Зачем?? Вопрос про школу.

• Автор теми Автор теми Драник
  • Дата створення Дата створення
Хотел бы поддержать молодого человека в плане
Драник сказав(ла):
Почему мы вообще обязаны учить то, что нам никогда не понадобится в жизни? Зачем мне вся эта пустая трата времени и нервов?
есть хорошый анекдот на эту тему Встречает мастер своего преподавателя по вышке лет через восемь после
окончания вуза, разговорились, вспомнили время былое. Профессор
спрашивает:
- Вот я вам читал три года высшую математику, скажи, в жизни тебе мои
знания когда-нибудь пригодились?
Студент, подумав:
- А ведь был один случай.
- Очень интересно, расскажите, я его буду на лекциях рассказывать, что
высшая математика не такая абстрактная наука и в жизни бывает нужна.
- Шел я как-то по улице, и мне шляпу ветром в лужу сдуло. Так я взял
кусок проволоки, загнул его в форме интеграла и шляпу достал!

есть действительно важные вещи которых в школе почти не учат
как правильно выбрать себе деятельность по жизни
как выбрать супруга и правильно строить отношения в семье
как строить отношения с другими людьми

а это намного важнее чем вся пустая информация

а самое интересное что многое то чего учили в школе - через некоторое время оказывается было неверным или под большим сомнением - история например или биология( например теория Чарльза Дарвина) Или классики литературы - которые были например алкоголиками или больными людьми? Какой пример они показывают детям? И понятно что нормальные дети не хотят учить этот бред

Spanish Fly сказав(ла):
Абсолютно з ним згідна:) але уяви скільки книжок прийдеться викинути, якщо всі стануть учити тільки те що хочуть:)
Вы меня не понимаете. Я не хочу полностью убирать ненужные мне предметы, я хочу перенести часы с них на нужные мне предметы.

Я лично считаю что школа,-это общая образовательная программа и как не прискорбно, но это самый простой старт к любым знаниям. Поступая в технические заведения и высшие школы, университеты и т.п и т.д. Вы вольны выбирать и направление и предметы, даже часы по тому или иному предмету. Я сам так обучался и поверьте мне не сожалею о конфликтах с учительницей физики в школе, психологии в институте, с капитаном в военном училище, начальником курса майором в академии. Но так сложилась жизнь что работая за тысячи километров от родного города я не о такой работе мечтал, но я весьма достойно и зарабатываю и живу. По этому пытаюсь своего сына обучать разностороннему мировоззрению, а он сам позже выберет чего он требует лично себе в его жизни. А пока существуют правила... Такова жизнь, мой отец так поступал и я так поступаю.*PARDON*

Gens сказав(ла):
Я лично считаю что школа,-это общая образовательная программа и как не прискорбно, но это самый простой старт к любым знаниям.
Ну а что делать тем, кто так не считает? Я думаю, что основная задача человека это разбираться в его роде деятельности. Все остальное - по его собственному желанию.
Аврора сказав(ла):
А який поважаючий себе народ може нехотіти знати свою історію ?
Отклонюсь от темы. Советую вам посмотреть фильм "Большое американское шоу" - там об этом говорилось. Вообще я не люблю историю как предмет, точнее то, как нам его преподносят.

vetra сказав(ла):
вы себе не представляете как офигевает канадка с высшим образованием, в очках и доктор каких-то там наук, когда наш гасторбайтер, подрабатывающий учителем футбола(!) в школе угадывает в классической музыке с первых нот автора, готовит борщ и голубци, а потом, укладывает ее в постель - контролным в голову шекспиром ) а она что? ну да :) ей со страной проживания больше повезло в экономическом плане :)
Може тому ми і гастарбайтери, що знаємо все потроху і нічого конкретно. Такі потрібні на різних "Поле Чудес", "Хто проти блондинок" чи у компанії, аби підтримати трьоп на будь-яку тему. Суспільству ж потрібні вузькопрофільні але висококласні спеціалісти. І, мабуть, тому наша країна саме така яка є, а Канада розвинена держава, адже підходи до освіти надто різняться.

все що вчається в школі потрібне для загального розвитку, а з класу 10-го потрібно вибирати предмети адже там починається підготовка до вузу 8-) і такі предмети як технології де хлопці в'яжуть і вишивають непотрібні взагалі

В стране сотни тысяч ребят и девочек и государство не будет выбирать кто и что хочет. Вам не нравится? Переходите в частное учебное заведение, оплачивайте всё и учитесь как посчитаете необходимым. Финансово обеспеченные семьи именно так и поступают. А для государства Украины вы ничто, как и я и все остальные... Либо Вы играете по их правилам, либо Вы ничто и эта просто одуренная махина проедет по всему и так будет по всему...! По теме дальше офф, нет смысла доказывать очевидного.

Gens сказав(ла):
В стране сотни тысяч ребят и девочек и государство не будет выбирать кто и что хочет. Вам не нравится? Переходите в частное учебное заведение, оплачивайте всё и учитесь как посчитаете необходимым. Финансово обеспеченные семьи именно так и поступают. А для государства Украины вы ничто, как и я и все остальные... Либо Вы играете по их правилам, либо Вы ничто и эта просто одуренная махина проедет по всему и так будет по всему...! По теме дальше офф, нет смысла доказывать очевидного.
Не нужно доказывать. Я уверен что все и так с этим согласны.
Мне и не требуется индивидуальный подход к каждому. Достаточно дать хоть небольшой выбор в приоритетах (в дополнении к системе профилей) и распределять единомышленников по одним классам.

Explorer сказав(ла):
Може тому ми і гастарбайтери, що знаємо все потроху і нічого конкретно.

Ми гастарбайтери, бо у нас держава не займається працевлаштуванням громадян, навіть більше - вона не займається створенням умов для того, щоб з'являлися нові робочі місця. Держава не займається замовленням потрібних спеціальностей, будівництвом доступного житла і багато чим іншим.

Потенційно високопрофільних спеціалістів у нас вистачає, але просто немає усіх умов, щоб стати ними. Для цього треба, щоб була робота по спеціальності, а у нас маса людей з дипломами безробітні...Процвітає блат, кумовство, корупція. В Києві більше умов, у провінції - в рази менше. Але не всім підходить темп життя столиці, да й пробитися з провінційним дипломом не легко...

Ось тому люди і тікають подалі від цієї безвихідності, а не через, те що ви пишете.

Самашедший сказав(ла):
В Києві більше умов, у провінції - в рази менше. Але не всім підходить темп життя столиці, да і пробитися з провінційним дипломом не легко...

Ось тому люди і тікають подалі від цієї безвихідності, а не через, те що ви пишете.
Тюююююю.... кто куда тикает??? Я наоборот сюда в провинцию приехала. Ни разу не жалею! И дипломов у меня (ВУЗов) два. И тренингов несколько. И еще будет. Так что учите в школе (да и дома тоже) всё подряд, т.к. из собственного опыта скажу, что, во-первых, никогда не знаешь какие именно знания в жизни и в работе понадобятся, а во-вторых, лично для меня самый возбуждающий орган у мужчины - хорошо и всесторонне развитый головной МОЗГ :-\

zZzara, так я і агітую вчити все підряд =)

почитайте, що я писав на попередній сторінці.

а тут я ж не вам відписував, так що так і не зрозумів до чого це ваше вихваляння своїми дипломами і тренінгами. ну гаразд - візьміть пєчєньку з полочки.

добавлено через 2 минуты
для Explorer,

цитую

"Послання для України є чітким: жодна країна не може сподіватися досягти добробуту і зберегти його, якщо її підприємствам заважає недолуге регулювання, бюрократія і корупція, а також якщо її державний сектор обтяжений непосильними зобов’язаннями із соціального захисту"
зазначає Ле Уору.
Зокрема він приводить приклад деяких країн Європи, в яких одним із джерел нинішніх труднощів є саме нездатність урядів цих країн поліпшити умови підприємницької діяльності, зробити свої ринки праці гнучкішими.

А ви розказуєте, про те, що головна проблема у нас - це те, що знаємо все потроху і нічого конкретно.

Ну що ж давайте розглянемо більш детально користь кожного предмету. (Пишу свою думку і ділюсь досвідом, що мені знадобилося, а що не)
Українська мова - однозночно потрібна, де б Ви не працювали писать доведеться багато.
Література - колись в школі я полюбляв читати фантастику (перечитав майже всього Жуль Верна, Уєлса, Бредбері ітп) а от більшість книг шкільної програми мені були не цікаві. Тут говорилось, що потрібно, щоб завоювати серце дівчини, пробувв на сучасних дівчат не діє, а моя дружина взагалі злиться коли я когось цитую:-) І якщо все таки Ви хочете, щось процитувати, то краще те що подобається, а не те що заставили вивчити. ИМХО краще дозволити учням читати, що їм подобається, а на уроці просто, щоб кожен розповів про те що прочитав.
Алгебра - без неї нікуди всі подальши науки на ній побудовані.
Геометрія - важлива для архітекторів, будівельників і ще для багатьох професій того напрямку, всім іншим мало що з того пригодиться, хоча тригонометрію потрібно вивчити більш досконало, так як вона повсюди використовується.
Фізика - основні процеси в природі потрібно знати, тим більше використовуються в багатьох випадках і повсюду. Хоча користь від теорії відності і квантовї механіки сумнівна, і не дуже вони пперевірені і доведені, тому на мою думку вставлять в шкільний курс не варто, тільки в спеціалізовані вузи.
Історія - тут говриться, що той хто не знає свого минулого не вартий свого майбутнього. Але на скільки можна вірити шкільній програмі? От взяти, наприклад, Мазепу, зараз учать, що він народний герой, а в радянскій школі вчили, що він зрадник. Так хто ж він герой чи зрадник? За деякими версіями Куликова бутва була в Москві, а Троя не знаходиться в Турції. Так навіщо заучувати суперечливі дати? Але це не саме гірше, погано коли дітям навязують свою думку до деяких подій і історичних постатей.
Географія - країни і столиці потрібно знати для особистого розвитку. Але в сучасній програмі з географії учать різні літосфери, гідросфери, тектонічні плити ітп. Користі від даних знань не багато.
Біологія - сучасна програма переповнена спецефічними термінами, які інколи навіть лікарі не розуміють.Для дітей такої складності не потрібно.
Хімія - дуже потрібний предмет, нас всіх оточують хімічні речовини і ми повинні знати, що безпечні на перший погляд елементи в суміші можуть стати смертельно небезпечними.
Трудове навчання - забити цвяха і відрізати кусок доски повинен вміти кожен.
Малювання і музика - для цього потрібен талант, якщо немає то і займатися немає чого зайва трата нервів і часу.
Інформатика - комп'ютери всюду і хоча б "зелене" поняття повинні мати, хоча б не називати системний блок процессором і вміти самому переставить ОС. Хоча і тут не все так ідеально, Паскаль який учать в школі, на мою думку, потрібно замінити на якусь більш популярну мову, наприклад, С++.
В нас в університеті викладач, який викладав електромеханіку казав: "Я Вам це розповідаю, так як це може бути комусь цікаво, якщо Вам не цікаво можете не приходить на мої лекції так як 95% з Вас воно в житті не знадобиться, а якщо в роботі зіткнеться з цим, що я розповідаю він дістане книжку і прочиатє все це"

zZzara сказав(ла):
Я наоборот сюда в провинцию приехала. Ни разу не жалею! И дипломов у меня (ВУЗов) два. И тренингов несколько.
Кхм... У мене в знайомого незакінчена вища і робота начальника відділу маркетингу з окладом в 3к євро і що? кому цікава ваша доля окрім ваших же близьких? Нас цікавить загальна картина, статистика, а вона свідчить що
Самашедший сказав(ла):
а у нас маса людей з дипломами безробітні...Процвітає блат, кумовство, корупція. В Києві більше умов, у провінції - в рази менше. Але не всім підходить темп життя столиці, да й пробитися з провінційним дипломом не легко...
zZzara сказав(ла):
Так что учите в школе (да и дома тоже) всё подряд, т.к. из собственного опыта скажу, что, во-первых, никогда не знаешь какие именно знания в жизни и в работе понадобятся
Шановна, от ви тут так пропогандуєте вчити все, самі то хочаб шкільну програму пам"ятаєте ? Як розшифровується ДНК, що експортує Іспанія, правило лівої руки, МеталНеметал+АшНеметал=?, хто написав "Овід"?..
От завтра настає гіпотетична необхідність в істориковеді, лікарю, інженеру електро/турбінного/реакторного цеху, бухгалтера, юриста, на скільки вакантних мість ви змогли претендувати?
zZzara сказав(ла):
лично для меня самый возбуждающий орган у мужчины - хорошо и всесторонне развитый головной МОЗГ
Вассерман більше збуджує ніж вузьконаправлений спеціаліст, спортивної комплекції?

Дорогой автор темы, все намного проще, чем Вы думаете. Никто Вас не заставляет учить наизусть стихи и разного рода исторические события, никому это не нужно. Если Вам не нравится литература, история, религиоведение (или чему там сейчас учат в школах), Вас никто не заставляет их изучать наравне со всеми, учите достаточный, по Вашему мнению, минимум, получайте за него, например, 3 балла по 12-бальной системе и все будет ОК. Это правильно, когда Петя учился и у него по истории 10 баллов, а Вася - нет и у него 3 балла, со стороны сразу будет видно, кто лучше знает историю. Зато у Васи будет 12 баллов по математике, это тоже показатель.

Государство поддерживает инфраструктуру среднего образования вообще и труд учителей в частности, чтобы они дотянули Ваши знания в различных областях до некоторого уровня, который, как считает государство, является необходимым для того, чтобы индивид смог интегрироваться в общество, жить в нем и быть ему полезным. Как итог своей работы, государство ожидает увидеть кое-как обученного гражданина с аттестатом, оценки в котором подскажут, что этот гражданин знает хорошо, а что - плохо.

Или Вы хотите учить 1/3 истории от того объема, который учит отличнег Петя, а потом получить за это 10 баллов, которые в школьном аттестате выглядят так же, как и Петина десятка?

З.Ы. Единственный нюанс - в самом деле заставляют сидеть на уроках, даже на тех, по которым ты сам решил получить 3 балла и не дергаться. Но подозреваю, часть таких уроков все же можно прогулять с целью изучения более важных (с точки зрения данного школьника) предметов.

ОбиВанКеноби сказав(ла):
Шановна, можете отак по пам"яті назвати дати Полтавської битви, Універсалів?
Можливо замість того щоб марнувати час на вивчення дат увімкнути історичний фільм, нехай у ньому буде відсотків 30 історіїї зате на 300% краще сприйняття.
Шановний звичайно можу і то без проблем,і Полтавську битву(1708) і універсали 1917-1918.Справа не втому щоб досконало знати ,але знати в загальному,про людей котрі за країну життя віддали.Мабуть знати треба.

Аврора сказав(ла):
Шановний звичайно можу і то без проблем,і Полтавську битву(1708) і універсали 1917-1918
Питання було риторичним, не повинні Ви мені нічого доказувати, але це 5)
Аврора сказав(ла):
Справа не втому щоб досконало знати ,але знати в загальному,про людей котрі за країну життя віддали.Мабуть знати треба.
Не знаю на якому рівні вивчають історію зараз, але в часи мого навчання нас заставляли вивчати дати з днями і місяцями назубок. Пройшли роки, залишилося багато інформації яку я не знаю як примінити, ну кому, наприклад, буде цікаво, що у 1861р відмінили кріпацтво, а у 1961р в ракету сів Гагарін?..

ОбиВанКеноби сказав(ла):
Як розшифровується ДНК, що експортує Іспанія, правило лівої руки, МеталНеметал+АшНеметал=?, хто написав "Овід"?..
:-D помню, легко! Надеюсь прописывать доказательства здась не нужно... конечно же помню :-) ведь учила с удовольствием, а не чтоб трояк поставили.

ОбиВанКеноби сказав(ла):
От завтра настає гіпотетична необхідність в істориковеді, лікарю, інженеру електро/турбінного/реакторного цеху, бухгалтера, юриста, на скільки вакантних мість ви змогли претендувати?
не смогла бы быть историком - по личным соображениям, т.к. я ее не люблю. сильно.
не смогла бы быть врачем - я ОЧЕНЬ боюсь крови и заразы. и профильного образования нет.
для бухгалтера нужно "приподнять" изменения за последние лет 7. фигня.
юриста - почитать "новостей" тоже. этой должности не испугаюсь.
інженеру електро/турбінного/реакторного цеху - легко :-D
а также строителем, дизайнером, менеджером и управляющим в любом из вышеперечисленных направлений, преподавать смогу, швеей, пишу иногда аналитические статьи за денюжку.
Совсем не смогу работать водителем, переводчиком-синхронистом, на конвейере, а так..... хе! где наша не пропадала

ОбиВанКеноби сказав(ла):
Вассерман більше збуджує ніж вузьконаправлений спеціаліст, спортивної комплекції?
Если первый не воняет, а второй вузконаправлен на бокс, то да O:-)

Человеку разумному необходима всесторонняя развитость. Я выпадаю в ступор, когда оказывается, что кто-то не знает дату первого полета в космос. Тупняк.

Самашедший сказав(ла):
Ми гастарбайтери, бо у нас держава не займається працевлаштуванням громадян, навіть більше - вона не займається створенням умов для того, щоб з'являлися нові робочі місця. Держава не займається замовленням потрібних спеціальностей, будівництвом доступного житла і багато чим іншим.
Ми і є держава. Від зміни старих паразитів у парламенті на нові нічого не зміниться через те, що всі вони той же народ, і їх менталітет майже нічим не відрізняється від менталітету пересічного громадянина. Чи ви думаєте у ВР зібралось саме "зло нації"? Основні задачі кожного з нас - забезпечити себе, свою родину, дітей і, бажано, внуків на все життя, зробити своє життя максимально легким та комфортним, тобто щасливим. З цього і випливає...
Самашедший сказав(ла):
Потенційно високопрофільних спеціалістів у нас вистачає
О так, саме так як Ви сказали, таких спеціалістів у нас багато. Правда я не знаю що це означає. Мабуть, недостатньо "високопрофільний" для розуміння таких високих матерій. :-)
Самашедший сказав(ла):
підприємствам заважає недолуге регулювання, бюрократія і корупція
Дійсно, це все про нас. А чому так? Бо такі ми мегапрофі. А корупція найчастіше вигідна самим людям, через те така "незнищенна"
Згадалась хохма про професора з економіки, який після робочого дня сідає у свій чомусь Запорожець, хоча здавалося б...

От зараз подумав, хто був би більш цінним і високооплачуваним фахівцем для клініки: лікар терапевт, який знає про все потроху і ні про що конкретно, чи, наприклад, хірург-кардіолог, який знає про серцевий клапан людини абсолютно все що відомо на сьогодні людству?!

zZzara, Важко з Вами) Все можите, від лопати до ракети.
Але скажіть, де Ви знаходили вільний час на вивчення усього цього? Що пішло у жертву? Чи можливо від природи хороша пам"ять?

ОбиВанКеноби, якщо людина талановита - то вона талановита у всьому...а якщо бамбула - то що би вона не вчила і чим би не займалася - то такою і залишиться. А як бути талановитим цього в школі нажаль не вчать...