Жестокость

• Автор теми Автор теми Sneg
  • Дата створення Дата створення

Sneg

Користувач
Повідомлення
61
Репутація
0
Как сильно присутствует жестокость в наших отношениях с близкими людьми, а именно с любимыми?
Я слышал что мужья даже избивают своих жен и причиной тому "любовь", или ненависть?:-[

Причиной тому, разумеется, любовь. К самому себе. Я так считаю. "Обидели меня, любимого, ну так получайте..."

Никогда не верила в народную поговорку "бьет - значит любит". Что бы там ни было - сама стараюсь на близких даже голоса не повышать. Не то что уж там уж что... )
И того же ожидаю по отношению к себе.

Конечно, жестокость разная бывает, не только физическая. Часто люди делают больно близким либо не замечая этого, либо потому что надеются, что раз уж они близкие - то все поймут и простят. И часто забывают о том, что именно близкие воспринимают все во сто крат острее и болезненнее других.

Как по мне так лучше ударят чем морально угнетают. Я согласен что близкие люди все во много раз сильнее ощущают любой "пресссс..."
Но кто в жизни не испытывал это чувство?

Гм. а если тебя ударит близкий человек - это разве не будет на тебя давить и морально?
Отношения - они либо "здоровые", либо нет... Не знаю, что тут может быть лучше...
Sneg сказав(ла):
Как по мне так лучше ударят чем морально угнетают.
Когда-то и я говорила также. Позже пришло осознание того, что лучше уж быть одной, чем терпеть чью-то жестокость или самой причинять боль кому-то.

У свій час пережина таке (фізичне насилля), але терпіла, не можу пояснити чому, навіть собі не можу пояснити. Кохала? - Так, кохала, сильно, але зараз думаю навіть кохання не повинно бути причиною. Якийсь час навіть себе винила, хоча і не було за що. Це не був систематичний терор, а рідкі випадки, які з часом частішали і ставали більш жорстокими.
Потім проснулась одного чудового ранку і усвідомила "Я так все житя прожити не хочу", зібрала речі і пішла. Не жалію зараз, але є як свої плюси, так і мінуси. Звісно тепер ніхто мене не ображає, не відчуваю тиску, страху.. але з тих пір так і не знайшла свою другу половинку, не можу закохатися, сумую трохи за тими стосунками. Але вважаю що вчинила правильно, хоч і пізно :-[ Ось уже майже три роки самотня, та знову ж таки - краще так. І не можу зрозуміти жінок які терплять насилля, так само як і їх чоловіків (до речі, хотілось би віслухали думку не тільки тих хто терпить, а й тих хто завдає шкоди). У кожного свої причини, але не потрібно боятися розірвати такі стосунки, життя на цьому не закінчується. Я, от, живу далі і насолоджуюсь життям.
А на рахунок моральної жорстокості, то, напевно, сама так поводжусь. Вважаю, краще прямо сказати близькі людині про своє ставлення до тої чи іншої ситуації, і цим завдати болю, ніж оберігати її, і тим самим робити тільки гірше. Звісно все залежить від рівня стосунків. Як я вже не раз говорила, моральні аспекти занадто індивідуальні, кожна ситуація і її учасники дуже різні, тому я, наприклад, не можу висловити якусь однозначну думку.

Авария сказав(ла):
Вы явно грустите по тем вашим отношениям, - наверное исчренне любили. Знаете я раньше даже и незнал как жить то дальше... Но никогда не грустил, сейчас стал жестоким и к себе и людям.
Все тяготы и невзгоды делают нас жестокими, а не крепче. А по поводу любви,-встретите еще, в самый неожиданный момент.

добавлено через 3 минуты
falconna сказав(ла):
Когда-то и я говорила также. Позже пришло осознание того, что лучше уж быть одной, чем терпеть чью-то жестокость или самой причинять боль кому-то.
Порой мы сами не осознаем как больно мы делаем близким и родным людям...Даже когда поздно мы даже не извиняемся за свои действия и поступки. Вот в такие моменты и вылазит ЖЕСТОКОСТЬ.

Неправда,человек жестоким не становится.Он становится крепче и стелит себе соломку.А отношения просто не спишит развивать,на все смотрит с юмором.А больно зачем делать? Что ты этим докажешь?

Bu_sh_ka сказав(ла):
Неправда,человек жестоким не становится.Он становится крепче и стелит себе соломку.А отношения просто не спишит развивать,на все смотрит с юмором.А больно зачем делать? Что ты этим докажешь?
Соломку себе точно не стелю, даже не проецирую на себя. Но юмора поверьте нету, даже и в мыслях подобное не вертелось. Больно... Что бы в душу не лезли-как бы защита от внешних раздражителей...

Sneg,
Когда закрываешься от внешних раздражителей, можно пропустить и хорошее.

Sneg,
Когда жизнь бьёт ключом... по голове, ожесточиться - самая простая и незатейливая реакция. Гораздо сложнее - остаться самим собой и идти дальше, не обозлившись на весь мир.

_lola_ сказав(ла):
Когда жизнь бьёт ключом... по голове, ожесточиться - самая простая и незатейливая реакция. Гораздо сложнее - остаться самим собой и идти дальше, не озлобившись на весь мир.
Для начала спасибо что зашла и написала свое мнение. Мне хочется прочесть любые мнения, возможно кому нить наш вопрос поможет в жизни!

Sneg сказав(ла):
Я слышал что мужья даже избивают своих жен и причиной тому "любовь", или ненависть?
Причина тому-дурість.Але хто з таких "героїв" признається, що принижуючи жінку, він отримує задоволення?;-) :-X

Sergiy сказав(ла):
що принижуючи жінку, він отримує задоволення
Це вже щось на рівні самоствердитися. Принижуючи жінку, він затикає ті провали свого чогось нереалізованого, невдоволеного самим собою або ж таким чином гадає, що знижена самооцінка зробить її слухняною у всіх аспектах життя.

Sneg сказав(ла):
Я слышал что мужья даже избивают своих жен и причиной тому "любовь", или ненависть?:-[
Для початку це неповага до жінки! "б'є - значить любить?" - це повний абсурд! Справжній чоловік буде захищати жінку і ніколи не підніме на неї руку! А той що підніме - "изверг", якому пора лікувати свої нерви!
Суто моя думка.

oksya34 сказав(ла):
Для початку це неповага до жінки! "б'є - значить любить?" - це повний абсурд! Справжній чоловік буде захищати жінку і ніколи не підніме на неї руку! А той що підніме - "изверг", якому пора лікувати свої нерви!
Суто моя думка.
+ как говорят: "Ударит один раз - будет и второй, и так далее...". Так что если ударил, то лучше уйти от такого человека сразу.... хотя есть исключения...O:-)

_MarGaritA_ сказав(ла):
"Ударит один раз - будет и второй, и так далее...".
"Бєй бабу молотом, будєт баба золотом" - народна мудрість:-D. Всі баби дуже хитрі спочатку пиляють своїх чоловіків зранку до ночі, а потом коли доведуть до ручки начинають кричать "Памагітє ізбівают", відносьтесь до чоловіків нармально ї ніхто вас не буде бити.

Mendor сказав(ла):
Всі баби дуже хитрі спочатку пиляють своїх чоловіків зранку до ночі
Чому катиш під "всі", а по-друге - це вже не хитрість, це вже дурість.
А хитра жінка, звичайно якщо вона хоче втримати коло себе чоловіка, - буде йому догоджати майже у всьому. А ще такі чудеса робить кохання, жінка мов ніжна перлина спокійно лежить на дно океана, споживаючи і вдихаючи чисту воду, де не плаває риба. )))

На мой взгляд больнее просто молча уйти, нежели колотить, да и не отношения это уже будут... Иначе нет смысла в таких - терпимых отношениях. Страх за непредсказуемые поступки одного из двух людей всеравно доконает любые чувства. ЛОЛА правильно написала" ключом по... голове."

не хочу нікого образити, але доведено, що найперше агресія виходить від чоловіків...в них інший характер, ніж у жінок... і вважається неправильно, коли чоловік б"є жінку... хоча спричинити таку ситуацію може й жінка, але є ж інші методи, щоб налагодити стосунки...