вам просто рекомендовано. Але у вас є свобода вибору. І якщо вам так хочеться в наступному втіленні будете мати підходящу форму для втілення ваших бажань - лева, кішки або гієни.

Кум

Користувач
Повідомлення
269
Репутація
21
kredit_s сказав(ла):
Якраз коректно томущо - люди, які на високому рівні духовного розвитку - просвітлені мудреці стверджують -що матеріальне тіло лише наша оболонка.... А сутність живих істот - це душа... Для просвітлених , що корова, що собака, що людина - між ними немає різниці.... Можливо вас це шокує - але для мудрих немає різниці між людскою дитиною та собакою - це живі душі... і вони будуть захищати право на життя обох цих істот з однаковою силою....

Якщо слідувати цьому аргументу, то треба поубивати всіх людей, щоб спасти побільше тварин. Тому людське суспільство з ним не погоджується. Добре, що таких "просвітлених" небагато:).
Якби вами було сказано, що ви хочете по можливості відноситись до тварин, як до людей, то ще можна було б подумати.
kredit_s сказав(ла):
А по-друге Ви повинні зрозуміти що проблеми вбивства тварин - породжують в людині лицеміря байдужість та подвійні стандарти. І хоча вам не помітно тонких звязків між вбивством тварин та деградацією
людей повірте ці проблеми взаєповязані.
то висвітліть звязок будь ласка.

Єдиний більш-менш вагомий аргумент з наведених вами - це економічний і то з великою натяжкою. Адже в людей з бідних країн ніхто насильно не забирає рослинну їжу, щоб виростити собі мясо. Взамін вони щось отримують. І вони завжди можуть відмовитись від такого обміну. А продають і при цьому голодують через нерозвинуте суспільство, в якому несправедливо розподіляються матеріальні блага. Але вегетаріанством цю проблему не вирішиш.

добавлено через 2 минуты
kredit_s сказав(ла):
про це кажуть всі релігії
та ми атеїсти:)

добавлено через 1 минуту
kredit_s сказав(ла):
І якщо вам так хочеться в наступному втіленні будете мати підходящу форму для втілення ваших бажань - лева, кішки або гієни
:) А вот християни кажуть що попадемо в рай не дивлячись на те, їли мясо чи ні. Кому ж вірити?

kredit_s

Користувач
Повідомлення
847
Репутація
9
Кум сказав(ла):
Якщо слідувати цьому аргументу, то треба поубивати всіх людей, щоб спасти побільше тварин.
я такого не говорив - ви перекручуєте слова... Було сказано що всі живі істоти мають право на життя.
прокоментуйте наступний мій аргумент
kredit_s сказав(ла):
ситуація зараз зовсім інша - зараз не йде річ про виживання дітей чи людей - зараз достатньо зерна,овочів та молочних продуктів. Зараз питання споживання мяса - це лише потакання своїм смакам і своєму шлунку

Кум сказав(ла):
Якби вами було сказано, що ви хочете по можливості відноситись до тварин, як до людей, то ще можна було б подумати.

kredit_s сказав(ла):
немає різниці між людскою дитиною та собакою - це живі душі... і вони будуть захищати право на життя обох цих істот з однаковою силою....
я згоден повністю з святими в цьому плані - це відповідь на вашу фразу
Кум сказав(ла):
Єдиний більш-менш вагомий аргумент з наведених вами - це економічний і то з великою натяжкою. Адже в людей з бідних країн ніхто насильно не забирає рослинну їжу, щоб виростити собі мясо. Взамін вони щось отримують. І вони завжди можуть відмовитись від такого обміну. А продають і при цьому голодують через нерозвинуте суспільство, в якому несправедливо розподіляються матеріальні блага. Але вегетаріанством цю проблему не вирішиш.
ваші слова не підкріплені аргументами - це просто виправдальна риторика
Кум сказав(ла):
Кум сказав(ла):
Навіть Будда і Христос з цим погоджується
а чому ж використовуєте, як підтвердження думки цих особистостей. Подвійні стандарти.

Кум сказав(ла):
:) А вот християни кажуть що попадемо в рай не дивлячись на те, їли мясо чи ні. Кому ж вірити?
Христу... він був проти вбивста тварин заради насолоди...

добавлено через 10 минут
Кум сказав(ла):
то висвітліть звязок будь ласка.
ви ж атеїст. Ви розумієти тілки грубі причинно -наслідкові звязки. Який сенс розказувати про більш тонкі речі.

Я даю вам кілька матеріальних аргументів обгрунтуйте заперечення.

Вбивство тварин не повязано з виживанням людини та загрозою голодної смерті. Вбивство причиняє тваринам жахливі муки. Для чого вбивати тварин щоб просто насолодитися смаком мяса?

Виробництво мяса дуже енергозатратне. Набагато вигідніше харчуватися зерновими овочами та молочною продукцією? Чому це не робиться?

споживання мяса - забруднює організм токсинами та хімікатами в десятки разів більше чим рослинна їжа. це небезпечно для здоровя

добавлено через 7 минут
y_67feb129.jpg

Кум

Користувач
Повідомлення
269
Репутація
21
kredit_s сказав(ла):
не хочу
kredit_s сказав(ла):
ваші слова не підкріплені аргументами - це просто виправдальна риторика
та яка там риторика. Люди голодують в першу чергу через те, що вони бідні, що суспільства в яких вони живуть нерозвинуті і матеріальні блага в таких суспільствах розподіляються несправедливо, а не через мясоїдство. Погугліть-но "причини бідності".

kredit_s сказав(ла):
а чому ж використовуєте, як підтвердження думки цих особистостей.
бо для вас вони майже закон, хоча оперуєте ви всіма зразу, кого необхідно в даний момент, того і виставляєте за авторитета. От тільки що стверджували що за поїдання мяса в наступній реінкарнації ми станемо хижаками (чи щось таке) і от вже кажете що вірити треба Христу (а він стверджує що мясоїдам можна в рай)
kredit_s сказав(ла):
Цитата:
Сообщение от Кум
Христу... він був проти вбивста тварин заради насолоди...
Непогано було б знати все ж таки, у вас є якесь уявлення чи віра чи що там - куди людина після смерті потрапляє? У вас є на це якась певна точка зору? А то складається враження, що нема.

kredit_s сказав(ла):
обгрунтуйте заперечення
не хочу

kredit_s

Користувач
Повідомлення
847
Репутація
9
ви як дитина - не хочу, не буду - для чого ви взагалі вступали в дискусію?:)
Кум сказав(ла):
юди голодують в першу чергу через те, що вони бідні, що суспільства в яких вони живуть нерозвинуті і матеріальні блага в таких суспільствах розподіляються несправедливо, а не через мясоїдство
Ці причини повязані

Кум сказав(ла):
бо для вас вони майже закон, хоча оперуєте ви всіма зразу, кого необхідно в даний момент, того і виставляєте за авторитета.
логічно - опиратися потрібно на авторитетні трактати і на авторитних особистостей - тоді слова мають підтвердження - а не просто писати те що мені в голову прийшло сьогодні. Для людей які розуміють, між Буддою та Христом чи Магометом не має великої різниці. Всі вони намагалися просвітити людей.
Кум сказав(ла):
От тільки що стверджували що за поїдання мяса в наступній реінкарнації ми станемо хижаками (чи щось таке)
я не стверджував - я писав що така можливість може бути,
Кум сказав(ла):
кажете що вірити треба Христу (а він стверджує що мясоїдам можна в рай)
він ніколи такого не казав
і у ранніх християн було поняття реінкарнації на відміну від сучасної церкви

kredit_s

Користувач
Повідомлення
847
Репутація
9
Кум сказав(ла):
Непогано було б знати все ж таки, у вас є якесь уявлення чи віра чи що там - куди людина після смерті потрапляє? У вас є на це якась певна точка зору? А то складається враження, що нема.
це просто ваше враження - моя система уявлень базується на основі авторетитних ведичних трактатів і та визнаних східних мудреців. Там чітко і детально все пояснено. І вчення Христа - дуже гармонійно вписується сюди ж. Для поверхневого погляду здається що там багато суперечностей - але це не так. Але це не тема даного посту.

Кум

Користувач
Повідомлення
269
Репутація
21
kredit_s сказав(ла):
для чого ви взагалі вступали в дискусію
ну не для того ж щоб виконувати ваші накази, як-от
kredit_s сказав(ла):
kredit_s сказав(ла):
обгрунтуйте заперечення
В нашому людському обмеженому суспільстві "непросвітлених" мясоїдів, якось прийнято часом вставляти "чарівні" слова як наприклад "будь-ласка". Це по-перше.

По-друге, не бачу необхідності коментувати будь-чиї неаргументовані твердження взагалі. А ви навели якраз неаргументовані твердження - ні ссилок на досліження, експерименти і т.д., нічого. Ну навіть якщо те мясо шкідливе, морозиво і конфети теж шкідливі і шо? їдять і будуть їсти.

А по-третє, ви знаєте, якось дійсно поважаю і використовую
kredit_s сказав(ла):
грубі причинно-наслідкові звязки
до яких ви так зневажливо ставитесь. При доведенні будь яких тверджень без цих звязків, ну ніяк не обійдешся. А оці бездоказові
kredit_s сказав(ла):
є не більше ніж гіпотезою. Видумкою тобто. Ну і ставлення до них відповідне;).

Але ж "Чим би дитя не тішилось тільки б не плакало".

kredit_s

Користувач
Повідомлення
847
Репутація
9
Ви би прочитали тему повністю ))) там ссилок і обгрунтувань з точки зору науки, і з точки зору практичного досвіду, і з точки зору релігії більш чим достатньо. Не по -третьому ж колу вам писати
Але ви просто не можете відповісти переконливо на поставлені особисто Вам питання - тому і весь цей спам)))

п.с. Чи Вам треба научні досліди чи відчувають біль тварини?

Кум

Користувач
Повідомлення
269
Репутація
21
kredit_s сказав(ла):
Але ви просто не можете відповісти переконливо на поставлені особисто Вам питання
Які питання?
kredit_s сказав(ла):
тому і весь цей спам
З цим питанням ви теж ознайомились тільки поверхнево і неправильно вживаєте термін. Ось що насправді значить спам http://ru.wikipedia.org/wiki/Спам

kredit_s

Користувач
Повідомлення
847
Репутація
9
Кум сказав(ла):
ці
kredit_s сказав(ла):
Вбивство тварин не повязано з виживанням людини та загрозою голодної смерті. Вбивство причиняє тваринам жахливі муки. Для чого вбивати тварин щоб просто насолодитися смаком мяса?

Виробництво мяса дуже енергозатратне. Набагато вигідніше харчуватися зерновими овочами та молочною продукцією? Чому це не робиться?

споживання мяса - забруднює організм токсинами та хімікатами в десятки разів більше чим рослинна їжа. це небезпечно для здоровя

добавлено через 3 минуты
Кум сказав(ла):
З цим питанням ви теж ознайомились тільки поверхнево і неправильно вживаєте термін. Ось що насправді значить спам http://ru.wikipedia.org/wiki/Спам
не сперечаюсь термін вжито не зовсім вірно - але ж суть розмови не про спам а про вегетарінство - це - уловка за допомогою якої ви ухиляєтесь від теми розмови

Кум

Користувач
Повідомлення
269
Репутація
21
Це проста і зрозуміла всім демонстрація того, що ви можете дозволити собі вживати термін, не знаючи його змісту і робити твердження, які не відповідають дійсності.

Питань від вас не було. Були тільки неввічливі накази обгрунтувати і прокоментувати, які я не збираюсь виконувати.

КусайЗуб

Користувач
Повідомлення
139
Репутація
0
Вік
42
Что бы разрядить обстановку предлагаю вашему вниманию меню для убежденных вегетарианцев:
Салат "Дом ребенка" - из десятков и сотен ростков сои, загубленных во младенчестве и политых сверху маслом, выжатым из их родителей.
Суп "реквием" - из отрубленых головок брюссельской капусты, медлено сваряных живьем в соленой воде с плавающими вокруг кусками тел погипших петрушки и укропа.
Горячее блюдо "Мавзолей" - цельные организмы немолодых перцев Болгарии с вырваными внутреними органами, ради куража бальзамированные изнутри ошметками тел юной марковки, безмолвного лука и беззащитного картофеля, выдернутых из естественной среды обитания на поверхность, убитых и мелко расчлененных при помощи острых стальных ножей.
Компот - "Имя твое неизвестно" - отвар из неопознанных тушек безымянных фруктов с добавлением кристаллов сахара-рафиннада, ради производства которого пришлось умертвить сотни свекольных организмов.
По окончанию трапезы предлагается зеленая солфетка с логотипом "вегатарианцев" для умывания рук, произведенная из тел гордых таежных деревьев, в расцвете лет убитых небритыми зеками при помощи пилы и смолотых в бумажную муку вместе с гнездовьями уникальных короедов-эндемиков.
Приятного апетита Вегатарианцам...:D

Самашедший

Користувач
Повідомлення
83
Репутація
9
подивіться фільм "Познакомьтесь с мясом". Тварин дуже жорстоко вбивають, їх мордують, вони такі нещасні...мені стало шкода тварин, я не кажу, що від м"яса відмовлюсь, але повинні бути більш гуманні методи вбивства тварин, а то якийсь конц лагер...
думаю, що якщо людина агітує за вегетаріанство - це не значить, що вона якась тупа чи ще щось подібне. можливо людина хоче, щоб ви просто задумались і відчули хоч якийсь жаль, а не були цинічними до тошноти

коли ріжуть овочі - вони не кричать і не б'ються в судоргах. хоча, що тут казати - є люди, які отримують задоволення від страждань інших істот.

AdMiRaL_DyPa

Користувач
Повідомлення
340
Репутація
0
Протест проти протесту і заради протесту... Ваша нав`язливість не має меж = гербалайф = успех.

zZzara

Ведьмочка :)<br>Модератор
Користувач
Повідомлення
363
Репутація
0
хе-хе

ВОЗ признала сыроедение и вегетарианство болезнями

Всемирная организация здравоохранения причислила к психическим расстройствам, которые требуют лечения, сыроедение и вегетарианство — они включены в группу расстройства привычек и влечений F63.8.

Всемирная организация здравоохранения расширила список заболеваний, подлежащих психиатрическому лечению, добавив к нему вегетарианство и сыроедение. Они включены в группу расстройства привычек и влечений F63.8

Одним из аргументов в решении причислить эти вегетарианство и сыроедение к заболеваниям для врачей стало известие, что в Испании в городе Малага семья сыроедов довела своих детей до комы строгой диетой – детей едва удалось спасти.

Отметим, что заболевания категории F63.8 характеризуются повторяющимися поступками без ясной рационализации мотивации, которые противоречат интересам самого пациента и других людей. Человек сообщает, что это поведение вызвано влечениями, которые не могут быть контролируемы.

По материалам: Голос России

:cool:

kredit_s

Користувач
Повідомлення
847
Репутація
9
Когда семидесятилетнего Бернарда Шоу спросили о его самочувствии, то он ответил: «Прекрасно, прекрасно, только мне докучают врачи, утверждая, что я умру, потому что не ем мяса». Когда же к девяностолетнему Шоу обратились с тем же вопросом, он отвечал: «Прекрасно. Больше меня никто не беспокоит. Все врачи, которые мучили меня, утверждая, что я не смогу прожить без мяса, уже умерли».

ниче психи- вегетарианцы переживут еще не одно руководство одной из самых честных в мире организаций) ... лет через сорок продолжим нашу дискуссию)

п.с. А еще ВОЗ зарегистрировала Любовь как психзаболевание на равне с алкоголизмом ))))) с чем и всех поздравляю
http://www.newsland.ru/news/detail/id/794279/

Frost

Користувач
Повідомлення
181
Репутація
5
Вік
38
Скоро отказ от алкоголя и сигарет признают психическим расстройством.

пс: кому то не выгодно что люди переходят на вегетарианское питание, или жаба давит, так как это действительно сложно сделать.

Знахарь

Користувач
Повідомлення
1 062
Репутація
20
Frost сказав(ла):
пс: кому то не выгодно что люди переходят на вегетарианское питание, или жаба давит, так как это действительно сложно сделать.
та ні...просто дійсно є багато випадків, коли після переходу на новий режим харчування відбувається різке погіршення здоровя...особливо це стосується сироїдства в холодну пору року

Gens

Користувач
Повідомлення
142
Репутація
1
По мнению Всемирной Организации Здравоохранения (ВОЗ) вегетарианство подлежит лечению как нервное расстройство... Именно вред вегетарианской диеты человеческому организму закреплено десятилетними исследованиями этой же организации. Я думаю что вегетарианская диета это выбор человека как и чем питаться. Но мясо обеспечивает всеми необходимыми кислотами, жирами и белками человеческий организм, а растительное питание этого не обеспечивает. Тем более наверное каждый знает о вреде растительных жиров.