Последствия независимости

sonic

злий вуйко
Адміністратор
Повідомлення
264
Репутація
56
Zykov сказав(ла):
Напомню, что поездки в Советском Союзе были намного дешевле.
в 1989 не набагото.
Zykov сказав(ла):
Вы же говорили за границу?
хай трошки поштудує історію проголошення суверенитетів в СРСР почалось ще в 1988 а в середині 1990 вже не було таких які не проголосили суверенітет..от кожна респуліка стала окремою країною.

Zykov сказав(ла):
Мне вполне хватило бы того количества, которое я смог бы получать в 80-х годах.

Драник сказав(ла):
17 будет через месяц. В армии не служил и не собираюсь.
порвало від сміху на шматки 2012-17=1995 якого мяса йому хватало в 80-х???

Sergiy Ryzhuk

Користувач
Повідомлення
217
Репутація
107
Zykov сказав(ла):
Sergiy Ryzhuk
Дополнительный вопрос к вам: вы правда думаете, что коммунизм - обязательно тоталитарная власть, голодоморы, репрессии, дефицит? Если да, тогда вынужден вас огорчить. Все эти проблемы - результат неправильного управления, а также давления со стороны других государств.
Моя відповідь "Так!" і підтвердженням цьому є історичний світовий досвід ...

Ви згадуєте про кінець 80-х років, як про період певної відлиги режиму. Проте я маю товариша, якого притягували у 89 за "антісовєтчіну". У 91 році його притягнули вдруге і все мало закінчитися буцигарнею ... проте проголосили Незалежність і він уникнув покарання ...

Мене, підлітка, у 1990 та 1991 році викликали до керівництва навчального закладу та у місцевий райком на профілактичні бесіди, а потім просто ... відрахували з технікуму де я навчався. За що? У мене в кімнаті у гуртожитку де я навчався висіла листівка з портретом Бандери.

... і Ви знаєте, особисто мені начхати на вартість та кількість ковбаси на прилавках (хоча я добре пам"ятаю черги у магазин (і стояв я у них), що розпочиналися ще на вулиці), бо жодна ковбаса, та доступне м"ясо не варте СВОБОДИ та НЕЗАЛЕЖНОСТІ ...

Zykov сказав(ла):
Я, между прочим, социал-демократ.
Ну при срср точно б вже відбували строк ;)

Знахарь

Користувач
Повідомлення
1 062
Репутація
20
Sergiy Ryzhuk сказав(ла):
Мене, підлітка, у 1990 та 1991 році викликали до керівництва навчального закладу та у місцевий райком на профілактичні бесіди, а потім просто ... відрахували з технікуму де я навчався. За що? У мене в кімнаті у гуртожитку де я навчався висіла листівка з портретом Бандери.
а навіщо нам в країні міжнаціональні конфлікти?...це зараз вже хто що хоче те і робить...слава богу, що люди порозумнішали і вже не так ведуться на цю націоналістичну пропоганду. І взагалі моя думка - з появою Свободи, курсу Ющенка на українізацію - ми добилися лише того, що в Україні ввели другу державну мову російську. Не було би цього націоналістичного руху - було би все окей....жили би як і раніше і не морочали голову Бандерами і Сталінами.

Sergiy Ryzhuk

Користувач
Повідомлення
217
Репутація
107
Знахарь сказав(ла):
а навіщо нам в країні міжнаціональні конфлікти?...
Назвіть хоча б один, будь-ласка

Знахарь сказав(ла):
це зараз вже хто що хоче те і робить...
Це також ідеологія. Називається Анархія. Гуляй поле, батько Махно, тощо ...

Знахарь сказав(ла):
слава богу, що люди порозумнішали і вже не так ведуться на цю націоналістичну пропоганду.
Факти, будь-ласка, бо результати виборів свідчать, що підтримка націоналістичних сил збільшується від виборів до виборів і це не зважаючи на те, що масу голосів краде влада.

Знахарь сказав(ла):
І взагалі моя думка - з появою Свободи, курсу Ющенка на українізацію - ми добилися лише того, що в Україні ввели другу державну мову російську.
А за совка думка була лише одна - думка голови райкому, і курс був також лише один - курс кпрс. Свобода і Ющенко (свого часу) говорили правду, але Ви прагнете жити у брехні ... Ну а мову російську ... а чи не з Вашої мовчазної згоди прийняли цей закон ;)

Знахарь сказав(ла):
Не було би цього націоналістичного руху - було би все окей....жили би як і раніше і не морочали голову Бандерами і Сталінами.
Не має українця в Україні, по кому не прошовся б каток сталінських репресій та комуністичного терору. І якщо Ви українець (не обов"язково етнічний), то це не минуло і Вас. І різниця між нами, що Вам плювати на це а мені ні. Ви бажаєте приховати або не говорити правду - а я розповідаю тепер це своєму сину.

Але я дякую Богу, що є такі люди як Ви, бо своїй дитині я можу на Вашому прикладі пояснити різницю між українцями, "які б жили як раніше" і між Українцями (не обов"язково етнічними), які виборювали Незалежність, бо хотіли жити у своїй Богом даній Державі.

Особисто для мене лишаються лише наступні питання: "А чи за таку Незалежність помирали Українці? Чи про таку Незалежність вони мріяли?"

Знахарь

Користувач
Повідомлення
1 062
Репутація
20
Особисто для мене лишаються лише наступні питання: "А чи за таку Незалежність помирали Українці? Чи про таку Незалежність вони мріяли?"
а навіщо вмирати?...живіть собі дружно, і все буде гаразд. А на рахунок міжнаціональних конфліктів, то почитайте "Ошская резня" - 2 роки назад в Киргизії відбулася жорстока міжнаціональна різня, в якій загинуло до 2 тис. чоловік, а 400 тис. чоловік почало шукати притулок у іншій країні. А все почалося з боротьби за державні пости...дві бізнес еліти боролися за владу так само як і в нас...країна поділилася на північ і південь...і як наслідок дійшло до міжнаціональної сутички

http://www.mirnov.ru/arhiv/mn861/mn/06-1.php
В ночь с 10 на 11 июня в Киргизском городе Ош началась резня. Толпы киргизов, среди которых, по сообщениям очевидцев было немало женщин, ворвались в районы компактного проживания узбеков. Очаги сопротивления безжалостно подавлялись неизвестными снайперами.

Погромщики действовали по четкому плану. Сначала уничтожали защитников, пытающихся остановить бесчинствующих молодчиков на баррикадах. Следующая волна бандитов врывались в дома, вытаскивая все ценное: бытовую технику, мебель ковры… Добро грузили на грузовики и вывозили из города. И, наконец, последняя третья волна – каратели. Нередко они насиловали женщин, затем вместе с детьми и стариками привязывали к кроватям и сжигали заживо. Существуют документально подтвержденные данные изощренных издевательств – еще живых оскопляли, отрубали руки и ноги.

Я рахую краще вчитися на чужих помилках...

Sergiy Ryzhuk

Користувач
Повідомлення
217
Репутація
107
Знахарь сказав(ла):
а навіщо вмирати?...
А я закликав помирати? Ви якось недолуго пересмикуєте :-(

Знахарь сказав(ла):
живіть собі дружно, і все буде гаразд. А на рахунок міжнаціональних конфліктів, то почитайте "Ошская резня" - 2 роки назад в Киргизії відбулася жорстока міжнаціональна різня, в якій загинуло до 2 тис. чоловік, а 400 тис. чоловік почало шукати притулок у іншій країні. А все почалося з боротьби за державні пости... дві бізнес еліти боролися за владу так само як і в нас...країна поділилася на північ і південь...і як наслідок дійшло до міжнаціональної сутички

Зверніть увагу на виділене мною ... У межах одного абзацу Ви пишете, що потрібно жити дружно, а декілька стрічок нижче визнаєте, що у нас за владу йде боротьба між двома елітами ...

Але ж хіба не Ви привели ці еліти до влади (якщо ходите голосувати)? Чи, можливо, з Вашої мовчазної згоди (якщо не ходите на вибори) ці дві, насправді, псевдоеліти, владарюють в Україні?

Я ж лише закликаю не обирати псевдоеліту - обирайте українську владу.

Ну а відносно "Ошської різні", то краще читайте своїм дітям добре українське:

Є для серця така покута –
забувати скоріше зло,
аніж те, що мусило бути
і чого в житті не було.
© Ліна Костенко

Драник

Користувач
Повідомлення
614
Репутація
5
sonic сказав(ла):
Набагато.

sonic сказав(ла):
хай трошки поштудує історію проголошення суверенитетів в СРСР почалось ще в 1988 а в середині 1990 вже не було таких які не проголосили суверенітет..от кожна респуліка стала окремою країною.
Тем не менее, о выходе из союза начали всерьез задумываться только в 90-91. Кроме того:
aee6e8a89534.jpg

порвало від сміху на шматки 2012-17=1995 якого мяса йому хватало в 80-х???
Мне вполне хватило бы того количества, которое я смог бы получать в 80-х годах
А твои поддакиватели еще жаловались, что это я читать не умею... Посмотрите, пожалуйста, что означает частица "бы". К моему предложению можно добавить еще "...если бы жил в то время". Любой более-менее образованный человек поймет это без подсказок.

Моя відповідь "Так!" і підтвердженням цьому є історичний світовий досвід ...
Раз на раз не проходится. Проблема не в идее, а в её неправильном исполнении.

Ну при срср точно б вже відбували строк
Не во времена Горбачёва. Я бы не стал социал-демократом живя в СССР, а если бы и стал - молчал бы.

... і Ви знаєте, особисто мені начхати на вартість та кількість ковбаси на прилавках (хоча я добре пам"ятаю черги у магазин (і стояв я у них), що розпочиналися ще на вулиці), бо жодна ковбаса, та доступне м"ясо не варте СВОБОДИ та НЕЗАЛЕЖНОСТІ ...
С огромнейшим удовольствием отдал бы как химическую колбасу, так и бесполезную "незалежність" за возможность получить хорошее, бесплатное образование на желаемую профессию (главное - обучение на родном языке), а затем гарантировано обзавестись работой по специальности и жильем. Насчет родного языка - непринципиально русский или украинский. Сейчас что бы получить более-менее конкурентоспособный диплом нужно ехать учится за границу. Скажете, что СССР был закрытой страной? 1/4 всей суши была открыта для посещений. Путешествуй хоть до конца жизни.

бо хотіли жити у своїй Богом даній Державі.
Мда.. Тут комментировать нечего. Что можно сказать о разумности взрослого человека, верящего в ангелов?

БУЛЬДОЗЕР сказав(ла):
Не поверите - всегда вдумываюсь, прежде чем что-то сказать, или писать. А теперь вдумайтесь Вы, и скажите: почему на многих каналах (которые лично я, впрочем, давно перестал смотреть) такое обилие передач, где буквально уже едва ли не каждый пищевой продукт подвергся обструкции и анафеме? Понимаете ли - ведь все эти мегаразоблачения требуют немалых средств финансирования: привлечь "экспертов", сделать собственно саму "экспертизу", всё это снять на видео, смонтировать, подготовить и подать в эфир (время которого, как известно, стоит немалых денег)... И - зачем? Кто это у нас (или в России) нынче так озабочен здоровьем населения, что за благодетели?
Скажите, а зачем снимают шоу талантов? Они ведь требуют немалых средств финансирования: привлечь экспертов (судей), арендовать помещение, купить декорации, всё это снять на видео, смонтировать, подготовить, а затем подать в эфир (время которого, как известно, стоит немалых денег). И - зачем? Кто это у нас (или в России) нынче так озабочен талантами населения, что за благодетели?

БУЛЬДОЗЕР сказав(ла):
Сомневаюсь, что на такие вопросы можно дать внятный и правдоподобный ответ...
Легко. Потому, что люди готовы платить за просмотр таких передач, что в полной мере окупает их создание.

БУЛЬДОЗЕР сказав(ла):
привлечь "экспертов", сделать собственно саму "экспертизу"
Наши ученые с их мизерными зарплатами согласятся провести любую экспертизу за копейки.

БУЛЬДОЗЕР сказав(ла):
Поэтому, лично я и предполагаю, что назначение подобных передач - для снятия социальной напряжённости
Они могут её создать, уж точно не устранить. Может, расскажите нам о пользе сигарет и алкоголя, а также о том, как "массовая клевета" про их вредные свойства снимает социальную напряженность?

БУЛЬДОЗЕР сказав(ла):
очертить круг людей, заинтересованных в этом
Кто же в этом заинтересован? Уж точно не крупные корпорации. Им нет никакого смысла делать себе антирекламу. Наоборот, такие передачи только вредят производителям, потому что из-за них появляется больше людей (состоятельных в том числе), предпочитающих натуральную, здоровую пищу. Прошу ответить на этот вопрос прежде, чем комментировать остальную часть сообщения.

Драник

Користувач
Повідомлення
614
Репутація
5
Драник сказав(ла):
(главное - обучение на родном языке)
Прошу прощения. Обучение на русском или украинском языках - не главное, а скорее не более чем плюс.

sonic

злий вуйко
Адміністратор
Повідомлення
264
Репутація
56
Драник сказав(ла):
Посмотрите, пожалуйста, что означает частица "бы".
та шо за (матєрних слів не хватає) я вмію читать і бачив твоє "бы"...питання в іншому як ти можеш знати хватить тобі цього чи ні якшо ти сам цього не знав і не бачив??
Драник сказав(ла):
знову ж таки? сам іздив?? ні то нашо говорить.. все в цьому світі відносне.

Драник сказав(ла):
Тем не менее, о выходе из союза начали всерьез задумываться только в 90-91. Кроме того:
знову таки не прав..
1. ти сам говорив шо вікі не той ресурс на яки можна ссилптись а скрін звідки???
2. серйозно почитай коли прибалтика відійшла не мирно, але відійшла від союза, а це не 90-91.. плюс я писав про суверенітет.. ну ти поняв..

Драник

Користувач
Повідомлення
614
Репутація
5
sonic сказав(ла):
та шо за (матєрних слів не хватає) я вмію читать і бачив твоє "бы"...питання в іншому як ти можеш знати хватить тобі цього чи ні якшо ти сам цього не знав і не бачив??
Спросил у представителей старшего поколения (у родителей то бишь).

sonic сказав(ла):
знову ж таки? сам іздив??
Аналогично как и в предыдущем ответе.

sonic сказав(ла):
нашо говорить.. все в цьому світі відносне.
Действительно, зачем? Давайте просто закроем глаза на все проблемы и на то, что мы потеряли за 20 лет!

sonic сказав(ла):
1. ти сам говорив шо вікі не той ресурс на яки можна ссилптись а скрін звідки???
Источник: Сообщение Центральной комиссии референдума Союза ССР об итогах референдума СССР, состоявшегося 17 марта 1991 г.
Я-то думал вы ей доверяете, хотя источник совсем другой.

Sergiy Ryzhuk

Користувач
Повідомлення
217
Репутація
107
Драник сказав(ла):
Раз на раз не проходится. Проблема не в идее, а в её неправильном исполнении.
Ага, тобто в 17 років від народження ви окреслили проблеми і тепер чітко знаєте як вірно чи не вірно "исполнять" керівництво державою! Ну-ну ... :D

Драник сказав(ла):
Не во времена Горбачёва. Я бы не стал социал-демократом живя в СССР, а если бы и стал - молчал бы.
З"їзд не зараховано, адже вище я писав про свого товариша, якого садили саме за часів Горбачова ...

Драник сказав(ла):
С огромнейшим удовольствием отдал бы как химическую колбасу, так и бесполезную "незалежність" за возможность получить хорошее, бесплатное образование на желаемую профессию (главное - обучение на родном языке), а затем гарантировано обзавестись работой по специальности и жильем.
Ну от, а на варену картоплю чи (улюблені) деруни з гнилої картоплі так і не відізвалися.

Ну а по суті, то мало віддаєте! Треба ще "віддати" діда під час Голодомору, батька в Афганістані, самому відслужити у Анголі і потім стати сексотом у КДБ і "стукати" на сусідів ...

(Про Анголу не дарма пишу. Там служив мій товариш, який і нині мешкає у Славуті. Наприкінці 80-х він ще отримував нагороду з рук Горбачова за інтернаціональний "долг".)

Драник сказав(ла):
Насчет родного языка - непринципиально русский или украинский.
Підтримую! Для манкурта це дрібниці - головне розуміти хазяїна. Та й не може бути у раба рідної мови.

Драник сказав(ла):
Сейчас что бы получить более-менее конкурентоспособный диплом нужно ехать учится за границу.
Українські дипломи конкурентні в Україні. Хочете мати конкурентний у світі? Вчіться за кордоном.

Драник сказав(ла):
Скажете, что СССР был закрытой страной? 1/4 всей суши была открыта для посещений. Путешествуй хоть до конца жизни.
100%, але якщо ти партноменклатурщик або з сім"ї партноменклатурщика, а таких було не більше 1-2%. Отже, дійсно, 1-2% населення могли мандрувати по 1/4 суші (25% ), з яких 1/6 займав срср (біля 16,5% ) "хоч до кінця життя". Нині я можу вільно мандрувати по 100% без вивчення моєї справи у КДБ і у зручний для мене час.

Драник сказав(ла):
Мда.. Тут комментировать нечего. Что можно сказать о разумности взрослого человека, верящего в ангелов?
А я й не стану апелювати! Просто напишу: "ПоНаїХали!" Ну а люди і час вже самі розсудять, хто правий, а хто ні.

kolya

Гроза морей
Адміністратор
Повідомлення
577
Репутація
59
Драник сказав(ла):
за возможность получить хорошее, бесплатное образование на желаемую профессию
А хто заважає зараз його отримати? От тільки не приводьте тут приклади різних приватних "ВУЗів" там безкоштовного немає і знань там не дають.
Драник сказав(ла):
а затем гарантировано обзавестись работой по специальности
Якщо голова на плечах є з голоду не помреш, спеціалісти потрібні завжди інша справа, в декого знань немає.
Драник сказав(ла):
Сейчас что бы получить более-менее конкурентоспособный диплом нужно ехать учится за границу.
В солідній фірмі на диплом не дивляється їм важливе тільки знання.
Драник сказав(ла):
1/4 всей суши была открыта для посещений.
Це при тому що сам СРСР займав 1/6 частину.
Драник сказав(ла):
Что можно сказать о разумности взрослого человека, верящего в ангелов?
А що можна сказать про розум людини яка ні в що не вірить? Це в радянському союзі не можна було вірити в Бога, а зараз кожен має право вірити в будь що і це є одне з найбільших досягнень України.

Драник

Користувач
Повідомлення
614
Репутація
5
Sergiy Ryzhuk
Опять вы мусолите заезженную тему 30-40х годов. Видимо, других доводов не осталось.

Ага, тобто в 17 років від народження
Тема медленно, но верно перерастает в банальное "яйцо курицу не учит". Патрiоти, у вас еще есть что сказать по существу?

Для манкурта це дрібниці - головне розуміти хазяїна. Та й не може бути у раба рідної мови.
Чёрт побери... Может вы объясните наконец-то что это означает? Если так рассуждать, рабом можно назвать кого угодно. Верующий человек - раб божий. Патрiот - раб своей страны. Каждый современный рабочий - раб финансовой системы. Интересно, а я по-вашему чей раб?

батька в Афганістані
Вы очень наивный человек, если полагаете, что Украине удалось бы избежать любых конфликтов, будь она независимой страной всегда. Вас, как патриота, призвали бы на войну в первую очередь.

Українські дипломи конкурентні в Україні.
Где нет никакой перспективы найти нормальную работу за нормальную оплату. Впрочем, в остальном капиталистическом мире ситуация не намного лучше. Поздравляю, вы официально признали украинские дипломы неполноценными.

Нині я можу вільно мандрувати по 100% без вивчення моєї справи у КДБ і у зручний для мене час.
...с оформлением кучи бумажек, за огромную стоимость. Попробуйте съездить в "развитую" страну, например Испанию. Я посмотрю на ваше отсутствие проблем.

Отже, дійсно, 1-2% населення могли мандрувати по 1/4 суші (25% )
Обычный рабочий мог позволить себе 1-2 раза в год летать отдыхать.

kolya сказав(ла):
А що можна сказать про розум людини яка ні в що не вірить?
Верю в науку и технику. Не в религиозные или эзотерические сказки.

kolya сказав(ла):
В солідній фірмі на диплом не дивляється їм важливе тільки знання.
Українські дипломи конкурентні в Україні. Хочете мати конкурентний у світі? Вчіться за кордоном.
Вы свои действия хоть согласовывайте. Хороший диплом всегда даёт преимущество. Как думаешь, кого солидная фирма скорее всего примет на работу - выпускника ровенского водника, или выпускника MIT?

kolya сказав(ла):
Це в радянському союзі не можна було вірити в Бога, а зараз кожен має право вірити в будь що і це є одне з найбільших досягнень України.
Можно. Вера в бога не одобрялась, но не запрещалась. Мой дед (он, между прочим, 25 лет был коммунистом) никогда не сомневался в существовании высших сил. Вы считаете большим достижением то, что становится всё больше людей, предпочитающих помолиться вместо того, чтобы предпринять реальные действия и по-настоящему решить проблему?

kolya сказав(ла):
спеціалісти потрібні завжди
Расскажи это миллионам безработных по всему миру. В Советском Союзе такой проблемы как безработица не существовало.

kolya сказав(ла):
Це при тому що сам СРСР займав 1/6 частину.
+ другие социалистические государства, в которые также можно было поехать.

kolya сказав(ла):
А хто заважає зараз його отримати?
Отсутствие хороших ВУЗов, ограниченное количество бюджетных мест.

kolya сказав(ла):
їм важливе тільки знання.
kolya сказав(ла):
знань там не дають.
kolya сказав(ла):
інша справа, в декого знань немає.
Интересный ответ. А что делать тем, кого природа обделила выдающимся интеллектом, тем, кто просто хочет прожить свой век добившись хоть чего-то в своей жизни? Таких, следует отметить, сейчас очень много.

P.S Диалог в тему:
d8f25d181437.jpg

Драник

Користувач
Повідомлення
614
Репутація
5
Драник сказав(ла):
Сейчас о таком можно только мечтать... Моя мать, обычный фармацевт, в 1985 году 2-3 раза в месяц летала на самолете из Новосибирска в Томск к родителям, и обратно на работу. На данный момент такой перелёт стоит 9200 гривен, что в два-три раза выше сегодняшней месячной зарплаты фармацевта.

kolya

Гроза морей
Адміністратор
Повідомлення
577
Репутація
59
Драник сказав(ла):
Чёрт побери... Может вы объясните наконец-то что это означает? Если так рассуждать, рабом можно назвать кого угодно. Верующий человек - раб божий. Патрiот - раб своей страны. Каждый современный рабочий - раб финансовой системы. Интересно, а я по-вашему чей раб?
Манкурт - це не звичайний раб, це людина яку позбавили минулого.
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D1%83%D1%80%D1%82
Драник сказав(ла):
Попробуйте съездить в "развитую" страну, например Испанию. Я посмотрю на ваше отсутствие проблем.
Турагенство за Ваші гроші все оформить, а колись заповняй не заповняй все рівно не виїдеш.
Драник сказав(ла):
В мене багато друзів і знайомих відпочиває в Египті, Кіпрі ітп. Колись можна було туди поїхать безпроблем?
Драник сказав(ла):
Как думаешь, кого солидная фирма скорее всего примет на работу - выпускника ровенского водника, или выпускника MIT?
та нехай навіть випусник Кембріджа прийде на співбесіду, але в голові в нього нічого не буде його на роботу не візьмуть. Я випусник водніка і коли приходив на одну з співбесід на роботу то перед мною прийшла одна дівчина випускниця СНУЯЕіП, так от коли говорив зі мною начальник сказав такі слова: "Обідно, що наш університет обходить Рівненський воднік". І ще більше половини тих хто зі мною учився зараз працють по спеціальності, деякі на роботу влаштувались, ще до отримання диплому, відсотків 10 працює но не по спеціальності, про долю інших мені не відомо, можливо теж успішно працюють.
Драник сказав(ла):
А наука не заперечує існування інших світів, цивілізацій, вищих сил. До речі більшість наукових гіпотез будувались, так щоб не сперечити деяким постулатам, наприклад, швидкість світла є максимальною. А тепер уявимо, що якійсь з них є невірним і тоді всі досягнення теоретичної фізики 20 століття підуть прахом. А уже проведені експеременти результати яких суперечать теорії відносності. Так що Ваша віра теж може виявитись неправильною:)
Драник сказав(ла):
+ другие социалистические государства, в которые также можно было поехать.
А зараз не тільки в соціалістичні держави можна поїхать.
Драник сказав(ла):
Отсутствие хороших ВУЗов
А може права в студентах які вчитися не хочуть?
Драник сказав(ла):
ограниченное количество бюджетных мест
В СРСР їх було ще менше. Скільки відсотків випусників шкіл поступали в ВУЗи? ПТУ не рахуються.
Драник сказав(ла):
Интересный ответ. А что делать тем, кого природа обделила выдающимся интеллектом, тем, кто просто хочет прожить свой век добившись хоть чего-то в своей жизни? Таких, следует отметить, сейчас очень много.
Томас Едісон колись сказав "Геній - це 10% таланту, 90% важкої праці" А один наш викладач казав: "За півроку в цирку слона учать стояти на одній нозі, а Ви ж не слони". Так що саме простіше сказати, що я не вмію, я не можу. Поки Ви так будете говорити хтось візьме і зробить замість Вас.

Драник

Користувач
Повідомлення
614
Репутація
5
kolya сказав(ла):
А зараз не тільки в соціалістичні держави можна поїхать.
Хорошо. Соглашусь, что железный занавес был недостатком, хотя мне по большому счету плевать. Лично мне вполне хватило бы возможности посещать те страны, которые входили в состав мирового социалистического содружества.

kolya сказав(ла):
В СРСР їх було ще менше. Скільки відсотків випусників шкіл поступали в ВУЗи?
Их было больше, так как бесплатными были абсолютно все места. Кто хотел и был достаточно умен, поступал без каких-либо ограничений. Бесплатное образование всех видов (от начального до высшего) было гарантировано в Советском Союзе. У вас есть обратная информация? Кто не хотел или не мог из-за недостаточного интеллекта - выполнял работу не связанную с большими умственными нагрузками, которой тогда было предостаточно.

kolya сказав(ла):
ПТУ не рахуються.
После ПТУ можно поступить в ВУЗ. Таким студентам давались некоторые льготы.

kolya сказав(ла):
А може права в студентах які вчитися не хочуть?
Справа как раз-таки в ограниченном количестве мест. Даже если набрать необходимый минимум баллов на ЗНО, шанс попасть на бюджет всё равно низок. Как говорилось выше, даже если удастся поступить - украинский диплом не имеет практически никакой ценности.
kolya сказав(ла):
Геній - це 10% таланту, 90% важкої праці
Умственной, а не физической. Далеко не каждый сможет её проделать.

kolya сказав(ла):
Так що Ваша віра теж може виявитись неправильною
Наука по своему определению опровержима, что отличает её от мифических верований. Кроме того, наука и технологии - единственное, что может принести реальную пользу при правильном применении.

kolya сказав(ла):
та нехай навіть випусник Кембріджа прийде на співбесіду, але в голові в нього нічого не буде його на роботу не візьмуть.
Не может такого быть, что бы выпускник Кембриджа был тупым.

kolya сказав(ла):
та нехай навіть випусник Кембріджа прийде на співбесіду, але в голові в нього нічого не буде його на роботу не візьмуть. Я випусник водніка і коли приходив на одну з співбесід на роботу то перед мною прийшла одна дівчина випускниця СНУЯЕіП, так от коли говорив зі мною начальник сказав такі слова: "Обідно, що наш університет обходить Рівненський воднік". І ще більше половини тих хто зі мною учився зараз працють по спеціальності, деякі на роботу влаштувались, ще до отримання диплому, відсотків 10 працює но не по спеціальності, про долю інших мені не відомо, можливо теж успішно працюють.
Вам просто повезло. Чем престижнее ВУЗ, тем выше вероятность, что его выпускник разбирается в своем деле лучше, чем выпускник какого-нибудь водника.

Sergiy Ryzhuk

Користувач
Повідомлення
217
Репутація
107
Драник сказав(ла):
Опять вы мусолите заезженную тему 30-40х годов. Видимо, других доводов не осталось.
Вибачте, Дерун, що у вас замість мізків? Фарш для дерунів? Я писав про десятки мілліонів людей, які заплатили своїми життями за комуністичні фантазії ідіотів-комісарів. І якщо для вас десятки мілліонів це "мусолити тему", то для мене це велика трагедія українського народу, частиною якого (народу) є я.

Крім того, я описував конфлікти у яких брала участь Україна у складі срср далеко не 30-40х років. Ви не читаєте мої повідомлення до кінця? Чи вам зручно висмикувати мої речення з контексту.

Драник сказав(ла):
Где нет никакой перспективы найти нормальную работу за нормальную оплату. Впрочем, в остальном капиталистическом мире ситуация не намного лучше. Поздравляю, вы официально признали украинские дипломы неполноценными.
Ну ви ж брешете! Де я таке писав? Дайте мою цитату, будь-ласка! Я стверджую, ща українська освіта є і вона затребувана ... але лише в Україні. Якби освіта була приведена до світових стандартів, то і дипломи б котувались у всьому світі ...

Драник сказав(ла):
...с оформлением кучи бумажек, за огромную стоимость. Попробуйте съездить в "развитую" страну, например Испанию. Я посмотрю на ваше отсутствие проблем.
А ви пробували хоча б раз? Я був у 40-50 країнах і у багатьох по декілька раз - в мене жодного разу не виникало НІЯКИХ проблем. Останні 6-7 років документи для отримання віз я оформляв собі сам і робив це сотні разів для моїх колег чи підопічних - у 95% випадках результат був позитивним. ЖОДНОГО РАЗУ я не платив більше, ніж відповідний консульський номінал.

Нині в мене у закордонному паспорті стоїть річна багаторазова шенгенська віза і п"ятирічна американська багаторазова віза.

Проте певні візові проблеми існують. Як на мене, Захід таким чином натякає на політичну ситуацію в Україні. І вірно робить! Обираєте шапкокрадів і гвалтівників - "їжте" тепер проблеми з візами.

Драник сказав(ла):
Я син керівника середньої ланки (на виробництві) і медсестри - перший раз полетів літаком за Незалежності. Моїй, на 9 років старшій, сестрі пощастило більше - тільки ось летіла вона з батьками не на відпочинок ... Наша сім"я могла собі дозволити лише декілька "польотів" своїх дітей (мене і моєї сестри) у батьківське село. І літали ми туди стільки ж разів, скільки було канікул під час навчального року ...

Проте факти, що ви наводите, дійсно мали місце - проте дозволити собі це могли лише шахтарі та ті що працювали на Півночі ...

Драник сказав(ла):
... більшість у 17 років так думають (і я теж) ...

Драник сказав(ла):
Вы свои действия хоть согласовывайте. Хороший диплом всегда даёт преимущество. Как думаешь, кого солидная фирма скорее всего примет на работу - выпускника ровенского водника, или выпускника MIT?
Подзвоніть директору самої солідної фірми у Нетішині ... думаю відповідь вас розчарує :D

Можно. Вера в бога не одобрялась, но не запрещалась. Мой дед (он, между прочим, 25 лет был коммунистом) никогда не сомневался в существовании высших сил.
Передавайте діду вітання і роскажіть йому, що мене хрестили у 6 років прямо у батьківській квартирі, бо виконання цього таїнства у Храмі могло б коштувати моїм батькам великих неприємностей на роботі. Також я пам"ятаю публічне виключення з піонерів за те, що "вчительскі патрулі" фіксували участь учнів у Пасхальних службах ... Моя класна керівничка при всьому класі зривала хрестики з ший моїх однокласників. Вибачте, але я пам"ятаю ...

добавлено через 4 минуты
Драник сказав(ла):
Сейчас о таком можно только мечтать... Моя мать, обычный фармацевт, в 1985 году 2-3 раза в месяц летала на самолете из Новосибирска в Томск к родителям, и обратно на работу. На данный момент такой перелёт стоит 9200 гривен, что в два-три раза выше сегодняшней месячной зарплаты фармацевта.
За трохи більше ніж 9000 я літав у Південну Африку і назад одним з найдорожчих перевізників (Люфтганзою) ... Моя порада - купуйте квитки у економ-класі ...

kolya

Гроза морей
Адміністратор
Повідомлення
577
Репутація
59
Драник сказав(ла):
После ПТУ можно поступить в ВУЗ. Таким студентам давались некоторые льготы.
Зараз так само.
Драник сказав(ла):
Бесплатное образование всех видов (от начального до высшего) было гарантировано в Советском Союзе.
А чому тоді більшість людей тільки в кінці 90- - початок 2000 отримували вищу освіту? Хоча згідний тоді після ПТУ можна було отримати направлення на роботу.
Драник сказав(ла):
Даже если набрать необходимый минимум баллов на ЗНО, шанс попасть на бюджет всё равно низок.
А от тепер подивимось на це з іншої точки зору, тут говриться за те що потрібно всі місця зробити безкоштовними. Хто навчався в ВУЗі знає, що це велика інфраструктура з більш чим 1000 чоловік персоналу, на яку потрібні гроші: потрібно платити зарплату, підтримувати будівлі і споруди, закуповувати лабораторне, обладнення, реактиви, ПК ітп. Тепер уявими держава виділила гроші на це все всі поступило, теоретично аудиторії повинні бути забиті. Через півроку бачимо картину замість 200 чоловік на лекцію прийшло 40, 20 з яких на задніх партах спить. Виходить, що держава викинула гроші на вітер, а так є можливість виділити достойних.
Драник сказав(ла):
Умственной, а не физической. Далеко не каждый сможет её проделать.
Все залежить від бажання.
Драник сказав(ла):
Чем престижнее ВУЗ, тем выше вероятность, что его выпускник разбирается в своем деле лучше, чем выпускник какого-нибудь водника.
Да Ви що? =-O Ви навчились в престижному і непристижному, що можете зрівняти? Чи влаштовувались на роботу? Так от скажу в інституті Вас научать трохи теорії і научать шукати потрібну інформацію і все, практики в ВУЗі не научать. Потім коли приходиш на роботу розіміеш, що ти нічого не знаєш і вже з часом під настановою старших колег здобувається досвід, який потім ціниться при влаштуванні на роботу. Не диплом, а досвід роботи. Чи Ви думаєте, що якщо закінчити самий пристижний ВУЗ зразу будете космічні кораблі констроювать? :)
Передавайте діду вітання і роскажіть йому, що мене хрестили у 6 років прямо у батьківській квартирі
Мене теж в хаті таємно хрестили, а дідову сестру таємно вінчали, бо всі чоловіки в сім'ї були керівниками і членами партії.

Драник

Користувач
Повідомлення
614
Репутація
5
Вибачте, Дерун, що у вас замість мізків? Фарш для дерунів?
Спасибо, очень смешно.

Чи вам зручно висмикувати мої речення з контексту.
Смысл не теряется.

Я писав про десятки мілліонів людей, які заплатили своїми життями за комуністичні фантазії ідіотів-комісарів. І якщо для вас десятки мілліонів це "мусолити тему", то для мене це велика трагедія українського народу, частиною якого (народу) є я.
Уже обсудили. Я подтверждаю и не спорю с тем, что такая проблема имела место быть. Коммунистические фантазии здесь ни при чём. Коммунизм НЕ призывает красть пищу и расстреливать население. В этом виноват психически больной правитель.

Подзвоніть директору самої солідної фірми у Нетішині
В Нетешине таких фирм нет. Да и во всей стране их мало. В основном иностранные.

А ви пробували хоча б раз? Я був у 40-50 країнах і у багатьох по декілька раз - в мене жодного разу не виникало НІЯКИХ проблем. Останні 6-7 років документи для отримання віз я оформляв собі сам і робив це сотні разів для моїх колег чи підопічних - у 95% випадках результат був позитивним. ЖОДНОГО РАЗУ я не платив більше, ніж відповідний консульський номінал.
Я за вас рад.

Наша сім"я могла собі дозволити лише декілька "польотів" своїх дітей (мене і моєї сестри) у батьківське село. І літали ми туди стільки ж разів, скільки було канікул під час навчального року ...
Летали всего-то четыре раза в год... Да вы были просто воплощением бедности!

Передавайте діду вітання і роскажіть йому, що мене хрестили у 6 років прямо у батьківській квартирі, бо виконання цього таїнства у Храмі могло б коштувати моїм батькам великих неприємностей на роботі. Також я пам"ятаю публічне виключення з піонерів за те, що "вчительскі патрулі" фіксували участь учнів у Пасхальних службах ... Моя класна керівничка при всьому класі зривала хрестики з ший моїх однокласників. Вибачте, але я пам"ятаю ...
Спасибо, обязательно передам. Правильно делали. Работать и учится надо, а не по церквям расхаживать и ритуалы проводить.

... більшість у 17 років так думають (і я теж) ...
Я огорчу вас, но не все отупевают с возрастом. Я вот наоборот, лет до 12-13 был искренне верующим человеком.

За трохи більше ніж 9000 я літав у Південну Африку і назад одним з найдорожчих перевізників (Люфтганзою) ... Моя порада - купуйте квитки у економ-класі ...
Простите, нашел билеты за 8300 грн. В эконом классе.

Крім того, я описував конфлікти у яких брала участь Україна у складі срср далеко не 30-40х років. Ви не читаєте мої повідомлення до кінця?
Драник сказав(ла):
Вы очень наивный человек, если полагаете, что Украине удалось бы избежать любых конфликтов, будь она независимой страной всегда. Вас, как патриота, призвали бы на войну в первую очередь.
Ага, не дочитываю... Когда же вы наконец поймете, что нам в любом случае пришлось бы участвовать в войнах! Или вы считаете, что независимая Украина может оградится от всего мира непроходимым барьером из радости и счастья?

Sergiy Ryzhuk,
kolya,
Вы, кажется, оба работаете на ХАЭС? Посмотрим как хорошо вы заживете после приватизации энергоатома.

Вести бой на территории врага - не самая удачная тактика. Пожалуй, скоро перестану, так как тема начала идти по кругу. Кого мог переубедить - уже переубедил. С вами, по всей видимости, дела не пойдут.